Slučajna bojanka!

Najnovije s foruma!

Svako je dijete vrijedno i jedinstveno i ima svoje potencijale koje će moći razviti tek ako se osjeća prihvaćeno i voljeno takvo kakvo jest   

Samopoštovanje je vrlo značajan element za uspješan i sretan život. Neka osoba može biti blagoslovena inteligencijom i talentima, ali ako joj nedostaje samopoštovanja, to može biti prepreka za postizanje uspjeha na poslu, u odnosima i zapravo u svakom području života.

Rane godine života djeteta temelj su pozitivnog samopoštovanja.

Opširnije...

Tabita

Dvojceki

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Diary of Nanny PDF Ispis E-mail

13.01.2008. 

Eh..drage moje, sigurno se pitate sta mi je doslo pa sam tu odlucila pisati svoje zgode i ne zgode.
E pa znate onaj osjecaj kad imate potrebu nekom ispricati sasvim male stvari,nekad smijesne,nekad tuzne ili samo o tome kako ste proveli dan.
Pa sam odlucila umjesto u obicnu biljeznicu to podijeliti s vama.
Ali ne cu vas gnjaviti svaki dan,samo kad budem bila u "elementu" .Nadam se da cu vas ponekad nasmijati,primam savjete,kritike i pohvale i sve sto vam padne napamet.

UKRATKO: Vec,pa skoro dva mjeseca sam u Austriji i tu dadiljam jednog malog od 5 god.(F.) i jednog od 11.god.(Jan),ne mojte me pitati kako sam zavrsila ovdje jer ni ja ne znam,sve se dogodilo neocekivano.Ali je bolje nego sto sam ocekivala.
Obitelj kod koja je jako "ziva" i glasna,ma znate kakvi su ti njemci(austrijanci),uz njih vam ne treba kava da se razbudite.

Ali najvise volim radni tjedan,zato sto svi odu na svoju stranu,kcer(Maria,15 g.) preko tjedna je u internatu,muzic je na poslu u becu,i tako smo nas cetvero sami preko tjedna.

EVO MALO UKRATKO MOJ RADNI DAN:
-ustajem oko 5:40 h
-oko 6:15 h budim Jana za skolu,pripremim dorucak
-u 6:55 h vozim malog na vlak(oko 5 min.do tamo i nazad)
-nahranim psa(maks),i tri macke koje stvarno ne volim.jednom sam ih pobacala kroz prozor jer nisu htjele van,i sad me se boje ko vraga,a li naravno tu se nasla jedna od tri kojoj svaki put treba pismena molba
-u 7:45 h vozim Paula i njegovu "curu" Janu u vrtic(bas su mi slatki)
-e onda kad ih se rijesim mi pocinje dan,popijem kavicu, ,nekad odem u kupovinu namirnica,malo pospremam po kuci,svaki dan imam nesto drugo,nekad ja skuham nekad ona(Sara),onda odem s onim medvjedom od psa u setnju
-oko 13:50 h idem po malog na stanicu
-oko 15 h idem po malog u vrtic
-nekad se igram s malim F.,

p.s.ajme vec je kasno,umorna sam,rano se dizem jer sam sama s klincima do sutra,a mozda i preksutra,i izgleda da mi Jan ima temperaturu,to je ono kad ja kazem obuci carape,ma niko me ne sljivi ni 5 % ,nadam se da ce do jutra biti dobro,dala sam mu puno caja,vitamina c, lekadol...hm.

PONEDJELJAK 14.01.

