mala22
Početnik u pisanju
moj angel
|
 |
« Odgovor #60 na: Veljača 21, 2009, 11:54:55 » |
Odgovor
|
i meni je bil prvi porod.. vodenjak mi je pukel u četvrtak u 18h otušurala se i otišli u bolnicu cjelu noć mi je curel vodenjak trudova nema i te ujutro sam dobila drip i rodila u 12h užas
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
morska vila
|
 |
« Odgovor #61 na: Veljača 22, 2009, 00:40:15 » |
Odgovor
|
ante-došla sa 9 prstiju otvoren i rodila u 3 truda(uru vrimena) ana-rodila za 2 sata
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #66 na: Veljača 23, 2009, 10:40:32 » |
Odgovor
|
ante-došla sa 9 prstiju otvoren i rodila u 3 truda(uru vrimena) ana-rodila za 2 sata
I ja bi potpisala za ovakav porod 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
majabj
|
 |
« Odgovor #67 na: Veljača 23, 2009, 13:09:39 » |
Odgovor
|
moj porod... u 23.15 pukao vodenjak, muž i ja kuleri onak otuširali se, pospremili kuću, stavili mašinu veša pa mašinu suđa prati(da nam kuća bude čista)... (da smo znali kaj nas sljedi još bi malo i odspavali)..no ajd oko 24 sata krenemo mi u Petrovu, premda je ljeto, vani lijeva ko iz kabla... koji horor..mislim si još sam da nam guma na autu pukne... No tak, mi došli do Petrove, i ono, obrada, pripreme i u boksu sam bila u 1(muž pored mene) i tako do 9 sati svakih 5 minuta trpili moje trudove (više muž nego ja), no vizita ujutro ustanovi da se ja uopće ne otvaram (došla sam otvorena 1 cm u 41 tjednu trudnoće(katastrofa)) onda je krenula tura dripa, epiduralne.... i tak sam bila do 17 sati (na dripu i epid.) i onda oni ustanove da sam se otvorila jedva jedvice 6 cm ( a 10treba za porod) i onda kaj će samnom ( i mužem koji je bio luuud) i daju mi neku otopinu da kao probaju i sa tim... nakon sat vremena otvorim se ja još slavnih 3 cm znači sve ukupno 9cm i to je bilo to.... rodila sam tj. rodili smo (muž i ja) u 19 sati prekrasnu djevojčicu!!!!!! Znači da sumiram 20 sati poroda i prekrasna djevojčica i izmučeni muž....ja sam se oporavila brzo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
08/07/08 mrvica 15/06/11 herkules
|
|
|
|
|
|
majabj
|
 |
« Odgovor #69 na: Veljača 23, 2009, 21:32:32 » |
Odgovor
|
 ajoj... je...je... još imam noćne more od poroda(a svi kažu to se brzo zaboravi)!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
08/07/08 mrvica 15/06/11 herkules
|
|
|
neli
Počasni član
Diplomirani ovisnik o pisanju
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #70 na: Veljača 23, 2009, 21:34:34 » |
Odgovor
|
ja još uvijek nisam zaboravila moj porod... takvi bolovi se ne zaboravljaju... al da neidemo ot, čitam da su neke rodile za sat-dva kao ovo recimo: ante-došla sa 9 prstiju otvoren i rodila u 3 truda(uru vrimena) ana-rodila za 2 sata
e šta bi dala za takav porod 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

True story, bro ... :P
|
 |
« Odgovor #72 na: Veljača 24, 2009, 18:51:41 » |
Odgovor
|
zovu me brzi gonzales  A meni kažu da bi mene bilo dobro po smrt poslati  ... čovek bi dugo živel  ... ... kasnila 13 dana i rađala 24 sata  ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
|
DANCHY2
|
 |
« Odgovor #73 na: Veljača 24, 2009, 19:13:51 » |
Odgovor
|
zovu me brzi gonzales  A meni kažu da bi mene bilo dobro po smrt poslati  ... čovek bi dugo živel  ... ... kasnila 13 dana i rađala 24 sata  ... aaff aaff aaff aaff aaff aaff mislim da bi prisilila mm da me onesvjesti aaff aaff aaff
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #74 na: Veljača 25, 2009, 13:08:07 » |
Odgovor
|
prvorotkinja: puca vodenjak oko 3.30, dolazimo u Vinogradsku bez trudova, otvorena 1 cm,  daju mi gel, počinju trudovi oko 6, rađam Leona u podne. e,da, dali meni oni i drip, iako sam se od gela otvarala i rekli mm da će to trajati još par sati, al me rasturio, pa sam rodila u dva truda u roku od 15 min od davanja dripa 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
|
|
|
|
|
Nahla
Svakodnevno piskaralo

Moja dva iskušenja
|
 |
« Odgovor #76 na: Srpanj 21, 2009, 12:56:40 » |
Odgovor
|
u pola jedan navecer me pobudio bol i osjetila sam nesto mokro, pukao vodenjak- u snu hm. u 2 i 18 minuta stigao moj mali princ. kratko, ali nezaboravno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
A M
|
|
|
|
Tyana
|
 |
« Odgovor #77 na: Srpanj 21, 2009, 14:07:33 » |
Odgovor
|
Sa prvim sinom 3 sata(racunam od pocetka trudova do samog poroda),a sa mladim sinom sati i pol 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Iskustvo je nesto sto imas kad ti vise netreba.
