neli
Počasni član
Diplomirani ovisnik o pisanju
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #120 na: Siječanj 29, 2011, 22:28:03 » |
Odgovor
|
a joj a joj, sa vama svima bebaći spavaju u krevetu. Lipo je je to sve al nije vam to bas, bar po meni, super ideja. Ja i moja dica se obozavamo, prije spavanja od kad su se rodila imamo svoje rituale ljubljenja , mazenja , njuskanja i svega al nikad niti jedno mi nije prispavalo u krevetu, pa niti kad su bili bolesni.Dok san ih dojila ja bi sidila na krevetu njih naila i vratila u njihov krevetic. Do godine dana su bili u mojoj sobi u svom kreveticu, a od godine u svoju sobu i nikad s nikim nisam imala problema ni setanja po noci. noc je za spavanje a ne za setanje. kako vama dica smetaju dok spavaju tako i vi njima jos vise smetate , njima triba mir dok spavaju a ne da ih neko po cile noci gurka. Mi nismo imali problema da odu u svoju sobu ni s jednim jer su navilki spavat u svom krevetu da ih niko ne smeta i taj krevet je s njima isa u drugu sobu, skroz bez ikakvog straha. Njih dvojica vecih su u svojoj sobi a ona je u svojoj vec sredila kutak di ce se Lovre priselit. hehehehe vidi se iz prilozenog da ja i mm sami spavamo, rezultat je tu , svako malo pa novi bebać!!!!!!!!!   jel ti to ozbiljno?  moj prvi sin nikad, al nikad nije spavao samnom, nije htio.... a drugi? nikad, al nikad nije prespavao noć sam u svom krevetu... zašto? kao prvo, doji cijelu noć, ne ispušta cicu uopće.... kako bi ga ja trebala prebacit u njegov krevetić kad on ne prestaje dojit? drugo, on neće spavat ako ja nisam kraj njega... nema veze ako je tata, il medo, il dekica... ako nemam mame, nema spavanja....  vrlo jednostavno  istina da je neudobno (meni, jer trebam prostora dok spavam) njemu vjerovatno nije, jer se voli stisnut uz mene i držat cicu dok spava..... bilo bi jako ljepo prespavat noć kako treba, al neka djeca neće spavat sama  ne kužim, kako bi ti to izvela na mom mjestu?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #122 na: Siječanj 30, 2011, 07:00:24 » |
Odgovor
|
kad bi ja Lunu izgurala u drugu sobu, onda bi se ja mogla preselit u hodnik  Dalmatinka, ti imaš sreću što ti djeca dobro spavaju pa nije problem da spavaju u drugoj sobi.  Moja se mlađa budi svako malo  i još plače po pola sata  Nema šanse da je preselim  Legnem je u krevetac i usred noći kad postane nemoguće, prenesemo je sebi u krevet. Stelu isto kad zaspe stavim u njen krevetac al i ona je budna kroz 2-3 sata i prebacuje se nama. Mi kao i kod Uni, svi četvero zajedno  al izguramo noć i baš nam nekad bude lipo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
vale
|
 |
« Odgovor #123 na: Siječanj 30, 2011, 21:33:08 » |
Odgovor
|
prvih dva do tri tjedna uopce se nisam trudila seliti je od mene....bilo je bas lijepo imati je uz sebe i jednostavnije dojiti...nisam se htjela umarat sa dizanjem...  spavala je medu nama..  ..kroz dan je bila u kreveticu jer sam ja radila po kuci...a onda je uhvatila spavanje od cca oo 00 do 5 ujutro pa je bila u kreveticu i dala bi joj cicku i spavali bi skupa do nekih 8 sati...i bas sam se naspavala....  sad vec godinu dana spava u kreveticu do nas i nije se jos nikad sama prebacila...to je ja znam koji put uzet i stavit da bude uz nas....i bas nam bude lijepo....  radila bi ja to cesce ali mm kaze da cemo je naviknut.... uspavljuje se tako da legne u svoj krevet i netko od nas dvoje u nas i tako zaspi....  za par mjeseci selimo u drugi stan i sredujemo za nju sobicu...ali se isto nadam da ce nam dolazit u krevet.... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

It's been a baaad kitty ...
