Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: 1 2 [3] 4   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: U gostima - ponašanje vaše i tuđe djece  (Posjeta: 1419 puta)
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
nevera
Diplomirani ovisnik o pisanju

Moj je život moja igra, koju igram kako znam...

« Odgovor #60 na: Studeni 16, 2009, 12:09:32 »
OdgovorOdgovor

Moj mali je za sad dobar i kad je u društvu većem primjetim da je on "manji" ne gura se,ne bahati se,nije "divlji" dapače,povuče se........za sad je ok......
Evidentirano

DANCHY2

« Odgovor #61 na: Siječanj 09, 2010, 23:34:53 »
OdgovorOdgovor

Mi smo danas išli jednom dvogodišnjaku na rođendan.bilo nas je 3 para,svak po 1 djete.pela najstarija,slavljenik 2g i mališan od 14mj.
Dugo se nismo prije ročkasa vidjeli i imali sto tema za pretrest...  a klinci niko pošteno naspavan.pela od uzbuđenja nije popodne odčorila ni 1h,slavljenik nekih 45min,a mališa oko pol sata 
a niš..kaje tu je..... al ja mogu samo reč da smo ostali na ročkasu od 16-21h kolko je bilo super.isklafrali smo se skoro koda smo svi bez klinaca.u tih 5h nijedno nije cvililo,divljalo,cendralo...da mi se pela može sama popest na wc ni za to se nebi trebala dić.da vi nebi mislili da smo zasjeli i ni makac    al oču reč,nikakve intervencije nisu bile potrebne.ni otimanje igračaka,ništa.največi 'izgred'  prosipan smoki.
jedino je mama od najmanjeg dečkiča bila više 'u pogonu' čisto da ga neko nehotice nebi gurnuo ili tak nekaj.toliko su se ljepo igrali.na kraju su dobili nekakve flomastere kaj se lako peru i hrpu papira za šaranje.peli smo dali u zadatak da pazi da dečki ne šaraju zidove a ona sva važna kad ima 'poso'  i zbilja je čak i prerevno odradila zadatak 
eto,mislili smo da bu to katastrofa pošto su svi nenaspavani,al ostali smo paf kak su se super družili.to je mali stančič,al rasporedili su se soba-hodnik,svak si našo zanimaciju,malo međusobno,malo s nama.uglavnom,nit je pao udarac nit suza među djecom 
Evidentirano
Dani
Moderator

« Odgovor #62 na: Siječanj 11, 2010, 08:21:28 »
OdgovorOdgovor

ajme majko.... 
mislila sam kako ja nemam što pisat na ovoj temi ali zato me upravo i snašlo 
juče pošli kod ovih frendova na kavu a oni gori od gorih
od prevrnute zdjele sa smokijem, pa onda razbacivanjem istog, pa penjanja na kauč....
da bi sve kulminiralo razbijanjem nekog svijećnjaka 
ja to jednostavno nisam mogla pohvatat, jednostavno kao da je neki vrag ušao u njih 
sreća pa su nam ovi frendovi stvarno ok, normalni, opušteni ljudi - ali svejedno sam se osjećala 
Evidentirano
dolph

« Odgovor #63 na: Siječanj 11, 2010, 08:25:53 »
OdgovorOdgovor

Danchy ću samo reći       
odi vrit kak imaš dobro dijete, a još ti se i u okolini sve potrefi, ...
moja su iskustva bliža Dani  , s tim da moje dijete fakat nije zločesto, niti cendravo, već samo beskrajno radoznalo, tak da mora provjerit SVAKI predmet čemu služi..., a sad je još i brz, pa ga ni ne stignem pohvatat.
Evidentirano

only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
DANCHY2

« Odgovor #64 na: Siječanj 11, 2010, 09:04:43 »
OdgovorOdgovor

ja sam zato i pisala o našem iskustvu jer smo svi bili baš ono ugodno iznenađeni.ipak smo satima bili tamo a oni svi mali.
a jučer oni navratili k nama jer nam je nekaj ostalo i pela i mali njihov standardno oboje na istu igračku 
i u jednom trenutku obadva su htjela neki lončić i mali je pelu ugrizo da joj je ruka poplAVila.roditelji mu ostali  aaff jer nikad nije ugrizao a pela pak  aaff jer ni nju niko nije nikad ugrizo.to sve je trajalo nekih pol sata i mi smo se zapričali koda ih ne vidimo.čim su vidli da ih ne doživljavamo igrali su se naredna 2h bez ikakvih trzavica 
pela mi pazi da druga djeca nekaj ne zruše il razbiju jer ko što sam več rekla,ona čim ima neki 'zadatak' uživa.sva je važna i pazi 
Evidentirano
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #65 na: Siječanj 11, 2010, 21:44:29 »
OdgovorOdgovor

