Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: 1 2 [3] 4 5   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Koliko dugo je trajao vaš porod?  (Posjeta: 3346 puta)
0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.
mala22
Početnik u pisanju
*

moj angel

« Odgovor #60 na: Veljača 21, 2009, 11:54:55 »
OdgovorOdgovor

i meni je bil prvi porod.. vodenjak mi je pukel u četvrtak u 18h otušurala se i otišli u bolnicu cjelu noć mi je curel vodenjak trudova nema i te ujutro sam dobila drip i rodila u 12h užas
Evidentirano
morska vila
Maher u pisanju

« Odgovor #61 na: Veljača 22, 2009, 00:40:15 »
OdgovorOdgovor

ante-došla sa 9 prstiju otvoren i rodila u 3 truda(uru vrimena)
ana-rodila za 2 sata
Evidentirano
unicorn
Diplomirani ovisnik o pisanju

« Odgovor #62 na: Veljača 22, 2009, 07:42:15 »
OdgovorOdgovor

U pon. sam smještena u bolnicu jer mi je curkala plodna voda, a prošao mi je već termin, pa su mi navečer dali da popijem ricinusovo ulje za indukciju poroda i oko 3 ujutro su mi počeli lagani trudovi, na viziti sam to rekla, gl. sestra mi je rekla da spremim stvari i dođem u rađaonu, u rađaoni sam na stol legla u 8.25, probušili su mi vodenjak i u 11.25 sam rodila. Bez ikakvih problema 
Evidentirano

boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....

« Odgovor #63 na: Veljača 22, 2009, 09:41:43 »
OdgovorOdgovor

ana-rodila za 2 sata

jo ja bi rađala svaku godinu da mi je tako bilo.........baš ti zavidim 
Evidentirano

Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
kika
Moderator

« Odgovor #64 na: Veljača 22, 2009, 09:51:05 »
OdgovorOdgovor

ana-rodila za 2 sata

jo ja bi rađala svaku godinu da mi je tako bilo.........baš ti zavidim 
Evidentirano
morska vila
Maher u pisanju

« Odgovor #65 na: Veljača 22, 2009, 09:58:51 »
OdgovorOdgovor

namučin se u početku trudnoće ali rodin za tren 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #66 na: Veljača 23, 2009, 10:40:32 »
OdgovorOdgovor

ana-rodila za 2 sata

I ja bi potpisala za ovakav porod 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

majabj
Ovisnik o pisanju

« Odgovor #67 na: Veljača 23, 2009, 13:09:39 »
OdgovorOdgovor

moj porod... u 23.15 pukao vodenjak, muž i ja kuleri onak otuširali se, pospremili kuću, stavili mašinu veša pa mašinu suđa prati(da nam kuća bude čista)... (da smo znali kaj nas sljedi još bi malo i odspavali)..no ajd oko 24 sata krenemo mi u Petrovu, premda je ljeto, vani lijeva ko iz kabla... koji horor..mislim si još sam da nam guma na autu pukne...    No tak, mi došli do Petrove, i ono, obrada, pripreme i u boksu sam bila u 1(muž pored mene) i tako do 9 sati svakih 5 minuta trpili moje trudove (više muž nego ja), no vizita ujutro ustanovi da se ja uopće ne otvaram (došla sam otvorena 1 cm u 41 tjednu trudnoće(katastrofa))  onda je krenula tura dripa, epiduralne.... i tak sam bila do 17 sati (na dripu i epid.) i onda oni ustanove da sam se otvorila jedva jedvice 6 cm ( a 10treba za porod) i onda kaj će samnom ( i mužem koji je bio luuud) i daju mi neku otopinu da kao probaju i sa tim... nakon sat vremena otvorim se ja još slavnih 3 cm znači sve ukupno 9cm i to je bilo to.... rodila sam tj. rodili smo (muž i ja) u 19 sati prekrasnu djevojčicu!!!!!!  Znači da sumiram   20 sati poroda i prekrasna djevojčica i izmučeni muž....ja sam se oporavila brzo
Evidentirano

08/07/08 mrvica
15/06/11 herkules
morska vila
Maher u pisanju

« Odgovor #68 na: Veljača 23, 2009, 18:40:08 »
OdgovorOdgovor

ajoj...
Evidentirano
majabj
Ovisnik o pisanju

« Odgovor #69 na: Veljača 23, 2009, 21:32:32 »
OdgovorOdgovor

ajoj...

je...je... još imam noćne more od poroda(a svi kažu to se brzo zaboravi)!!
Evidentirano

