Reče meni jednom moj instruktor joge da nikad od mene meditanta

, budući da ja na izazove reagiram, umjesto da ih ignoriram

.
J*biga, kad se dam povuć za jezik, kao u onom vicu iz doba komunizma:
Veli grah paradajzu: "Blago tebi u ovom režimu kad si crven izvana i iznutra!" , a paradajz će grahu: "A tko je tebi kriv kad ni u guzici ne možeš šutjeti." ...

Uglavnom, možete me zvat Mrs. Bean

.
Da se razumijemo, šalu i bockanje shvaćam i podržavam

. Za što također postoje pravila, vrijeme, mjesto i osobe s kojima i kada se to može.
A
spuštanje, ponižavanje i provociranje, osobito primjedbe na račun nečijeg imovinskog stanja, društvenog statusa, porijekla, zdravstvene situacije ili fizičkog izgleda smatram neukusnim i dokazom niske kulture osobe od koje to dolazi. A doživjela sam to - da, čak i na ovom forumu

. E, za to nemam razumijevanja

i ako zbog toga ja "nemam smisla za šalu", e, onda, j*biga ...

I virtualno i u privatnom životu, stravično mi se gade osobe koje te izvrijeđaju i ponize, pa onda vele: "Pa ček, kud ćeš, ja sam se samo šalio/šalila, pa kaj si odmah takva, e jesi neka

..." ...

Uglavnom:
Šalu na vlastiti račun i "peckanje" prihvaćam, ako je vješto, britko i inteligentno izvedena (npr. svojedobna Gogina i moja rasprava na temu idealnog muškarca

)
Međutim, na negativna podbadanja i provokacije uzvraćam, ovisno o situaciji i stupnju napada - više ili manje pristojno

.
Ako mene nitko nije napao, ja prva nikog ne napadam. Jedino podbadam/bocnem samo ljude s kojima to mogu i na razini koja je pristojna.
Npr. kad na FB-u vidim neku nedosljednost ili proturječnost kod moje sestre, pripomenut ću joj to

.
No kad istu nedosljednost, proturječnost ili dvostruka mjerila pročitam kod neke forumašice, primijetit ću to i diplomatski prešutiti.
Jbg, nije principijelno, al je pametno

.
Ima i foruma na kojima se i to može - spočitnut i raspravit - al ovdje to (više) ne radim

.
Zomato, jel to odgovor kakav si tražila?