Pela voli zadatke 
ma ona je super! 
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
magda
moja jedina sreća u životu

« Odgovor #66 na: Siječanj 11, 2010, 22:17:02 »
OdgovorOdgovor

A moja cura opet kad dodjemo kod nekog sjedi meni u krilu i samo viče mama i nitko ju ni pipnit ni pogledati!I sad pred novu godinu bili na rodjendanu kod sestrične i bila neka curica njene dobi a ja sva sretna moja princeza se ustala meni iz krila i ide se družit kad najednom moja princeza u dreku    pa šta je,ajd nevidim nigdje da se udarila ni ništa  ona se smiri ali vidim da nekako bježi od te malene,kad dodje curica do Franke i uzme ju za ruku i onako pošteno zagrize    onda mi je bilo sve jasno,ali pošto je moja Franka dosta plaha od tog događaja smo napravili jedan veliki korak nazad sad ni malena djeca ni ovi veči joj nesmiju doč blizu a ona i danas dodje kod mene i pokazuje mi ruku di ju je ugrizla!
a i kod nas kad netko dodje samo tuka zamnom i jako joj puno vremena treba da se počne snekim igrati
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #67 na: Siječanj 11, 2010, 22:42:45 »
OdgovorOdgovor

Moja Stela je stvarno divlja 
Nemogu reči da sad ona se ponaša zločesto i da sve dira. Al kad dođemo kod nekoga od njene skake i vriske se nemože ostati  kao da je puštena s lanca 
Evidentirano
DANCHY2

« Odgovor #68 na: Siječanj 11, 2010, 22:47:12 »
OdgovorOdgovor

e magda,vi taman da napravite pomak i onda nezgodacija 
Evidentirano
magda
moja jedina sreća u životu

« Odgovor #69 na: Siječanj 11, 2010, 22:52:51 »
OdgovorOdgovor

Nekad stvarno poželim da se igra sa drugima i da nije toliko plaha i samo zamnom,ajd donekle razumijem kad negdje dodjemo ali kad je kod kuče i kad nam dodje neko!Pa halo ti si ovdje gazda,doma si,ali ne ona se povuče i meni u krilo 
Evidentirano

Dani
Moderator

« Odgovor #70 na: Siječanj 12, 2010, 09:46:31 »
OdgovorOdgovor

Stela 
ona je stvarno posebna 
ali ko bi se mogao naljutiti na nju, kad te pogleda onim svojim okicama..... 
Evidentirano
mrvica.

« Odgovor #71 na: Siječanj 12, 2010, 15:39:14 »
OdgovorOdgovor

joj Dino ima svojih svijetlih ali nažalosti i mračnih trenutaka 
ponekad se igra bez problema i sve prođe apsolutno savršeno a ponekad   

ali naravno stalno ga držim na oku i upozoravam što smije i što nesmije i naravno da se svaka neprimjerna stvar ne prođe ne upozoreno
Evidentirano

Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars.
dolph

« Odgovor #72 na: Siječanj 13, 2010, 10:55:53 »
OdgovorOdgovor

ja stelu bezeciram za mog leona.... 
njih dvoje u kombinaciji = TORNADO!!!!   

nekad mislim da dijete ima sposobnost bilokacije... on je svugdje.... 
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #73 na: Siječanj 13, 2010, 14:38:16 »
OdgovorOdgovor

Bit će da su oni jedno bće 
E da mi je ih sastaviti pa da vidim šta bi ta kombinacija napravila 
Evidentirano
dolph

« Odgovor #74 na: Siječanj 13, 2010, 14:43:18 »
OdgovorOdgovor

je, je, al kod tebe doma.....   
kod mene tek kad malo narastu, pa se mooooožda malo urazume 
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #75 na: Siječanj 13, 2010, 14:44:50 »
OdgovorOdgovor

Može, može.... Kad narastu, biti će snažniji pa će im biti lakše razbijati  Ko mali kečeri 
Evidentirano
Dani
Moderator

