neli
Počasni član
Diplomirani ovisnik o pisanju
mamine ljubavi....
|
 |
« na: Ožujak 07, 2011, 11:14:00 » |
Odgovor
|
Mi navečer, prije spavanja obavezno moramo pričati priču.... Najčešće ja, jer sam ja u to vrijeme uvijek doma, dok mm radi. Nikola legne u krevet, ja sjednem pored, i izmišljam.... u zadnje vrijeme mu morap pričati priču o Dori, Peppi ili tako nešto, pa onda prepričam crtić  lakše nego izmisliti..... Pričate li vi priče pred spavanje?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #2 na: Ožujak 07, 2011, 11:24:22 » |
Odgovor
|
U pravilu čitamo.  Iako u zadnje vrijeme moram pričati priču o tome kako je bio u mom trbuhu, udarao me(to mu je najdraži dio) kako se rodio i šta je sve radio dok je bio mali.  Jako voli slušati priče o tome dok je bio beba. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #3 na: Ožujak 07, 2011, 11:30:22 » |
Odgovor
|
Ja sam pokušavala uvesti te pričice za laku noć, a sad ih pokušavam izbaciti.  Jer koju god priču počmem pričat, ona me prekine iza svake rečenice s rječima - nije tako bilo-  Npr. Ako sam rekla da je princ bio lijep... Ona kaže nije bio lijep, bio je zločest  i tako bi se sekla do kasnih sati pa ja priču skratim na najmanju moguću  Čitanje slikovnice ne dolazi u obzir jer ako upalimo lampu u sobi neda je više izgasiti i onda opet ništa od spavanja 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

It's been a baaad kitty ...
|
 |
« Odgovor #4 na: Ožujak 07, 2011, 12:43:49 » |
Odgovor
|
O, da, relativno odnedavno, i to je Franjo sam tražio  . Inače, kad sam ja to pokušavala uvesti prije koju godinicu, nije imalo prođe  . Svaku večer obavezno traži priču o dinosaurima - pa ja počnem sa "nekoć davno ... ", a završim sa proučavanjem dinosaura s postera koji mu visi iznad kreveta  . Ima ih 15 na tom posteru i već im svima zna imena, čak i vrstu kojoj pripadaju aaff . Osim dinosaura, traži i da mu pričam "priču o Boleku i Loleku"  , pa ja isto prepričam pojedinu epizodu crtića  . A tu i tamo si sam izabere slikovnicu koju ćemo pročitati prije spavanja. Najdraža mu je "Pikov mali orkestar", zato jer ja čitam priču, a on sa strane tipka gumbiće sa zvučnim efektima iz priče  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #5 na: Ožujak 07, 2011, 12:47:10 » |
Odgovor
|
da, pričam joj priče, crvenkapicu, tri praščića, ili nešto izmislim u trenutku... ne preduge jer se još toliko ne može koncentrirati. ponekad samo pričamo općenito, ona me nešto pita ja joj odgovaram i objasnim, i tako to  15 - 20 minuta i spavanjac 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
mrvica.
|
 |
« Odgovor #6 na: Ožujak 07, 2011, 15:31:59 » |
Odgovor
|
prije smo pričali pričice , nekada prave a nekada izmišljene na temu koju si je on odabrao (to bi obično bilo nešto što je tog dana doživio ili što očekuje da će se dogoditi) u zadnje vrijeme , odnosno već nekih dva mj svaku ibogu večer moram pjevati "našu" verziju Zeko i potočić (sa setnim završetkom). 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars.
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #8 na: Ožujak 07, 2011, 20:01:00 » |
Odgovor
|
Nakon kupanja slijedi maženje i kad legne u krevet traži da joj pustim priču na CD-u, unazad par dana to su bile Fifi priče, a sad sluša Šegrta Hlapića 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

|
 |
« Odgovor #9 na: Ožujak 07, 2011, 21:13:16 » |
Odgovor
|
Noa se sad poceo interesirati za price,uzme knjigu i kaze ajde ti citaj meni  ali nije jos dovoljno strpljiv da cuje do kraja pa onda malo moramo skratit i uzivit se u uloge inace voli Cejenkapicu(crvenkapicu) ,vuk isedam kozlica,Ivicu i Maricu i Majmuna  to su inace ljepotica i zvjer za zvjer uvjek kaze da je veliki majmun 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja......
Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.