08/07/08 mrvica
15/06/11 herkules
neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #70 na: Veljača 23, 2009, 21:34:34 »
OdgovorOdgovor

ja još uvijek nisam zaboravila moj porod... takvi bolovi se ne zaboravljaju... al da neidemo ot, čitam da su neke rodile za sat-dva
kao ovo recimo:

ana-rodila za 2 sata

e šta bi dala za takav porod 
Evidentirano

...tu sam da ti nadu vratim, ako padneš, da te uhvatim...
morska vila
Maher u pisanju

« Odgovor #71 na: Veljača 23, 2009, 22:33:31 »
OdgovorOdgovor

zovu me brzi gonzales 
Evidentirano
krezumica
Pozitivno negativan lik

True story, bro ... :P

« Odgovor #72 na: Veljača 24, 2009, 18:51:41 »
OdgovorOdgovor

zovu me brzi gonzales 

A meni kažu da bi mene bilo dobro po smrt poslati  ... čovek bi dugo živel  ...

... kasnila 13 dana i rađala 24 sata    ...
Evidentirano

Franjo 27.09.2007.
Tomislav 17.09.2010.
DANCHY2

« Odgovor #73 na: Veljača 24, 2009, 19:13:51 »
OdgovorOdgovor

zovu me brzi gonzales 

A meni kažu da bi mene bilo dobro po smrt poslati  ... čovek bi dugo živel  ...

... kasnila 13 dana i rađala 24 sata    ...
    aaff aaff aaff aaff aaff aaff mislim da bi prisilila mm da me onesvjesti  aaff aaff aaff
Evidentirano
dolph

« Odgovor #74 na: Veljača 25, 2009, 13:08:07 »
OdgovorOdgovor

prvorotkinja:

puca vodenjak oko 3.30, dolazimo u Vinogradsku bez trudova, otvorena 1 cm, 
daju mi gel, počinju trudovi oko 6, rađam Leona u podne. e,da, dali meni oni i drip, iako sam se od gela otvarala i rekli mm da će to trajati još par sati, al me rasturio, pa sam rodila u dva truda u roku od 15 min od davanja dripa 
Evidentirano

only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
mala vjestica22
Maher u pisanju

« Odgovor #75 na: Srpanj 21, 2009, 12:48:47 »
OdgovorOdgovor

Meni se smucilo kad mi je doktor rekao da se pripremim na 12 sati radjanja jer sam prvorotkinja! Na kraju sam rodila za 5 sati! 
Evidentirano

Nahla
Svakodnevno piskaralo

Moja dva iskušenja

« Odgovor #76 na: Srpanj 21, 2009, 12:56:40 »
OdgovorOdgovor

u pola jedan navecer me pobudio bol i osjetila sam nesto mokro, pukao vodenjak- u snu hm.
u 2 i 18 minuta stigao moj mali princ.
kratko, ali nezaboravno.
Evidentirano

A               
M
Tyana
Ovisnik o pisanju

« Odgovor #77 na: Srpanj 21, 2009, 14:07:33 »
OdgovorOdgovor

Sa prvim sinom 3 sata(racunam od pocetka trudova do samog poroda),a sa mladim sinom sati i pol 
Evidentirano

Iskustvo je nesto sto imas kad ti vise netreba.
Ivanaa
Često pišem
**

« Odgovor #78 na: Srpanj 24, 2009, 01:42:56 »
OdgovorOdgovor

To je bila nocna mora koja se srecom dobro zavrsila. Nakon 28 sati dripa i trudova rodila se Lana.
Evidentirano
antoniasb

« Odgovor #79 na: Srpanj 24, 2009, 12:03:58 »
OdgovorOdgovor

trudovi su mi počeli oko 20 h,otuširala se ja,večerala i oko 23 h krenili mi za bolnicu,tamo me pregledali,imam trudove svako malo a otvorena 1 cm,klistirali me,stavili u box i mm poslali kući....tako sam ležala do 5 h i povremeno spavala kad su počeli jači trudovi,smjena u 8 h me uključila na drip i pukla plodnu vodu,na dripu sve do 15 h a otvorila se samo 6 cm,tada puštaju mm da dođe i pojačavaju drip već tko zna koji put  imam trudove svako 2 min. ali se ne otvaram  već lagano ludim i ja i mm,strah me za bebu jer  je  plodna voda već davno iscurila,tražim da me vode na carski i radi mene i radi bebe ali me jednostavno ignoriraju,oko 19.30 kad su vidili da sam i dalje otvorena 6 cm i da je situacija  aaff vode me hitno na carski uz rečenicu bili ste jako hrabri      došlo mi je da ih  i eto nakon 20 h stigao je moj anđeo 
Evidentirano
krezumica
Pozitivno negativan lik

« Odgovor #80 na: Kolovoz 06, 2009, 04:23:15 »
OdgovorOdgovor

I ti se nešto buniš  aaff ? Nakon 20 sati trudova spasio te carski rez   ...

