yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex
Diplomirani ovisnik o pisanju

|
 |
« na: Studeni 14, 2011, 23:01:49 » |
Odgovor
|
joj zene molim vas pomozite nikad nisam imala ovakvih problema  naime zadnje vrijeme imam uzasnih problema sa bradavicama i dojenjem  nisu se raspucale al nateknu i pocmu me svrbit uzasno i natekne mi samo vrh bradavice i malo ispod njega kao alergijska reakcija otprilike  jako neugodan osjecaj,a i ponekad mislim da ce mi oci ispast koliko me pocme bolit aaff sutra Nou vodim na kontrolu pa cu se konzultirat sa doktoricom al zanimalo me sta vi mislite?
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2012, 08:51:39 do yo_mamma »
|
Evidentirano
|
Moja mala djevojčica puna je velikih želja......
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

It's been a baaad kitty ...
|
 |
« Odgovor #1 na: Studeni 15, 2011, 01:20:32 » |
Odgovor
|
Ajme, Yo ... znam kaj je  ... Reakcija preosjetljivosti na fizičku (trljanje bebinim usnama i jezikom) i kemijsku (slina) iritaciju  . Been there, done that ... Isprobani savjet: nakon podoja temeljito oprati bradavice i područje oko njih vodom i nekim blagim sapunom/sredstvom za pranje, posušiti/obrisati i nakon toga namazati Purelanom, 100%-tnim lanolinom ili, u najgorem slučaju, onom DM-ovom mašću za bradavice (Babylove Brustwarzensalbe). Ili ak niš od toga nemaš, poslužit će za prvu ruku i Melem. Tako je i meni sve počelo ... natečeno crvenilo, u početku bezbolno ... A nakon nekoliko mjeseci otvorene rane 3 mm široke preko cijelih cica, ko da me netko nožem rasparao  ...
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Studeni 15, 2011, 01:21:10 do krezumica »
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #2 na: Studeni 15, 2011, 10:08:45 » |
Odgovor
|
 joj krezo krvave brazde sam imala kad je pocimala sisat,neznam sta je gore  perem ih i prije i poslje podoja u djecijem samponu,a mazem sa nekom nevenovom masti sta sam mazala i prije jako je dobra....znaci nisam nista pogrijesila  nadam se samo da ce sto prije doc,ona tako jako vuce da nekad mislim da ce mi otkinit bradavicu  mala prozdrljivica 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #3 na: Studeni 15, 2011, 15:07:24 » |
Odgovor
|
A kaj ti je rekla doktorica?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #4 na: Studeni 15, 2011, 21:27:42 » |
Odgovor
|
evo doktorica mi je samo potvrdila sta si mi rekla i sta radim  dobro je pa smo uveli dohranu pa nije stalno na sisi pa se mogu malo odmoriti povremeno.....cisto me strah kad provire zubici nasta ce to licit mislim da cemo onda morat odustat od sisanja sad zulja i grize sta ce tek bit kasnije 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #5 na: Studeni 24, 2011, 19:28:47 » |
Odgovor
|
hb uspjevamo rjesit,al stalno se suše nikako da zaljecim  cak mi je desna bila i pukla aaff nadam se da ce proc sto prije,nedam joj vise da ih razvlavi cim se pocme igrat odbijam ju  nema vise
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