|
 |
« Odgovor #124 na: Siječanj 31, 2011, 13:27:58 » |
Odgovor
|
a joj a joj, sa vama svima bebaći spavaju u krevetu. Lipo je je to sve al nije vam to bas, bar po meni, super ideja. Ja i moja dica se obozavamo, prije spavanja od kad su se rodila imamo svoje rituale ljubljenja , mazenja , njuskanja i svega al nikad niti jedno mi nije prispavalo u krevetu, pa niti kad su bili bolesni.Dok san ih dojila ja bi sidila na krevetu njih naila i vratila u njihov krevetic. Do godine dana su bili u mojoj sobi u svom kreveticu, a od godine u svoju sobu i nikad s nikim nisam imala problema ni setanja po noci. noc je za spavanje a ne za setanje. kako vama dica smetaju dok spavaju tako i vi njima jos vise smetate , njima triba mir dok spavaju a ne da ih neko po cile noci gurka. Mi nismo imali problema da odu u svoju sobu ni s jednim jer su navilki spavat u svom krevetu da ih niko ne smeta i taj krevet je s njima isa u drugu sobu, skroz bez ikakvog straha. Njih dvojica vecih su u svojoj sobi a ona je u svojoj vec sredila kutak di ce se Lovre priselit. hehehehe vidi se iz prilozenog da ja i mm sami spavamo, rezultat je tu , svako malo pa novi bebać!!!!!!!!!  Pardon  !!! Ne sa svima  ! Moj Franjo od prvog dana spava sam u svojoj sobi, prvo u kinderbetu, a od mjesec dana prije trećeg ročkasa u krevetu. U tri godine života svega dvije noći je proveo u našem krevetu, oba puta kad je bio toliko bolestan da sam se doslovno - i opravdano - bojala za njegov život. Doduše, nekih 3 tjedna prije nego sam rodila Tomislava znao se ujutro rano, između 5 i 7 h, probuditi, doći do nas i tako me dugo gladiti po kosi dok se nisam probudila. Nakon toga bi se uvukao nama u krevet i znao me bez riječi rukicom gladiti po licu dok nismo i ja i on zaspali  . Naime, mislim da se on, budući da mi je ova trudnoća pred kraj bila jako teška  , zapravo jako brinuo za mene i da je htio biti siguran da sam ja dobro  . A tih sat-dva dremuckanja, iskreno rečeno, ja ne brojim pod zajedničko spavanje budući da je prethodnih 10-12 sati bez beda prospavao u svom krevetu  ... Usput, nakon kaj sam rodila, ti jutarnji posjeti su prestali  . Tomislav također od prvog dana spava u svom krevetu. Da budem precizna, prva dva mjeseca spavao je u kolicima u našoj sobi, ali jedino iz tog razloga da ne uznemirava Franju. Naime, nismo htjeli da nakon svega Franjo, koji spava sam u sobi upravo zato jer voli svoj mir, Tomija doživi kao uljeza u svoj prostor  . Tek kad se Franjo navikao na plač, noćna buđenja i sve što ide uz prisutnost bebe u kući, preselili smo Tomija u kinderbet k Franji u sobu i sada vlada bratska idila  . Nema mi ljepšeg prizora nego po noći navratiti do njihovih krevetića i vidjeti dvije male glavice kako vire svaka ispod svog popluna Summa summarum - šibnuti dijete odmah u svoj krevet i svoju sobu definitivno nije zakon koji vrijedi za svu djecu  . Neka djeca su samostalnija, neka traže više pažnje  , a sve to spada u široki raspon onog što se smatra "normalnim". Ponavljam, moj Franjo od prvog dana spava sam u sobi, al napominjem: on je jedino takvo dijete za koje ja znam  i ja ga doživljavam više kao iznimku, nego kao pravilo. A što se roditeljske komocije tiče - e pa sad ... da smo tak ja i MM napravili klinca svaki put kad smo spavali sami, imali bi ih trenutno više nego Hanča  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #125 na: Listopad 12, 2011, 10:23:23 » |
Odgovor
|
U zadnje vrijeme spavam u dnevnoj sobi, ponekad se probudim i preselim u svoj krevet, tako da Pia sad spava sama....Nema većih problema, ali sam recimo primjetila da se češće budi po noći, kad sam s njom i ne 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
|
Dalmatinka101
Često pišem

|
 |
« Odgovor #127 na: Listopad 19, 2011, 19:55:48 » |
Odgovor
|
svi smo mi razliciti pa tako i nasa dicica , ja san onda stvarno sricu imala pa mi se niko po noci nije budija, svi spavali ko klade. Lovre od kad se rodija spava od 9 do 9, i spava iskljucivo i samo u svom kreveticu, nigdi drugo nema sanse da zaspe, tako da mozete zamislit kako mi je bilo kad smo na litovanje isli u vikendicu i krevetic je mora s nama. jednostavno je takav. i po najvecoj vrucini nije se budija po noci. i nisan nista lose mislila kad san napisala da mi njima smetamo il oni nama, boze sacuvaj, samo san tila rec da je bolje kad spavamo odvojeno, jer smo onda oboje dobro naspavani i mozemo se kvalitetno druzit citav dan, niko nije nervozan ni grintav...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #128 na: Listopad 20, 2011, 09:17:02 » |
Odgovor
|