A ja, draga moja, nakon 20 sati mučenja, još sam ga i prirodno rodila ...    

Jel još uvijek tvrdiš da je to - citiram: "nekulturno i sebično  " - od mene da sam vikala na porodu ?  
« Zadnja izmjena: Kolovoz 06, 2009, 04:24:15 do krezumica » Evidentirano

Franjo 27.09.2007.
Tomislav 17.09.2010.
Meggi

« Odgovor #81 na: Kolovoz 06, 2009, 08:30:30 »
OdgovorOdgovor

uf antonija,po meni bi bilo bolje da si nakon 20 sati kad si se vec namucila prirodno i  rodila(a ne da si se mucila za nista).trebali su te odmah na carski stavit a ne tek nakon 20h.
Evidentirano
antoniasb

« Odgovor #82 na: Kolovoz 06, 2009, 11:40:50 »
OdgovorOdgovor

I ti se nešto buniš  aaff ? Nakon 20 sati trudova spasio te carski rez   ...

A ja, draga moja, nakon 20 sati mučenja, još sam ga i prirodno rodila ...    

Jel još uvijek tvrdiš da je to - citiram: "nekulturno i sebično  " - od mene da sam vikala na porodu ?  
pa naravno da se bunim to su  doktori a šta se tiče vrištanja ... pa ispratila sam žene i žena i vjeruj mi da mi je strašno išlo na živce u takvom stanju vrištanje  neću se ponavljati još uvijek sam istog mišljenja 
Evidentirano
lighty

Svatko smrću plaća crvenu raskoš svoje mladosti...

« Odgovor #83 na: Kolovoz 06, 2009, 11:59:22 »
OdgovorOdgovor

na dan termina ujtro u pola 7 me uhvatio prvi trud...ja odmah krenula za bolnicu jer sam ionako bila naručena na ctg...sva sretna  rodit ću rodit ću  kad na ctg ni t od truda,dok me pregleda i kaže 1,5 prst otvorena vratite se za dva dana  poludila..izmučena izlazim iz bolnice i dalje osjetim trudove na svakih 10 min redovno...došli doma koliko me bolilo nisam ni jela ni pila...u 15 h vrištim na mm i zovem mamu...nemogu više poludit ću od boli  mama me tjera da hodam po stanu..a svaki trud sam se hvatala između dvje fotelje i čučnila...u 17 h trudovi na 5 min i zaista nemogu ali mama me još malo tjera da izdržim doma... u pola 7 moja familija se okupila kod mene i ledaju seriju a ja umirem i dalje od bolova
u 7 več vrištim jer su trudovi na 2 min i krenemo za bolnicu...spajaju me odmah na ctg trudovi vidljivi otvorena 6 prstiju... ::ddd::odmah u rađaonu dolazi dok koja mi je rekla da ću rodit ..a ja ju ljepo pošaljem van i kaže vi me porodite za dva dana  na stol legla u pola 9 dosao mm kojeg moram pohvalit bio je za deset  u silnom previjanju bolova i jakih trudova u 22:50 izlazi naša ljubica...s tm da je mala od umora počela gubit snagu i kolutat očima stavili su me na kisik i babica se bacila na stomak...sve u svemu porod sve 5 ali ono prije toga to me uništilo...
Evidentirano

krezumica
Pozitivno negativan lik

« Odgovor #84 na: Kolovoz 06, 2009, 14:57:46 »
OdgovorOdgovor

... a šta se tiče vrištanja ... pa ispratila sam žene i žena i vjeruj mi da mi je strašno išlo na živce u takvom stanju vrištanje  neću se ponavljati još uvijek sam istog mišljenja 

O, vjeruj mi, i meni su u takvom - šta takvom - još gorem: bez epiduralne, bez lijekova protiv bolova i bez muža kraj sebe - išle strašno na živce one u susjednim boksevima koje su udobno zavaljene leškarile pod epiduralnom, ćaskale sa svojim mužićima i kolutale očima na svaki moj malo jači zvuk uz prigodno "O, Isuse  Roll Eyes ... " ...