|
|
|
Ivanaa
Često pišem

|
 |
« Odgovor #78 na: Srpanj 24, 2009, 01:42:56 » |
Odgovor
|
To je bila nocna mora koja se srecom dobro zavrsila. Nakon 28 sati dripa i trudova rodila se Lana.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
antoniasb
|
 |
« Odgovor #79 na: Srpanj 24, 2009, 12:03:58 » |
Odgovor
|
trudovi su mi počeli oko 20 h,otuširala se ja,večerala i oko 23 h krenili mi za bolnicu,tamo me pregledali,imam trudove svako malo a otvorena 1 cm,klistirali me,stavili u box i mm poslali kući....tako sam ležala do 5 h i povremeno spavala kad su počeli jači trudovi,smjena u 8 h me uključila na drip i pukla plodnu vodu,na dripu sve do 15 h a otvorila se samo 6 cm,tada puštaju mm da dođe i pojačavaju drip već tko zna koji put  imam trudove svako 2 min. ali se ne otvaram  već lagano ludim i ja i mm,strah me za bebu jer je plodna voda već davno iscurila,tražim da me vode na carski i radi mene i radi bebe ali me jednostavno ignoriraju,oko 19.30 kad su vidili da sam i dalje otvorena 6 cm i da je situacija aaff vode me hitno na carski uz rečenicu bili ste jako hrabri  došlo mi je da ih  i eto nakon 20 h stigao je moj anđeo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #80 na: Kolovoz 06, 2009, 04:23:15 » |
Odgovor
|
I ti se nešto buniš aaff ? Nakon 20 sati trudova spasio te carski rez  ... A ja, draga moja, nakon 20 sati mučenja, još sam ga i prirodno rodila ...  Jel još uvijek tvrdiš da je to - citiram: "nekulturno i sebično " - od mene da sam vikala na porodu ? 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 06, 2009, 04:24:15 do krezumica »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Meggi
|
 |
« Odgovor #81 na: Kolovoz 06, 2009, 08:30:30 » |
Odgovor
|
uf antonija,po meni bi bilo bolje da si nakon 20 sati kad si se vec namucila prirodno i rodila(a ne da si se mucila za nista).trebali su te odmah na carski stavit a ne tek nakon 20h.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
antoniasb
|
 |
« Odgovor #82 na: Kolovoz 06, 2009, 11:40:50 » |
Odgovor
|
I ti se nešto buniš aaff ? Nakon 20 sati trudova spasio te carski rez  ... A ja, draga moja, nakon 20 sati mučenja, još sam ga i prirodno rodila ...  Jel još uvijek tvrdiš da je to - citiram: "nekulturno i sebično " - od mene da sam vikala na porodu ?  pa naravno da se bunim to su  doktori a šta se tiče vrištanja ... pa ispratila sam žene i žena i vjeruj mi da mi je strašno išlo na živce u takvom stanju vrištanje  neću se ponavljati još uvijek sam istog mišljenja 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #84 na: Kolovoz 06, 2009, 14:57:46 » |
Odgovor
|
... a šta se tiče vrištanja ... pa ispratila sam žene i žena i vjeruj mi da mi je strašno išlo na živce u takvom stanju vrištanje  neću se ponavljati još uvijek sam istog mišljenja  O, vjeruj mi, i meni su u takvom - šta takvom - još gorem: bez epiduralne, bez lijekova protiv bolova i bez muža kraj sebe - išle strašno na živce one u susjednim boksevima koje su udobno zavaljene leškarile pod epiduralnom, ćaskale sa svojim mužićima i kolutale očima na svaki moj malo jači zvuk uz prigodno "O, Isuse  ... " ... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
