neli
Počasni član
Diplomirani ovisnik o pisanju
mamine ljubavi....
|
 |
« na: Lipanj 04, 2011, 22:11:36 » |
Odgovor
|
Poznam jednu ženu koja ima blizance, 2 dečkića od nekih godinu i pol, tu negdje. I vidim ju kad sam na poslu, svaki dan kako ih šeće, i svaki dan kod mene nešto kupi, pa tu i tamo malo popričamo. I danas, vidim te iste dečkiće s valjda bakom (sad, da li joj je to mama ili svekrva, nemam pojma) Baka ih je šetala, i sjednu na klupu, a kako su klinci mali neće oni sad sjediti, nego trče okolo, jedan na jednu, drugi na drugu stranu, a baka leti za njima.. i tako nakon nekog vremena, vidim ja da ona pomalo gubi živce  uze jedno dijete, namlati po guzi, i to dobrano, pa onda drugo.Pa za par minuta opet. Kako klinci nisu ni dalje mirovali, ona je toliko poludjela, da je jednog od njih uhvatila za majicu sa stražnje strane i podigla jedno metar u zrak i onako ga živčano bacila na klupu da sjedne.Tu se mali rasplakao, naravno, mogla ga je ugušit  jer mu se majica skroz stegnula oko vrata, jadno dijete  Za to vrijeme je drugi malac otrčao malo dalje, ona za njim i kako je bio auto parkiran ja nisam dobro vidjela šta radi, al vidim da je sagnuta i izgleda mi kao da ga udara (po guzi valjda). Kad je tog klinca stavila na klupu, onaj prvi mališan se već ustao i trčkara okolo, a ona vrišti za njim M.... vračaj se!!! kao luđakinja iz sveg glasa.Krv mi se sledila koliko je vrištala. Kako se mali nije vratio, ona za njim, i opali ga rukom po glavi.Skoro sam izašla van i svašta joj rekla, malo mi je falilo. Onda ih je obojicu primila za rukice, i vodi ih, valjda doma  a oni, bebe ko bebe, ne hodaju naravno ravno, nego svaki na svoju stranu, skakuću, a ona ko divljak ih onako povlači za ruke u zrak živčano i protrese.Jadna djeca, suze su mi išle. Tad su otišli doma valjda  E sad, ja se stvarno ne bi htjela petljati, i ispasi nekakvo zabadalo, ali ovo mi je daleko prestrašno.I dvoumim se da li da kažem mami tih dječaka šta im ova luđakinja radi? Mislim, ženu ne poznajem privatno, samo iz viđenja i što mi dođe u trgovinu pa malo popričamo.Neznam kako bi ona reagirala da joj takvo šta idem reći, ali ja znam da bi voljela da mi netko, makar i nepoznat kaže ako se to događa mojoj djeci.Uopće neznam kako bi postupila  al strašno mi je žao djece, i jadnici ako ih ona čuva svaki dan. 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Lipanj 04, 2011, 22:12:53 do neli »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #1 na: Lipanj 04, 2011, 22:19:34 » |
Odgovor
|
A možda im nije ni baka, možda im je to teta čuvalica  aaff ne znam kako postupiti  Možda te ta ženska shvati dobronamjerno ako joj kažeš a možda i ne pa još možeš imati i problem na poslu  Ili ustvari reci joj šta si vidila al blago počmi da vidiš kako će mama reagirati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #2 na: Lipanj 04, 2011, 22:27:03 » |
Odgovor
|
Ma možda je i čuvalica, ko će je znat. Ma gle, probleme na poslu nemogu imat zbog toga nikakve, a i da imam zaboli me  jedino me može mama poslat u rodni kraj i reć da se ne petljam  onda bi mi bilo sve jasno  Al uopće neznam kako bi započela  i šta da joj kažem  ma gle, meni je ono što sam vidjela prestrašno  tako se ponašati prema bebi od godinu i pol, natezati za majicu, bacati na klupu, udarati u glavu i to jako, mlatiti po guzi nekoliko puta... pa koliko to moraš biti nervozan i živčan? meni to nema opravdanja nikakvog  to sve skupa je trajalo nekih 15-ak minuta  predugo.ma, milsim da ću joj reći, i to odmah sutra ako je vidim.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #3 na: Lipanj 04, 2011, 22:32:49 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
unicorn
|
 |
« Odgovor #4 na: Lipanj 04, 2011, 22:34:54 » |
Odgovor
|
tko god da je (baka ili teta čuvalica) ja bih na tvom mjestu rekla, ali bi počela polako, nešto tipa ''vidjela sam jučer vašu/tvoju djecu baš tu ispred dućana, neznam jel im to bila baka ili teta čuvalica (pa čekaš da vidiš što će reći - ako kaže da to je moja mama onda jako pripazi kako ćeš dalje, a ako kaže svekrva ili teta čuvalica onda budi otvorenija), uglavnom, nekako mi se njeni postupci prema dečkima nisu činili ok pa neznam koliko si upućena u odgojne metode te osobe.... Svakako reci, najgore što ti se može dogoditi je da više ne dolazi kod tebe u dućan ili ne priča s tobom, a u pitanju su još jako mala djeca. Imali smo mi u parku dok sam bila na porodiljnom s Mariom tetu čuvalicu, stariju ženu, koja je btw šepala (dakle jedva sebe držala na nogama) i čuvala 2-3 djece istovremeno (različite dobi i od različitih roditelja) i uredno bi se derala na njih, klepnula ih po guzici ili rukama i tako  , a čak je i novorođenče staro možda niti dva mjeseca kao ''čuvala'' vozeći ga u kolicima i dajući mu bočicu kad je plakalo, no da sam ijednu mamu od te djece vidjela u parku iskreno bi rekla da je teta užasna i što radi s djecom dok ih čuva
