Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Mame javite se - iskustva sa poroda  (Posjeta: 5501 puta)
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
antoniasb
Diplomirani ovisnik o pisanju

« Odgovor #120 na: Lipanj 15, 2010, 15:56:56 »
OdgovorOdgovor

neli  porod za poželit 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #121 na: Lipanj 15, 2010, 20:46:25 »
OdgovorOdgovor

hvala cure   

uni, nije mm bio samnom, on bi mi samo pokvario događaj padanjem u nesvijest 
iskreno, nije mi ni falio tamo, bilo mi je ok da sam sama

ijena, nemogu se sjetit kako se preziva, možda i nije na k, možda sam pomiješala    jer neke su mi stvari malo u magli   

Moram se nasmijati 

koga briga za doktoricu, bitno da je porod bio super 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....

« Odgovor #122 na: Lipanj 15, 2010, 22:04:06 »
OdgovorOdgovor

porod    iz snova al stvarno se moram nasmijat na komentar koliko je boljelo    ko da nitko od nas nije rodio ....... nama donila roda   

Evidentirano

Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #123 na: Lipanj 15, 2010, 22:44:08 »
OdgovorOdgovor

boa.....  ma ne, sve sam tako ljepo opisala, ispada da me nije ništ boljelo... pa moram naglasit, jel 
Evidentirano

...tu sam da ti nadu vratim, ako padneš, da te uhvatim...
Vesna
Gost
« Odgovor #124 na: Lipanj 17, 2010, 16:47:04 »
OdgovorOdgovor

Stvarno prekrasna priča i jedno predivno iskustvo!
Evidentirano
marina budimir

« Odgovor #125 na: Lipanj 17, 2010, 22:56:35 »
OdgovorOdgovor

prekrasna priča 
Evidentirano
lela-sa
Povjerite se

« Odgovor #126 na: Lipanj 26, 2010, 19:50:27 »
OdgovorOdgovor

Super neli  , porod bez dripa je maciji kasalj za one koje su ga jednom probale. 
Bilo ti je prilicno lagano ali moj porod u lakoci jos ni jedna nije prestigla.   
Evidentirano
ive13
Često pišem
**

« Odgovor #127 na: Rujan 30, 2010, 14:02:14 »
OdgovorOdgovor

sjecam se kao da je bilo jucer, a bilo je to 13.03.2008 jednog suncanog cetvrtka prijepodne....
uglavnom od pocetka se znalo da je rizicna trudnoca, i vecinu Ginekologa kod kojih sam bila su mi govorili da
se ne nadam previse jer imam dvorogu maternicu (uterus bicornis) i da samo 40-60% zena s takvom maternicom rodi zivo i zdravo dijete. no odlucila sam ici privatno, jer su mi ovi ostali svi bili nesto  negativni.
promjenila sam Ginekologa i isla privatniku, covijek je bio divan. sve mi je objasnio, jeste rizicna trudnoca- cesce zena dozivi spontani ili ako sve bude uredno rodi 2 - 3 tjedna prije termina- jer se u dvorogoj maternici nema beba mjesta razvijati do kraja.. manjak mjesta ju tjera prije reda van. sta kod mene nije bio slucaj... no da se vratim porodu i iscekivanju pocetka poroda.

jako sam svoju bebicu cuvala, svega sam se drzala. ali i uzivala u trudnoci... mogu reci da me pred kraj i bilo strah poroda. ali kad je te noci 13.03.2008 u 3 h krenulo nisam ni razmisljala o strahu. vec kako da stignem pod tus i da se obrijem. to me vise mucilo. ujutro sam oko 6 h sve obavila i vratila se leci. oko pola 7 je pocelo jace boljeti i odlucila sam nazvati muza na posao. on i svekrva su dosli po mene oko pola 8. u bolnicu sam stigla za 5 min. primili su me , sve zapisali i pregledali. nisam bila mnogo otvorena tak da su mi rekli da poslje klistiranja setam jos dok trudovi ne budu na 2 min... hmmm  mislim si ja kak cu to izdrzat kad me vec sad boli...
ali eto nakon klistiranja sam se uputila u hodnik predradjaone... setala tamo vamo- tamo, vamo. do negdje 10,35 h tad je dezurni Ginekolog (inace prijatelj moje svekrve) dosao da pita kako sam... vidio je na mom izrazu lica da je vrijeme za radjaonu.
dosla ja u radjaonu u 10,45 h stavili me na onaj stol njihov, sav neudoban  i prikljucili ctg. Ginic mi probusio vodenjak i rekao  da ce uskoro krenuti... hmmm a ono nista. te je odlucio stavit drip u 11 h ... ajme kad je to pocelo curiti, a boljeti  aaff za pop..... mislila sam skocit kroz neki prozor u tom trenutku. ali na svu srecu nije jos dugo islo tako. moja Laura je nakon treceg jaceg truda i tiskanja izletljela u 11,10 h...  bila je sva plava jadnica, odmah su je osli okupat apgar je bio 10/10. sve ok s njom osim s nogicama - nisam ni vidjela da su joj bile uvrnute prema unutri. odveli su je odmah vjerojatno zbog toga. posto nije imala mjesta dovolnjo tak su se kosti razvijale u maternici. ali gipsici su to u dva tjedna rijesili.  eh da - zaboravih spomenuti da je Laura dosla dan prije termina... moja mala buckica je bila predivna bebica, sva smezurana. kad su mi je nakon dva sata doveli u sobu bila sam odusevljena njome... a ona jadnica bila tako gladna .. hehe odmah je ciku zgrabila.osjecaj je bio predivan,
a o samom porodu nemam puno za reci, bolno jeste bilo. ali i iskustvo koje cu pamtiti cijeli zivot.!
Evidentirano

Anna8
Povjerite se

Ponosna mamica!

« Odgovor #128 na: Rujan 30, 2010, 14:39:16 »
OdgovorOdgovor

Važno da je sve dobro prošlo!
Evidentirano

Ijena
Administrator

« Odgovor #129 na: Rujan 30, 2010, 15:04:19 »
OdgovorOdgovor

prekrasno!
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #130 na: Rujan 30, 2010, 21:00:30 »
OdgovorOdgovor

ljepo      vidiš kako neki doktori znaju pogriješit...... dobro da si otišla privatno! 
Evidentirano

dolph

« Odgovor #131 na: Prosinac 03, 2010, 15:19:01 »
OdgovorOdgovor

viš, a ja svoju kratku priču nisam ni ispričala:

skoro mjesec dana prije termina (ni torbu nisam spakirala) gledali smo film do kasno. Taman što sam legla i unjonjala se probudila me velika količina vode među nogama... odmah sam skočila i rekla mužu da je vrisnuo vodenjak... pita on mene: jel to znači da moraš rodit? 
e, fino strka panika po doma, trpanje stvari u torbu... u vinogradsku smo došli oko pol 5, pregledali me, bila sam otvorena samo jedan prst, bez trudova, pa su mi dali gel i nakon rihtanja (brijanje i klistir) zbog divljajućeg tlaka prištekali na ctg i smjestili u box... trudovi počeli oko 6 odmah hard core, pogotovo kad su mi na otvorenih 6 cm (a otvorila sam se u roku par sati), šibnuli drip...
ne znam jel prošlo 10 minuta tijelo me počelo grčiti samo, zvala doktoricu, kaže ona meni, ma prodišite, neće to još, tek ste na 6 cm... ja joj velim, al ja ne mogu kontolirat pokrete tijela... nakon sumnjičavog pogleda ipak me odlučila pregledat kad je skužila da sam se ful razjapila, a moj Leon nema kad čekat njihove termine i teorije... dva tiskanja izletio je ko raketa uz rez za dva šava. potpuno razvijen (onavljam mjesec dana prije termina) - 3.000 g i 49 cm - koliko bi bio da je dočakao termin!!!
Hvala kaj je mami maksimalno pomogao da se ne muči! Inače zovem ga šišmiš, jer se već u 20-tom tjednu okrenuo naglavačke i tako bio do kraja trudnoće... spreman za van!
Evidentirano

