Josipaorama
Super moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju
|
 |
« na: Rujan 06, 2011, 11:47:52 » |
Odgovor
|
Stela zadnjih mjeseci stalno spominje novu prijateljicu koja se zove "balerina".  Stalno je trpa s s prijateljicama i ponaša se kao da ona stvarno postoji. Npr. traži me da pozovem Klaru, marinu i balerinu da se dođu kod nje igrati. Ili uzme telefon-igračku pa razgovara s balerinom. Tvrdi da je se u vrtiću cjeli dan igrala s leom, Katom i balerinom. Kad je pitam gdje balerina živi? Ona kaže da živi jako daleko. Iako nevoljko odgovara na pitanja o toj balerini, vidim da je doživljava kao da stvarno postoji.  Imaju li vaša djeca zamišljenog prijatelja ili su ga imala? Do kada obično traje to prijateljstvo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
majabj
|
 |
« Odgovor #2 na: Rujan 06, 2011, 12:21:58 » |
Odgovor
|
Moja curica (3 god), tam negdje oko drugog rođendana je imala jednog imaginarnog prijatelja Mravić Bigo, igrala se s njim, pričala s njim, vikala na njega, sve ko da je stvarna osoba koja sjedi pored nje.  Skužili smo da je on dežurni krivac za sve u smislu sve što smo njoj govorili da se ne smije raditi (npr. stavljati prste u usta) on (Mravić Bigo) je radio. Onda je znala samo odjednom poćeti vikat; "Mravić Bigo, to se ne smije, nesmiješ stavljati prste u usta! To je jako ružno!". Muž i ja smo se samo zgledavali i čudili! Onda jednog lijepog i sunčanog dana došla je i Prijateljica Mravića Bige takozvana ŠUMA!!! Je, je.. nova prijeteljica (zajedno sa Mravićem) je bila Šuma!!! Ona je pak bila dobra, s njom se igrala al nikad nije na nju vikala uvijek je za sve bio kriv Mravić. Naprimjer igra se sama u svojoj sobi i priča sa njima i onda kad je pitam s kim je pričala kaže da je bio M. Bigo i da je rušio igračke, Šuma je bila dobra i slušala je... Jedna scena; sjedimo svi troje za stolom i jedemo kad moja mrvica odjednom iz čista mira počne vikati i pokazivati na zid; " Mama evo sad je tu Šuma!! To je Šuma!! Šuuuumaaa!!!" (Na zidu ništ) MM i ja se gledamo i što ćeš kimamo glavom ko da smo je i mi vidli. Onda jednom je mm muhomlatom ubijao po kući muhe i mlatne muhu ona padne na pod a Emica i sveg glasa: " To je Šuma! To je Šuma! Tatice to je Šuma!!!" I tako je tata ubio Šumu još nam je samo Mravić Bigo ostao! (valjda ćemo i njega jednog dana) Čitala sam negdje da nije škodljivo i do škole nestane. Šuma (muha) je s nama bila pola godine! Za Mravića još nismo otkrili kaj je da i njega koknemo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
08/07/08 mrvica 15/06/11 herkules
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #3 na: Rujan 06, 2011, 12:32:07 » |
Odgovor
|
Ubili ste šumu  aaff Sram vas bilo  Al tako je to kad ti je muha prijateljica  Možda mi imamo žohara-balerinu u kući  Ja sam jučer išla Steli i njenoj rodici kupiti novine winx i Stela me je molila da kupim i balerini jedne  Nisam je poslušala  Baš ću danas kupiti bombone za balerinu pa da vidim šta će s njima  Sigurno će ih sama pojesti 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
majabj
|
 |
« Odgovor #4 na: Rujan 06, 2011, 12:42:18 » |
Odgovor
|
Baš ću danas kupiti bombone za balerinu pa da vidim šta će s njima  Sigurno će ih sama pojesti  ajd baš i mene zanima kaj će napraviti!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
08/07/08 mrvica 15/06/11 herkules
|
|
|
|
mlana
|
 |
« Odgovor #5 na: Rujan 06, 2011, 21:27:31 » |
Odgovor
|
O da, i Lana je imala prijatelja. Ponija. I taj je uvijek i svugdje išao s nama. Kad se samo sjetim koliko sam ga puta morala ostaviti ispred dućana jer on nije smio unutra (budući da je životinja) a da ne kažem tek koliko sam ga puta zaboravila ispred dućana pa sam se morala vraćati po njega.  Svi bi me gledali u tim trenutcima kao da sam kakva luđakinja. Ali eto, višom silom Poni je postao i moj prijatelj jer sam ga morala uvijek zavezati ispred,odvezati, dati mu nešto za piti ako je vani vruće......... Znala sam pitati tetu u vrtiću jel to normalno, pa je rekla da je to jedna sasvim normalna faza razvoja koju se ne smije sputavati, ali sve naravno, u granicama normale. E sada  tko zna šta su tu granice. Ja ih očito nisam imala kada sam sve radila sa tim Ponijem.  Ne brini, to je normalno. I naravno, ja mislim da se trebaš svakako uključiti u tu priču. Mislim da to neće biti nekog dužeg vijeka.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lana, 7.9.2000. Lovro, 25.4.2006.
