Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Čemu ih želite naučiti?  (Posjeta: 413 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
neli
Počasni član
Diplomirani ovisnik o pisanju
*

mamine ljubavi....

« na: Veljača 05, 2011, 21:57:16 »
OdgovorOdgovor

Kojim životnim vrijednostima? Što je ono što želite da vaše dijete svakako usvoji od vas?

baš sam se nekidan uhvatila kako razmišljam o tome..... htjela bih da budu iskreni prema svojim bližnjima.... pošteni, obrazovani...pristojni...da cijene malo i da se raduju malim stvarima u životu.... da cijene obitelj, jednog dana i svoju ženu, da ne varaju, ne lažu.... znam da puno toga ovisi o tome kakva je sama osoba, ali mislim da se mnoge stvari mogu usaditi kroz odgoj  voljela bi da, jednom riječju, budu dobri ljudi 
« Zadnja izmjena: Veljača 05, 2011, 21:57:49 do neli » Evidentirano

...tu sam da ti nadu vratim, ako padneš, da te uhvatim...
unicorn

« Odgovor #1 na: Veljača 06, 2011, 08:28:32 »
OdgovorOdgovor

Slažem se sa svime što si napisala, to su vrijednoti koje bi i ja htjela usaditi mojim dečkima 
A uz sve navedeno da ne rade razliku između ''muških'' i ''ženskih'' poslova te da uvijek pomažu u kućanskim poslovima svojoj obitelji 
Evidentirano

Šmubulica

« Odgovor #2 na: Veljača 06, 2011, 12:12:41 »
OdgovorOdgovor

Složit ću se s vama cure i dodati da želim od nje uz to napraviti i osobu punu samopouzdanja i vjere u sebe, koja neće dopuštati nikome da je gazi.
Evidentirano

"Svašta se rodi u mutnoj vodi..."

BLUES  MUTNE VODE
lela-sa
Povjerite se

« Odgovor #3 na: Veljača 06, 2011, 21:04:09 »
OdgovorOdgovor

Eh, koliko toga mi majke zelimo svojoj dijeci  . Ja bih bila presretna da budu posteni i casni ljudi a da se s druge strane znaju boriti za svoja prava i ne dozvole da ih drugi ponizavaju i gaze. 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #4 na: Srpanj 13, 2011, 08:17:14 »
OdgovorOdgovor

Hoću da razlikuje dobro od zla, poštuje ljude oko sebe, bude poštena i vrijedna.
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

dolph

« Odgovor #5 na: Srpanj 13, 2011, 10:58:05 »
OdgovorOdgovor

da bude borac kroz život..  Roll Eyes iako mi se čini da ga to i neću morati učiti sudeći po dosadašnjem ponašanju..
da bude dobra osoba, pošten iskren... ali i da zna razlikovati tko mu želi dobro, a tko ne, kao i da nikad ne napada prvi, al da zna uzvratiti kad ga napadaju (pri tome ne mislim samo na fizički napad)...
Evidentirano

only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
mlana

« Odgovor #6 na: Studeni 15, 2011, 13:24:57 »
OdgovorOdgovor

NIsam htjela otvarati novu temu jer iskreno nisam znala niti koje bi joj ime dala.

Znam da svi mi učimo svoju djecu pristojnosti, počevši od molim, hvala, izvoli, oprosti....i tako dalje.

Zanima me da li svaki puta kada ih učite nešto tj kada recimo naprave nešto što nije ok, dajte im objašnjenje da se
to tako ne radi već ovako i koji je razlog tome.

Ne znam da li me kužite. Evo, neki dan sam baš bila sa Lovorom u suvagu i čekali smo da ga pozovu. U međuvremenu
su neka djeca bila gotova i roditelji su ih čekali. I baš ima jedna mama koja mi već u nekoliko navrata nije baš bila previše
simpatična. Ženu ne znam, nego jednostavno, imala sam osijećaj da toliko gnjavi svoju djecu (sin kod logopeda, a curica s njom ga čeka) da budu fini i pristojni, ali onako baš previše. Uglavnom, obukla im je jakne i krenuli su stepenicama dole. Malenu je primila za ruku (ona je oko 3 godine) a on je išao sam. Možda ima između 4-5 godina. Hodao je uz
gelender (ogradu od stepenica) i nekako se nagnuo na nju i skliznuo dole po toj ogradi. Ok, znamo da se to ne radi, ali ja bi rekla da nemoj to više nikad raditi, možda bi dodala možeš pasti i slično i to bi bilo to. 
A ona je krenula, to se ne radi, siđi dole sa toga, vrati se na početak stepenica (što je mali i napravio) i spusti se sada
po njima kao i svi drugi ljudi. Ograda ne služi tome, jer da služi svi bi se po njoj tako spuštali. I sve nešto u tom smjeru.