only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
unicorn

« Odgovor #132 na: Prosinac 03, 2010, 20:03:42 »
OdgovorOdgovor

dolph baš sam se nasmijala tvojim komentarima, ma bitno da je bilo brzo i sve dobro prošlo 
Evidentirano

romana
Početnik u pisanju
*

« Odgovor #133 na: Veljača 27, 2011, 22:51:51 »
OdgovorOdgovor

Prva trudnoća je bila super, školski uredna. Termin mi je bio 14.7., ali nisam imala dojam da ću još roditi. Svaki jutro smo odlazili na kupanje pa sam se i tog 13.7.2006. ustala u 7 i počela spremati za plažu. Kad sam obavljala jutarnju higijenu, nešto mi je bili čudno, kao da pomalo curi pa sam se istuširala. Rekla sam svekrvi da mislim da mi je pukao vodenjak, da idem roditi pa se vidimo za 4 dana. Suprug me odvezao, predala sam mu stvari i otišla na pregled. Ustanovili su da mi je tlak 150/90 i da imam bjelančevine u urinu,obrijali i klistirali su me i poslali u WC. Nekoliko puta sam im se javljala, ali rekli su da samo šećem. Već sam poludjela jer su sve žene koje su došle sa mnom nestale! U 11h su me stavili na Ctg i rekli da ležim u predrađaoni. Bila sam u polusvjesnom stanju. U 16h su me premjestili u rađaonu. Davali su mi tabletice za snižavanje tlaka, katkad bi netko naišao, a ja sam skoro cijelo vrijeme spavala. U 23 h su došli i rekli da ću uskoro roditi. To mi je bili čudno jer nisam imala bolove. Doktorica mi je davala upute da tiskam kad naiđe trud, ali ja ih nisam osjećala pa je urlala na mene kad bi vidjela na CTGu da su prošli. Skakala mi je po trbuhu, a kad se umorila, zvala je kolegu. Bili su se uplašili za bebu pa su me dobrano zarezali i porodili na vakum. Niko se rodio u 23.55, bio je težak samo 3000g i dug 51 cm, apgar 5/10. Zbog nedostatka kisika je završio 3 tjedna na neonatologiji. Imao je raznih poteškoća do 2. godine, ali danas je,hvala Bogu, potpuno zdrav. Ja sam se 5 dana borila za život na intenzivnoj jer su mi bili otkazali bubrezi, jetra, imala sam ugrušak u maternici, dva kratka prestanka rada srca i halucinacije zbog njega... a poslije još 15 dana oporavljala na ginekologiji. Uvjerena sam da bi sve bilo bolje da su odmah reagirali na visok tlak i bjelančevine i porodili me na carski rez.

Zbog prvog iskustva, drugu trudnoću sam odgodila 3 godine. I ona je tekla dobro, uz veći nadzor i više pretraga. Vodila sam se privatno,iz straha i praktičnost, pa sam mogla tražiti da me smjeste u bolnicu 6 dana prije termina. Prije ulaska su mi napravili amnioskopiju i rekli da neću skoro. Tamo sam ležala 2 dana, bilo je super, novo rodilište kao hotel. Tu nedjelju, 21.3.2010. oko 14h me počelo nešto probadati. Cimerica me uvjeravala da su to lažni trudovi. Ponavljalo se svakih 15min, pa 10, pa 7, a kad je došlo na svakih 5 min, istuširala sam se i javila dežurnoj sestri. Dok je dr. došao bilo je svakih 4min, ali nije puno bololo. Kad me dr. pogledao, rekao je: "Odmah u rađaonu. Nemamo vremena za klistir i brijanje. otvorena je 8 prstiju!" Vratila sam se u sobu i uzela najnužnije. Odmah sam legla na krevet i prikopčali su me na tlakomjer. Ležala sam na lijevom boku dok se beba nije okrenula i dobivala drip. Onda sam pokušala tiskati, ali mi je bio problem zbog zastoja u debelom crijevu. Kad sam se toga riješila, tri puta sam stisnula, dobro su me zarezali ( a i popucali su šavovi od prethodnog poroda) i u 23h se rodio dječak težak 3900g i dug 55cm. Sretna sam što smo u tom trenutku i matične stanice donirali, ali dvije prisutne babice je to poprilično naljutilo. Dr. Maja (najbolja i najljepša na svijetu) me lijepo zašila (bolje nego ona na prvom porodu), a ja sam bila u transu. Sve je dobro prošlo!!! Spol je bio iznenađenje jer se svo vrijeme skrivao pa je i ime bilo upitno. Velik kao Vidova gora- VID. Ovo iskustvo bih još nekoliko puta ponovila, samo da muž pristane! Ma barem još jednom, kad dječaci malo otfrknu!
Evidentirano
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #134 na: Veljača 28, 2011, 06:20:26 »
OdgovorOdgovor

jako dirljiva priča, nakon prvog poroda tako strašnog svaka čast da si se odlučila opet...
možda treća bude curica, kad dječaci malo otfrknu 

Ako nije problem možeš nam se predstaviti na pdf-u dobro došli i reći nam par riječi o sebi...
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
Ijena
Administrator

« Odgovor #135 na: Veljača 28, 2011, 07:50:09 »
OdgovorOdgovor

Romana svaka čast na hrabrosti 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

dolph

« Odgovor #136 na: Veljača 28, 2011, 15:04:54 »
OdgovorOdgovor

romana, svaka čast i fuj doktorima koji nisu znali prepoznati preeklampsiju!!!! Pa tebe je trebalo hitno poroditi carskim rezom!!!!!
mene samo zbog malo povišenog tlaka, bez bjelančevina u urinu i sl. nisu puštali iz vida, a ne da su me pustili da se šećem... sram ih bilo,  jedina sreća i hvala Bogu na divnoj dječici!!! 
Evidentirano

only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #137 na: Veljača 28, 2011, 15:07:05 »
OdgovorOdgovor

romana, bitno da je na kraju sve ok, svaka čast 
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #138 na: Veljača 28, 2011, 15:12:20 »
OdgovorOdgovor

Strašno Romana, kako doktori znaju zeznuti stvar 
Al bitno da je sve prošlo i da ste svi dobro 
Evidentirano
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

« Odgovor #139 na: Ožujak 01, 2011, 05:02:41 »
OdgovorOdgovor

Svaka ti cast sto se odlucila na drugi porod  ja ne vjerujem da bih imala hrabrosti i hvala bogu da je tako dobro prosao
Evidentirano

Moja mala djevojčica puna je velikih želja......

Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
*Kora*
Maher u pisanju

« Odgovor #140 na: Ožujak 13, 2011, 17:21:45 »
OdgovorOdgovor

-29-Drage moje.

Evo mene sa lijepim vjestima i jednim iskustvom za poželiti .

U četvrtak na večer sam imala goste i super se osjećala,baš nikakvih naznaka da bi mogla brzo roditi i još mi trbuh bio baš nakako uvisoko.
Išla sam spavati oko 22,prvo ustajanje sam imala u 00:30 kad sam išla  u wc na pi-pi,drugi put se ustajem ponovo u 2 sata idem u wc i vratim se u krevet,u 2:30 osjetim jaku bol u dnu trbuha i imam dojam kao da će mi jajnik desni eksplodirati od boli.Uz put osjetim kao da bi trebala u wc i odem,skinem se kad tamo smeđkasti iscjedak i sukrvica,bilo mi je jasno da je beba krenula.Ja od tada više nisam mogla niti oka sklopiti,osjetila sam da su trudovi počeli i to u razmaku od5-6 min.Ja sam se polako spremala,pripremila sve za ponjeti i svojim curama što im bude trebalo dok budu u bake.U 4 sata budi se i mm vidi mene obučenu,odmah se razbudio ,i veli šta ti je zašto si obučena, a ja kažem da se spremam polako jer su trudovi krenuli.Probudila sam moje cure,spremila ih i dovezli ih kod bake,a ja i mm  se uputili u rodilište.
U 5 sati smo već bili u porodilištu,sestra me upisuje da me je primila i priprema me za porod,mm se vratio doma.U 6 sati me sestra stavlja na ctg,ali trudovi jako,jako lagani kao da su se izgubili,tek poneki naleti malo jači i dva prsta otvorena.
Sestra zove moga ginekologa i obavjesti ga da sam tu i kakvo je stanje,a on kaže da mi priključi drip.
Sestra mi u 6:50 priključiva drip,već u 7:15 nailazi užasno jaki trud,puca mi vodenjak i beba odmah izlazi glavom,zovem sestru i kažem "sestro beba mi ide vanka" a ona jadna ne zna na koju bi stranu,veli pa prije pol sata si bila samo dva prsta otvorena,i provjerava bebu i kaže stvarno je baba tu ne možemo do rađaone.Tak u 7:20 izlazi moja princeza na svijet,3550 teška i 50 cm duga .
Evidentirano

yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

« Odgovor #141 na: Ožujak 13, 2011, 19:20:44 »
OdgovorOdgovor

porod za pozelit  prekrasno 
Evidentirano

Moja mala djevojčica puna je velikih želja......

Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
Bee
Povjerite se

« Odgovor #142 na: Ožujak 13, 2011, 19:36:31 »
OdgovorOdgovor

ajme bravo    stvarno prekrasan porod 
Evidentirano

kika
Moderator

« Odgovor #143 na: Ožujak 13, 2011, 21:14:15 »
OdgovorOdgovor

vau stvarno super  odlicno 
Evidentirano
Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #144 na: Ožujak 13, 2011, 22:13:05 »
OdgovorOdgovor

Ajme divno  Kora, takav porod bi svi poželili 
Evidentirano
unicorn

« Odgovor #145 na: Ožujak 13, 2011, 22:33:08 »
OdgovorOdgovor

ajme super, drago mi je da je sve prošlo dobro i tako brzo 
Evidentirano

marina budimir

« Odgovor #146 na: Ožujak 13, 2011, 23:32:22 »
OdgovorOdgovor

ajme super  porod za poželit 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #147 na: Ožujak 14, 2011, 08:03:52 »
OdgovorOdgovor

prekrasno Kora, sve si sredila prije nego si krenula u rodilište i za čas držala svoju curu u rukama 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #148 na: Ožujak 15, 2011, 15:09:28 »
OdgovorOdgovor

kora svaka čast    super porod 
Evidentirano

principesa
Početnik u pisanju
*

« Odgovor #149 na: Ožujak 29, 2011, 23:05:07 »
OdgovorOdgovor

Ah taj porod... Moj prvi porod je prošao super. Ja sam imala inducirani porod. Ginekolog mi je reka da mogu birati oći li čekati svoje trudove ili ću mu doći u subotu ujutro da provamo inducirati. Imala sam tri dana za razmisliti i nisan pogrišila šta san izabrala inducirano. Došla sam ujutro friško otuširana, našminkana i spremna prvi put ugledati svog malog anđela. Počeli smo lagano sa dripom i počela sam se otvarati ka po knjizi. Bolilo me je i bilo je trenutaka kad san tila poisti radijator za koji sam se pridržavala dok sam šetala . Ginekolog i babica su bili cilo vrime uz mene i sve šta su mi rekli da mi olakšaju sam poslušala i hvala im na tome. Sam porod je počeo u 16:00 i u 16:40 je na svit došla moja prinčipesa Eva  . Prošla sam lišo bez punta. Prvi pogled na nju nikad neću zaboraviti. To je nešto neopisivo i to može samo izabrani osjetiti. Odma sam se počela zaljubljivati u moju malu prinčipesu. Ona sad ima 13,5 miseci i nisan vidila veseliju bebu. Kažu da kakav si u trudnoći da će ti takvo biti dite i na njoj se vidi da ju je mama tila više od ičega i bila sritnija od ikoga. 
Evidentirano
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.263 sekundi uz 56 upita. (Pretty URLs adds 0.019s, 2q)