unicorn
|
 |
« Odgovor #86 na: Kolovoz 06, 2009, 19:54:13 » |
Odgovor
|
Dakle za prvi porod sam napisala, došla u boks u 8.15 ujutro, rodila u 11.25 (trudovi lagano počeli u 3 ujutro) Dinu teškog 4250g i to bez vrištanja, samo uz stenjanje i bez ikakvih problema  Ovaj porod je bio koma, trudovi lagani počeli oko 19h navečer, u 1.20 dolazimo u bolnicu u 3 me stavljaju u boks, rodila sam vrišteći od bolova u polusvijesnom stanju u 5.28 Maria teškog 3550 g. Dakle po mom iskustvu nije u pitanju prag tolerncije boli (dio možda je) nego jednostavno kako ispadne porod i kako se doktori posvete ženi i koliko joj daju ili ne daju lijekova, dripa ili čega drugoga (ne govorim ovdje o epiduralnoj). Jer kao što napisah, moj prag tolerancije boli je inače vrlo visok i Dinu sam rodila puno lakše i jednostavnije - i manje bolno nego 700g manjeg Maria, samo zato što su me doktori za**bali  na ovom porodu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #88 na: Kolovoz 07, 2009, 07:59:02 » |
Odgovor
|
Sigurna sam da će biti brz i lagan porod 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #89 na: Kolovoz 07, 2009, 15:26:02 » |
Odgovor
|
a to ti je kriv što nisi tražila epiduralnu i što tvoj m nije bio sa tobom A tko je rekao da nisam? aaff - pa mi nisu dali - ni epiduralnu, ni muža. Moram se apsolutno složiti s unicorn - trajanje, tijek i ishod poroda ne ovisi o tome koliko je žena "osjetljiva" ili "izdržljiva, hrabra, jaka  " , nego je odraz brige koju je ta ista žena dobila u bolnici. Ja sam imala potpuno obrnuti put nego antoniasb - čim sam došla, rečeno mi je "da, to će biti carski rez"  . I prošla sve pripreme za carski rez - klistirali me, ne dali mi jesti 32 sata i prikopčali me na infuziju od koje mi je desna ruka poplavila i natekla na duplu veličinu. Kad sam pitala da čemu sve to, rekli su mi: "Pa zar ne vidite - dijete je jako veliko, vi ste jako sitni, prenijeli ste 12 dana, jako ste otekli, nemate trudova, a otvoreni ste tek za vrh prsta ... to je za carski rez ..." Kad sam na to pitala da zašto sam onda u boksu, a ne u sali, rekli su: "Budemo ipak pričekali ...  " I čekali smo ... 20 sati ...  Ja i dalje apsolutno branim svoje legitimno pravo da vrištim  i odgovorno tvrdim da je količina decibelaže koju sam proizvela na porodu apsolutno proporcionalna količini muka koje sam prošla  . Amen. Da ne bi bilo zabune, nije mi žao. I drugi put bih radije rodila prirodno i bez epiduralne. Ali, kao što reče unicorn, da sam primila malo drukčiju skrb, mogla bih sad pod ovaj topic napisati manju brojku od "24 sata" ... i na kraju, još ispadnem mimoza  ... i to "sebična"  Nekim malim preostalim tračkom optimizma, nadam se da će mi idući porod(/porodi) biti kraći ... (EDIT: ispravljeni krivi podaci)
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 07, 2009, 22:44:06 do krezumica »
|
Evidentirano
|
|
|
|