|
Ijena
|
 |
« Odgovor #180 na: Siječanj 20, 2012, 12:14:08 » |
Odgovor
|
Hoće to s godinama  no bitno je da sad imaš kremu koja ti odgovara 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #181 na: Siječanj 20, 2012, 14:03:34 » |
Odgovor
|
tako, tako, samo maži! Cure pazite na lice, ono je uvijek vani, prvo vidljivo, a i podložno svim vremenskim uvjetima, trpi i vjetar i sunce i hladnoću.... mackajte trackajte i sigurno će u starosti biti zahvalno 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
|
|
|
Dani
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju

|
 |
« Odgovor #182 na: Siječanj 21, 2012, 08:36:51 » |
Odgovor
|
ja se sad trackam raznoraznim testerima, jer sam sve potrošila, i nisam ni znala šta sve imam od testera 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

True story, bro ... :P
|
 |
« Odgovor #183 na: Siječanj 24, 2012, 12:38:33 » |
Odgovor
|
tako, tako, samo maži! Cure pazite na lice, ono je uvijek vani, prvo vidljivo, a i podložno svim vremenskim uvjetima, trpi i vjetar i sunce i hladnoću.... mackajte trackajte i sigurno će u starosti biti zahvalno  Moje lice je meni nezahvalno kaj god da stavim na njega  . Nekad je stvar bila vrlo jednostavna - klasična "plava" Nivea za zimu, bijela Nivea Soft za ljeto. Najedanput se povampirilo  i sad imam suho-masne otoke po cijeloj faci  . Ne, to nije mješovita koža tipa T-zona. Kod masne T-zone čelo, nos i brada su masni i sjaje se. A meni se i čelo i nos i brada istovremeno i sjaje i perutaju od suhoće  . U mom slučaju to nije T-zona, nego 101-dalmatiner-zona ... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #184 na: Siječanj 24, 2012, 12:43:29 » |
Odgovor
|
samo moraš naći odgovarajuću kremu... koliko vidim iz opisa klasične kreme koje su dosta agresivne po sastavu neće ti pomoći, najbolje je otići do ljekarne da ti magistre predlože što je potrebno za njegu tvoje kože.
primjera radi navodim da mm ima seboreju na tjemenu (tko ne zna- jako izraženo crvenilo i perutanje kože tjemena) koristio je sve moguće šampone za kosu koji kao rješavaju to, tipa T-gel i bla bla... dugo se mučio sve dok nismo u ljekarni pronašli odgovarajući šampon koji mu je to sve smirio...
Tak i ti... moraš naći dobru kremu, najgore je pustiti stanje da ide, jer će brzo prijeći u "medicinsko".
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