Evo i mene prvi put ujutro na forumu.
Ajme sto ne volim ponedjeljak,otkada sam ovdje ,svaki ponedjeljak zapocne katastrofa pa tako ni ovaj nije bio izuzetak.
Zamislite mobitel mi nije zvonio jer se ugasio,baterija je bila prazna,i znala sam to sinoc ,ali sam ipak mislila da ce izdrzati do ujutro,i nije naravno.
Tako da me probudio poziv moje sefice(sara),ali bila je draga,i ona jadna zna da svaki ponedjeljak je katastrofa kako i meni tako i njoj.I naravno bilo je 7 h i mali je zakasnio na vlak,ali ipak nije isao u skolu jer je malo bolestan.
Ali izludio me ujutro.
Prvo-ajd bolestan je ,donesem mu lekadol na pola,ali on to ne moze progutati,pa ga drzi u ustima,a gutni ga,ma onda sam mu izrezala tu malu tableticu na par dijelova,ajd fala Bogu to je proguto,e onda nece caj s limunom,ajd napravim mu samo s medom da ga se rijesim.
Da bi mi kasnije otisao u sobu i igrao hokej po sobi,a navodno nije mu dobro,e onda sam se svadjala s njim,ne mozete vjerovati ali na njem.
Ajme kako mi je digo zivac,pa bos hoda po kuci,pa dok sam ga natjerala da obuce carape poludila sam.
Inace on nikad nije bio takav,od prvog dana mi je pomagao i slusao me,a sad ko da je poludio.
Evo cujem ga kako kise!!!!!!!!!!!
Sara je rekla da mu zabranim tv i playstation i da mora ucit,ali poznavajuci njega nece me poslusati,pa smo napravili kompromis(jer jedini nacin da me slusaju je taj da uvijek moram pravit neke kompromise snjima).Pa smo se dogovorili da do 10 h gleda tv u mom krevetu i onda ucenje,nadam se da ce i biti tako inace !

Ajd fran je bio jako dobar ujutro sve me je poslusao,pojeo je do kraja dorucak,za cudo,jer uvijek namjerno uzme previse i onda ostavlja hranu samo da me provocira,jer zna da ne volim kad moram bacati hranu,ali sam mu rekla da mora pojesti i sutio je i pojeo,pa sam ga pohvalila i bio je sretan zbog toga.Ajd nekako moj i njegov odnos postaje bolji.Prije dva dana prvi put mi je poklonio crtez koji je nacrtao ,ajme nisam mogla vjerovati,bila sam tako sretna ko da mi je darovao milijun.
Jer stvarno sam se trudila da mu budem dobra i da se sprijateljim s njim,jer znam da ni njemu nije lako tako malom kad non-stop ima neku drugu dadilju,valjda ce me barem malo zavolit.
Jer on me najvise slusa kad sam sama snjim,a cim nekog ima ,onda me ne tepu,ali sad se i to polako mijenja.

Ajme kako mi je jednom dok sam bila sama s njim tjedan dana pravio scene,ja sam mislila da cu poluditi.Sara mi je samo savjetovala "budi snazna".
Oni su bili tjedan dana u Americi a ja sam onda postala i mama i kucanica,bilo mi je u jednu ruku jako zanimljivo i lijepo iskustvo,a u drugu, -:jojjj:
I tako bi mi svaku vecer vristao kad bi isao u krevet,jer nije htio,pa ajd nekako ga smirim,pa citamo 2 knjige i onda ga ostavim da spava,i ko zandar cekam isored vrata dok ne zaspi,jer naravno nije htio.Ajme kako to mene iscrpi,imam osjecaj ko da sam kopala.
A jednu vecer nije htio obici pidjamu,supo mi se,vristao,e mislila sam da ce neko policiju zvati koliko je urliko,ajd ja samo sutim i jedva mu obucem tu pidjamu,malo je jos plako i onda mi je donijeo karte da se kartamo,ja mislim da je to samo htio malo probati dokle sam popustljiva i kad je vidio da nisam ko njegova mama (jer ona kad on tako zakmeci da mu sto trazi samo da ga se rijesi) onda je prestao i sve je bilo super,a ja sam mislila da ce me srcani.I ko kraja tjedna kad mu ne bi nesto nebi dala malo pocne plakati i onda prestane jer vidi da mu suze ne pomazu,sve dok naravno nije dosla mama.Taj dan sve je palo u vodu.
Ona je dosla umorna s puta i trebalo mu je obuci pidjamu jer nije htio tu i ja sam jedva mu obukla jer je opet plakao,da bi otisao kod mame i ona mu dala da obuce trenerku samo da prestane,i onda mi je plazio jezik-kao ;sad je mama tu,ne mozes mi nista!
Ja sam mislila pocet plakati jer sve ono sta sam trpila preko tjedna i ono sto sam ,ajmo reci postigla,nestalo je,i opet sam bila na nuli s njim.Ja ne krivim nju ,nije ona znala sta sam ja prozivila.

