Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pravila foruma  (Posjeta: 3836 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
MonaLissa
Fata viam invenient
Administrator
Diplomirani ovisnik o pisanju

Fas est et ab hoste doceri

« na: Studeni 28, 2007, 23:49:58 »
OdgovorOdgovor

Forum je internet aplikacija koja omogučava korisnicama da sudjeluju o raspravama određenih tema, prilikom čega mogu saznati korisne informacije čitajući postove, postavljajući pitanja i započeti raspravu o temi koja ih zanima.

Prije svega, molim vas da nam se predstavite na pdf Dobro nam došli.

Pravila:

-Zabranjeno je vrijeđanje bilo kojeg člana foruma

-Postovi ne smiju sadržavati psovke, pogrdne riječi ili provokacije na bilo kojoj osnovi.

-Ne smijete javno otkrivati svoje osobne podatke niti podatke drugih članova osim ako to dopusti osoblje foruma ili ako svaki pojedinac smatra da to neće narušiti njegovu privatnost jer u protivnom posljedice snosite sami na svoju odgovornost  

-Ne smiju se namjerno pisati postovi i otvarati topići koji potiću na svađu, provociranje i izrugivanje pojedinca

-Kad otvarate novu temu nastojte da njezin naslov u kratkim crtama opisuje ono o čemu će te pisati

- Zabranjeno je odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje komentara u stilu ", slažem se", da, ne , ne znam iliti samo smajlić... (topići postoje kako bi svatko napisao svoje mišljenje...)

-Zabranjeno je off topic, dakle nemojte skretati s teme o kojoj se raspravlja.

-Pisanje poruka isključivo velikim slovima nije poželjno jer se velika slova isključivo koriste za vikanje na forumu (osim u pojedinim situacijama kao za naglašavanje )

-Molim vas da slike stavljate u link jer se u protivnom usporava rad foruma (dopušteno je jedino na pdf-u Dan D)

Stroga pravila

- Vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati sudionike zbog vjerske, nacionalne, spolne, stranačke ili druge pripadnosti

- Poticati mržnju i zlostavljanje

- Na bilo koji drugi način kršiti ljudska prava i/ili važeće zakone

- Stavljati na forum materijal zaštičen autorskim pravima, osim u slučaju ako sami posjedujete ta autorska prava (vlastiti tekstovi, prodaja na Forum Oglasnik i slično...)  

- Lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta

- Vrijeđati administratore i moderatore, odnosno osoblje foruma

- Zabranjeno je stavljanje smajlića s neta, dopušteno korištenje samo naših smajlića. Isto tako zabranjeno je "pisanje" iskljucivo samo smajlicima!

- Potpis moze sadržavati najvise 300 znakova ukoliko je samo potpis, a ukoliko je glitter ili ticker ne smije biti veći od 6000 byte iliti 6 kb. Nisu dozvoljeni komercijalni linkovi. Za potpis vrijede sva pravila koja se odnose na tekst poruka. Administratori zadržavaju pravo ukloniti potpis ukoliko ga smatraju neprikladnim bilo sadržajem bilo izgledom ili izrićajem.

-Teme otvorene s namjerom reklamiranja poduzeća/proizvoda/usluge će biti obrisane, a autori opomenuti. Topici otvoreni s namjerom da upozore na prednosti i mane nečega su dobro došli. Moderatori odlučuju što je reklama, a što nije. Stavljanje linkova drugih foruma je zabranjeno. (Dakle, zabranjeno je spamanje u bilo kojem smislu, preko posta, pp, tema ...)

-Zabranjeno je stavljanje linkova u potpis i profil u svrhu vlastitog oglašavanja bez dozvole administratora

-Mole se SVI članovi da se pridržavaju ovih osnovnih pravila kako bi svima koji ovdje borave, druženje i pisanje bilo što ugodnije i jednostavnije.

Članovi koji se neće pridržavati ovih pravila biti će prvotno opomenuti, a nakon toga uslijedit će i kazna.
Osobe koje odbiju baniranje te se ponovno registriraju bit će upozoreni a sljedeći put trajno uklonjeni.

Administracija zadržava prava izmjene pravila, te u bilo kojem trenutku administrator može promjeniti pravila ili dodati nova.

Hvala na razumjevanju Vaše administratorice!
« Zadnja izmjena: Kolovoz 24, 2009, 13:00:54 do MonaLissa » Evidentirano

MonaLissa
Fata viam invenient
Administrator

« Odgovor #1 na: Listopad 16, 2008, 19:10:14 »
OdgovorOdgovor

Poštovani članovi foruma Mali-Veliki svijet. Krše se pravila maksimalno, pa bih vas molila da jos jednom SVI procitate pravila foruma , i posebnu pozornost obratite na "boldane" rečenice. Pravila su tu da ih se ne krsi da bi nam druzenje bilo puno ugodnije i da ne bi dolazilo do konflikata. Molim vas od srca da se pridrzavate pravila sto je vise mmoguce. Krsenje nekih pravila kao sto je necije "autorsko pravo" moze nama stvoriti neugodnosi i pomutnju, sto vjerujem da nitko od nas ne bi zelio. Mislim da nije potrebno da dolazi do neugodnosti na forumu zbog krsenje pravila koja su ovdje od prvog dana postojanja foruma s razlogom.

