boa
Administrator
Diplomirani ovisnik o pisanju

...tko tebe kamenom ti njega stinom....
|
 |
« na: Veljača 14, 2011, 13:44:15 » |
Odgovor
|
dakle,mali vražičci ili vražice,rađaju li se ili ih mi napravimo nemogućima svojim metodama odgoja,propustima 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #4 na: Veljača 14, 2011, 13:57:42 » |
Odgovor
|
Ja mislim da se rađaju takvi, ali mi roditelji svakako možemo to ublažiti, bar malo.... mrvicu... Ja ne znam to ublažiti.... mislim da sam pokušavajući sve taktike moguće, samo napravila još veću štetu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
boa
Administrator

|
 |
« Odgovor #5 na: Veljača 14, 2011, 13:59:50 » |
Odgovor
|
kako to misliš? da smo preblagi ili? ja gledan moju loru,već se vidi da će biti paprena,po svemu me podsjeća na edija,dok je nino mirnica  kažu da se od poćetka treba uvodit disciplina,znaš da san ja tip koji bi si prije odrezao ruku nego pecnuo dite po guzi ili ne daj bože ručici i šta ja znan  dakle,razgovor,smireno bla-bla-bla al iskreno to ne dovodi do velikog napretka,znam,imam primjer od skoro 15god  ....dakle trebalo bi po nekoj logici pustit dite da samo uči na greškama,objasnit mu posljedice čina,pa nek odlući što napravit al kako to sa jednogodišnjacima i općenito s malom dicom  skrenila san sa svoje teme  najbolje napravit anketu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #6 na: Veljača 14, 2011, 14:04:36 » |
Odgovor
|
Mislim da netko postigne puno pričom i razgovorom, a kod nekoga to ne pali  Ne tučem je , al pokušala sam je kazniti na sve moguće razumne načine i ne mogu je slomiti....  Ona nema šanse da će reći oprosti kad nešto učini... Kad joj kažem da se ispriča nekome ona plače, urla, reve i govori : ja to ne mogu  A ako je naumila nešto učiniti i zna da će biti kažnjena zbog toga, ona će to učiniti po svaku cijenu i baš je briga  Taka je i gotovo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
boa
Administrator

|
 |
« Odgovor #7 na: Veljača 14, 2011, 14:06:11 » |
Odgovor
|
Ja mislim da se rađaju takvi, ali mi roditelji svakako možemo to ublažiti, bar malo.... mrvicu... Ja ne znam to ublažiti.... mislim da sam pokušavajući sve taktike moguće, samo napravila još veću štetu  kako jose? daj primjer? recimo ja sebe užasno preispitujem šta ,kad i di san pogrišila,naravno da se svi mi trudimo i svi grišimo,ipak smo samo ljudi,al recimo nekida slušan audio zapis mog edija kad je ima 3 godine kako nešto recitira  i čujem sebe ,zovem ga: di je onaj moj zločesti dječak?! aaff  dakle,šta san napravila,prekršila prvo pravilo : nikad nije dite zločesto,zločesto je to što je napravio,ovako sam ga automatski klacificirala u zločeste,pa što on ne bi nastavio radit zločeste stvari kad mama ionako smatra da je on zločest.......eto to je jedan mali primjer otkriven 13 godina prekasno,ko zna koliko sam puta ne razmišljajući rekla istu ili još goru glupost 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
boa
Administrator

|
 |
« Odgovor #8 na: Veljača 14, 2011, 14:10:59 » |
Odgovor
|
Mislim da netko postigne puno pričom i razgovorom, a kod nekoga to ne pali  Ne tučem je , al pokušala sam je kazniti na sve moguće razumne načine i ne mogu je slomiti....  Ona nema šanse da će reći oprosti kad nešto učini... Kad joj kažem da se ispriča nekome ona plače, urla, reve i govori : ja to ne mogu  A ako je naumila nešto učiniti i zna da će biti kažnjena zbog toga, ona će to učiniti po svaku cijenu i baš je briga  Taka je i gotovo  jose ka da čitam o ediju,potpuno ista stvar,možeš se na trepavice posadit i ništa  pa bolje da se ne isprića,nego da to radi,a ne misli tako,bar ti je iskrena  kod edija isto kazne nikad nisu palile,al baš nikakvog efekta nisu imale  jedino što bi ga dirnilo bi bilo kad ja ne bi razgovarala s njim,a sad neće on razgovara sa mnom,tako da san i tom naćinu ukora rekla pa,pa 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #9 na: Veljača 14, 2011, 14:20:25 » |