A prosli tjedan bili smo nesto nas troje na centru (Sara,fran i ja) i kad smo se vracali bilo je skoro podne,on taj dan nije isao u vrtic.Ona se nest morala vratiti na centar imala je sastanak neki,i on mi pobjegne kroz prozor,hoce ici s mamom,ona je tek izlazila iz dvorista s autom tako da mi ga je dala,e poludila sam,onda mi je pola sat udarao vratima,a ja sam sutila i bila u kuhinji,jer ako mu nesto kazem onda ce jos jace i jos duze,kad je prestao onda je dirao jednu veliku svijecu oko koje je staklo,naravno to sam mu rekla da ne dira jos prije tjedan dana,i razbio ju.
Nakon toga se smirio i igrao ,cak mi je napravio kolacice od gline.Ali ja sam na rubu,jedva sam cekala da Sara dodje da razgovara s malim i ukori ga,jer sam bila koma!
Kada je dosla ,otisla sam s psom u setnju i zapalila jednu za zivce,inace ne pusim tu ,ali tad mi je bila velika potreba.
Mali mi se nakon toga ispricao i od tada nas je odnos postao bolji.Pocinjem ga volit.

Eto toliko,sad mi je lakse kad sam se ispovjedila
Sad idem malo peglati,ne mam nesto puno,par stvari,i onda nest malo skuhati,djeca ne jedu bas puno,i naravno ono sto je bilo za rucak ne jedu za veceru ,tako da ce rucak biti jako brz.

I idem si jos jednu kavicu popiti .
Jer nikad ne znas sto ce se dogoditi danas, trebam se pripremiti ,ipak je ponedjeljak.

UTORAK 15.01.

Napokon je prosao ponedjeljak,sad se vec lakse dise .
Evo upravo sam se vratila iz kupnje namirnica,napokon ovaj u skolu,fran u vrtic,ma superiska.
danas sam bas raspolozena,a jos me vise oraspolozio duet sa skorom i juliska,dok sam vozila,pa sam malo pjevala sa Spalatom,pa sa nasom nacionale,odmah je toplije oko srca.

E dok mi nije susjeda malo tlak digla,vec su me upozorili na pocetku da nisu dobri sa susjedima,a ovaj pas je bas pogodio sta treba ,prije par dana,ja ga pustila malo da se proseta sam,i evo vidis budala trci,kad vidim je nesto nosi u ustima,kad ono budaletina nosi cizmu od susjede,ajme,mrak mi je pao na oci,ali je bilo presmijesno .

I nist ,pokidao cizmu i sakrijem ja to u smece,kad evo susjede,pita ona mene jer znam ja ,nest je cizmu promrmljala,a sara nije bila doma,ma kazem ti ja njoj da ne govorim njem.i da sam sama doma i ode.
Kad dva dana kasnije pojavi se opet i opet ona mene pita za cizmu,a ja se pravim luda,"kakva cizma?".
Ajd sara je bila doma,isto se pravi luda,kao :potrazit cemo je,mos mislit!
E i sad kad sam se vracala i dodjem u dvoriste s autom ,evo je prolazi i gleda ,a ima stvarno horor pogled,a i ta bas nije sva svoja,de ima dva psa,jedan mali i veliki i zovu se visky i teqila,de tko jos zove pse po alkoholnim picima .-ovdje stvarno nikad nije dosadno.

ovo je lud i ludji,pozdrav

p.s. danas sam vidjela tako jednog zgodnog tipa ;)

Jos uvijek UTORAK 15.01.

Vratila se moja sefica danas,napokon!
Danas sam s janom zadacu iz eng.rjesavala,ma sto je on tvrdoglav,kad misli da je u pravu,onda ne popusta,ma mogu se pokidati objasnjavajuci ,skoro dvadest min.smo se mi prepirali da se icehokey pise "icehokey" ,a ne "eishokey" po njegovom,ja ne znam vise tko je tu lud,nista isla sam si kavu skuhati!

E da mama mi je poslala paket i kavice u njemu,a nikako da stigne,pa sad pijem neku tu ,a tako mi fali nasa !
BUDITE TAKO DOBRE PA DAJTE KOJU VIBRICU DA KAVICA BRZE STIGNE! 

Tako je mirno popodne,ali sad poslije sedam opet akcije!!!!!!!! e onda cu ja otic peglati da nikog ne vidim i necujem,lijepo malo glazbice i milina!