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Super moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #5 na: Lipanj 05, 2011, 06:23:37 » |
Odgovor
|
uh, baš tužno  obavezno reci, ja bih postupila točno kako uni kaže, prvo da vidiš tko je i onda polako sve otvorenije... bez obzira na njenu reakciju morat će se malo zamisliti, pa makar to i ne priznala...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
|
|
|
|
DANCHY2
|
 |
« Odgovor #8 na: Lipanj 05, 2011, 16:08:22 » |
Odgovor
|
aaff aaff fakat strašno..i da su veči nebi ih tak trebala mučit,a kamoli mališane....a jadna djeca... da,baš nezavidan položaj.kad ima svakakvih ljudi,očeš pomoč pa se još na tebe deru jer reagiraš...... baš javi akj si napravila (ak jesi)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #9 na: Lipanj 05, 2011, 17:27:19 » |
Odgovor
|
Ja bi rekla mami obavezno, a sigurno bi i toj ženi svašta izgovorila.
Nema tu šutnje i finih načina. Upozori ju ti ili im kuca soc. služba na vrata. Već će ju netko prijaviti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #10 na: Lipanj 06, 2011, 22:36:10 » |
Odgovor
|
nisam ju još srela, ni nji, ni babu  al radila sam popodne, pa valjda zato  inače ju viđam ujutro ili prijepodne... sutra sam ujutro, pa ako naleti reći ću... baš sam dobro promislila, i ja osobno bi htjela da mi se kaže da su to moja djeca  pa kako bude, nek bude... bar neću imato grižnju savjesti što šutim
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Bee
Povjerite se

|
 |
« Odgovor #11 na: Lipanj 06, 2011, 23:41:42 » |
Odgovor
|
neli svi smo uz tebe ja bi definitivno voljela da mene netko upozori na tako nešto
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #13 na: Lipanj 07, 2011, 20:21:18 » |
Odgovor
|
nisam ju još vidjela, a ni babu  al iduća 2 tjedna sam ujutro, sigurno će naletit jednom... a baba, nadam se da ju neću više srest, bar ne s djecom.. da vidim opet da tako šta radi, majke mi svašta bi joj rekla....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #14 na: Lipanj 13, 2011, 00:57:24 » |
Odgovor
|
zaboravila sam napisati, srela sam ju,, i rekla joj sve  polako sam počela, prvo sam pitala tko joj to čuva klince, kaže svekrva  i lijepo joj ispričala šta sam vidjela... prvo je samo šutila, nije valjda mogla vjerovati, ja sam rekla da se ne želim petljati, al da bi voljela znati da se netko tako ponaša prema mojoj djeci, pa joj zato govorim....nije ništa puno rekla, samo mi je zahvalila što sam joj rekla, i vidjela sam joj po faci da je bijesna.....nadam se da će to riješit, i da se više neće ponoviti... i nadam se da svekrva više neće čuvati djecu sama 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #16 na: Lipanj 13, 2011, 01:01:17 » |
Odgovor
|
zamolila sam ju da ne kaže da sam to ja rekla, da ne ispadne sad da se nešto petljam  rekla je da neće.. al i ako kaže, imam ja govor i za babu..... samo nek dođe 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #18 na: Lipanj 13, 2011, 07:48:02 » |
Odgovor
|
Neli svaka čast  i nadam se da će baba prestati čuvati djecu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #19 na: Lipanj 13, 2011, 08:32:11 » |
Odgovor
|
Bravo neli  Čut će je sad svekrva 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #22 na: Lipanj 13, 2011, 10:50:24 » |
Odgovor
|
Bravo neli, neka si rekla. Nadam se da će ona sada oprati svekrvu. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #23 na: Lipanj 13, 2011, 10:50:51 » |
Odgovor
|
i ja se nadam  vidilo se baš da žena nemože vjerovat, baš je bila šokirana.... pogotovo kad sam joj rekla kak je baba malog udarila u glavu... užas.... ma, ja sam svoje obavila, bitno da mi to više nije toliko u glavi  a sad kako će oni dalje  nadam se u korist djece.....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
JERONIMA
|
 |
« Odgovor #24 na: Lipanj 13, 2011, 13:09:52 » |
Odgovor
|
Svaka ti čast  većina ljudi se ne bi petljala- zato nam društvo i jest u ovakvom stanju  Sve i da ti dođe ta babetina nema ti pravo ništa reć 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #26 na: Lipanj 14, 2011, 12:14:52 » |
Odgovor
|
ja vjerujem da nije znala  tko bi lud ostavljao svoju djecu nekome tko ih tuče? ja prva ne bi....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|