Da li i vi tako dugometražno objašnjavate, kada naprave krivo, da li ih "vraćate" da rade sada ispravno ili im samo kratko i jasno objasnite šta treba i to je to.
Evidentirano

Lana, 7.9.2000.
Lovro, 25.4.2006.
Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #7 na: Studeni 15, 2011, 13:43:04 »
OdgovorOdgovor

Ne vraćam ih da rade ispravno  To mi je malo "pretjerano" da je sada vraćam ponovo uz stepenice da bi sišla kako treba  A kakva je ova moja, vjerovatno se ne bi ni popela ponovno pa bi tek onda nastao problem 
Ja lijepo objasnim da to se neradi iz tog i tog razloga i kažem joj kako treba da zna za drugi put i gotova priča 
Evidentirano
mlana

« Odgovor #8 na: Studeni 15, 2011, 13:46:06 »
OdgovorOdgovor

Jose, morala sam se nasmijati  na ovo nebi se popela ponovo i evo drugog problema. 
Mislim da bi i kod mene otprilike bilo tako. Ni on se u ovom slučaju nebi ponovo popeo.
Evidentirano

Lana, 7.9.2000.
Lovro, 25.4.2006.
lela-sa
Povjerite se

« Odgovor #9 na: Studeni 15, 2011, 22:41:05 »
OdgovorOdgovor

Ja opčenito ne živim po šablonu pa tako ne odgajam ni svoju djecu.  Naravno da im objasnim ako nešto urade pogrešno zašto to tako ne treba i šta sve može biti posljedica ali sada ih maltretirat sa ponavljanjem postupka  ...pa nisu glumci da ponavljaju scene 100 puta. 
Evidentirano
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #10 na: Studeni 16, 2011, 06:33:18 »
OdgovorOdgovor

žena je malo pretjerala, vjerovatno ne sa lošom namjerom, možda je to njen stil 
iako je pomalo neobičan, baš ko po šabloni 

ja objasnim kratko i jasno, i ne vraćam se na to, jer inače ne bi nikad završili kad Eva krene sa pitanjima
"a zašto?" 
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
Ijena
Administrator

« Odgovor #11 na: Studeni 16, 2011, 08:40:48 »
OdgovorOdgovor

Reakcija te žene mi je malo 

Piii se znam obratiti sa "Heej! Pa zar se to radi?! To nije lijepo i nemoj molim te ponavljati više." i upali  jedino ta rečenica za kopanje nosa ne funkcionira  Roll Eyes
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

unicorn

« Odgovor #12 na: Studeni 16, 2011, 10:16:22 »
OdgovorOdgovor

Naravno da se ni moji nebi vratili (samo bi nastao novi problem  ), a ja ih uvijek upozorim (ovisno o situaciji, nekad normalnim, nekad povišenim tonom, a nekad i viknem  ) da se nešto nesmije i kratko kažem zašto (ali tako da shvate zašto se to nemože), duga objašnjenja ostavljam za situacije kad smo doma i treba razgovarati o nečemu pa onda objašnjavamo koliko god dugo je potrebno da razumije i shvati 
Evidentirano

Dani
Moderator

« Odgovor #13 na: Studeni 16, 2011, 10:23:03 »
OdgovorOdgovor

gdje me nađe 
Leon me u zadnje vijrme apsolutno ništa ne sluša.
ni doma ni u javnosti, sinoć sam opet s njim imala ispad ....u javnosti naravno,
doma mi nije problem više napraviti scenu pa nek se dere više koliko hoće 
Evidentirano
lela-sa
Povjerite se

« Odgovor #14 na: Studeni 17, 2011, 19:54:11 »
OdgovorOdgovor

Dani, možda bi trebala pokušati sa metodom ove žene.   
Joooj, voljela bih doživjeti tebe i Leona u takvoj situaciji gdje mu ti onako mrtva ozbiljna kažeš da ponovi postupak... 
Mislim da bi ti šiznula       
Evidentirano
Šmubulica

« Odgovor #15 na: Studeni 18, 2011, 14:46:06 »
OdgovorOdgovor

Meni je to što je ona napravila dril, a ne odgoj.  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Grozno i to pogotovo u javnosti, savršen način za ubit djetetu samopouzdanje.
Zaustavim je u pogrešnom, ispravim ako za to ima vremena, ako ne kažem što nije valjalo i idemo dalje. Pa neću esej pisati na temu pogreške. 
Evidentirano

"Svašta se rodi u mutnoj vodi..."

BLUES  MUTNE VODE
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.176 sekundi uz 40 upita. (Pretty URLs adds 0.022s, 2q)