zomato
Super moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #30 na: Svibanj 19, 2010, 14:13:48 » |
Odgovor
|
Tikvice punjene tunjevinom
Sastojci: srednje velike tikvice (4-5 kom ili više, ovisno o broju osoba) tunjevina u konzervi (2-3 opet ovisi o broju osoba) 2 jaja ribani parmezan krušne mrvice češanj češnjaka suho bijelo vino maslinovo ulje malo peršina
priprema: tikvice operite, osušite i prerežite uzdužno napola. očistite im sjemenke i pripremite nadjev: sjemenke pomiješajte sa jajima, usitnjenom tunjevinom, peršinom, češnjakom, šakom parmezana (ili više, po želji), šakom mrvica, soli, paprom i malo ulja. polovice tikvica nadjenite tom smjesom i pospite mrvicama. tikvice složite u vatrostalnu posudu, prelijte uljem i pola čaše bijelog vina, pospite parmezanom i pecite u pećnici 30ak minuta na 160-180 stupnjeva. odlične su kao toplo predjelo, prilog ili glavno jelo, ovisno o količini, ukusne su i tople i hladne.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
|
|
|
|
lina-cokolina
|
 |
« Odgovor #33 na: Srpanj 19, 2010, 17:09:52 » |
Odgovor
|
mm dobio 10-ak malih limenkica tunjevine (komadići tunjevine u ulju) pa me zanima ako ima ko kakav receptić  žao mi da propadne. on je voli a ja iskreno nikad nisam ni probala bilo koji recept je dobrodošao. za glavno jelo, predjelo... ma što god 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nea 12.2008 marita 2.2010 lana 1.2012
|
|
|
|
|
Bee
Povjerite se

|
 |
« Odgovor #35 na: Srpanj 20, 2010, 00:09:06 » |
Odgovor
|
GUSARSKA TUNJEVINA Sastojci 40 dag tunjevine (iz konzerve ili kuhane), 6 listića bosiljka, 2 žlice maslinova ulja, 6 listića ružmarina, 6 zelenih i 6 crnih maslina, 6 većih rajčica, sol, papar, 1 režanj češnjaka. Priprema Zgnječeni češnjak, začine i samljevene masline spustite na ulje, kad se to zagrije dodajte narezane rajčice. Pirjajte deset minuta, onda dodajte tunjevinu. Nastavite pirjati, ali što manje miješajte. To jelo možete poslužiti i hladno, jednako je ukusno. U tom ga slučaju možete pripremiti ranije, a pogodno je i za nošenje na izlet.
SALATA OD TUNE Sastojci Za 4 osobe potrebno je: 3 konzerve tunjevine 4 tvrdo kuhana jaja 1 manja staklenka kiselih krastavaca 30 dag što sitnije tjestenine 1 kiselo vrhnje,sok pola limuna 1 dcl maslinovog ulja 1 glavica zelene salate 1 manja konzerva kukuruza 2 paradajza,sol i papar Priprema Tunjevinu usitniti,narezati tvrdo kuhana jaja,na sitno narezati krastavce, dodati skuhanu,hladnu tjesteninu,vrhnje,maslinjak, kukuruz, sol i papar, te dobro izmješati. Staviti u frižider da se ohladi. Prije serviranja,na sitno iskosajte zelenu salatu i na šnite (ploške) izrežitre paradajze. Salatu stavite u zdjelu i na nju salatu od tunjevine lagano promješajte i stavite na tanjure i na sve to stavite na ploške izrezani paradajz. Poslužiti uz vruče pržene šnite kruha ili pogače.
PAŠTETA OD TUNE 20 g tunjevine iz konzerve (u ulju ili salamuri) 1 stabljika celera ½ vezice vlasca 3 žlice vrhnja 1 žlica senfa Papar Maslinovo ulje
Tunjevinu treba ocijediti os salamure ili ulja. Nasjeckati celer i vlasac na što sitnije kockice. Pomiješati s tunjevinom. Dodati vrhnje i senf, malo maslinovog ulja, začinite paprom i češnjakom, te sve dobro izmiješajte.
Poslužite hladno uz tost ili integralni kruh.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #36 na: Srpanj 20, 2010, 08:36:26 » |
Odgovor
|
HLADNA SALATA OD TUNJEVINE skuhaš makarone, dodaš usitnjenu tunjevinu, narežeš paprike, kukumare, kukuruza, kiselo vrhnje, malo majoneze,limun soka. sve izmješaš i u frižider....mmmmm ja obožavam tunjevinu na sve načine 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dadls
|
 |
« Odgovor #37 na: Srpanj 20, 2010, 10:03:14 » |
Odgovor
|
Samo popržiš blago luk, staviš crne masline nasjeckane, tunu, paradajz sos, začine i čao; paše uz njoke. 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Srpanj 20, 2010, 10:04:26 do dadls »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
antoniasb
|
 |
« Odgovor #39 na: Srpanj 20, 2010, 16:13:34 » |
Odgovor
|
ja ih radim u vrhnju za kuhanje kao i boa samo bez sira i tako mi je najdraža  ili kao salatu sa makaronima - ubacim tj. nasjeckam na kockice šunku,sir (gouda ili ementaler),par kuhanih jaja,kukuruz,par kiselih krastavaca,začinim sa soli i malo papra,stavim žličicu senfa i sve to povežem majonezom,kad se ohladi poslužim kao prilog npr. pohanoj piletini
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
kika
Moderator

