Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Odbjegla nevjesta  (Posjeta: 299 puta)
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
stella
Diplomirani ovisnik o pisanju

beeeeeeeeeeeee

« na: Listopad 10, 2010, 08:28:00 »
OdgovorOdgovor

Sjećate li se filma gdje Julia Roberts bježi sa svojih par vjenčanja? Uvijek je razlog bio neki banalan, tj.ona na dan vjenčanja nije bila sigurna da je spremna reći DA.

Jeste li vi možda koji put bile "odbjegle nevjeste" ili znate koju?

Ja znam dvije. Jedna je odgodila svadbu 2mj prije jer se posvađala sa budučim mužem oko novaca da bi se nakon godine dana odlučili ipak oženiti a druga je otišla sa svog vjenčanja to jutro (trebala se udati poslijepodne). Razlog se nezna  .

Nekako smatra da bez obzira na ljude (i ono što će oni reći), obitelj, pa i mogućeg budućeg suprožnika treba biti na čisto sam sa sobom. Ako mlada (u ovom slučaju) ima velike nedoumice i odlučila je ne udati se (par mjeseci prije ili na sam dan) onda je u potpunosti podržavam. Jer kakav god bio razlog, šteta je (po meni) puno manja nego da stupiš u brak sa nedoumicama ili problemima.
Evidentirano

7.9.2006
20.10.2008
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #1 na: Listopad 10, 2010, 08:38:32 »
OdgovorOdgovor

ne znam ni jednu 
ne shvaćam brak kao nešto tako ozbiljno i konačno da bi se baš trebalo pobjeći,
nisu više takva vremena... i ako pogriješiš lako se to ispravi... 
nekad je to bilo vjerovatno malo teže...  Roll Eyes
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
stella

beeeeeeeeeeeee

« Odgovor #2 na: Listopad 10, 2010, 08:57:41 »
OdgovorOdgovor

A gle, meni se baš ne čini da je to tako lako. Danas se oženiš a sutra rastaneš 
Evidentirano

7.9.2006
20.10.2008
zomato
Super moderator
*

moje najdraže

« Odgovor #3 na: Listopad 10, 2010, 08:59:35 »
OdgovorOdgovor

ma ne, nisam mislila da je lako u tom smislu, naravno da nije 
mislila sam da su današnje norme puno niže i da je lakše nego prije.
nekad je razvod bio zadnja stavka, a danas je to pod normalno...
Evidentirano

Don't dream your life, live your dreams!
Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #4 na: Listopad 10, 2010, 09:01:48 »
OdgovorOdgovor

Znam neke cure koje su mjesec-dva ili tri prije vjenčanja sve otkazale.
To mi je ok., ako su one same sa sobom odlučile i odustale    Bolje to, nego da su prošle cilu proceduru pa se rastale.... Ako ništa, bezbolnije je  
A te što ser*aju.... sad oću... sad neću... pa po sto puta zakazuju i otkazuju.... to mi je bezveze  
Evidentirano
DANCHY2

« Odgovor #5 na: Listopad 10, 2010, 09:27:06 »
OdgovorOdgovor

neznam za takav slučaj......
a opet ne kužim..planiraš,dogovoriš i onda odustaneš.kao da te neko prek noči prisili pa moraš zbrisat..
a opet s druge strane,bolje ne započinjat nekaj a nisi na čisto 
sječam se kad smo išli na onaj zaručnički tečaj u crkvu,u par navrata nas je pop doslovno odgovarao od braka 
toliko toga je napričo,više u smislu kolko je brak nešto opterečujuče,pa treba ovo,ono...i onda nam je reko da je to zato jer radije spriječe sklapanje besmislenih brakova nego da se toliko razvode.kažu da je izuzetno velika stopa razvedenosti i to nakon jako kratkih perioda braka 
Evidentirano
kika
Moderator

« Odgovor #6 na: Listopad 11, 2010, 08:31:48 »
OdgovorOdgovor

a neznam, znam jedne koji su digli veliki kredit za pir i pirovalo se tri dana da bi u pon. odlucili da se zele rastati jer je mlada uhvacena s kumom u wc-u  , a ako nisu nacistu bolje da se ne zene a i ako se ozene uvijek se mogu rastaviti ako ne ide  nikad se nezna sto se moze desiti
Evidentirano
antoniasb

« Odgovor #7 na: Listopad 11, 2010, 08:45:40 »
OdgovorOdgovor

znam jedne koji su digli veliki kredit za pir i pirovalo se tri dana da bi u pon. odlucili da se zele rastati jer je mlada uhvacena s kumom u wc-u 
ajme meni je ovo presmiješno 
glupo mi je uopće dizanje velikih kredita za vjenčanja a još gluplje kada se netko ženi samo da ima veliki pir di će se svi dobro najesti i zabavit  mnogi ljudi  rade cirkus od vjenčanja i na kraju zaborave bit samog čina Roll Eyes
neznam niti jednu "odbjeglu nevjestu"  volim vjerovati da se ljudi žene radi toga što istinski vole jedno drugo i što su sa tom osobom spremni(bar u tom trenutku jer tko zna što sutra donosi) provesti cijeli život i ako je tako onda tu nema mjesta nekakvom premišljanju i bjegu
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #8 na: Listopad 11, 2010, 08:47:17 »
OdgovorOdgovor