Cak mi je sara rekla da ponedjeljkom najbolje da duze ostanem spavati i da idem van,a super, jos mi se i oni smiju,a ja ne znam sta je uvijek s tim ponedjeljkom .

Sad mi je pala ona pjesma napamet "...dont`worry,be happy...`,ma to je moj moto ovaj tjedan.

E da u subotu mozda opet idem na neki bal od ove male Marie u skolu!Bila sam pretprosle subote i to je kao bila maturalna,da znate kak je bilo lijepo,nije to ko kod nas da svaki razred zasebno ili nikako...Ovdje maturantice obuku bijele haljine,a muski jednaka odijela,rukavice i cijela skola i ostali gosti koji kupe ulaznice -svi su obuceni u haljine,bas ko na pravom balu,i kad se svi skupe,ulaze maturanti i otplesu svoju zajednicku koreografiju.Onda zapocinje party!!!!!!!!

U drugoj sali je bio kao disko i svirala je jedna mlada grupa strani rock,metal,ajd to mi je bilo super,samo mi je bilo muka od pijanih klinaca,a u drugoj sali je bilo ,pa mogu reci,dosta glamurozna,svirao je jazz band,plesao se valcer,ajme,tako mi je falio neko da me malo zavrti!
I osjecala sam se ko dadilja jer sam pazila na nju i jos dvije njene prijateljice,prvo sam si morala popiti casu crnog da to prezivim,ali one su bile dobre.
Ak nist drugo barem sam malo izasla,jer ovdje jos se nisam sprijateljila s nekim s kim bi mogla izlaziti,a nadam se da cu na tecaju upoznati nekoga inace cu grrrrr.

JOS UVIJEK UTORAK 15.01. PO DRUGI PUT

O super ,sad sam procitala mail od prijateljice i odmah se rasplakala,malo mi se previse toga nakupilo,jos su me ta djeca iscrpila,ne toliko fizicki,koliko psihicki,a inace sam dosta emocionalna tako da sve previse srcu uzimam.
Ali rekla sam si da necu vise ,da ovo trebam smatrati kao posao,sto i je!,a i svi mi fale,zato stalno nesto radim,ne mogu sjedit i gledati tv,a i ne zelim slobodne dane ,tada se samo bediram,jedva cekam da vise upoznam nekog,idem na kave,zapocnem neki normalan zivot ovdje,katkad se stvarno pitam sto radim tu s tom djecom,o divno; jos par mjeseci pa cu 20 god,imam osjecaj ko da cu 30 god.,cim naucim njem.idem odavde i def,ove god.upisujem faks,inace ga necu upisati do 50-te.

ma idem spavati,tomorrow is another day!
tko zna sta me sutra ceka ,u nove pobjede!!!!!!!!!

A morala bi si i nokte srediti,otkad sam ih odrezala samo mi se listaju i pucaju!

SRIJEDA 16.01.

E narode moj,jos jedan dan zapoceo je ludo u samu zoru!To bi sjekire padale da meni jedan dan zapocne i zavrsi normalno!
Sve je bilo uredu dok nisam sjela u auto,inace moj najdrazi ovdje,crni,sportski,automatik,ma di ces bolje!
Trebam malog odvesti na stanicu,i tako vozim ja fino,i vratim se doma,kad izadjem iz auta ,a nesto mi smrdi,kad ono ;ja budala cijelo vrijeme pod rucnom vozila,pa dobro da nisam auto zapalila,mislim da bi pola Austrije osvijetlila!
Joj nadam se da se to ne dogadja samo meni,jel ima jos koja vozacica ovdje da mi bude lakse pri dusi?

Imala sam ja jos akcije s autima ali bolje da ne znate,nist strasno,ali bolje ne!

A sad je nekako dobro,evo sam se bacila na dekoriranje predvorja,stigle su neke male foteljice koje su dali presvuci,pa sad micem,mozgam,a mislim dace biti very nice!
A ja mislim da ce mi sef dobit srcani,jer non.stop nesto mrdam,premjestam po kuci,sari se svidja ,tako da je i ona pocela mrdati neke stvari,pa mi je rekla da ce reci muzu da sam ja,jer bi bilo .
A sta da mu radim,on je tu samo dva dana preko tjedna,neka trpi malo!
Ma dobar je i on,luda kuca!

JOS UVIJEK SRIJEDA 16.01.

A vecer je bas mirna,evo malo sam s Franom gledala spuzva Bob,cekala sam da komp.bude slobodan,pa sad cekam da me mama nazove na skype,a dok cekam evo da vam se malo javim-nisam dugo!
Mislim da cu sutra otic sama u onaj hrv.caff sto je ovdje,ako ga budem nasla,jer je u drugom gradu,i Sara mi je rekla da odem,da izadjem,posto sad imamo dva auta,tako da nije problem.
Ide mi se i ne,a znatizeljna sam,mozda nekog i upoznam,a nekako mi se cini da ce biti prazno i da cu sjediti za sankom,ili u najgorem slucaju da je to disco pa ne radi obicnim danom!..hm..

ČETVRTAK 17.01.

DRAGE MOJE EVO IZVJESTAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.stigla mi je kavica -al cu sada uzivati,

2.e to ce sad biti opsirno-pripremite okice!

Jutro je pocelo dobro,odvezla sam malog u skolu,malo peglala,sredila kupaonice i onda sam se tusnula i krenila oko pola 11 h u akciju pronalaska hrv.caffa!
Bilo je kisno i tmurno vrijeme,tako da mi je odma napocetku moje ekspedicije raspolozenje bilo osrednje,cak sam si razmisljala da uopce ne idem,ali znatizelja je bila jaca!
Krenula sam,ni sama nisam znala kuda idem,bila sam par puta u tom gradu,ali nisam ga bas upoznala!
Pustila sam si cd-sa hrv.pjesmama da me inspiriraju na putu,ajme u gradu je naravno bila guzva,vrtila sam se s autom tamo-vamo,vracala na ista mjesta,ma poludila ,vec sam odlucila ici kuci,kad taman vidim neku benzisku i nesto mi kaze da moram tamo otic pitat jer zna tko za hrv.caff.,ma nije mi bilo uopce bed,tamo je neka zena radila za kasom,bila je bas ljubazna,i znala je gdje je hrv.caff,nije mi jos ni rekla ,a ja sam vec cvijetala od srece!
I sto je najbolje od svega ,benzniska je bila samo dvije ulice dalje od caffa,otrcala sam sa smjeskom od uha do uha u auto,i upalila pilu i krenula u osvajanje svoga cilja!
A sto sam se iznenadilla ,pa vec par puta sam prosla pored tog caffa,samo naravno nisam znala da je hrv.
A onda problem naci parkirno mjesto,pa se vrtim,pa odem malo dalje negdje se parkirati,pa onda ipak odustanem jer naravno zaboravih put do caffa!i opet se tako vracam i ko bingo,taman ispred caffa mjesto se oslobodilo,bocno se parkiram,bacim posljednji look na ogledalce,i trknem unutra,jer je kisa padala,pa da ne izgledam ko pokisla koka!
Udjem unutra,a ono hrv.glazba,ajme savrseno,odma toplije oko srca,kao da sam doma,a ono cujes hrvatski,zapravo cijeli balkan na jednom mj.,mozes birati,hoces hrv.,srpski,mozes i po bosanski,ima i hercegovaca,a naleti tu i koji rom-BAR TAKO KAZE KONOBARICA!
ma pravi mali balkan!
Caff se zove domino,pa sam si mislila da je crno-bijeli,a kad ono nema veze s dominom,prevladava plava boja,i vecinom je dekoracija na neke valove,nije bas elegantan,ma prava birtija,ali bitno da je hrv.ZAR NE?
Tada sam upoznala konobaricu,hercegovka,bas je draga cura,oko 1.70,crna kosa,zgodna,ima simpa lice,23.g.-toliko sam saznala!
I tako smo se ja i ona zapricale,pile kavicu,e onda je dosao njen prijatelj,pa smo si sjeli za sank,pricali ,cak me decko i picem casto,sto me nije vec jako dugo netko,ali mu fali malo prednjih zubi,prekrasno!!!!!!!!IMAM SRECE KO ZABA DLAKA
ali ajd hvala mu,ovak je simpa decko!
Pa smo se zezali ,malo viceve pricali,a onda mi je ona rekla da joj dolazi jedan zgodan prijatelj-a ja si mislim ako bude bio kao ovaj zgodan,bolje da ne dodje!
Inace cu molit Boga da baci peglu!!!!!!!!!!!!