Odgovor
|
sad ti meni reci iz svog iskustva, šta bi uradila drugačije  pa da ja pokušam primjeniti na ovoj svojoj ... Mene je ona dovela u fazu da svaka scena završi mojim deranje, od kojeg nema nikakvog efekta  Ja joj ne govorim da je zločesta.. tu se kontroliram i mm-a sam naučila da joj kaže da nije lijepo i da je ružno i da to druge ljude boli, da su tužni, al da joj nesmije govoriti da je zločesta.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #10 na: Veljača 14, 2011, 17:07:48 » |
Odgovor
|
mislim da im ne treba pustiti da uče na svojim greškama, premali su za to... ako je nešto ne, onda je ne, i gotovo, a ne da on to uzme, napravi sra*e, pa onda shvati da je to ipak ne! ako treba dreknem, nemože se sve na lijepo..... kazne pale, i to samo tako... oduzimanje igračaka, da vidiš  nikola je ko bubica, ja kad kažem ne, onda je stvarno ne, vidi mi po izrazu lica da se ne šalim, i posluša, al svaki put
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 17, 2011, 21:45:31 do neli »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

|
 |
« Odgovor #12 na: Veljača 14, 2011, 21:12:17 » |
Odgovor
|
Ma nekA djeca se rode zlocesta a nekoj to odgoj dopusti  mene je moja slusala nista joj dvaput nisam morala rec jer su kazne palile,recimo jednom mi je probala napravit scenu u kauflandu ono draljenje kad nemozes nesto dobit na sta sam posebno alergicna i lijepo sam se samo okrenula i ostavila kolica i odvela ju kuci i rekla joj da samnom vise ic u trgovinu nece i taj put je za kaznu ostala sa tatom kod kuce i nije nista dobila i upalilo je ne da se vise nije derala nego je bila i skromna jel mogu mama molim te ovo ili ono ne obadvoje nego jednu stvar  a sad sad je druga prica uopce covjek nezna s cim bi ju kaznio a sto ljepse s njom postupas ono sve vise iskoristava!Malom kad nesto kazes da nemoze ili ne smije muvat ce se ali nece uzet ,recimo ja kazem da nemoze dobit bombon i nece vise pitat a baka ga pita hoces da ti dam bombon on kaze mama neda i nece uzet  to je isto sad a tko zna kako ce bit kasnije trudi Se pokazat da imaju koristi ako me slusaju i ako su dobri da mogu imat sve i da moze bit lijepo i nama i njima,al imam i ja svojih zutih minuta inace sam grlata pa ja kad dreknem muz se nekad uplasi  Ma neznam da od batina ima vajde cisto sumljam znala sam poslat Lorenu kad podivlja da si ide trazit sibu pa ju izmustram da nabere sto siba i kao ni jedna ne valja a ona sve misli da ce dobit,pa dok pobere silne sibe primiri se al vise ni jedna taktika ne pali tako da 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja......
Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
|
|
|
|
|
|
unicorn
|
 |
« Odgovor #14 na: Veljača 14, 2011, 22:32:19 » |
Odgovor
|
mislim da je tu u pitanju pola-pola, dijete se može roditi dobrog karaktera ali ga roditelji svojim lošim odgojem (ili neodgojem) totalno pokvare, kao i da se rodi ''zločesto'' pa ga roditelji pokušavaju usmjeriti... mislim nitko se zapravo ne rodi zločest, ali teži i lakši karakteri postoje... a na nama je da od njih probamo napraviti najbolje što uspijemo i kako najbolje znamo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
eniky
Početnik u pisanju
|
 |
« Odgovor #15 na: Veljača 14, 2011, 23:21:01 » |
Odgovor
|
ja mislim da je to dijetetu u genima.ja kada gledam svoju Enu,ona je pravi mali vražičak,pri tom mislim da već sad zna okrenut situaciju u svoju korist,i to kako.i sad da joj na svaku popustim nebi dobro završilo.mislim da roditelji griješe u današnjem odgoju i previše dopuštaju djeci.  gledajući djecu danas dođe mi da plačem kada se sjetim da će moje dvije curke za nekoliko godina krenut u školu,govorim općenito,naravno da ima divne djece. uglavnom da rezimiramo što sam htjela reć  mislim isto pola-pola,pola ovisi o roditeljima a pola o genima
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
.....oko moje plavooooooooooooo.... 
