NIsam htjela otvarati novu temu jer iskreno nisam znala niti koje bi joj ime dala.

Znam da svi mi učimo svoju djecu pristojnosti, počevši od molim, hvala, izvoli, oprosti....i tako dalje.
Zanima me da li svaki puta kada ih učite nešto tj kada recimo naprave nešto što nije ok, dajte im objašnjenje da se
to tako ne radi već ovako i koji je razlog tome.
Ne znam da li me kužite. Evo, neki dan sam baš bila sa Lovorom u suvagu i čekali smo da ga pozovu. U međuvremenu
su neka djeca bila gotova i roditelji su ih čekali. I baš ima jedna mama koja mi već u nekoliko navrata nije baš bila previše
simpatična. Ženu ne znam, nego jednostavno, imala sam osijećaj da toliko gnjavi svoju djecu (sin kod logopeda, a curica s njom ga čeka) da budu fini i pristojni, ali onako baš previše.

Uglavnom, obukla im je jakne i krenuli su stepenicama dole. Malenu je primila za ruku (ona je oko 3 godine) a on je išao sam. Možda ima između 4-5 godina. Hodao je uz
gelender (ogradu od stepenica) i nekako se nagnuo na nju i skliznuo dole po toj ogradi. Ok, znamo da se to ne radi, ali ja bi rekla da nemoj to više nikad raditi, možda bi dodala možeš pasti i slično i to bi bilo to.

A ona je krenula, to se ne radi, siđi dole sa toga, vrati se na početak stepenica (što je mali i napravio) i spusti se sada
po njima kao i svi drugi ljudi. Ograda ne služi tome, jer da služi svi bi se po njoj tako spuštali. I sve nešto u tom smjeru.
Da li i vi tako dugometražno objašnjavate, kada naprave krivo, da li ih "vraćate" da rade sada ispravno ili im samo kratko i jasno objasnite šta treba i to je to.