I nakon nekog vremena vidim je ulazi neki zgodan,ma mislim si-to ne moze biti njen prijatelj,a kad ono JE!...njami...
Decko je visok,ima svijetlo smedju kosu,upravo frisko osisan,ima stila,i najbolje od svega,sve zube na broju!!!!!!!!!!!!!
I isprve bas nekako nije obracao paznju na mene,pa da, mislim si:pa naravno da nisam te srece!!!!!!!!!!
E onda smo se malo popricali,ajme pa on je i normalan,jednom rijecju njami,na prvi pogled cini mi se kao dobar decko,ima nesto u njegovom pogledu,nesto iskreno,bas zraci s necim!!!!!!...hm...

I on me castio picem,pa smo onda svi nazdravili s jeggerom,a ja sam smo guc popila,jer da sam vise,opalilo bi me,a vec sam opaljena od tog tipa!
Cak me cura pozvala da idem s njima van,ajme NAPOKON SAM SI NASLA NEKO DRUSTVANCE !
mozda me sad neko i zavrti
i tako sam se pozdravila snjima i krenula kuci,bilo je oko 13:30 h!

...ali naravno to nije sve,pa zar ste mislile da moj dan moze proci u najboljem redu,pisem vam nastavak nakon sto si odem kavicu skuhati,onu novu koju su mi mamica i tatica poslali...

....NASTAVAK.....

Nakon sto sam se ajmo reci,dobro provelo dopodne,onaj divan pas Maks,lijepo mi je unistio raspolozonje,zapravo dokrajcio me!
E oko 15 h isla sam ga prosetati,malo je kisica padala,ali nista strasno,vodila sam ga na lancu,i uvijek ponesem one njegove keksice ,pa bacam putem ,a on jede,jer onda ne skace na mene,ko ivica i marica-
I jos si razmisljam,jer da se presvucem u staro pa da ga idem setati,ma reko necu ionako vise ne skace na mene kad mu putem dajem keksice,jer mi se mrsko presvlaciti sto puta na dan zbog njega! i tako se mi lijepo setamo,cak sam ga izdresirala,kad kazem "sjedni",onda on sjedne i dobije keksic,bas funny,bar sam nekog izdresirala ovdje!
Vracajuci se doma,on je non-stop nesto njusko,a ja sam bila zamisljena,valjda pod dojmom od podneva,i poceo on malo brze ici,ajd ja isto malo potrcim,a majko moja kad je on stao trcati ko budala,ja nisam uspjela pratit njegov tempo,i vicem mu ,ma ne tepe taj mene i naravno dolje je bilo blato i tako sam vam drage moje fino sletjela u to blato da sam ga nasla i u gacama!
joj ,mislim da mi je tada pao taki mrak na oci,da sam ga mislila zadavit!
Jos ga vidim kako on stoji u daljini i gleda me,pa sam si mislila da mu je zao sto je to ucinio,pa gleda jel sam ziva,ma sigurno,lanac mu je bio zapetljan o granje pa je vjerojatno ceko i pito se kad cu ja ustati da ga otpetljam,ma joj sto ja ne volim to pseto,kad bi bar on ovdje bio normalan!

hm,to bi ,ja mislim ,bilo to za cijeli dan,ma i previse!

PETAK 18.01.

Malo sam zakasnila s jutarnjim pozdravima,dobro vam vece drage moje. 
Moram priznati da je danasnji dan protekao mirno i normalno,ali za sada!

Jutro smo sara i ja proveli dostavljajuci napokon zadnje dokumente koji mi trebaju za vizu,ta papirologija nas je izludila!
Onda smo malo kupovali namirnice i ostalo za kucu!

