Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

 Str: 1 ... 5 6 [7]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Prilozi uz glavna jela  (Posjeta: 17657 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 1475
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16 355



« Odgovor #180 na: Studeni 15, 2010, 21:05:40 »
OdgovorOdgovor

Zapeceni pire od graska

maslac
1 luk
1 kg graška
2 dl mlijeka
2 jaja
70 g ribani sir za pizzu ( cca 2-3 žlice)
2 dl vrhnje kiselo
kosani peršin
Na maslacu poprzi luk. Dodaj grašak i cašu vode. Pred kraj kuhanja posoli.3/4 graška malo ohladi i propasiraj.
Pasiranom grašku dodati mlijeko s malo otopljenog maslaca. Miješati, da se dobije pire.
U hladni pire od graška umiješati žumanjke, 1/3 graška u zrnu, i sir
Bjelanjke umutiti u snijeg i umiješati u pire.Vrhnje isto izmiksati , dodati peršinov list i preliti preko pirea.Zapecii sve u pecnici.
Evidentirano
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 1475
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16 355



« Odgovor #181 na: Siječanj 16, 2011, 21:57:44 »
OdgovorOdgovor

Zapeceni krumpir sa parmezanom

za cca 6 osoba
    *  8 krumpira narezanih na kockice
    *  60g. ribanog parmezana
    *  2-3 v. zlice maslinovog ulja
    *  2 v. zlice crvene paprike
    *  1 v. zlica sijeckanog persina
    *  2-3 cesna bij. luka
    *   sol,papar,vegeta
Krumpire ogulite, operite i narezite na kockice.Ugrijte pecnicu na 230C.
Kalup za pecenje premazite uljem, krumpir zacinite, i pecite 15min.prekriveno folijom.
U meduvremenu dok se krumpir pece u zdjelici izmijesajte parmezan, sol, papar, crvenu papriku i cesnjak .
Izvadite krumpir, dodajte mu ovu smijesu sa zacinima, sve dobro promijesajte, jos malo prelijte sa uljem i pecite oko 20 min.bez folije.
Evidentirano
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 1475
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16 355



« Odgovor #182 na: Veljača 12, 2011, 14:26:19 »
OdgovorOdgovor

Polpete od krumpira

dovoljno za 4 osobe

# 60-70 dkg krumpira
#  1 kapula
#  20 dkg pancete(nemasnije)
#  1 žlica masla
#  2 žlice sjeckanog peršina
#  6 žlica jestivog škroba
#  1 žumance
#   muškatni oraščić
#   maslinovo ulje za prženja
#   papar i sol
#
Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 20-30 min u mnogo posoljene vode.Zatim krumpir ocjedite i malo ohladite.
U međuvremenu nasjeckanu pancetu i kapulu popržite na maslinovom ulju u tavi, također poprženu smjesu pustimo da se malo ohladi.
Krumpir zgnječimo(postupak kao pire),dodamo žlicu masla,škrob,žumance, mješavinu kapule i slanine te dvije žlice peršina.
Smjesu začinimo sa solju.paprom i muškatnim oraščićem.
Smjesu dobro izmješamo i napravimo valjak, smjesa bude poput one za njoke, možete polpetice formirati uz pomoć brašna da se manje lijepi.
Kada ste formirali polpetice pržite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje.
Evidentirano
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 1475
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16 355



« Odgovor #183 na: Studeni 30, 2011, 18:56:09 »
OdgovorOdgovor

Rizi bizi

200 g. rize
200 g. graska
malo pancete
luk
persin
malo juhe od povca ( moze i od kocke )
parmezan
maslinovo ulje
Narezite pancetu na kockice ili na tanke reznjeve.Ocisceni luk sitno isjeckajte. Dinstajte ga na malo ulja , zajedno sa slaninom . Operite grasak pa ga dodajte u zdjelu . Posolite i popaprite. Kuhajte na tihoj vatri desetak minuta , pa ulijte mlaku juhu ili temeljac i jos malo kuhajte.Dodajte rizu, pa povremeno promjesajte, pazeci da se riza ne prekuha. Stavite Rizi-Bizi u tanjir, pustite da se malo ohladi , pa pospite  parmezanom i persinom.
Evidentirano
Anna8
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 913
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 2 066

Ponosna mamica!