|
 |
« Odgovor #6 na: Studeni 25, 2011, 12:22:18 » |
Odgovor
|
hb uspjevamo rjesit,al stalno se suše nikako da zaljecim  cak mi je desna bila i pukla aaff nadam se da ce proc sto prije,nedam joj vise da ih razvlavi cim se pocme igrat odbijam ju  nema vise Evo, ista stvar ko kod mene  . Yo, ako želiš još (što duže) dojiti, nabavi lanolin  . Ili ako hoćeš, ja ću ti ga naručiti i poslati, znam di ima kvalitetni i jeftini  . Ali ako ti se curka bude i dalje samo igrala, fakat razmisli o odbijanju  . Tak je meni Tomica  - kad je počeo s dohranom, toliko se znao nažnjopati za ručak i večeru, da kad se primio cice, samo ju je znao grickati i navlačiti, uopće mu nije bilo do cicanja  . Najgore bi mi bilo kad bi primio cicu s objema rukama, zagrizao krvnički i vukao - e, ko pes kad trga meso s kosti kaj mu hitiš  . Ja umirem, a on se smije aaff . Ili bi primio cicu, povukao dvaput i zaspao na njoj. I onda samo mljaskao u snu, bez da je uopće cicao  . I nije bilo šanse da ga natjeram drugčije  . Aj reko, da fakat cica kak je Franjo, ne bi mi bilo žao ni krvi, ni rana, ni ničeg, al ovak ...  E, pa reko, mali, kad je tebi moja cica igračka i jastuk, evo tebi flašica pa grizi i cmrktaj kolko hoćeš  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #7 na: Studeni 25, 2011, 20:51:31 » |
Odgovor
|
yo, samo maži kremicom, purelan, ili nevenova, ili već šta god ti paše, i nedaj joj da se igra na cici, nek popapa i to je to  može se ona malo i pomaziti, al čim osjetiš da gricka izvadi cicu i zabavi ju nečim drugim  bilo bi šteta da potpuno odustaneš od dojenja sada, ipak je ona još mala i treba joj cica još neko vrijeme 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #8 na: Studeni 25, 2011, 21:00:43 » |
Odgovor
|
znam Neli zato se i patim ::shake::zelim da sisa zbog toga sam i odgadjala operaciju samo da ona duze sisa  ja budala mislila da mi je bolje i nisam mazala jedan dan a bradavica svaka mi pukla na tri mjesta aaff malo se izdojim malo sisa,hb pa smo uveli dohranu  i hb sta nema zube jos  krezi koliko ti kosta to? mozes mi poslat i na pp kako hoces ona vam cmokce ma to je ludnica meni noa nikad nije bio takav sladokusac,ona se raduje sisi,pa sama ruje po majici i trazi ju pa se mazi  ma to je ludnica,zao bi mi bilo daa prestane skroz,malo smo izbacili po noci jer ju onda nemogu kontrolirat,a i naspavat cemo se samo dok uhvatimo ritam 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #11 na: Travanj 13, 2012, 11:39:21 » |
Odgovor
|
joj evo opet imam problem  Ema mi je prestala sisat,prije toga mi je sisala jednom dvaput dnevno jedno 3 tjedna i kako sam došla sa operacije davala sam joj al to nju više ne zanima  tako da sam odustala sad je već prošlo mjesec dana od toga i ja sam primjetila puno sitnih kvržica  dr mi je rekla da se izdajam i stavljam hladne obloge  nisu mi natekle sise kao onda kad budu prepune,tu i tamo me malo zaboli al koma mi je kad se trebam izdojit,mljeko ide jako sporo i jako malo mislim da s tim ništa ne postižem  stavljam često hladne obloge i  da što prije prođe,jel ima još tko kakav pametan savjet da bi mi dobro došao 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #12 na: Travanj 13, 2012, 11:46:17 » |
Odgovor
|
Te kvržice obavezno moraš riješiti i to pod hitno
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #13 na: Travanj 13, 2012, 11:48:17 » |
Odgovor
|
jel bi mi vrijedilo da uzme bar jednom dnevno paracetamol? on kao smanjuje temperaturu i moguće upale i to 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #14 na: Travanj 13, 2012, 11:53:26 » |
Odgovor
|
Možeš ga uzeti jedino protiv bolova, upalu ti smanjiti neće  Trebala bi popiti antibiotik, ako se ne povuče napraviti UZV dojki i nadati se da jednoga dana nećeš imati karcinom  Sad sam ti napisala i dio koji možda nisi trebala saznati barem još neko vrijeme, ali tako je 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #16 na: Travanj 13, 2012, 12:28:42 » |
Odgovor
|
Izdajaj se 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
bubica
|
 |
« Odgovor #17 na: Travanj 13, 2012, 12:34:22 » |
Odgovor
|
Imala sam ja dugo kvržice kad sam se izdajala za prvo dijete. Kod mene je upalilo masiranje i izdajanje i direktni pritisak na njih dok izdajam. Ali ja sam ih imala samo tri. Dvije sam uspjela na taj način riješiti, a treću koja je bila blizu bradavice sam uspjela "isprazniti" tek kad sam ju pritisnula uz rub flašice i tako sam izdojila mlijeko koje je tu zaostalo. Ta zadnja mi je najduže trajala i posljednju sam ju riješila. Koliko sam čula dok traje dojenje te promjene na dojkama ne moraju nužno predstavljati pojavu nečeg zloćudnog.  Ultrazvuk tek kad prestane dojenje ili ako dr preporuči. E, da čini mi se da listovi kupusa pomažu da se smanji upala. Stavi se list svježeg kupusa na dojku i drži nekoliko sati. Na očekuj čudo, ali možda pomogne ublažiti problem. Meni je pomoglo i to ne samo kod dojenja, već i kasnije kad mi se mišić na ramenu upalio.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ivan 14.10.2007. Petar 13.07.2009.
|
|
|
kika
Moderator