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #16 na: Veljača 15, 2011, 08:43:31 » |
Odgovor
|
::m''m:: ima i u genima nešto, ali karakter djeteta je meni se čini presudan. Ako se "pročita" karakter, prihvati činjenica da je dijete malo i bez iskustva mislim da se može s njima dosta napraviti. Kazna, primjerena dobi ( tu ne mislim na udarce ) u situacijama kad treba također pali. Barem je tako kod nas  Pia ima karakter, jak, ali već i zna kako se nekome umiliti i na lijep način dobiti ono što želi. Dok god se poštuju moja pravila, to toleriram. Kad pretjera slijedi kazna, a onda i objašnjavanje zašto i kako. Trudim se da shvati da ju jako volim, ali da ne želim da se tuče, viče i da je zločesta. Za sad nam je ok, imala je fazu kad je njeno negodovanje bilo izraženije, ali obzirom da i ona mora naučiti kako kontrolirati svoj bijes i nezadovoljstvo i to sam tolerirala, sad više ne... Naravo daje bilo i dana kad sam plakala od muke jer nisam znala što s njom ( faza s pljuvanjem, pa faza s jaslicama  ), ali to je sad valjda iza nas...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 15, 2011, 08:58:47 do Ijena »
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #19 na: Veljača 17, 2011, 21:59:35 » |
Odgovor
|
kako to mislite, djeca se rode "zločesta"???  moje mišljenje je da djeca trebaju disciplinu od prvog dana, i pod time ne mislim na diktaturu, moraš ovo ovako, ili ono onako.... nego mislim da za sve, al baš za sve trebaju imat određene granice i postavljena pravila  jer ako toga nema, djete misli da može i smije sve  treba im dat da u nekim stvarima provode svoju volju, i da za neke stari određuju sami kako i što žele, ali isto tako treba znati za koje im to stvari treba dopustiti  također, mislim da s djecom treba provoditi jaaaaako puno vremena, posvetiti im se maksimalno, ne dopuštati da im bude dosadno nikad-jer tad najčešće rade nepodobštine  nekažem da netko nešto radi krivo, i sl., već govorim onako kako sam ja s nikolom, i onako kako ja sad radim s tonijem naravno, svako dijete ima svoj temperament, svako dijete je individua, ima svoju narav, mane i vrline, i treba mu dopustiti da svaku od tih karakteristika razvije i istakne, da bude svoj čovjek, ali mislim prvenstveno da su roditelji zvijezde vodilje svojoj djeci i da im trebaju moći prenjeti one vrijednosti za koje misle da dijete treba imati  djeca prolaze kroz razne faze, neke su manje a neke više grozne, ali mislim da mi odrasli trebamo naučiti kako provesti dijete kroz pojedinu fazu a da ne poludimo i mi i oni  naravno, sve se to s vremenom uči, netko na svojim netko na tuđim greškama, ali na kraju naučimo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #20 na: Veljača 18, 2011, 08:44:51 » |
Odgovor
|
Neli, s jedne strane ti si u pravu al s druge strane i ne.  Naravno da se djeca ne rode zločesta, al neka se djeca rode s teškim karkterom i nije lako kontrolirato takvo djete  I sama si negdje pisala da kad Nikola uradi neku nepodopštinu, ti ga sjedneš za kaznu, on razmisli šta je napravio, ispriča se i sve ok. Reći ću ti samo, blago tebi  jer kod nas ne ide tako.  Kaznim je da sjedne i razmisli šta je napravila, ona će sjesti, i možeš ti s njom razgovarati satima i danima, al neće se ispričati i ponovit će to opet što je napravila  Shvaća da to nije u redu, al to je jače od nje i ne može reći oprosti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Super moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #21 na: Veljača 18, 2011, 08:54:15 » |
Odgovor
|
Neli, s jedne strane ti si u pravu al s druge strane i ne.  Naravno da se djeca ne rode zločesta, al neka se djeca rode s teškim karkterom i nije lako kontrolirato takvo djete  uzela mi riječi iz usta  slažem se u potpunosti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #22 na: Veljača 18, 2011, 09:20:25 » |
Odgovor
|