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #6 na: Rujan 07, 2011, 08:48:41 » |
Odgovor
|
Baš ću danas kupiti bombone za balerinu pa da vidim šta će s njima  Sigurno će ih sama pojesti  ajd baš i mene zanima kaj će napraviti!!! Nasmijala mi se i rekla : mama, jesi smješna ! Pa ne može balerina jesti bombone. Ona nema usta  Pitam je, a šta ima balerina  Kaže : Ima oči. Trebaš joj kupiti nešto da čita  Posle treninga je rekla da balerina nije bila danas na treningu jer je boli. Al sigurno će doći idući put 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #7 na: Rujan 07, 2011, 10:36:07 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
Dani
Moderator

|
 |
« Odgovor #8 na: Rujan 07, 2011, 11:09:19 » |
Odgovor
|
Balerina nema usta  aaff mene je strah balerine ''help''
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #9 na: Rujan 07, 2011, 13:37:11 » |
Odgovor
|
E palo mi je na pamet da ona možda žica da joj kupim još jedan časopis winks  Al nije valjda da bi do te mjere išlo da izmišlja balerinu i sve ostalo samo radi časopisa  Al neee, ne može ona tako manipulirati, tek joj je 4 godine Dani, kad je vidiš, obavezno je pitaj jel balerina bila u vrtiću danas ili tako nešto 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

It's been a baaad kitty ...
|
 |
« Odgovor #10 na: Rujan 08, 2011, 02:56:07 » |
Odgovor
|
Balerina nema usta  aaff mene je strah balerine ''help'' Nema ni Hello Kitty usta, pa je se nitko ne boji  . Franjo zasad nije imao nikakvih imaginarnih prijatelja. Povremeno tu i tam se igra s nekim od likova iz crtića koje gleda - npr. uzme tri autića i prekrsti ih u Crvenka, Gunđala i Škotača ("Vatrogasne priče") i onda, kao, slaže igrokaz, zapriča ih međusobno  . Ili npr. uzme mobitel-igračku i razgovara s Papa Štrumfom  . Ili se igra lovice sam sa sobom pa trči do mene i veli "aaaa, mama, evo, ganja me velki lav, evo ga, tu je" i umire od smijeha  . Najbliže tome kaj radi je povremena personifikacija stvari. Npr. kad dođe iz vrtića, uđe u kuću, zagrli vrata/zid/komad namještaja i veli: "Bok, moja kućica, jako si mi nedostajala  " ili dekici da pusu i veli: "Bok, dekica  , kako si ti meni  ?" I to tu i tamo ... Meni je to još uvijek u granicama normalne dječje mašte  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #11 na: Studeni 10, 2011, 09:01:42 » |
Odgovor
|
Naša balerina nestala  Ima već 10 dana a od nje ni traga ni glasa 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #13 na: Studeni 14, 2011, 10:25:13 » |
Odgovor
|
Naša balerina nestala  Ima već 10 dana a od nje ni traga ni glasa  Posvađale su se  Al neee, ne može ona tako manipulirati, tek joj je 4 godine I have one word for you - "Cicciobella" ... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #14 na: Studeni 15, 2011, 09:44:14 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
rioss
|
 |
« Odgovor #15 na: Studeni 15, 2011, 16:47:14 » |
Odgovor
|
 jeste me nasmijale  crkajem  naravno i kod nas pocela imaginarna igra i mogu vam reci bas sam je ocekivala da se malo sama zaigra da mamu pusti na miru  jos nismo poceli ubijati njene imaginarne prijatelje  dok nam ne dosade 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #16 na: Studeni 17, 2011, 21:48:28 » |
Odgovor
|
Pia ima Piceka  i bogme me zna s njim udaviti
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #17 na: Prosinac 18, 2011, 08:30:14 » |
Odgovor
|
Naš imaginarni prijatelj se zove"Picek" i s njom trči po svuda, ona ga uči letjeti, pada zajedno s njim, a zna joj i pričati kad je u krevetu, pa ga moram stišavati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Vesna
Gost
|
 |
« Odgovor #18 na: Prosinac 18, 2011, 09:12:34 » |
Odgovor
|
Je stvarno je zabrijala sa Picekom  još kad dođe kod nas da i Lari jednog pa zajedno letaju po sobi 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #19 na: Siječanj 05, 2012, 07:41:31 » |
Odgovor
|
Sad pilić radi nepodobštine, kad je nešto krivo napravila, tu je krivac Picek  onda njega zajedno špotamo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #20 na: Siječanj 05, 2012, 11:47:00 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #21 na: Siječanj 05, 2012, 12:40:11 » |
Odgovor
|
 Ah, da, tipična greška ne-kajkavaca  OK, nota bene: picek = pilić, malo pile pajcek = praščić, mala svinja  A ja se smijala kad je Knjaz u onoj emisiji Butini i Pletikosi postavio pitanje "što je teže, picek ili pajcek" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #22 na: Siječanj 05, 2012, 16:40:51 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #23 na: Siječanj 06, 2012, 09:02:25 » |
Odgovor
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #25 na: Siječanj 07, 2012, 15:31:16 » |