Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Uloga baka i djedova u životima vaše djece  (Posjeta: 382 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
zomato
Super moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*

moje najdraže

« na: Svibanj 04, 2011, 07:13:26 »
OdgovorOdgovor

Kakvu funkciju imaju u životima vaših mališana?
Viđaju li se redovito ili ne?
Kako se djeca ponašaju s njima i općenito kakav odnos imaju?

Mi živimo u kući, svekrva i svekar su ispod. Eva ima ok odnos s njima, ali ništa pretjerano.
Dok se još nije rodila očekivala sam da će biti bolja s njima jer su nam "ispred" nosa, međutim
nije ispalo tako 
Svekrva ju pričuva na sat-dva, ali nikad ju nije presvukla, nikad nahranila, samo dođe tu i poigraju se...  Roll Eyes

Ali zato odnos između Eve i moje mame je poseban 
baš se vidi ljubav koju osjećaju 
I ona bi stalno stalno bila kod mojih, tamo je na selu, ima veliko dvorište, uživa u svakom smislu 
A moja mama je stroga ali pravedna, i zna se kad je vrijeme za što, a Eva to poštuje 
I moja mama je od prvog dana nju i presvlačila, i hranila, i kupala, ma sve, isto ko i ja 

Sa djedovima je ok, ali njih ne računam ko bake, oni su više za igru, nisu za presvlačenje i to (iako mogu ako treba),
obojicu jako voli ali zna da s njima pravila ne vrijede i samo gluposti se rade, i smije se, i igra 

I često se viđa i sa jednima i sa drugima, koliko god je to moguće 
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
antoniasb

« Odgovor #1 na: Svibanj 04, 2011, 08:13:43 »
OdgovorOdgovor

Marino voli jednog i drugog djeda ali baku / moju svekrvu ne može smisliti ,neznam ni ja radi čega on svaki put kada mu se ona ide približit biži od nje ili plače i tako od rođenja Roll Eyes toliko puta mi je bilo neugodno radi toga  Roll Eyes doduše ona ni ne pokazuje nekakav interes za njega    ni ne trudi se da je on zavoli,nikada nije sjela kraj njega i igrala se i sl. pa on to sigurno osjeti i radi toga i je takav  a moju mamu obožava,ona mu sve živo dozvoli ,ma nekada mi je bude žao kada dođe koliko on njoj neda mira  baš sam joj prošli put rekla da joj ne treba teretana ,neka samo dođe kod mene
uglavnom Marino još nije prespavao kod mojih jer mi nekako nije bilo potrebe ali ona ga presvlači,hrani i uspava bez problema  zato mi je bilo puno lakše kada sam išla u rodilište i kada je ona kroz taj period bila kod nas i čuvala ga
Evidentirano
kika
Moderator

« Odgovor #2 na: Svibanj 04, 2011, 08:25:11 »
OdgovorOdgovor

s obzirom da zivimo daleko od moje mame a i muzevih roditelja vidja ih par puta godisnje i voli obje bake i didu, ali sa mojom mamom je posebno bliska nekako jer moja mama zna s djecom i ima strpljenja dok moja svekrva bas i ne, pricuva ju tu i tamo na sat vremena kad smo kod njih ali nije sad da ce se nesto puno igrat s njom il je negdje vodit osim kad to njoj pase 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #3 na: Svibanj 04, 2011, 09:47:42 »
OdgovorOdgovor

Pia se s didom ok slaže  pričaju preko telefona, ona žica "lore" ili role  , popriča s njegovom ženom i to je to. Kad dida dođe u Zagreb druže se i baš imaju ok odnos  sad ovo ljeto ću je probati ostaviti na spavanju preko vikenda 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

mlana

« Odgovor #4 na: Svibanj 04, 2011, 10:44:02 »
OdgovorOdgovor

Moja djeca obožavju moje roditelje. S njima prvode one duge ljetne praznike.
Lana jako voli biti s njima i koristi svaki slobodni trenutak, vikend....da spava kod njih.
Često ode u petak i dođe doma u nedjelju. A moji su starci od nas autom 5 minuta.
Ali ona to voli i puštam ju. Uživa tamo.
Lovro ih isto jako voli, ali Lovro nikad ne spava van kuće (ne računam more).
Ako negdje idemo mm i ja onda svekar i svekrva dođu do nas i tu ga čuvaju. On ne voli
nigdje ići. Iako vidim da u zadnje vrijeme jako voli svekra. Njih dva se jako dobro slažu.

Moram priznati da i jedni i drugi imaju veliku ulogu u njihovim životima i odrastanju i
vole se međusobno. Lana čini mi se sve manje voli tj pokazuje neke nježnosti prema svakru
i svekrvi, dok moje roditelje obožava. Zašto je tako  ali nije mi niti važno.
Sve dok je pristojna i ljubazna prema njima sve je ok.
Evidentirano