Hvala vam na razumjevanju i molim vas : "Poštujte pravila Našeg i Vašeg foruma"

Evidentirano

MonaLissa
Fata viam invenient
Administrator

« Odgovor #2 na: Kolovoz 24, 2009, 13:20:33 »
OdgovorOdgovor

- Zabranjeno je odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje komentara u stilu ", slažem se", da, ne , ne znam iliti samo smajlić... (topići postoje kako bi svatko napisao svoje mišljenje...)

Ovo je pravilo koje svi mi krsimo, pa tako i ja i moderi. Pa vas stoga obavjestavam da ce svi takvi postovi biti uklonjeni i od vas i od nas modera .

Hvala na razumjevanju 
Evidentirano

Marre
Moderator!

« Odgovor #3 na: Rujan 28, 2009, 12:35:51 »
OdgovorOdgovor

Ovo je pravilo koje svi mi krsimo, pa tako i ja i moderi. Pa vas stoga obavjestavam da ce svi takvi postovi biti uklonjeni i od vas i od nas modera .

Hvala na razumjevanju 

Još jednom upozoravam na ovo pravilo, znam da vam se mozda cini smiješno, ali ovdje je zbog opravdanog razloga.
S obzirom da nam forum ponekad spor, memorija se puni vašim tipkanjem, najbolje riješenje je da topići samo sa odgovorom smajlica još dodatno ne opterecuju forum, a i kako je Mona napisala, topici postoje kako bi svatko napisao svoje mišljenje 
Ovako samo moderima dajemo posla da idu za vama i brisu topice koji sadrzavaju samo smajlice, pa bi vas molila da malo pripazite na to, hvala   
Evidentirano
boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....

« Odgovor #4 na: Siječanj 02, 2010, 10:39:14 »
OdgovorOdgovor

vidim da ste mi se malo razmahale potpisima i gliterima 

stoga ženice mile hitno ih dovesti u red ili će biti obrisani bez dodatnog upozorenja 

citiram pravilo:

Citat:
Potpis moze sadržavati najvise 300 znakova ukoliko je samo potpis, a ukoliko je glitter ili ticker ne smije biti veći od 6000 byte iliti 6 kb. Nisu dozvoljeni komercijalni linkovi. Za potpis vrijede sva pravila koja se odnose na tekst poruka. Administratori zadržavaju pravo ukloniti potpis ukoliko ga smatraju neprikladnim bilo sadržajem bilo izgledom ili izrićajem.
Evidentirano

Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....

« Odgovor #5 na: Siječanj 09, 2010, 15:41:16 »
OdgovorOdgovor

vidim da ste mi se malo razmahale potpisima i gliterima 

stoga ženice mile hitno ih dovesti u red ili će biti obrisani bez dodatnog upozorenja 

citiram pravilo:

Citat:
Potpis moze sadržavati najvise 300 znakova ukoliko je samo potpis, a ukoliko je glitter ili ticker ne smije biti veći od 6000 byte iliti 6 kb. Nisu dozvoljeni komercijalni linkovi. Za potpis vrijede sva pravila koja se odnose na tekst poruka. Administratori zadržavaju pravo ukloniti potpis ukoliko ga smatraju neprikladnim bilo sadržajem bilo izgledom ili izrićajem.

brišem sve od reda 
Evidentirano

Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
MonaLissa
Fata viam invenient
Administrator

« Odgovor #6 na: Svibanj 09, 2011, 11:37:25 »
OdgovorOdgovor

Hvala na razumjevanju 

Ponavljam se i molim da se postuje ovo pravilo!!

Hvala na razumjevanju
Evidentirano

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #7 na: Ožujak 29, 2012, 11:49:36 »
OdgovorOdgovor

Strogo je zabranjeno koristiti se tuđim profilom i pisati postove i slati privatne poruke s tuđeg profila (pod tuđim imenom/nickom), bez obzira da li vam je korisnik profila dobrovoljno ili slučajno dao pristup svom profilu.
Kršenje ovog pravila se gleda kao lažno predstavljanje i korištenje tuđeg indentiteta, te će biti strogo sankcionirano, bez prethodnog upozorenja.

« Zadnja izmjena: Ožujak 29, 2012, 11:54:45 do Ijena » Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.106 sekundi uz 34 upita. (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)