|
|
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju

|
 |
« Odgovor #181 na: Siječanj 16, 2011, 21:57:44 » |
Odgovor
|
Zapeceni krumpir sa parmezanom
za cca 6 osoba * 8 krumpira narezanih na kockice * 60g. ribanog parmezana * 2-3 v. zlice maslinovog ulja * 2 v. zlice crvene paprike * 1 v. zlica sijeckanog persina * 2-3 cesna bij. luka * sol,papar,vegeta Krumpire ogulite, operite i narezite na kockice.Ugrijte pecnicu na 230C. Kalup za pecenje premazite uljem, krumpir zacinite, i pecite 15min.prekriveno folijom. U meduvremenu dok se krumpir pece u zdjelici izmijesajte parmezan, sol, papar, crvenu papriku i cesnjak . Izvadite krumpir, dodajte mu ovu smijesu sa zacinima, sve dobro promijesajte, jos malo prelijte sa uljem i pecite oko 20 min.bez folije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kika
Moderator

|
 |
« Odgovor #182 na: Veljača 12, 2011, 14:26:19 » |
Odgovor
|
Polpete od krumpira
dovoljno za 4 osobe
# 60-70 dkg krumpira # 1 kapula # 20 dkg pancete(nemasnije) # 1 žlica masla # 2 žlice sjeckanog peršina # 6 žlica jestivog škroba # 1 žumance # muškatni oraščić # maslinovo ulje za prženja # papar i sol # Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 20-30 min u mnogo posoljene vode.Zatim krumpir ocjedite i malo ohladite. U međuvremenu nasjeckanu pancetu i kapulu popržite na maslinovom ulju u tavi, također poprženu smjesu pustimo da se malo ohladi. Krumpir zgnječimo(postupak kao pire),dodamo žlicu masla,škrob,žumance, mješavinu kapule i slanine te dvije žlice peršina. Smjesu začinimo sa solju.paprom i muškatnim oraščićem. Smjesu dobro izmješamo i napravimo valjak, smjesa bude poput one za njoke, možete polpetice formirati uz pomoć brašna da se manje lijepi. Kada ste formirali polpetice pržite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spašena
Povjerite se

Bozji dar
|
 |
« Odgovor #193 na: Travanj 14, 2012, 08:59:29 » |
Odgovor
|
kako da napravim kopar sos
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

True story, bro ... :P
|
 |
« Odgovor #194 na: Travanj 15, 2012, 17:49:05 » |
Odgovor
|
kako da napravim kopar sos Pa skoro isto ko da radiš špinat  Treba ti: 2 žlice ulja ili 1 kockica (10 g) maslaca 2 žlice oštrog brašna 1 vezica friškog kopra 1 dl vode ili mlijeka 1 dl vrhnja za kuhanje 1 dl kiselog vrhnja sol papar vode ili mlijeka po potrebi Zagriješ ulje/maslac u rajnglici i na niskoj temperaturi kratko popržiš brašno na njemu, da ostane bijelo. Nasjeckaš kopar (ili ga zmiksaš u multipraktiku), dodaš u tu zapršku i, uz stalno miješanje, kratko popržiš, 1 minutu, samo da malo pusti miris. Zalij s 1 dl vode ili mlijeka, posoli, popapri, kad zakuha dodaj vrhnje (kiselo i slatko) i onda, uz stalno miješanje, kuhaj cca 15 minuta na niskoj temperaturi. Ako vidiš da ti je pregusto po tvom ukusu, slobodno po želji dodaj još malo vode ili mlijeka. Neki dodaju još i malo limunovog soka, al po mom mišljenju nije potrebno, jer ja takitak ne koristim samo vrhnje za kuhanje, nego ga ovak skombiniram s kiselim vrhnjem, pa ukupni dojam nije presladak  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

|
 |
« Odgovor #195 na: Travanj 15, 2012, 18:46:29 » |
Odgovor
|
ja ne stavljam vrhnje za kuhanje al ga pravim sa mlijekom i kad staviš maslac nema potrebe za vrhnjem  barem meni i volim kad nije pregust i kadima puuuno kopra 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja......
Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

True story, bro ... :P
|
 |
« Odgovor #196 na: Travanj 16, 2012, 08:16:40 » |
Odgovor
|
ja ne stavljam vrhnje za kuhanje al ga pravim sa mlijekom i kad staviš maslac nema potrebe za vrhnjem  barem meni i volim kad nije pregust i kadima puuuno kopra  Ja volim više kremastije (i time gušće) umake  . A recept svatko lako prilagodi svom ukusu  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
|
|
|
|
spašena
Povjerite se

Bozji dar
|
 |
« Odgovor #199 na: Travanj 19, 2012, 19:33:44 » |
Odgovor
|
a ćuj draga napravit ćeš više puta dok ne skužiš šta ti paše  ja recimo kad pravim zapršku nikad nevolim da mi jako porumeni to mi je  to ni ja ne volim
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|