Evidentirano

Franjo 27.09.2007.
Tomislav 17.09.2010.
antoniasb

« Odgovor #85 na: Kolovoz 06, 2009, 18:22:33 »
OdgovorOdgovor

a to ti je kriv što nisi tražila epiduralnu i što tvoj m nije bio sa tobom   isto kao što meni nitko nije kriv što nisam vrištala ali vjeruj da sam se u jednom trenu zapitala jeli stvarno to tako boli ali znam da ničiji prag boli nije jednak,tvoj je očito mali  
« Zadnja izmjena: Kolovoz 06, 2009, 18:24:02 do antoniasb » Evidentirano
unicorn

« Odgovor #86 na: Kolovoz 06, 2009, 19:54:13 »
OdgovorOdgovor

Dakle za prvi porod sam napisala, došla u boks u 8.15 ujutro, rodila u 11.25 (trudovi lagano počeli u 3 ujutro) Dinu teškog 4250g i to bez vrištanja, samo uz stenjanje i bez ikakvih problema 

Ovaj porod je bio koma, trudovi lagani počeli oko 19h navečer, u 1.20 dolazimo u bolnicu u 3 me stavljaju u boks, rodila sam vrišteći od bolova u polusvijesnom stanju u 5.28 Maria teškog 3550 g.

Dakle po mom iskustvu nije u pitanju prag tolerncije boli (dio možda je) nego jednostavno kako ispadne porod i kako se doktori posvete ženi i koliko joj daju ili ne daju lijekova, dripa ili čega drugoga (ne govorim ovdje o epiduralnoj).
Jer kao što napisah, moj prag tolerancije boli je inače vrlo visok i Dinu sam rodila puno lakše i jednostavnije - i manje bolno nego 700g manjeg Maria, samo zato što su me doktori za**bali  na ovom porodu
Evidentirano

lela-sa
Povjerite se

« Odgovor #87 na: Kolovoz 06, 2009, 22:21:23 »
OdgovorOdgovor

Tacno 12 sati (skolski) 
Za drugi se nadam da ce ici brze i lakse i vec se psihicki pripremam, mada imaju jos nepuna 3 mjeseca 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #88 na: Kolovoz 07, 2009, 07:59:02 »
OdgovorOdgovor

Sigurna sam da će biti brz i lagan porod 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

krezumica
Pozitivno negativan lik

« Odgovor #89 na: Kolovoz 07, 2009, 15:26:02 »
OdgovorOdgovor

a to ti je kriv što nisi tražila epiduralnu i što tvoj m nije bio sa tobom  

A tko je rekao da nisam?  aaff - pa mi nisu dali - ni epiduralnu, ni muža.

Moram se apsolutno složiti s unicorn - trajanje, tijek i ishod poroda ne ovisi o tome koliko je žena "osjetljiva" ili "izdržljiva, hrabra, jaka  " , nego je odraz brige koju je ta ista žena dobila u bolnici.

Ja sam imala potpuno obrnuti put nego antoniasb - čim sam došla, rečeno mi je "da, to će biti carski rez"   .

I prošla sve pripreme za carski rez - klistirali me, ne dali mi jesti 32 sata i prikopčali me na infuziju od koje mi je desna ruka poplavila i natekla na duplu veličinu.

Kad sam pitala da čemu sve to, rekli su mi: "Pa zar ne vidite - dijete je jako veliko, vi ste jako sitni, prenijeli ste 12 dana, jako ste otekli, nemate trudova, a otvoreni ste tek za vrh prsta ... to je za carski rez ..."
Kad sam na to pitala da zašto sam onda u boksu, a ne u sali, rekli su: "Budemo ipak pričekali ...   "

I čekali smo ... 20 sati ...  Roll Eyes

Ja i dalje apsolutno branim svoje legitimno pravo da vrištim   i odgovorno tvrdim da je količina decibelaže koju sam proizvela na porodu apsolutno proporcionalna količini muka koje sam prošla   . Amen.

Da ne bi bilo zabune, nije mi žao. I drugi put bih radije rodila prirodno i bez epiduralne.
Ali, kao što reče unicorn, da sam primila malo drukčiju skrb, mogla bih sad pod ovaj topic napisati manju brojku od "24 sata" ...  i na kraju, još ispadnem mimoza   ... i to "sebična"  

Nekim malim preostalim tračkom optimizma, nadam se da će mi idući porod(/porodi) biti kraći ...  Roll Eyes

(EDIT: ispravljeni krivi podaci)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 07, 2009, 22:44:06 do krezumica » Evidentirano

Franjo 27.09.2007.
Tomislav 17.09.2010.
 Str: 1 2 [3] 4 5   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.234 sekundi uz 56 upita. (Pretty URLs adds 0.028s, 2q)