|
mlana
|
 |
« na: Siječanj 23, 2012, 13:32:17 » |
Odgovor
|
Jesmo li kada pisali o tome? ::m''m:: Ima li toga kod vas? Rade li to vaša djeca? Šta ste im rekli vezano za to? http://zena.hr/clanak/predskolski_uzrast/djecje_samozadovoljavanje/5709MOje veliko dijete nije imalo tu fazu, pa kada sam njega prvi put vidjela da to radi, malo sam bila zbunjena  a poslije mi bilo i smiješno.  Uglavnom, na pitanje šta radiš, odgovor je bio ma malo se dragam.  Naravno, samo se ti dragaj ako ti paše, ali molim te da to radiš isključivo doma, ne pred drugima, ne u vrtiću i slično. I za sada to tako funkcionira. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #4 na: Siječanj 23, 2012, 14:10:51 » |
Odgovor
|
Dobro si rekla, bez imalo srama. TO je nešto normalno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik
Diplomirani ovisnik o pisanju

True story, bro ... :P
|
 |
« Odgovor #5 na: Siječanj 23, 2012, 15:06:48 » |
Odgovor
|
Naravno da ima toga i da je to vrlo često  . I naravno da je to sasvim prirodno i normalno. Pa Bože moj, djeca istražuju svoje tijelo i brzo upoznaju/prepoznaju osjećaj ugode koju to izaziva  . A ilegalno, falabogu, nije da bi ih morali sprečavati u tome  . Iako Franjo ima 4 godine, ja to kod njega nisam još naišla, mada se to samozadovoljavanje zna javljati čak i u mlađoj dobi nego je njegova  . Uostalom, s obzirom na to koliko često čitam i slušam od drugih mama muške djece da im sinovi zgrabe svoj ponos čim stignu i onda ga ne ispuštaju iz ruku  , još više me čudi to kaj moj nijedan nikad nije se čak niti igrao s njim, znate, ono, cimanje, loptanje lijevo-desno, gore-dolje, proučavanje kaj je to i čemu služi  ... očito nijednome od njih to nije još zanimljiva igračka  . Inače, u situaciji kad naletiš na dječju masturbaciju, stručna literatura preporuča reakciju u smislu da djetetu smireno pojasniš da je to OK i normalno/prirodno, ali da je to nešto što ljudi rade isključivo kad su sami. Ili drugim riječima, ovako kako je to i mlana odgovorila: Naravno, samo se ti dragaj ako ti paše, ali molim te da to radiš isključivo doma, ne pred drugima, ne u vrtiću i slično. I to je to. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
spašena
Povjerite se

Bozji dar
|
 |
« Odgovor #6 na: Siječanj 23, 2012, 18:24:21 » |
Odgovor
|
Jesmo li kada pisali o tome? ::m''m:: Ima li toga kod vas? Rade li to vaša djeca? Šta ste im rekli vezano za to? http://zena.hr/clanak/predskolski_uzrast/djecje_samozadovoljavanje/5709MOje veliko dijete nije imalo tu fazu, pa kada sam njega prvi put vidjela da to radi, malo sam bila zbunjena  a poslije mi bilo i smiješno.  Uglavnom, na pitanje šta radiš, odgovor je bio ma malo se dragam.  Naravno, samo se ti dragaj ako ti paše, ali molim te da to radiš isključivo doma, ne pred drugima, ne u vrtiću i slično. I za sada to tako funkcionira.  mislim da svojem djetetu bolje i pedagoskije nisi mogla od ovga objasniti ,bravo, upravo si izbjegla najcesce traume djeci
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Anna8
Povjerite se

Ponosna mamica!
|
 |
« Odgovor #8 na: Siječanj 24, 2012, 09:00:37 » |
Odgovor
|
ma šta??!"?!?!? pa kako to rade ?!?!??!? nisam još na to naišla....ili barem mislim da nisam ::m''m::
 Ajme ženo što me nasmija!!! Bravo Mlana - pravi odgovor! Mislim da će sva djeca s ovog foruma u sljedećem razdoblju slušati istu mlaninu rečenicu! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #9 na: Siječanj 24, 2012, 09:03:53 » |
Odgovor
|
pa šta je smiješno? meni stvarn još uvijek nije jasno. jel to rade onako.....školski, ili se trljaju od nešto, ili po podu dok leže, ili kako 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #12 na: Siječanj 24, 2012, 09:14:21 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #13 na: Siječanj 24, 2012, 09:16:04 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
bubica
|
 |
« Odgovor #14 na: Siječanj 24, 2012, 09:19:33 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ivan 14.10.2007. Petar 13.07.2009.
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #15 na: Siječanj 24, 2012, 09:37:58 » |
Odgovor
|
ooo, Leon ga non stop nateže i bome nabrekne onak pošteno... kad je bio mali dizao se pred piškenje, dok sad voljno utječe na taj proces... nije prečesto, pa ne reagiram, jer to još ne radi kako da kažem, seksualno, već se zapravo samo igra i to isključivo doma... shvaćam to kao istraživanje i drago mi je da vidim da mu stvar funkcionira  kad bude stariji naterat ću tatu da mu on objasni da je to skroz normalno...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
|
|
|
Anna8
Povjerite se

Ponosna mamica!
|
 |
« Odgovor #16 na: Siječanj 24, 2012, 09:40:50 » |
Odgovor
|
Dani  to ti kod njih nema veze sa seksualnošću nego s ugodom.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #18 na: Siječanj 24, 2012, 09:46:12 » |
Odgovor
|
ne, zašto, možda nije taj tip i ugodu nađe u nečem drugom... jer kako Anna kaže, nema to još veze sa seksualnim...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
|
|
|
Anna8
Povjerite se

Ponosna mamica!
|
 |
« Odgovor #19 na: Siječanj 24, 2012, 09:48:38 » |
Odgovor
|
jel se ja trebam brinuti što još nisam skužila L da to radi  Ne - jer možda to još i ne radi...to je vrlo individualno. Ili se dobro skriva.. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #20 na: Siječanj 24, 2012, 09:52:07 » |
Odgovor
|
Ma naravno da se nemoraš brinuti. Neka djeca to rade neka ne. Isto tako kao kod dječaka neki to rade neki ne, tako je i kod djevojčica. Moja cura to nije nikad istraživala, ali znam djevojčice od mojih poznanika, bilo je tu svega  Moj sin je recimo aktivan po tom pitanju. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica