|
dolph
|
 |
« Odgovor #90 na: Svibanj 17, 2011, 15:03:18 » |
Odgovor
|
 cure, malo sam se ispucala, jer me već frustrira....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
only love, only love can leave such a mark!!!!!!!
|
|
|
|
Ijena
|
 |
« Odgovor #91 na: Svibanj 17, 2011, 15:05:54 » |
Odgovor
|
 bit će on pričalica, vidjet ćeš uskoro 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
The day I will stop loving you Is the day When I close my Eyes forever... 
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #92 na: Svibanj 17, 2011, 15:10:18 » |
Odgovor
|
je, je i filozof sve mi se čini .... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
lela-sa
Povjerite se
Diplomirani ovisnik o pisanju

Mamin mali bajker!
|
 |
« Odgovor #93 na: Svibanj 17, 2011, 15:46:56 » |
Odgovor
|
dolph  budi bez brige jer nije tvoje dijete jedino i rekorder u nepričanju  moj rođak je progovorio tek sa 4,5 godine aaff i to tako razgovjetno kao da je savladavao tehniku govora godinama...a možda i je  . Sada je to čovjek od svojih 40-tak godina, bistar i obrazovan ali nikada velika pričalica, jednostavno je takav od početka. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #95 na: Srpanj 28, 2011, 08:40:45 » |
Odgovor
|
Mi se pomakli s mrtve točke  Sad zna spojiti neke dvije rječi npr. kad je Stela gnjavi ona kaže "Tea dota" (Stela dosta) i sve tako nešto pokušava. Iako uglavnom je to nešto nerazumljivo, al jako se trudi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
zomato
Moderator
moje najdraže
|
 |
« Odgovor #96 na: Srpanj 28, 2011, 08:41:39 » |
Odgovor
|
odlično  sad će sve brže napredovati kad je "krenula" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Don't dream your life, live your dreams!
|
|
|
|
|
|
antoniasb
|
 |
« Odgovor #98 na: Srpanj 28, 2011, 09:01:49 » |
Odgovor
|
 za lunu sad kad je krenila neće se tek tako zaustaviti  moj marino je velika ne pričalica,baš me umara  ..dosta toga radi gestama ... pedijatrica nam je rekla da ga pustimo do jeseni da je u fazi razvijanja govora tj. da se govor razvija do 3 godine i da je sve to o.k. e sad on meni pokaže što želi vodi me do tog mjesta,govori desetak riječi već od davno i nema novog pomaka - npr. mama ,tata,baba,kada brojim na moje jedan dva on kaže tri,kuca na vrata i kaže tko je,sve životinje su mu "ta" iako zna da je maca mijau i sl....zanimljivo mi je da ima odličnu intonaciju...voli gledat dječiju tv i obožava kada djeca pjevaju tako stane ispred tv-a imitira ih kako plešu i mumlja kao da pjeva ,znači on ni riječi razgovjetne ne ispušta ali svaku pjesmu zna više na pamet jer mumlja sa savršenom intonacijom kako oni pjevaju,svaki dan mi donosi svoje slikovnice i sto puta mi pokazuje što je što tj. uzme moj prst i stavlja na slike da mu ja govorim što je što,kada smo vanka ili po kući šeta i prstićem mi pokazuje i opet želi da mu ja govorim kako se zove taj predmet,kada ga ja pitam di se nešto nalazi on to bez problema pokaže...ali mene to već pomalo ludi jer nam se dešavaju situacije kada mi pokušava nešto objasnit ili dati do znanja a ja ga ne skužim od prve počne se derati ili plakati
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Srpanj 28, 2011, 09:02:30 do antoniasb »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #100 na: Srpanj 28, 2011, 09:10:50 » |
Odgovor
|
Vjerovatno je samo lijen za pričanje... Dosta djece se uopće ne trudi i onda kad propričaju sve rječi odjednom usvoje  Kod moje je drugčiji slučaj, ona se baš trudi i stalno mi priča nešto, al ja čujem samo: bljbla bljebla blje... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Josipaorama
Super moderator
|
 |
« Odgovor #102 na: Srpanj 28, 2011, 12:25:21 » |
Odgovor
|
Jeste prije Dani, samo upirala prstom i vrištala  Al ima neko vrijeme da stalno pokušava nešto reći, a sve što joj kažeš trudi se ponoviti.... da ti samo vidiš kako se nas dvije navečer prije spavanja ispričamo  Ja: Luna kako je bilo u vrtiću danas ? Luna: bljabla bljabla bljabla blaaaaa.... Ja: Stvarno? Ma super. A jesi se igrala s Davidom? Luna: bljabla bljabla bljabla blaaaaa....blablllbla... ..... I tako u nedogled odgovara na sva moja pitanja, al na nekom svom jeziku  i ona misli da je ja razumjem i cijela je sretna što priča 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....
|
 |
« Odgovor #103 na: Srpanj 28, 2011, 16:12:05 » |
Odgovor
|
 zanimljiv komentar mi je dao moj šef - veli on a jesi probala da ti šutiš i ne pričaš s njim, pa da vidiš šta će onda....  nas draga još muće iste brige  ,govanca naša mala  nino speluje cilu abecedu,bez greške,ja pišem slovo,on govori,broji do dvadeset,zna sve boje na hrvatskom i engleskom,traži piškit i kakit,al kad treba npr.pojačat radio vrišti i pokazuje rukom  dajem mu još fore do vrtića u devetom misecu,ako ne krene idemo logopedu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #104 na: Srpanj 28, 2011, 22:53:46 » |
Odgovor
|
Kod nas pomaci u smislu da nesto brblja , al smrad samo dok ga nitko ne vidi, jos ne zeli komunicirati s nama govorom.. Strucnjaci mi rekli da cekam do 4 god, a onda logopedu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
antoniasb
|
 |
« Odgovor #105 na: Srpanj 29, 2011, 08:32:31 » |
Odgovor
|
vidiš meni su svi od psihologa,logopeda,teta u vrtiću i pedijatrice rekli od 3 godine i da je bolje prije reagirati što se logopeda tiče nego kasnije jer se više toga da napraviti tj. bolji su rezultati i moj brlja nekim svojim jezikom,čak sam ga par puta uhvatila kako stoji ispred ogledala u hodniku i govori ma-ma-ma-ma i gleda sebi usta i kada ja dođem on se počne derat i želi da se maknem da ga ne gledam  da mi je znati što je u tim njihovim malim glavicama 
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2011, 08:40:14 do antoniasb »
|
Evidentirano
|
|
|
|
boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....
|
 |
« Odgovor #106 na: Srpanj 29, 2011, 16:41:22 » |
Odgovor
|
Kod nas pomaci u smislu da nesto brblja , al smrad samo dok ga nitko ne vidi, jos ne zeli komunicirati s nama govorom.. Strucnjaci mi rekli da cekam do 4 god, a onda logopedu.
i meni  da se kod dečkića negovor tolerira do 4,5 - 5 godina
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
|
|
|
|
dolph
|
 |
« Odgovor #107 na: Kolovoz 07, 2011, 23:00:57 » |
Odgovor
|
Cure moje, ja sto dalje idem u istrazivanje oceve strane muske djece saznajem nevjerojatno... Kod njih kasnjenje u razvoju govora apsolutno pravilo... Niti jedno musko dijete u nazad 50 godina tatine brace, bratica i njihove djece nije progovorilo prije 3-4 godine!!!!!!! ::m''m::
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
krezumica
Pozitivno negativan lik

It's been a baaad kitty ...
|
 |
« Odgovor #108 na: Kolovoz 08, 2011, 11:19:43 » |
Odgovor
|
Cure moje, ja sto dalje idem u istrazivanje oceve strane muske djece saznajem nevjerojatno... Kod njih kasnjenje u razvoju govora apsolutno pravilo... Niti jedno musko dijete u nazad 50 godina tatine brace, bratica i njihove djece nije progovorilo prije 3-4 godine!!!!!!! ::m''m::
Eto, vidiš - znači, sve je u savršenom redu  ... genetika je strašna stvar  ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Franjo 27.09.2007. Tomislav 17.09.2010.
|
|
|
|