neli
Počasni član
Diplomirani ovisnik o pisanju
mamine ljubavi....
|
 |
« na: Veljača 09, 2011, 22:41:00 » |
Odgovor
|
Epiduralna anestezija je način umanjivanja bolova tijekom porođaja prilikom kojeg se anestezira samo dio tijela, dok je žena budna i svjesna svega. Kod epiduralne anestezije ponavljano se unosi lokalni anestetik u područje oko kralješničke moždine,što prekida podražaje koji se prenose živcima maternice i porođaj prolazi bez bolova. Uspješna epiduralna anestezija pruža bezbolno svjesno stanje tijekom cijelog porođaja.Epiduralna anestezija smatra se sigurnom za majku i dijete, naravno uz minimalne rizike kao i kod svakog lijeka. Jeste li primile epiduralnu na porodu? ja na prvom nisam, na drugom sam tražila, al mi nisu dali jer je bilo prekasno.... i nije mi žao 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #3 na: Veljača 10, 2011, 21:01:21 » |
Odgovor
|
i ja sam je na drugom porodu htjela  al kad sam došla u bolnicu (htjela sam ostati doma što je duže moguće, i ostala bih još duže da nas je imao tko voziti... ovako smo morali zivkati frenda u 2 u noći) bila sam 5 prstiju već otvorena pa mi nisu dali.... al neka, mislim da i bolje da nisu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #5 na: Veljača 10, 2011, 21:32:26 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
marina budimir
|
 |
« Odgovor #7 na: Veljača 11, 2011, 00:00:07 » |
Odgovor
|
nisam tražila. prvi puta nisam ni bila upućena u to sve pa nisam ni tražila, a drugi puta kad sam došla već sam bila otvorena 6 prstiju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Super moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #8 na: Veljača 11, 2011, 05:24:47 » |
Odgovor
|
nisam htjela uopće, dok nisu ulovili oni pakleni trudovi i tada sam ju tražila ali prekasno
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #9 na: Veljača 11, 2011, 09:18:30 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #10 na: Veljača 11, 2011, 09:21:27 » |
Odgovor
|
ali su ti mogli dati spinalnu da su htjeli Antonia spinalna se daje kod carskog, epiduralna za vrijeme prirodnog poroda 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
nunchica
|
 |
« Odgovor #11 na: Veljača 11, 2011, 10:17:00 » |
Odgovor
|
Nisam tražila,nisam dobila...kod mene je sve to nekako brzo išlo,otvorena a bez trudova tako da nije ni bilo potrebe...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #12 na: Veljača 11, 2011, 21:27:13 » |
Odgovor
|
ali su ti mogli dati spinalnu da su htjeli Antonia spinalna se daje kod carskog, epiduralna za vrijeme prirodnog poroda  baš zato se i čudim  ja nisam rodila na carski već vaginalno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lela-sa
Povjerite se

|
 |
« Odgovor #13 na: Veljača 12, 2011, 00:57:38 » |
Odgovor
|
Niti sam trazila niti je kod nas u bolnici uopce daju.  Pitala sam svog gina na jednom od pregleda i rekao mi je da su bili uveli ali su obustavili zbog rizika i neiskustva anesteziologa.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|