|
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #11 na: Travanj 14, 2011, 10:58:36 » |
Odgovor
|
o da, svaku večer pričamo priču, to je prvo čim legnemo  osim ako me naljuti prije spavanja, onda priče nema  ali ne čitamo nego joj ja pričam priču o Sari, izmišljenu ali baziranu na događajima tog dana koji su se njoj dogodili... ona ulijeće s pitanjima i sva se uživi...  i na kraju uvijek završimo sa "čiča miča gotova je priča" (i to kažemo zajedno  )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #12 na: Travanj 14, 2011, 11:09:24 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #13 na: Travanj 14, 2011, 23:56:13 » |
Odgovor
|
Mi više ne pričamo priče, nego čitamo - kak Franjo veli - "knjigicu za laku noć"  . Što kupljeno, što naslijeđeno, što poklonjeno, nakupila se lijepa zbirka slikovnica, bojanki i knjiga bajki, pa obavezno svaku večer nakon kupanja, Franjo si izabere knjigu s police, donese mi ju i ja mu ju pročitam u krevetu. To mu je sad u zadnjih mjesec dana došlo i sad kak je stariji, točno se vidi da ima i veći interes i bolju koncentraciju za likove i fabulu  . A ja mu jako volim čitati priče  i iskreno, jako mi je drago da ga zanimaju, odnosno da pokazuje, koliko god to pomalo smiješno zvučalo s obzirom na dob, interes za književnost  . Nego, čisto usput i pomalo offtopično - kakvi kreteni pišu te slikovnice, to je prestrašno  . Nije sad pravilo, al pojedine slikovnice su ubibože  - počevši od vokabulara totalno neprilagođenog maloj djeci, pa do priče koja vrvi apstraktnim pojmovima koje jedan npr. trogodišnjak ne može razumjeti  . Čitam neki dan neku verziju Ružnog pačeta i poludim na riječi poput "ignorirati" i rečenice "spoznati njegovu vrijednost". Mislim, helou  ..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #14 na: Siječanj 27, 2012, 21:33:06 » |
Odgovor
|
Opet nas je uhvatilo čitanje  samo bi ona da joj uvijek čitam "Djevojčicu sa žigicama"
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rioss
|
 |
« Odgovor #17 na: Siječanj 27, 2012, 23:04:37 » |
Odgovor
|
ma sta cu ih pricati---sve je vec ispricano  zezeam se meni isto kad joj pocnem citati prekida i pocne ona pricati svoju verziju ili okrece list za dalje uglavnom pocela je pomalo traziti ali jos nije niti jednu pustila da joj zavrsim do kraja 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #18 na: Siječanj 28, 2012, 09:35:53 » |
Odgovor
|
čitamo, čitamo stalno. i ona sama kao priča priču. neki dan dođem u vrtić i teta mi pokazuje na oglasnoj ploči priču. Naime, Eva je tražila knjigu, dali su joj Pinocchia, i ona je sjela sama sa sobom i pričala... kako bi okrenula stranu tako je nešto novo izmišljala. a tete su sve to zapisivale da ona ne skuži. i onda su pretipkale na papir i stavile na ploču. Ja sam se smijala kad sam čitala... ajmeeee... Morala sam fotkati mobitelom da pokažem mm-u... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #19 na: Siječanj 28, 2012, 09:42:15 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
rioss
|
 |
« Odgovor #20 na: Siječanj 28, 2012, 12:13:20 » |
Odgovor
|
ajme zomato bas super ideja stavi vamo da i mi vidimo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #21 na: Siječanj 28, 2012, 15:33:04 » |
Odgovor
|
Zomato  , to radi i moj Franjo  . On tak doma uzme neku od knjiga s police i onda sam sebi čita priču - zapravo, prepričava po slikama  - i pritom manje koristi ono kaj sam mu ja ispričala, a više svoju maštu. Recimo, u jednoj od Crvenkapica koje imamo ima ilustracija koja prikazuje vuka kako stoji pred bakinom kućicom, bakica viri kroz prozor, a iznad bakine kuće je veliko drvo na kojem sjedi sova. Franjina verzija priče: "... i onda je došao zločesti vuk pred kuću i htio se prišuljati da ga baka ne vidi i onda je sova napravila 'huuu, huuu' i preplašila zločestog vuka i onda je vuk pobjegao. I onda su baka, Crvenkapica i lovac bili sretni, kraaaaj ..." ...  Imaš naprednu curku  . Naime, ovo kaj ona radi inače se obrađuje u programu jezično-umjetničkog područja u nižim razredima osnovne škole te u programu hrvatskog za peti osnovne 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #22 na: Siječanj 28, 2012, 15:53:54 » |
Odgovor
|
Imaš naprednu curku  . Naime, ovo kaj ona radi inače se obrađuje u programu jezično-umjetničkog područja u nižim razredima osnovne škole te u programu hrvatskog za peti osnovne  ma nije baš tako, njena priča se vezuje samo i isključivo za sliku koju okrene u knjizi, ne za priču. evo stavit ću vam pa čitajte  slikano je mobitelom pa se malo slabije vidi... i nemojte joj se smijati  s tim da je ovako malo i bezveze jer mi tu imamo samo tekst, a ne i slike iz knjige... http://img849.imageshack.us/img849/5570/240120121388.jpgi tamo di piše "curica je razočarala pinokia..." pretpostavljam da je mislila da je "curica začarala pinokia"
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Siječanj 28, 2012, 15:55:48 do zomato »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #24 na: Siječanj 28, 2012, 18:52:39 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #26 na: Siječanj 29, 2012, 07:35:08 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #28 na: Veljača 03, 2012, 10:37:57 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #29 na: Travanj 26, 2012, 07:10:50 » |
Odgovor
|
sad više ne izmišljam priče pred spavanje, već čitamo prave bajke/basne/whatever. a onda ih moramo analizirati, pogotovo one koje manje razumije. sad priče moram izmišljati tokom dana, kad se Eva sjeti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|