Slažem se s tobom Dalmatinka  A ti si stvarno jedna od rijetkih sretnica kad ti se djeca ne bude po noći.  Ja sam noćas spavala sama u dnevnom boravku... I bilo mi je divno  Nemam pojma, jesu li se budile ili nisu noćas ... To će bolje znati mm  A ja samo znam da sam se naspavala ko nikada  Sve u komadu do 5 sati jer se tad Stela počela derati pa me je ipak probudila  Zato jedva čekam da počnu spavati same u svojoj sobi 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #131 na: Listopad 25, 2011, 09:36:11 » |
Odgovor
|
 Sorry Dani, al moram se smijati  Ja sam sigurna da vam on to namjerno radi  On je kralj  Stela sada uglavnom spava u svojoj sobi  Nekada poi noći pređe nama, a nekada je opet vratim u njenu sobu  Uglavnom, puno manje nas je na bračnom krevetu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #133 na: Listopad 25, 2011, 09:38:56 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #134 na: Listopad 25, 2011, 10:52:02 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #135 na: Listopad 26, 2011, 09:28:51 » |
Odgovor
|
zomato, nije slatkiš nego je prefrigan do boli  opet je sinoć to radio  namjerno to već radi, i ja ne legnem s njime, nego ga stavim u naš krevet, a ja pređem u drugu sobu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #136 na: Listopad 26, 2011, 19:20:00 » |
Odgovor
|
pa zašto si takva, možete lijepo i svo troje spavati, niš vam nebi falilo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #138 na: Listopad 27, 2011, 10:55:21 » |
Odgovor
|
ma da  prvo što se ja i mm i tako sami tučemo i navlačimo pokrivač svak na svoju stranu, ja bi bila gola sigurno  drugo; bojims e da ga mm ne poklopi  a i ja sam se odvikla od tog spavanja utroje  a i četvrto, i najbolje: meni je ljepše spavati samoj, niko mi ne uzima pokrivač i niko mi ne hrče, i ne budi me njegov alarm ujutro 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kika
Moderator

|
 |
« Odgovor #139 na: Listopad 27, 2011, 13:44:42 » |
Odgovor
|
ma da  prvo što se ja i mm i tako sami tučemo i navlačimo pokrivač svak na svoju stranu, ja bi bila gola sigurno  drugo; bojims e da ga mm ne poklopi  a i ja sam se odvikla od tog spavanja utroje  a i četvrto, i najbolje: meni je ljepše spavati samoj, niko mi ne uzima pokrivač i niko mi ne hrče, i ne budi me njegov alarm ujutro  zato sam ja izbacila zajednicki pokrivac pa sad imamo svako svoj onaj za jednu osobu i mir, ko ce ratovati citavu noc s navlacenjem pokkrivaca
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #140 na: Listopad 29, 2011, 16:52:06 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
vale
|
 |
« Odgovor #141 na: Studeni 03, 2011, 08:59:35 » |
Odgovor
|
sredili sobicu...stavili je spavati par puta u nju, odspavala bi od 08-00 i negdje oko 00:00 mm je otišao po nju jer mu je falila...i preselio je u krevetić do našeg...  (bitno da je u sobi)... mislim da je problem u nama više nego u njoj...inače vrlo mirno spava i ne znam kad se zadnji put probudila po noći...a u našem je krevetu tek kad je mi prebacimo... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #143 na: Prosinac 05, 2011, 13:25:22 » |
Odgovor
|
Leon već odavno sam po noći obavezno prelazi meni u krevet  ja po noći prelazim od mm-a jer mi hrče, a Leon kad vidi da me nema tamo u našem krevetu, baulja po kući po mraku i nalazi me u trećoj sobi  tako da opet nikako ne spavam 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #144 na: Prosinac 05, 2011, 20:28:53 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #147 na: Veljača 10, 2012, 19:47:51 » |
Odgovor
|
ja ču više poludit s njim, to više ne spominjem jer je postalo normalno  noćas je spavao sa mnom, i odjednom u neka doba se diggne i ode.... ja : pa Leone, gdje ćeš, tu je mama , ja sam tu, ajmo legit,. a on samo ode. i ja za njim , i on po svim sobama, otvori proviri, i dnevni isto i onda se vrati u krevet, bez riječi, i samo kad je lego kaže: pokri me  i to on uvijek po noči priča totalno normalnim glasom, ono čak i ljutim. onako zapovjednim.  nikako onim pospanim 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Veljača 10, 2012, 20:33:55 do Dani »
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #148 na: Veljača 10, 2012, 19:49:03 » |
Odgovor
|
pa zar je moguće da je već mjesečar tako mali ::m''m:: ja sam bila mjesečar do puberteta, i isto tako, ali ne znam jesam li već tako rano 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #149 na: Veljača 10, 2012, 21:23:26 » |
Odgovor
|
Da, baš neobično da mjesečari tako malen. To je mjesečarenje? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
|