Nastavak:

E da-zaboravih,jucer sam vam mislila dovrsit sta mi se dogodilo i nakraju je mali oko 8 gledao crtic na kompu,i cekam ga jos pola sata da mu zavrsi i nikako i na kraju sam u 21 h zaspala!a bar sam se malo naspavala jer obicno uvijek idem spavati dosta kasno,oko 23 h,jer nikako da se skinem s kompa,a ujutro se rano dizem,tako da mi je u jednu ruku dobro dosla koja min.vise sna!
E dok sam vozila klince iz vrtica,uvijek idem po maloj cestici kroz sumu,stane jedan i pol auto,stvarno su im ceste koma,na tom putu nema nikad guzve ,rijetko kad prodje koji auto putem.
Tako da tu uvijek vozim 30 km/h jer stvarno nikad ne znas sta te iza malog zavoja ceka !
Kad ono bijeli mercedes,malo je vise vozio po sredini ,a nisam ni ja bas vozila skroz na svojo strani ,ali sam ga na vrijeme uocila malo zakocila i zaobisla ga,tek kad mi je doslo u glavu sta je sad moglo biti,onda me malo trta uhvatila,ali sam nastavila i dalje vozit normalno,pogledam ja u retrovizor,a taj mercedes se jos ne mice s mjesta,izgleda da se netko dobro preplasio!
A sta cu,stvarno se trudim biti oprezna kad vozim,a pogotovo kad su djeca sa mnom,ali stvarno nikad ne znas ,kakvih budala na tim cestama ima!

Ajd fala bogu prosao i taj dan

drzite mi fige za veceras,moze i koja vibrica!!!!!!! 

SUBOTA 19.01. 

A nema jos nista novog u vezi njega,jer nisam imala vremena otici,mislim da cu sutra svratiti na jednu kavicu tamo!

Jutro je proteklo bas mirno,da samo znate kako imam dobro sefove,samo mi govore;bez stresa,odmori se,prestani raditi!!!!!!!!!!!!

Onda su oni otisli u drugi grad nesto obaviti,a ja sam trenutno sama s klincima!
Naravno mali mora ucit,a nece,a ja si mozgam pa kako da ga natjeram,i onda sam smislila da bi bilo najbolje da nauci kroz igru.
Tako sam uzela cokoladni smoki i u jednu posudicu stavila te okruglice,a druga je bila prazna.Posto je ucio rijeci iz engleskog,(zapravo trebao ih je samo ponovit iz deset lekcija),tako da za svaku pogresku stavlja kuglicu u praznu posudicu i to ide meni, a na kraju sta mu ostane to ide njemu,bilo je bas zabavno,malo smo se smijali,malo je pojeo koju u medjuvremenu,malo je bilo natezanja,ali MISIJA JE OBAVLJENA!

Navecer idem s malom Mariom na bal,jos nisam smislila sta cu obuci!
Ne da mi se nikakva haljina,mogu biti svecano odjevena i bez haljine,´smislila sam si kombinaciju ,sad cekam da ovi dodju doma,pa ja odu u soping!
A bas mi se i neda ici,ali dobro je sto se taj bal nalazi u gradu gdje je i hrv.caff,hrv.disco,tako ak budem krepavala od dosade,palim pilu i kidam tamo!

NEDJELJA 20.01.

Evo mene,odmarala sam se od sinoc,joj drage moje,bilo je koma,ali doslovno koma!!!!!!!!!!!!!!  
Kad su oni dosli,cak sam i u soping otisla kupit si kosuljicu,slatka,svilena,siva i veze se oko struka s masnom,ali ju na kraju nisam obukla,kad sam probala ju doma,nije mi se vise svidjala ta komb.,ali upotrijebit ce se kad-tad!
e onda sam brzinski kosu kovrcala,sminkala se,u 19 h smo trebali krenuti,a ja u 18:30 h jos ne mam pojma ni sta cu obuci,pa mi onda sara nosi iz svog ormara stvari,to vam je bio cijeli kaos,i na kraju nabacam nesto na sebe,ali ispalo je elegantno,bila sam u hlacama,ma nije mi se dala haljina oblaciti,i tako smo zbog mene krenule u 19:30 h!
a da vam budem iskrena,briga me,prosli put su one kasnile pola sata,inace sam od onih sto su uvijek tocne,ali sada je bila izvanredna situacija
Zato sto su primadone htijele ici ranije u jedan caff jer ih tamo cekaju ostale primadone,pa da si zdrmnu aperitiv,sara je rekla bez alk,ali sta cu,ona ce piti iako joj ja zabranim,a ovako je barem imam donekle pod kontrolom,ali dobra je Maria nije se napila!
Jer tamo su svi ti balavci pijani,mislim to mi ne ide uglavu kako ih nije stid ili strah kad su tamo bili i profesori,roditelji,