« Odgovor #76 na: Siječanj 18, 2010, 10:05:47 »
OdgovorOdgovor

da, ja bi njih dvoje gledala iza zatvorenog stakla, u zaštitnom odijelu, kao neki specijalac 
kao neko istraživanje 
kao u policiji, za vrijeme ispitivanja pa kao iza ogledala 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #77 na: Rujan 15, 2010, 12:02:57 »
OdgovorOdgovor

Jako sam zadovoljna  sluša me, ne divlja već se lijepo zaigra 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

unicorn

« Odgovor #78 na: Svibanj 14, 2012, 08:52:52 »
OdgovorOdgovor

Dakle sve si češće misim baš ću malo tipkati ovdje, pa zaboravim  Roll Eyes
U subotu su kod nas bili prijatelji što imaju troje djece, to je od Dine najbolja prijateljica (rođeni su istog datuma, iste godine), najmlađa ide s Mariom u grupu, a najstariji sin će na jesen u školu. Nisu prvi put bili kod nas, a i mi smo bili nekoliko puta kod njih, pa znam da je mali stvarno ''divlji'', dok za curice ni neznaš...
Prošli put kad su bili kod nas je mali jedno 10 puta stisnuo onaj sprej za miris što imamo na zidu zahoda, cijeli stan je sat vremena smrdio  ostalo je ajde bio ''prihvatljivo'' po pitanju ponašanja
Sad u subotu igra igricu na laptopu i dolazi Dino da su ''ispale tipke s laptopa'', ja kažem pa kako su ''same'' ispale, a kaže mi Dino pa ''V*****'' je rekao da su same ispale  mm je popizdio jer je jednu tipku stvarno potrgao da se više nije mogla namjestiti  roditelji su im fakat ok, super su i dobri smo si, no oni nisu malom uputili ni riječi o tom što je napravio. mm je cijelu večer improvizirao i pokušavao nečim i nekako zalijepiti tipku i stvarno u neko doba se i tata od njih priključio s kombinacijama i idejama kako bi to mogli napraviti. Kako je mali kad su otišli zaboravio papuče, drugi dan su došli samo po njih i taj tata je donio neke spužvice da će sigurno to biti super podloga za ispod tipke i da je cijelu noć mislio kako bi mogli popraviti tipku. Sad dal su što rekli malom doma, neznam, ali Dino koji je dvije godine mlađi nikad nije niti podignuo, a kamoli potrgao tipku jer zna da laptop nije igračka, uglavnom vjerujem da im nije bilo svejedno no opet, mali je stvarno 
Primjer dva, jedni poznanici iz parka imaju malu koja psuje, divlja je, ma baš je ''neodgojena'' i roditelji - isto smo si ok s njima ne obraćaju pažnju na to njeno ponašanje.
Jučer smo baš bili kod njih na kavi i mala dovuče stolicu do kuhinjskog elementa - radne površine, popenje se i stoji i glupira se stojeći na tom kuhinjskom elementu  A roditelji ništa, samo kao da se prestane glupirati 
Prvo što sam ja gledala kako će mala odletjeti i razbiti glavu ili ruku ili nogu kad sleti s tog dolje, ali ne, njeni roditelji nisu u tom vidjeli ništa loše 
Pa si sve mislim, kako stalno pazim i doma, a pogotovo u gostima da mi djeca budu dobra i ponašaju se pristojno da ja zapravo svojoj djeci sve branim - nedam im trčati po stanu, bacati ili nabacivati se sa stvarima/igračkama, skakati po kaučima, penjati se po bilo čemu i inzistiram da se lijepo igraju, no sve više vidim da sve manje roditelja obraća pažnju na te stvari 
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #79 na: Svibanj 14, 2012, 09:37:14 »
OdgovorOdgovor

Da je moja nekome potrgala tipke od lap topa, bome bi me čula. 
Ja bih joj odmah očitala bukvicu i spremila je u kaznu,ne bi čekala da dođemo doma  , a bilo bi mi grozno neugodno. 
Pa si sve mislim, kako stalno pazim i doma, a pogotovo u gostima da mi djeca budu dobra i ponašaju se pristojno da ja zapravo svojoj djeci sve branim - nedam im trčati po stanu, bacati ili nabacivati se sa stvarima/igračkama, skakati po kaučima, penjati se po bilo čemu i inzistiram da se lijepo igraju, no sve više vidim da sve manje roditelja obraća pažnju na te stvari 