« Odgovor #184 na: Prosinac 01, 2011, 08:08:24 »
OdgovorOdgovor

Evo ovo je za Dani da vidi da rizi-bizi nije suho i 

 cheesy
Evidentirano

antoniasb
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 542
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 4 864


« Odgovor #185 na: Prosinac 01, 2011, 08:28:29 »
OdgovorOdgovor

i još mi je  -slin- kada u rizi-bizi ubacim piletinu  -slin- -slin-
Evidentirano
Anna8
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 913
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 2 066

Ponosna mamica!


« Odgovor #186 na: Prosinac 01, 2011, 08:51:47 »
OdgovorOdgovor

i još mi je  -slin- kada u rizi-bizi ubacim piletinu  -slin- -slin-

To je onda već kompletno jelo!  palmup
Evidentirano

Dani
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 848
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 21 896



« Odgovor #187 na: Prosinac 01, 2011, 08:56:42 »
OdgovorOdgovor

a gdje vam je zapačena riža mrkva i piletina  cblee
Evidentirano
antoniasb
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 542
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 4 864


« Odgovor #188 na: Prosinac 01, 2011, 09:06:25 »
OdgovorOdgovor

 hahahaha1 među receptima dani  hahahaha1
Evidentirano
Dani
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 848
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 21 896



« Odgovor #189 na: Prosinac 01, 2011, 09:09:46 »
OdgovorOdgovor

pa daj link na recept   kikica
Evidentirano
antoniasb
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 542
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 4 864


« Odgovor #190 na: Prosinac 01, 2011, 09:13:37 »
OdgovorOdgovor

 a da ti nemaš što dalmatinsko u sebi  216  hahahaha1 hahahaha1 hahahaha1 hahahaha1
Evidentirano
Dani
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 848
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 21 896



« Odgovor #191 na: Prosinac 01, 2011, 09:14:39 »
OdgovorOdgovor

a  nono nono nono santa
Evidentirano
antoniasb
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 542
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 4 864


« Odgovor #192 na: Prosinac 01, 2011, 09:15:09 »
OdgovorOdgovor

http://bebe-i-mi.com/forum/glavna-jela-80/stroganof-mljac-mljac/60/  evo  cvib
Evidentirano
spašena
Povjerite se
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 77
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 3 753


Bozji dar


« Odgovor #193 na: Travanj 14, 2012, 08:59:29 »
OdgovorOdgovor

kako da napravim kopar sos
Evidentirano
krezumica
Pozitivno negativan lik
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 429
Online Online

Postova: 8 972



« Odgovor #194 na: Travanj 15, 2012, 17:49:05 »
OdgovorOdgovor

kako da napravim kopar sos

Pa skoro isto ko da radiš špinat

Treba ti:

2 žlice ulja ili 1 kockica (10 g) maslaca
2 žlice oštrog brašna
1 vezica friškog kopra
1 dl vode ili mlijeka
1 dl vrhnja za kuhanje
1 dl kiselog vrhnja
sol
papar
vode ili mlijeka po potrebi

Zagriješ ulje/maslac u rajnglici i na niskoj temperaturi kratko popržiš brašno na njemu, da ostane bijelo.
Nasjeckaš kopar (ili ga zmiksaš u multipraktiku), dodaš u tu zapršku i, uz stalno miješanje, kratko popržiš, 1 minutu, samo da malo pusti miris. Zalij s 1 dl vode ili mlijeka, posoli, popapri, kad zakuha dodaj vrhnje (kiselo i slatko) i onda, uz stalno miješanje, kuhaj cca 15 minuta na niskoj temperaturi. Ako vidiš da ti je pregusto po tvom ukusu, slobodno po želji dodaj još malo vode ili mlijeka.