|
 |
« Odgovor #41 na: Rujan 14, 2010, 19:28:54 » |
Odgovor
|
Kolac od tunjevine i jaja (slani naravno)
250 g svježeg prhkog tijesta(zamijesiti150-200 g brašna1/2 - 1 žličice praška za pecivo,prstohvat soli,1 jaje,75-125 g margarina ili maslaca) 250 g tune iz konzerve 200 g svježeg kravljeg sira 200 ml vrhnja za kuhanje 8 jaja 1 žličica mješavine mediteranskih začina 1 žlica kapara u maslinovom ulju sol i papar Prije svega pet jaja skuhamo na tvrdo, a prhkim tijestom obložimo vatrostalnu posudu. U zdjelu s tri umućena jaja ulijemo polovicu vrhnja za kuhanje, dodamo mješavinu mediteranskih začina, svježi kravlji sir, komadiće tune iz konzerve, začinimo solju i paprom, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i rasporedimo preko tijesta. Tvrdo kuhana jaja narežemo na ploške, složimo ih preko smjese, prelijemo preostalim vrhnjem za kuhanje, posipamo kaparama, pokapamo maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40 minuta.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pnikolina
Moderator

|
 |
« Odgovor #42 na: Rujan 30, 2010, 09:55:08 » |
Odgovor
|
RIBA NA LISABONSKI 80 dkg fileta oslića ili bakalara (ja kupim onaj smrznuti ledo bakalar) 50 dkg rajčica ili pelata 35 dkg kapule (luka) 75 dkg krumpira 4 češnja češnjaka 2 lovorova lista 1 žličica mljevene slatke crvene paprike malo ljute paprike (ja ne stavljam) 1 dl maslinovog ulja 1 dl vode, sol, papar, sjeckani peršin, vegeta Nasjeckati češnjak, rajčice, luk i krumpir narezati na ploške a ribu na veće komade. U posudu slagati naizmjence slojeve rajčica, krumpira, luka, češnjaka i ribe. Krumpir i ribu uvijek posuti s malo vegete, soli i papra. Slagati dok se ne potroše svi sastojci ali tako da su u posljednjem sloju ploške krumpira. Dodati još sjeckani peršin, lovorov list i sve posuti paprikom i preliti vodom i maslinovim uljem. Posudu poklopiti i staviti lagano kuhati bez miješanja, po potrebi posudu samo protresti. Jelo je gotovo kad krumpir omekša.
P.S. Ja se nikad ne pridržavam količina, sve radim otprilike.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"Kada nešto doista želiš, cijeli svijet se uroti da to i ostvariš." 
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #43 na: Rujan 30, 2010, 12:05:28 » |
Odgovor
|
Pnike, pa to je skkroz lagano za napraviti a zvučimi za prste lizati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kika
Moderator

|
 |
« Odgovor #44 na: Listopad 30, 2010, 19:03:48 » |
Odgovor
|
Okruglice od tune i sira
200 g svježeg krem sira 1 jaje 30 g naribanog sira parmezana 1 žlica sjeckanog peršina 300 g tune iz konzerve 60 g glatkog brašna ulje krušne mrvice sol i papar
U zdjeli umutimo jaje, dodamo svježi krem sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu (ako je smjesa prerijetka u nju po potrebi dodajemo krušne mrvice). Potom između dlanova od dobivene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, svaku uvaljamo u brašno, otresemo, te po nekoliko kuglica odjednom pržimo u dubokoj masnoći 8-10 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Gotove okruglice izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, stavimo na tanjur za posluživanje, ukrasimo ih cijelim listovima svježeg peršina i poslužimo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
unicorn
|
 |
« Odgovor #45 na: Studeni 15, 2010, 08:39:31 » |
Odgovor
|
Namaz od škarpine
Sastojci za 4 osobe
• 2 škarpine • 1 list lovora • ružmarin • češnjak, vegeta • 1 glavica luka • 3-4 mrkve • 1 žlićica kapara • 1 korijen peršina • 2-3 žlice majoneze • senf,sol, papar • 1-1,5 sok od limuna • maslinovo ulje
Priprema
Škarpine skuhati u juhi od povrća- mrkva, korijen i list od peršina, lovor, ružmarin, sol, vegeta, češnjak ( dakle prvo prokuhati do pola povrće pa dodati škarpinu jer je brzo kuhana). Ohladiti, očistiti od kosti i kože, i izmiksati sa lukom, kaparima, (ja ih nisam stavila) maslinovim uljem, majonezom , senfom, paprom, sol i sok od limuna. Rashladiti i poslužiti uz francuz ili krekere.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

|
 |
« Odgovor #46 na: Studeni 15, 2010, 22:28:26 » |
Odgovor
|
ja volim sarana na rasljama dobro se nasoli i zacini crvenom paprikom ,ja ga volim premazat sa maslinnovim uljem,limunovim sokom,persinom i bjelim lukom to napravim kao umak i mazem ga dok se pece to izgleda ovako http://img84.imageshack.us/img84/3562/aroct.jpg
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja......
Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #47 na: Studeni 16, 2010, 08:56:42 » |
Odgovor
|
yo mamma, to super izgleda  I ja bi jela šarana...... mislim da nisam nikada jela šarana ::m''m::
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

|
 |
« Odgovor #49 na: Studeni 16, 2010, 09:24:51 » |
Odgovor
|
zaputi se k meni pa cemo fino papati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja......
Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
|
|
|
|
|
|
unicorn
|
 |
« Odgovor #51 na: Studeni 16, 2010, 11:06:18 » |
Odgovor
|