True story, bro ... :P
|
 |
« Odgovor #185 na: Siječanj 24, 2012, 12:55:11 » |
Odgovor
|
Ma dolph, meni to ide u fazama Imala sam faze da mi je lice bilo prekrasno, a da niš posebno nisam radila na njemu, a bilo je i trenutaka ubi Bože  . U jednoj od tih komatoznih faza baš sam pričala s jednom kolegicom na tadašnjem poslu. Naime, ona sama je primijetila eroziju na mojoj faci i rekla kak ni ona doslovno godinama nije mogla naći pravu kremu, ni drugu kozmetiku za svoju facu, dok nije otišla na pretrage na Medicinsku kozmetologiju u Vinogradskoj. Veli da otada joj tamo u njihovom laboratoriju rade unikatnu kremu samo za nju  i otada sve pet  . Rekla je da je moj problem isti ko njen, da se radi o osjetljivoj koži, samo je svaka tzv. osjetljiva koža osjetljiva na svoj način - npr. jednoj paše masnija krema, drugoj ni u ludilu ... i tak ... Čak mi je dala i njihov broj telefona da se naručim tamo u Vinogradsku, a ja bedak nikad nisam otišla  ... jer se ubrzo nakon toga stvar opet smirila sama od sebe  . Ma sve je to meni od ovih mojih anarhičnih hormona, a tu pomoći nema ... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #187 na: Siječanj 26, 2012, 10:09:43 » |
Odgovor
|
a Dani, majku mu staru kupi kremu! ne možeš koristiti serum umjesto kreme jer su to različite stvari..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #191 na: Siječanj 26, 2012, 10:23:05 » |
Odgovor
|
serumi su laganiji, jer prodiru dublje u kožu i imaju specifičnu namjenu - prodrijeti u dublje slojeve kože i najčešće ispeglati bore  serum se stavlja ujutro i navečer, ja samo navečer i to ne svaki dan, u pravilu ispod kreme, jer on neće napraviti zaštitni sloj kao krema, već će se ful upiti u kožu...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #192 na: Veljača 03, 2012, 21:12:58 » |
Odgovor
|
ajme ja jutros neki tester izvadila i namazala, i očito je bilo za suhu kožu jer sam bila masna i sjajna do podne 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
zomato
Super moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #195 na: Veljača 04, 2012, 09:29:24 » |
Odgovor
|
ja ću probati neke testere iz avona, baš sam dogovarala s curom koja prodaje avon  pa da vidimo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
rioss
|
 |
« Odgovor #196 na: Veljača 04, 2012, 09:53:13 » |
Odgovor
|
imam neke sminke iz avona kreme nisam probala ajde javi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #198 na: Veljača 14, 2012, 08:58:27 » |
Odgovor
|
Dani, nisi malo premlada za to... mislim da je to za zrelu kožu, ima lifting učinak i hijaluronsku kiselinu i retinol - sve sastojci za obnavljanje zrele kože s borama (40+).. problem je ako to već sada koristiš kao mlada, koža će ti se naviknuti i kad bude trebao retinol i HA, neće biti učinkoviti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #200 na: Veljača 14, 2012, 09:03:25 » |
Odgovor
|
da preventivno, ali ovo je koliko se ja kužim baš agresivno za tvoju dob - proguglaj... jaaaako dobro i učinkovito za zrelu kožu i planiram to koristiti svakako, a nisu loše ni injekcije hijaluronske kiseline  , ali zapamti pravilo - ne koristiti nikad kozmetiku koja je namijenjena starijoj dobi, pogotovo ne ovu "namjensku", jer poslije nema efekta.... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #201 na: Veljača 14, 2012, 09:07:15 » |
Odgovor
|
pa zapravo sam mislila da je ova +30, eventualno +35, p'a kontam ajde 5 godina, više, manje,....  ali ajde dobro, ovo su i tako testeri, malo probam..... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bright
|
 |
« Odgovor #202 na: Veljača 14, 2012, 10:08:01 » |
Odgovor
|
Ma ne moraš brinuti, koncentracija retinola u Vichy kremama (i općenito u ljekarničkim brandovima) je jako mala tako da ne postoji opasnost da će se koža naviknuti, druga je stvar da koristiš koncentrirane kreme sa retinolom (koje su odlične za kožu, ali slažem se sa dolph da ih treba izbjegavati prije 40+). Ako se ne varam već si koristila Nuxe okoloočnu sa retinolima (Eluage ili Ystheal, ili sam te pomiješala sa nekim). Ipak, unatoč maloj koncentraciji preporuka je da ju koristiš noću. Retinoidi i druge varijante vitamina A su fotoosjetljivi i koža je zbog toga dodatno izložena i osjetljiva. Nakon noćnog korištenja danju bi trebala stavljati hidratantniju kremu sa dobrom UV zaštitom (opasnost od pigmentacijskih mrlja). Hijaluron (koji veže tekućinu i puni bore, ali efekt brzo nestaje - info sa neta) se može koristiti nakon 25, tako da se ako misliš da ti je potrebno glancanje kože potražiš kremu sa njime? Ako ipak misliš da ti trebaju kreme sa retinolom preporučam Roc, i koncentriranu retinoidnu kremu za noćI umalo zaboravih  - kad nanosiš kremu sa retinolom obavezno ju nanosi na suho lice.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #203 na: Veljača 14, 2012, 10:11:40 » |
Odgovor
|
nisam koristila nikad Nuxe, koristila sam Uriage Peptylis. dosada nijednu sa retinolom niti sa hijeluronskom, bar mislim da nisam  da , uvijek i stavljam kreme na suho lice. a tako i ja razmišljam, da je u tim kremam zapravo jako nizak postotak pravog retinola da bi se sad koža stvarno mogla naviknuti na to....  a koje kreme imaju hijeluronske, i kako misliš fekt brzo nestaje'? koliko brzo?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bright
|
 |
« Odgovor #204 na: Veljača 14, 2012, 10:29:46 » |
Odgovor
|
Traje dok koristiš kremu i kratko nakon toga, nije to nekakav ekstra sastojak koji će trajno vezati vodu i zadržavati popunjenost bora. Hijaluron možeš kupiti kod nas (kemig, cedar) i smućkati serum, vrlo je jednostavno, ako hoćeš napišem sastav. Ako želiš nešto sa hijaluronom preporučujem Lieracov Mesolift serum. Skup je (oko 430 kn) ali probaj potražiti tester, garantirano ćeš biti zadovoljna
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #205 na: Veljača 14, 2012, 10:31:55 » |
Odgovor
|
injekcije HA su najbolje  , al tek kad budemo stare babe...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #206 na: Veljača 14, 2012, 10:32:29 » |
Odgovor
|
ma to mi je sve preskupo, i tako ne vjerujem u neku čudotvornost bilo kojih tih sastojaka....  nema toga što te može tako vidno zagladit  glavno mi je da mi je koža nahranjena, i glatka i da se ja osjećam dobro sa tom kremom. a dok dođem do 40 godina i tako će izmisliti još i nešto novo, "djelotvornije" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Bright
|
 |
« Odgovor #208 na: Veljača 14, 2012, 10:39:07 » |
Odgovor
|
Recept za DIY serum sa hijaluronskom kiselinom
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bright
|
 |
« Odgovor #209 na: Veljača 14, 2012, 11:26:30 » |
Odgovor
|
očito nemam pametnijeg posla nego guglati o retinolu  Uglavnom, krema koju imaš sadrži retinol (negdje na sredini liste sastojaka i ne piše u kojoj koncentraciji), ali sudeći prema izjavama raznih dermatologa ( klik ako se nekome čita) retinol i retinil palmitat nemaju konkretnije aktivno djelovanje na kožu (osim onoga da zbog fotoosjetljivosti mogu itekako najškoditi) već je (ako se želi koristiti kreme sa A vit.) poželjno koristiti one koje u sastavu sadrže retinaldehid, odnosno ret. kiselinu  - ali čak i tada je potrebno 6 mjeseci uzastopnog korištenja da bi koža postala "ispeglana i napeta"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|