Jose, ja se slažem isto s tobom. Evo i moja lana je jedna od onih kojima je bez obzira što zna da je u krivom neće reči oprosti. Jendostanvo nemože. Zašto 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #24 na: Veljača 18, 2011, 20:19:57 » |
Odgovor
|
 ne, ne, curke,. krivo ste me shvatile, pa nije ni nikola bio takav u početku (ako ćemo njega uzeti za primjer) daleko od toga..... nekad sam mislila da ću si kosu počupat jer nisam znala šta bi s njim i kako da ga urazumim bar malo... iskušala sam razne metode od kojih je , eto srećom, meni upalila ova sa kaznama  što nemora bit da će i kod nekog drugog isto to upaliti  poanta svega što sam napisala u prethodnom postu je da svatko za svoje dijete treba naći metodu koja će mu odgovarati, odnosno koja će odgovarati djetetu  jer, naravno, nisu sva djeca ista  i da, neka djeca se rađaju s težim karakterom, dok su neki mali "anđelići" kako bi se reklo... eto, meni je nikola "anđelić" al čini mi se da će toni biti težak.... naravno, nadam se da ću uspjeti naći metodu kao što sam i s nikolom....samo kažem da treba puno vremena, a po meni, među najbitnijim stvarima je biti dosljedan u svome naumu ma koliko s to teško činilo.. jer kad im se jednom popusti, oni to debelo iskoriste  ako si dosljedan, onda im to ipak ide malo teže... samo tu treba puno živaca i strpljenja.... ja se nadam da ću ga i dalje imat
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #25 na: Veljača 18, 2011, 20:53:39 » |
Odgovor
|
žNeli stavljam potpis na tvoj post 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
DANCHY2
|
 |
« Odgovor #26 na: Veljača 19, 2011, 00:42:51 » |
Odgovor
|
i ja vjerujem da je puno do karaktera djeteta..... ali isto i do nas odraslih.... ja iskreno još nisam upoznala osobu koja se drži tih pravila i savjeta raznoraznih psihologa,pa i tu na forumu imamo takve teme.kako opčiti s djecom,obračati im se itd.skužila sam da hrpa ljudi MISLI da se tak odnosi prema djeci a onda ih 'uhvatiš' u sasvim običnoj životnoj situaciji di im se poklopi da su ljuti a djete ih raz*ebe i urlaju ko nenormalni.a misle kak su po šabloni.je,kad su smireni pa se sjete nekih stvari.ja znam masu ljudi koji ne udaraju djete ali toliko jako urlaju na njih da mislim da je to gore od udarca. nedavno smo bili kod frendova čiji mali je napunio 3g i slavil se ročkas.došli smo nakon popodnevnog spavanja i mali im je bio toliko ljut do negdi 21h aaff oni su se toliko pripremili za to,a on nije htio ni kapicu stavit,nit svječu puhnut,sve nas je tjerao van.pruže mu svašta,ne tuku ga,al za neku glupost ( meni je to glupost),tipa proliven sok,zamrvljeni slatkiši,diranje tehnike...toliko viču na njega da je mali postao neurotičan i postao je nezadovoljno,ljutito i nedruštveno djete. i nama pela zna tak dič tlak,al kad onda slušam druge,nemam kaj za reč..... pa onda prođe dan ili par sati i ja znam da me radi nečeg rastrojila al se opče nemrem sjetit s čim....... izgrede u dučanima mogu na prste jedne ruke nabrojit...... posluša nas.....ali se ni mi baš previše ne opterečujemo s nekom disciplinom i da djete od 3,5g zamaram nekim pustim odredbama i neznam čim...... čak smatram da bi se još više trebali opustit.mislim da nema tešku narav.nije podmukla nit pakosna. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #27 na: Veljača 19, 2011, 08:19:17 » |
Odgovor
|
Danchy ima i tu istine, samo je mislim važno biti svjestan svoje deračine  mene će hrpa stvari izbaciti iz takta, Pia ponekad izvuče deblji kraj, ali kad se ohladim znam se bez problema ispričati i reći u čemu je problem 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #28 na: Veljača 19, 2011, 08:38:20 » |
Odgovor
|
Istina je da se djeca rađaju sa različitim karakterima a na nama je da ih usmjerimo najbolje što znamo u živto sa tim njihovim karakterom. Evo jedino što ću ja reči da svako dijete, ali svako dijete, bez obzira na svoj karakter, ima razdoblje u životu kada je kao anđeo a onda opet ima razdoblje kada je nemoguće. Bilo da je to dok je maleno ili kada malo poraste.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
|