A što se ovoga tiče, ne znam Uni dal ti svojima previše braniš ili ja svojima previše dopuštam.
Mojima je dopušteno da trče po stanu, nekada i skaču po krevetu     naravno ako smo kod nekoga u gostima da im nije dopušteno da rade neke stvari koje rade doma npr. to skakanje po krevetima.
I volim da se pristojno ponašaju i opominjem ih ako su preglasni ili rade gluposti.
Al doma im ipak dam malo slobode, moraju djeca malo trčati, ne mogu se stalno mirno i tiho igrati na jednom mjestu.

Evidentirano
cvitka
Ovisnik o pisanju

« Odgovor #80 na: Svibanj 14, 2012, 09:47:14 »
OdgovorOdgovor

Moje cure kad smo u gostima mirne su i ne divljaju,dosta su sramežljive,i znaju kakve trebaju biti kad negdje ili kod nekog idemo    doma znaju šta smiju i šta nesmiju raditi,tako ih učimo od malena.Evo jučer je bilo ružno vrijeme,i nisu mogle u dvorište,a još je bila i nedjelja nema škole,pa su cijeli dan provele u kući,malo su se razuzdale pred kraj dana pa su se počele lovit po kući,ali to je trajalo dvije tri minute,jer znaju da nesmiju    Imamo jedne prijatelje koji nam isto dolaze u goste,imaju dvije kćeri,sad neznam od kud bi krenula    znači to je pet curica,one budu njih pet vani u dvorištu igraju se itd... kad uđu u kuću moje znaju da se moraju izut ako žele ići u sobu igrati se    ali ove druge dvije ne,i bez obzira to što vide da su se njih tri izule one ne,  onda odu u sobu i tamo im ni manje ni više skaču po krevetima i to u cipelama    ja svaki put popi..im     ali njihova mama  ništa samo iz dnevnog vikne da nebite skakale po krevetu,  niti ih dođe pogledat niti im kazat da to nesmiju ništa,mene to izluđuje    svaki put poslje njih kad odu ja moram mjenjat posteljinu  
Evidentirano
Dani
Moderator

« Odgovor #81 na: Svibanj 14, 2012, 09:50:37 »
OdgovorOdgovor

e to je neodgoj.
ali meni to lovljenje po kući i trčanje ne smeta 
ja više volim da se love i trče , nego da gledaju u tv /PS / komp ...whatever 
ne znam šta bi ti uni rekla.....
ne može se djecu vezati i narediti da mirno i tiho sjede i igraju se....
ali zna se što je nedopušteno (kao npr skakanje po krevetima u cipelama....to mi je    )
Evidentirano
cvitka
Ovisnik o pisanju

« Odgovor #82 na: Svibanj 14, 2012, 09:59:18 »
OdgovorOdgovor

ma ne smeta ni meni da one trče po kući,i trče pa se bacaju po podu jedna po drugoj se navlače   Roll Eyes   igraju se i žmurice, i znaju se popet na krevete u dnevnom,ali kako se popnu tako i siđu,jer me strah samo toga da ne padnu   rukaoci 
Evidentirano
unicorn

« Odgovor #83 na: Svibanj 14, 2012, 10:07:00 »
OdgovorOdgovor

Dani, ne mislim da trebaju sjediti mirno, kao da su svezani, nego nemogu usporediti, niti dopustiti da mi Dino i neki njegov vršnjak trče po stanu i love se, a tu se onda ubaci među njih Mario i želi trčati s njima, a onda u svoj toj strci i trčanju, uvijek on bude taj kojeg gurnu i koji nebrojeno puta odleti glavom u zid/štok/pločice - prečesto se to dogodi i kad se njih dvojica krenu naganjati po stanu, pa inzistiram na tome da se po stanu ne trči  
jednako tako se znaju otići valjati i igrati po našem krevetu, pa se krenu naguravati i obavezno jedan završi udarcem u zid, uvijek glavom   i zato im najviše branim skakanje po krevetu, jer oni ne vide ''opasnost'' u toj igri.
neznam kako je kod tebe, ali kod mene jedini prostor za ''trčanje'' po stanu imaju u boravku i hodniku, a u kuhinji gdje mi sjedimo nemogu između stolica prolaziti, pa je taj prostor za ''trčanje'' toliko malen da su šanse da netko negdje udari u neki kut ogromne  
kao što rekoh u ni jednom trenu ja ne smatram niti želim da djeca sjede mirno i igraju se, ali evo primjera, kad dođe Lovro od mlane, njih su trojica dečki i niti jednog se nemože čuti, savršeno lijepo se igraju, ne divljaju i nikakvih problema s njima nema, a Lovro je godinu i nešto stariji od Dine   tako da vjerujem da je tu najviše u pitanju odgoj/neodgoj  
Evidentirano

