Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Odgoj djeteta po naputku muško-žensko  (Posjeta: 317 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
stella
Diplomirani ovisnik o pisanju

beeeeeeeeeeeee

« na: Svibanj 04, 2011, 15:13:02 »
OdgovorOdgovor

Odgajate li svoju djecu po principu ti si muško/žensko i moraš raditi stvari koje rade muški/ženske?
Dozvolite li svojim sinovima da uživaju u tzv.ženskim igrama i rade tzv.ženske poslove?

Moj sin jako voli gledati Winx i neke moje kolegice gledaju me u čudu jer to je kao ženski crtić. Smiju se ako vide da Ivan provozi bebu u kolicima ili hoće probati moje štikle. No, isto tako nikome nije čudno ako Petra želi da joj se nacrtaju brkovi ili da se igra sa čekićem.

Zašto je to tako? Jesmo li još uvijek pod dojmom da se dečkići moraju ponašati kao mali muškarci ili curice kao male damice? Ili se jednostavno bojimo da će naši sinovi biti osjećajniji a kćeri čvršće?

Osobno, diže mi se kosa na glavi kad čujem rečenice tipa: kaj se ti igraš sa lutkama, pa to je za curice ili zlato, a zašto kopaš po tom blatu, pa to rade dečki a curice moraju biti lijepe i čiste 

Dobro, nije mi baš normalno da dečki počinju izlaziti van u haljinicama ali volim kad muškarci znaju kuhati, peglati ili čistiti a to se još uvijek u večini mjesta smatraju ženskim poslovima. Isto tako, što je loše u tome da žena zna promjeniti gumu ili zamjeniti osigurač (ovdje se uvijek sjetim one rečenice: nemoj se ti petljati u to, to je muški posao).
Evidentirano

7.9.2006
20.10.2008
neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #1 na: Svibanj 04, 2011, 15:18:18 »
OdgovorOdgovor

ne, ne radim to    nikola obožava recimo doru, i htio je dora ruksak, dobio ga je  ima i jastučić s likom dore  pa nek ima... zašto bi to morao biti ženski crtić?  Roll Eyes
što se tiče drugih stvari, pogotovo igranja, pustim ga nek uživa    pa ako i uzme u parkiću kolica neke curice, dam mu da ih gura.... pa gurat će i svoje dijete u kolicima jednog dana 

što se tiče "ženskih poslova" nikolu već sad učim da treba raditi sve-i počisititi za sobom, i namjestiti krevet, kad nešto kuham on uvijek pomogne,jednostavno ne razdvajam stvari na muške i ženske, totalno mi je to glupo 
Evidentirano

...tu sam da ti nadu vratim, ako padneš, da te uhvatim...
Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #2 na: Svibanj 04, 2011, 15:51:09 »
OdgovorOdgovor

Meni je sasvim normalno da se djeca igraju s čim žele  I moja se igra s Gormitima pa ne znam zašto se neki dečko ne bi igrao s winxicama 
Evidentirano
mlana

« Odgovor #3 na: Svibanj 04, 2011, 16:08:54 »
OdgovorOdgovor

Ja svom ništa ne branim. Što se tiče crtića tu si sam određuje tj sam je odlučio da neke
neće i ne želi gledati jer su za curice.
Ali s druge strane kako imam i kćer i sve igračke primjerene za djevojčice sve mu je dostupno.
Imao je fazu kada se igrao sa baby born. Volio ju je oblačiti i presvlačiti, pa ga je prošlo. Jedno vrijeme
je stalno gurao kolica po kući, a najdraže od svega mu je kuhinja i suđe. Jako voli igrati i to si još uvijek
s vremena na vrijeme izvuče van i igra.
Da nemam tih igračaka doma, mislim da ih nebi kupovala baš za njega, ali kako imam sve mu je dozvoljeno.
I onako se sa svim tim igračkama može igrati i u vrtiću.