Bolje je odustati, pa i sat vremena prije svadbe, nego rastati se tjedan dana poslije. Iako i te osobe koje u zadnji tren odustaju nisu mi sasvim jasne   ne događa se svima neki ekstrem kao što su prevare s kumom i ostalo  Roll Eyes 

Brak je ozbiljna stvar, treba u njega stupiti s puno ljubavi i strpljenja, ovako se igrati s osjećajima druge osobe meni je 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

unicorn

« Odgovor #9 na: Listopad 11, 2010, 09:18:46 »
OdgovorOdgovor

neznam nikog da je otkazao svadbu ili pobjegao s nje, no moje je mišljenje, valjda kad s nekim planiraš život i brak to nećeš napraviti preko noći, no nažalost ima ih mnogo kojima prolaze godine i kad napokon nađu curu/dečka nakon tri mjeseca veze se odluče ženiti a to često završi ovako gore navedeno 
Od mm-a prijatelj je to napravio, oženio se curom nakon tri mjeseca veze...kad su počeli živjeti skupa ona sjedila doma i nabijala tel. račune od 2000 kn (ni on nije znao koga zove, samo je isključio tel.) a cura nije išla raditi jer se ispostavilo da boluje od šizofrenije 
I još imaju malu curicu, uopće neću misliti koliko je dijete zapušteno, no uglavnom da mu se nije žurilo oženit ju (on je već imao 34 god., a ona 37) upoznao bi ju malo bolje pa se mogao predomisliti kad vidi kakva je 
s druge strane baš organizirati cijelo vjenčanje, pozvati goste, dati kaparu za sve i svašta i odustati (iako opet bolje odustati nego se kasnije razvesti)...iznimno rijetko ću opravdati jer također ne odlučuješ sklopiti brak danas hoću, sutra neću, tu je previše osjećaja, ne samo od strane partnera, već i roditelja....i smatram da se ne treba olako shvaćati institucija braka 
Evidentirano

Dani
Moderator

« Odgovor #10 na: Listopad 11, 2010, 11:50:09 »
OdgovorOdgovor

ne znam nijedan slučaj odbjegle nevjeste 
i meni je to ok,
mislim ne opravdavam to čekanje zadnjeg trena, ali opet svi smo mi različiti,
ništa nije crno i bijelo, to je i hrabrost u zadnji tren priznati da to ipak nije to 
Evidentirano
antoniasb

« Odgovor #11 na: Listopad 11, 2010, 12:05:41 »
OdgovorOdgovor

a vidiš meni to nije hrabrost već dokaz da je netko nezreo i kukavica i da srlja glavom bez obzira   znači od samog početka je npr. ona svjesna da to nije to ali to priznaje tek kada je se pritisne uz zid tj. kada je sve dovedeno pred gotov čin u čemu je i ona sudjelovala  umjesto da je reagirala na vrijeme i bila fer i sve (znači svoga dečka/muža,rodbinu i roditelje) poštedila negativnih emocija i razočarenja
« Zadnja izmjena: Listopad 11, 2010, 12:06:48 do antoniasb » Evidentirano
Dani
Moderator

« Odgovor #12 na: Listopad 11, 2010, 12:07:38 »
OdgovorOdgovor

znam, slažem se s tobom.
ali ipak bilo bi najlakše radi svih ostalih to izgurat do kraja,
znači opet mi je neka vrsta hrabrosti ipak izreći to NE na kraju 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #13 na: Listopad 11, 2010, 12:12:41 »
OdgovorOdgovor

Dani ima nešto u tome što pričaš  sigurna sam da ih dosta ipak stisne zube i uđe u brak, iako mi je to totalno glupo 

Ne bih ni planirala svadbu s nekim s kim mi nije kliknulo sve 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

Josipaorama
Super moderator
*

« Odgovor #14 na: Listopad 11, 2010, 12:51:07 »
OdgovorOdgovor

A kod nas se sad brakovi dogovaraju i po godinu dana unaprijed  tj. ljudi rezerviraju godinu dana unaprijed salu, restoran, muziku i sve osatlo kako bi napravili pir 
I sad u toj godini dana se svašta može dogoditi 
Evidentirano
Ijena
Administrator

« Odgovor #15 na: Listopad 11, 2010, 13:07:50 »
OdgovorOdgovor

A kod nas se sad brakovi dogovaraju i po godinu dana unaprijed  tj. ljudi rezerviraju godinu dana unaprijed salu, restoran, muziku i sve osatlo kako bi napravili pir 
I sad u toj godini dana se svašta može dogoditi 

Stoji 
Evidentirano

The day
I will stop loving you
Is the day
When I close my
Eyes forever...

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.208 sekundi uz 40 upita. (Pretty URLs adds 0.017s, 2q)