Lana, 7.9.2000.
Lovro, 25.4.2006.
unicorn

« Odgovor #5 na: Svibanj 04, 2011, 11:02:02 »
OdgovorOdgovor

Dino je od rođenja nekako pokazivao sklonost samo muškima i uvijek htio samo da ga moj tata i svekar nose i igraju se s njim (a bake su tu bile samo za hranjenje i presvlačenje) i dan danas je tako, kad je s bilo kojim bakom i djedom igra se samo s djedom, a baku dođe pitati ako želi jesti ili piti da mu da, s mojom mamom se zna i koji put poigrati, ali djedovi su mu broj 1 
Zato Mario ide svima i svakome, voli i bake i djedove, tete, šogora, šogoricu, on sve voli koji mu posvete vremena 
Svaki vikend subotom smo kod mojih, a nedjeljom kod svekija na ručku i klinci uživaju i kod jednih i kod drugih 
Moji roditelji rade a svekiji su u penziji pa imaju više vremena i preko tjedna znaju koji put doći do nas, dok moji roditelji malo rijeđe dođu, no vole ih podjednako 
Inače radije ih ostavljam svekijima na čuvanje nego mojima, jer je baš zato što su u penziji, (a i zato što su svekijima oni treći i četvrti unuci, a mojima prvi i drugi) svekrva imala više vremena priskočiti mi u pomoć kad sam rodila, pa je tako i hranila i Maria i Dinu još od malena, presvlačila im pelene (naravno i moja mama je to radila kad je trebalo, ali rijeđe) i svekiji su Dinu čuvali od prve do druge godine i jednostavno su malo drugačijih razmišljanja od mojih staraca (a moje je mišljenje sličnije onom od svekija nego od mojih roditelja) pa ih onda ako trebam radije ostavim kod svekija.
Još nijedan nije ostao spavati kod nikog jer se Mario još noću budi jesti, a Dino se još zna probuditi i tražiti ''tatu'' pa za svaki slučaj da nebi bilo vrištanja po noći još ih nedam 
U svakom slučaju, super se slažu s jednima i drugima, tu su i jedni i drugi ako ih zatrebamo, obavezno se moraju vidjeti bar jednom tjedno i posvete im se u potpunosti i jedni i drugi i što više mogu poželjeti 
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #6 na: Svibanj 04, 2011, 12:20:29 »
OdgovorOdgovor

Moje cure vole sve bake i didove.... 
Aje, babe im nekada idu na živce, naročito sveki jer ih stalno gonjaju za jest ili im nešto objašnjavaju to treba ovako ili onako ... Imam nekada osjećaj da ih malo taru 
Mog tatu vole jer se on izludira s njima 15 minuta i naravno proturječi svemu što ja hoću napraviti.  Roll Eyes Svaka mu je kontra  Ako ja npr. hranim je a ona negoduje on odma na njenu stranu : Pusti je. Šta joj to radiš... Stela ne moraš ti jest itd..  Roll Eyes
A svekar je posebna priča  Njega naprosto obožavaju i s njim bi mogle provest po 10 dana a i on s njima    One bježe od mene njemu  Samo ću reći da je Luna sad kad smo bili u Dubrovniku svaku noć spavala sa svekrom... I sama je tržila da ide s njim spavati 
Evidentirano
lela-sa
Povjerite se

« Odgovor #7 na: Svibanj 04, 2011, 12:40:56 »
OdgovorOdgovor

Moja mama je doslovno odgojila Nadira   i zaista imaju poseban odnos mada u zadnje vrijeme (kako ga hvata pubertet  Roll Eyes ) zna dobro da je izpili pa se tako zestoko posvadjaju    ali znam da bi ona za njega umrla i nije jednom rekla da joj ni jedno naredno unuce ne moze njega zamjeniti.   Sa muzevim ocem smo se rijetko vidjali da bi se stekao neki prisniji odnos a rano je i umro   tako da... Posto nemam pravu sveki nego polusveki mogu reci da je sasvim ok zena, uleti kad god zatreba i nikada joj nije mrsko biti sa mojom djecom   jedini problem je sto smo prilicno daleko pa se i rijedje vidjamo.
Mog oca, dakle drugog djeda, na zalost nikada nisu ni upoznali. 
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2011, 12:41:32 do lela-sa » Evidentirano
magda
moja jedina sreća u životu

« Odgovor #8 na: Svibanj 05, 2011, 22:24:16 »
OdgovorOdgovor

Od kad radim moji su jako uključeni u njezin život,svaki dan ju čuvaju i vidim da je i Franka to sve dosta dobro prihvatila   
i inače dok sam ja bila doma svaki dan je po par puta morala zvati baku i dedu da se s njima priča!Ona ih jako voli a i oni nju!!!!!!!
Kad su nastradali vidjela sam da je i ona bila dosta potresena i da je na neki svoj način shvatila da je to nešto što nije dobro!!!!!!!!
Evidentirano

stella

beeeeeeeeeeeee

« Odgovor #9 na: Svibanj 08, 2011, 14:40:48 »
OdgovorOdgovor

Svekar i svekrva žive do nas i djeca imaju savršen odnos sa njima. Dedu iskorištavaju maksimalno a baku jako slušaju no u biti vole ih oboje i uživaju provoditi vrijeme sa njima. Moji im nisu toliko zanimljivi, moja mama nema živaca za njih i samo ih izaziva tako da Ivan zna često reći baki kako je dosadna ili da ga pusti na miru.
Evidentirano

7.9.2006
20.10.2008
marina budimir

« Odgovor #10 na: Svibanj 08, 2011, 15:27:50 »
OdgovorOdgovor

moji dečki vole i jedne i druge. živimo u istom mjestu i vidimo se svaki dan.
moje roditelje obožavaju, Dario s mojim tatom puno puta provede i po cijeli dan, uopće mu ne falimo, dida ga svuda vodi sa sobom i sve dobije na volju, a moja mama ih obožava, posveti im svu pažnju, uvijek odvoji vremena samo za njih.
 Dario svaki vikend spava kod njih, od rođenja uvijek ga je presvlačila, hranila i uspavljivala kad god je trebalo. a Domagoj nekako više didu voli 

svekije vole, ali nikada im nisu baš ono punu pažnju pružali pa i nisu baš  vezani za njih, iako i njih viđamo svaki dan. jedino  što je Dario  vezan za svekra, voli s njim radit vani po dvorištu.
Daria pričuvaju kad god treba, a Domagoja im nisam ostavljala jer je jako vezan za mene, spavali nisu nikada kod njih.

Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.241 sekundi uz 35 upita. (Pretty URLs adds 0.022s, 2q)