|
 |
« Odgovor #18 na: Travanj 13, 2012, 13:19:12 » |
Odgovor
|
imam ih i ja pa pomaze malo masaza i krema, a kad mi raskrvari bradavice onda koristim sesirice za dojenje http://www.windeln.de/medela-brusthuetchen.html pa me onda ne boli i ne krvari
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Travanj 13, 2012, 13:39:11 do kika »
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #19 na: Travanj 13, 2012, 22:36:56 » |
Odgovor
|
yo, masiraj, i stavljaj hladne obloge, izdoji koliko ide ali puno puno moraš masirati te dijelove gdje su kvržice  znam da boli kad se masira, ali moraš, kružnim pokretima palca dok god ne razbiješ i zadnju kvržicu  kad se tuširaš možeš pustiti malo topliju vodu i onda masirati, mlijeko će lakše izaći poslje stavljaj hladne obloge protiv upale  nadam se da neće dugo trajati i da se neće upaliti toliko da trebaš antibiotik  samo budi ustrajna i moraš te kvržice razbiti do kraja, nemoj da koja ostane 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #21 na: Travanj 18, 2012, 16:13:20 » |
Odgovor
|
 e luda sam više od brige,masiram izdajam se al to jedva ide ma nemogu ni 1 deci izdojit  stavljam hladne obloge  sad sam natrpala kupusa  kažu da on izvlači upale  neko novce,neko čarape a ja kupusov list trpam u grudnjak 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
bubica
|
 |
« Odgovor #22 na: Travanj 18, 2012, 17:21:11 » |
Odgovor
|
neko novce,neko čarape a ja kupusov list trpam u grudnjak  I ja sam tako više puta i pomoglo je. Sigurno će i tebi 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ivan 14.10.2007. Petar 13.07.2009.
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #23 na: Travanj 18, 2012, 20:24:14 » |
Odgovor
|
nije ti cilj izdojiti što više mlijeka, nego onoliko koliko treba da bi kvržice nestale  tako da se nemoraš mučiti da izdojiš što više, već je bitno da razbiješ te kvržice i da to malo mlijeka iscuri (u tim kvržuicama se nalazi ustvari jako malo mlijeka, al dovoljno za upalu) jel osjetiš da je šta bolje?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
yo_mamma

|
 |
« Odgovor #24 na: Travanj 19, 2012, 00:36:53 » |
Odgovor
|
joj draga tim izdajanjem uopće ne osjetim da si pomognem samo me još više zabole kad ih mrcvarim,al kupus izgleda pali  stavim turu kupusa,pa malo izdojim (par kapi) pa hladni oblozi,danas nakon cjelog dana kupusa bar me ne bole i kvržice su se smanjile  samo da ih uspijem rješit ima ih stvarno puno  obavezno ću tražit doktoricu da me pošalje na ultrazvuk za svaki slučaj 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
neli
Počasni član
mamine ljubavi....
|
 |
« Odgovor #25 na: Travanj 19, 2012, 08:37:18 » |
Odgovor
|
drago mi je da ti je bolje  samo nemoj odustati, moraš to riješiti do kraja,da se ne upali jako, jer će ti biti sto puta gore  nadam se da će već sutra biti super 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
|
zomato
Super moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #28 na: Travanj 26, 2012, 11:30:41 » |
Odgovor
|
 naručena sam 02.05 u 13:00  samo da bude sve u redu  imam na svakoj po jednu veću nadam se da nije ništa ikad me dr jučer pregledala ispod pazuha s desne strane mi je rekla da ima neko zadebljanje  bit će sve u redu, sigurna sam u to 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
|
|