mlana

« Odgovor #84 na: Svibanj 14, 2012, 10:46:30 »
OdgovorOdgovor

Moram priznati da mi nema goreg od toga kada djete napravi nešto loše da roditelj ne reagira
i pravi se blesav. Na to pucam po šavovima. 
Da moj tako strga nekom tipkovnicu isto bi me čuo isti tren, nema čekanja do dolaska kući jer tada
više niti nema svrhe od nekih prodika i slično.
Da to je stvar odgoja i po meni neke nekulture samih roditelja takve djece.
I u nekim određenim situacijama kada nečije dijete divlja i radi što nije ok bilo kod mene ili vani a da je
u to uključeno da mi ometa moje dijete, ja bez imalo pardona opomenem to dijete svidjelo se to tim
roditeljima ili ne. Pa ako si sljepi i nevidiš sam šta ti djete radi onda neka ga upozoravaju drugi. I bolje im
je da mi u tom trenutku sami roditelji ne prigovore jer nebi bilo dobro. 

Uni 

Evidentirano

Lana, 7.9.2000.
Lovro, 25.4.2006.
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #85 na: Svibanj 14, 2012, 10:51:59 »
OdgovorOdgovor

Moram priznati da mi nema goreg od toga kada djete napravi nešto loše da roditelj ne reagira
i pravi se blesav. Na to pucam po šavovima. 
Da moj tako strga nekom tipkovnicu isto bi me čuo isti tren, nema čekanja do dolaska kući jer tada
više niti nema svrhe od nekih prodika i slično.
slažem se 
to je baš stvar ne-odgoja
Evidentirano

kika
Moderator

« Odgovor #86 na: Svibanj 14, 2012, 11:07:32 »
OdgovorOdgovor

to je stvarno krajnja nekultura da opce ne reagiraju, te stvari ne dopustam ni kuci a kamoli kad se ide u goste ali njima ocito to ne smeta 
Evidentirano
dolph

« Odgovor #87 na: Svibanj 14, 2012, 14:24:47 »
OdgovorOdgovor

Jedna je stvar živost, a drugo nereagiranje!
Leon je živahan i ja se ni ne trudim mu sve braniti... ali se zna da se u tuđoj kući ne smiju stvari trgati, pa Bože moj, on doma dira sve CD-e i igra se, ali mi ne pada na pamet dozvolit mu u tuđoj kući da se igra s CD-ima... kompu se ne smije niti približiti...
da nešto nedaj Bože kod drugoga nehotice strga i to bih mu objasnila i "zašpotala" ga.
Reda mora biti, ne možeš im braniti sve, ali ih moraš usmjeravati i ukazivati im na pogreške.
Evidentirano

Dani
Moderator

« Odgovor #88 na: Svibanj 14, 2012, 14:27:40 »
OdgovorOdgovor

a zar ne mislite da je malo teško objasniti da se jedna stvar može raditi kući, ali ne i kod nekog drugog kući 
mislim, red se treba uvoditi i kući, a ne samo "pred nekim".
red i odgoj dolaze iz doma.
ma problem je osnovno i prvenstveno u roditeljima.
dijeca ne znaju ako im roditelji ne kažu.
Evidentirano
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #89 na: Svibanj 14, 2012, 14:29:37 »
OdgovorOdgovor

a zar ne mislite da je malo teško objasniti da se jedna stvar može raditi kući, ali ne i kod nekog drugog kući 
mislim, red se treba uvoditi i kući, a ne samo "pred nekim".
red i odgoj dolaze iz doma.
ma problem je osnovno i prvenstveno u roditeljima.
dijeca ne znaju ako im roditelji ne kažu.

istina 
Evidentirano

Str: 1 2 [3] 4   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.257 sekundi uz 57 upita. (Pretty URLs adds 0.02s, 2q)