Neki dodaju još i malo limunovog soka, al po mom mišljenju nije potrebno, jer ja takitak ne koristim samo vrhnje za kuhanje, nego ga ovak skombiniram s kiselim vrhnjem, pa ukupni dojam nije presladak .
Evidentirano

Franjo 27.09.2007.
Tomislav 17.09.2010.
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 619
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 5 781



« Odgovor #195 na: Travanj 15, 2012, 18:46:29 »
OdgovorOdgovor

ja ne stavljam vrhnje za kuhanje al ga pravim sa mlijekom i kad staviš maslac nema potrebe za vrhnjem  barem meni i volim kad nije pregust i kadima puuuno kopra  -slin-
Evidentirano
krezumica
Pozitivno negativan lik
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 429
Online Online

Postova: 8 972



« Odgovor #196 na: Travanj 16, 2012, 08:16:40 »
OdgovorOdgovor

ja ne stavljam vrhnje za kuhanje al ga pravim sa mlijekom i kad staviš maslac nema potrebe za vrhnjem  barem meni i volim kad nije pregust i kadima puuuno kopra  -slin-

Ja volim više kremastije (i time gušće) umake .
A recept svatko lako prilagodi svom ukusu .
Evidentirano

Franjo 27.09.2007.
Tomislav 17.09.2010.
spašena
Povjerite se
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 77
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 3 753


Bozji dar


« Odgovor #197 na: Travanj 16, 2012, 14:30:14 »
OdgovorOdgovor

hvala vam drage curke ...

radila sam ,nije mi bas ispao,ali budem opet za vikend
Evidentirano
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 619
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 5 781



« Odgovor #198 na: Travanj 16, 2012, 21:22:07 »
OdgovorOdgovor

a ćuj draga napravit ćeš više puta dok ne skužiš šta ti paše 

ja recimo kad pravim zapršku nikad nevolim da mi jako porumeni to mi je  negative3
a moja sveki voli kad je sve što tamnije,a ja to nevolim ni vidjet a kamoli pojest 
Evidentirano
spašena
Povjerite se
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 77
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 3 753


Bozji dar


« Odgovor #199 na: Travanj 19, 2012, 19:33:44 »
OdgovorOdgovor

a ćuj draga napravit ćeš više puta dok ne skužiš šta ti paše 

ja recimo kad pravim zapršku nikad nevolim da mi jako porumeni to mi je  negative3

to ni ja ne volim
Evidentirano
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 1475
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16 355



« Odgovor #200 na: Prosinac 02, 2013, 13:47:38 »
OdgovorOdgovor

ne zaboravite napisat ako imate koji receptic koji nema ovdje  smiley1844
Evidentirano
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
*****

Karma: 1475
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 16 355



« Odgovor #201 na: Veljača 24, 2014, 20:42:47 »
OdgovorOdgovor

Tortilje

150 g kukuruznog brasna
350 g psenicnog glatkog brasna
malo soli

U zdjelu stavimo oba brasna, izmijesamo sastojke, te od dobivene mjesavine manji dio izvadimo na stranu. U zdjelu s preostalim brasnom dodamo pola zlicice soli, ulijemo po prilici 250 ml vode, te sve zajedno izmijesamo u rijetko tijesto, pazeci da ne ostanu grudice. Zdjelu s tijestom poklopimo i ostavimo da odstoji najmanje jedan sat. U odstajalo tijesto dodamo odvojeni dio brasna, te sve zajedno izmiješamo kuhacom. Zatim tijesto nastavljamo mijesiti rukama, po potrebi dodajući kukuruzno brasno, dok ne postane cvrsto i elasticno. Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglice, nesto vece od velicine oraha i tezine po prilici 50-60 g, te svaku zasebno polozimo na komad prozirne folije (kako bi lakse odvojili tortilju), prekrijemo drugim komadom prozirne folije, sve zajedno odozgo pritisnemo cvrstom ravnom plohom (daskom, posudom s ravnim dnom i sl.) da dobijemo oblik tortilje. Zatim odstranimo listove prozirne folije, a tortilju stavimo na vrucu tavu. Tortilju pecemo sa svake strane po jednu minutu, a zatim ih ovisno o debljini okrecemo i peemo još nekoliko trenutaka po potrebi. Gotove tortilje redom vadimo iz tave, stavljamo na pripremljenu cistu kuhinjsku krpu i prekrijemo da omekšaju.
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.19. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.042 sekundi uz 23 upita. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)