Ja sam isto za to da nema pravila. Trebaju se poigrati sa svime. 
Evidentirano

Lana, 7.9.2000.
Lovro, 25.4.2006.
Ijena
Administrator

« Odgovor #4 na: Svibanj 04, 2011, 16:56:37 »
OdgovorOdgovor

Totalno mi je glupo tako odgajati dijete. Može se igrati s čim hoće, ako ju to veseli 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

DANCHY2

« Odgovor #5 na: Svibanj 04, 2011, 17:30:29 »
OdgovorOdgovor

valjda mi koje imamo curke to ne osjetimo toliko....
pela jako voli kosilice i bagere  Roll Eyes i deda joj je kupil bager.pa nek je..... al zbilja je živa istina,kaj stella veli,kad dečkič po parku gura kolica za/ sa lutkom onda je  aaff
bezveze 
Evidentirano
kika
Moderator

« Odgovor #6 na: Svibanj 04, 2011, 19:01:42 »
OdgovorOdgovor

nek se igra s cim ju veseli, moja opce nevoli lutke vec lopte i ima ih preko 10 komada  i opce me to ne dira 
Evidentirano
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #7 na: Svibanj 05, 2011, 07:09:18 »
OdgovorOdgovor

valjda mi koje imamo curke to ne osjetimo toliko....

s ovim se slažem 
ja Evu ne odgajam po naputku muško - ženskom, ali kako je danchy i napisala - nama je ipak malo lakše...
oni koji imaju mušku djecu će možda moći više napisati ovdje,
ja znam da se moja Eva igra i sa lutkama i sa autićima i meni ne smeta 
mnogi se roditelji vjerovatno boje da će njihovi muškići ispasti u najmanju ruku - ženskasti,
e sad, jel taj strah opravdan ili nije ja ne bih znala...
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
mlana

« Odgovor #8 na: Svibanj 05, 2011, 09:16:33 »
OdgovorOdgovor

Ma to je čista glupost. 

Ja imam i muško i žensko dijete. I ona se kao mala igrala sa autićima i svim
mogućim super junacima koje smo joj mi kupovali, pa ih je on sada naslijedio.
I nije radi toga postala muškasta, baš suprotno, prava je curka.
Tako da se i on igra sa stvarima za "cure" i ne mislim da će radi toga postati
ženskast, jer sada već pokazuje da je pravi mali hahar. 

I ne vidim smisao da mi nešto branimo, jer sve su im te igračke dostupne u vrtiću, pa ako
nemaju doma, mogu se tamo igrati. Nije li tako?

Meni je to čista glupost.
Evidentirano

Lana, 7.9.2000.
Lovro, 25.4.2006.
Dani
Moderator

« Odgovor #9 na: Svibanj 05, 2011, 09:27:17 »
OdgovorOdgovor

ma narvno da je glupost   
iako mm meni ide na živce jer Lukasu (kad mi on ide pomagat pravi nešto u kuhinji) govori da to nije za muške  Roll Eyes
budala, ali ja ne ogu protiv njega, jer kad ja nešto na to kažem, to je samo još gore.
ne želim se s njime uopće raspravljat oko toga, jer je to njemu očito tako i nikako drugačije.
da ne govorim o posljedicama takvog njegovog odgoja, pa on sa 30 i kusur godina ne zna sebi ni jaje ispeć  Roll Eyes
Lukas voli meni pomagati miksati palaćinke, šlag i slično...
volio se kao mali igrati tećama u kuhinji, ....ne mogu se sad djetiti drugog 
ali to mi nema nikakve veze, volim i hoću da zna za sobom skloniti, ništa više od toga.

a s druge strane Leon uopće ne voli sa mnom u kuhinji ništa raditi, nikad se nije igrao s tečicama.... 
on je skroz drugi tip.
on se u biti slabo igra s igračkama, ono da se baš igra.... 
Evidentirano
unicorn

« Odgovor #10 na: Svibanj 05, 2011, 10:40:06 »
OdgovorOdgovor

Dino gleda Barbie crtiće, kao i Winx i Doru i ostale... (draže mi je da gleda Barbie nego Bakugan  crtić) i u parku ako neka curica dođe s kolicima on ih posudi i vozi po parku s bebom ili bez bebe u njima, sad smo nedavno bili kod prijatelja čija mala ima kuhinjicu (inače i oni doma imaju suđe za kuhanje i rado se igraju s tim obojica) i on se cijelo popodne i večer nije odvajao od te kuhinjice - toliko mu se svidjela da je pitao da i on dobije svoju za rođendan  i apsolutno ništa loše ne vidim u tome 
Mario je toliko zaluđen s Dorom da će mu rođendanska torta biti s njom, i stvarno se ni najmanje ne zamaram time dal je to za curice ili ne 
Jedino na što pazim i što mu govorim je da samo curice lakiraju nokte i šminkaju se i nikako im ne kupujem i ne oblačim ništa rozo 
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.207 sekundi uz 35 upita. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)