Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: zavist  (Posjeta: 147 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
boa
Administrator
Diplomirani ovisnik o pisanju

...tko tebe kamenom ti njega stinom....

« na: Srpanj 08, 2011, 17:25:12 »
OdgovorOdgovor

Zavist je sveprisutna među nama ljudima i prati nas otkad postojimo. Možda nije razborito tvrditi da je sastavni dio nas samih, pa da joj se ne možemo oduprijeti, jer možemo.
Zavist je početak mržnje, a ako nas obuzme mržnja, ugrožena je naša sloboda.
Zavist je svakako odnos prema drugome, ali i neugodan osjećaj za onoga tko je osjeća, a pogotovo ako aktivira na negativno djelovanje. Mržnja razara i onesposobljuje, ograničava i zarobljuje.
Pa kad zelenimo od zavisti zbog nečijeg uspjeha, moramo se zapitati što to s nama osobno nije u redu. Počnemo li se preispitivati, odmah ćemo uočiti gdje smo griješili i griješimo. Naići ćemo na nemar, lijenost, neznanje, sve propust do propusta.
Kod onog kojem zavidimo, potpuno iracionalno, vidimo samo njegov uspjeh, koji nama izgleda kao da je pao s neba. Zavist nam zamrači um, ne sagledavamo više stvari kakve u stvarnosti jesu, taj nas osjećaj prožme i neda pristup zdravom razumu.
Djela počinjena iz zavisti, uvijek su zla djela. Zavist se širi poput otrova, mi sami poput zmija, ubrizgavamo taj otrov, a da se ni ne zapitamo za posljedice tog ubrizgavanja.
Naša osobna zavist je naš najveći neprijatelj, ma koliko taj osjećaj izazivaju u nama drugi, ili mi barem tako mislimo. Zavist je autodestruktivan osjećaj, koji zapravo nas zarobljava i oduzima nam slobodu.
U mreži osjećaja koji nas obuzimaju, zavist bi bila rupa na mreži. Svakako je treba pokrpati. Isto kao i osjećaj srama, zavist nas obuzme i ne možemo je spriječiti ili prevenirati. Ono što možemo, možemo jedino da se pozovemo na zdrav razum i preispitamo se, to jest podvrgnemo se samokritici. Ako već pod silom zavisti jedni druge grizemo i glođemo, barem se sačuvajmo od toga da jedni druge ne proždremo.

...evo mali tekstić o zavisti     jedna od ružnijih stvari među ljudima,no  žene zavidite li drugima,zavide li vama,kako se nosite sa zavisti u vama i oko vas 
Evidentirano

Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
Ijena
Administrator

« Odgovor #1 na: Srpanj 09, 2011, 18:23:36 »
OdgovorOdgovor

Ne zamaram se time što možda netko drugi ima, a meni nedostaje, pa nisam ni zavisna. To mi je jedna od gorih ljudskih osobina, pa i izbjegavam ljude koji su zavisni  troše previše energije na krive stvari.
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

Dani
Moderator

« Odgovor #2 na: Srpanj 09, 2011, 18:46:48 »
OdgovorOdgovor

slažem sa ijenom u potpunosti 
iima puno zavidnih ljudi,.....čak i onih koji nemaju razloga to biti 
Evidentirano
spašena
Povjerite se

Bozji dar

« Odgovor #3 na: Srpanj 09, 2011, 19:58:12 »
OdgovorOdgovor

s ljudima koji mi zavide s ene druzim vise..dugogodisnje iskustvo s prijateljicom koja je bil azavidna jer sma ja sretna.fala lijepa
Evidentirano
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #4 na: Srpanj 28, 2011, 06:28:48 »
OdgovorOdgovor

zavist je jedna jako loša osobina... ja zbilja nikome ne zavidim, normalno je da nismo svi isti i da netko ima
više ili manje ovoga, onoga, ili šta ja znam  ja imam to što imam, živim kako živim i tako je kako je 
ali znam zavidne ljude, uh, ježim se na njih, nije lijepo zavidjeti nikome ni na čemu.
ali to su ljudi koji nemaju svoj karakter, ambicije, snagu, volju, što god, pa umjesto da rade na sebi i mijenjaju sebe, oni zavide drugima ... 
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
kika
Moderator

« Odgovor #5 na: Srpanj 28, 2011, 08:37:08 »
OdgovorOdgovor

nisam zavidna niti me smeta da netko ima sto ja nemam  ali me razocarava sto shvacam da oni za koje nikad nebi rekla da su takvi pokazuju se takvima  i to me  zalosti 
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.156 sekundi uz 31 upita. (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)