Ali ajd sta cu ima ja!
Kad smo dosli u taj caff,prvo su toliko brzo hodale ,ja sam bila u petama,pa kao da su na maratonu,ajd dosli mi u taj caff,to sve pijano,o super,ajd jedva sam cekala da maznem nesto da mogu to sve prezivit.E nisam ni popila do kraja,vec se spremaju :idemo na bal!
Dosli mi tamo,kad onaj zastitar na ulazu nije me htio pustiti unutra jer sam u hlacama,e a kakve su te male balavice prosli put dosle,kao punkerice,u crnom,cupave,s pokidanim najlonkama,a mene nije htio kao pustit,ja sam barem bila elegantna i sa stilom,joj pao mi je mrak na oci,malo sam podigla nogu u zrak da vidi da imam pete,ajd pustio me!
i naravno ajd popila ja,a one pa tamo ,pa vamo po tom discu,a ja bi negdje sjela,ili barem stajala na jednom mjestu,a ne se setala,ma meni puklo,ja se pokupi u auto,dam joj nest novaca i odem u hrv.caff.
Uspijem ga naci,parkiram se odma do nadjem mjesto,i udjem kad ono ekipa smrti unutra,staronje kojekakve oko sanka ,ma reko ajd popit cu kavu,da nisam bas uzalud dolazila,i tako ja nju maznem na brzake,jos ju nisam morala ni platit,ma super ,a sad kidam nazad!

A sad treba naci put do tamo,jer sam totalno zaboravila,a i bio je mrak,vrtim se tamo,pa vamo,pa zadjem u neku ulicu iz koje nema izlaza i malo drmnem auto iza sa zadnjim krajem svoga,s onim sto je za vucu,ali nije nikakva steta nastala,pa sam nabrzake pobjegla da me neko ne vidi,pa se vratim,pa ugledam jednog decka koji je stavljo letke na aute,pa mi je objasnio,bas dobro prica eng.ima malo nekako britanski naglasak,bas sweet!a i sladak je i zgodan-to onak usput da vam kazem!

I tako ja dosla na parking,e a parkiranje je skupo na tom parkingu,prosli put za 5 h parkiranja platila sam 9 €,onda sam ih otisla obici ,malo sam pocela plesati s njima,da bas ne ispadne da sam stara baba,ali tako sam se osjecala medju njima,ma ja volim plesati i mrdati guzom i ovim malim blagom gore,ali oni skacu,a ne plesu,cak sam dobila po glavi,netko me dobro opalio,ma onda sam se vratlia u auto,bilo je oko 22:30 h i malo pridrijemala do jedan,ma i tako sam bila umorna.

na ljestvici najgorih izlazaka ovaj je definitivno zauzeo prvo mjesto!

Danas smo bili u restoranu na rucku,tako da cijeli dan pokusavam doci sebi,jer sam zaspala u dva ujtro i nikao se razbuditi,eto to bi bilo to,ne mam vam snage pisati o danasnjim dogadjajima,maybe sutra!

PONEDJELJAK 21.01.

Imam veselu vijest: ponedjeljak je prosao bez losih dogadjaja,znaci da sam normalno krenula u novi tjedan,ajme ne mogu vjerovati,napeto sam iscekivala danasnji dan i molila Boga da prodje sve dobro,vozila sam sporije nego inace,zapravo sve sto sam radila, radila sam s velikim oprezom i uspijela,koje olaksanje!

A sad bi mi dobro dosla koja piva mmm,da zaokruzim danasnji dan!  

Ujutro je bilo malo nemirno,naravno Jan u kuhinji dok je cekao vrijeme za polazak,pustao glasno neke gluposti sa mobitela ,a drugi su spavali pa sam mu uzela mobitel,a on malo za osvetu otisao je u sobu i jedva sam ga izvukla iz sobe da ide u skolu,onda sam pomislila da ce ovo biti jos jedan u nizu MRAK PONEDJELJAKA!
ajd odvezla sam ga do stanice i rijesila ga se napokon,e onda se digao sef i ostala ekipa,dosla je mala cura mu ,pa su onda jeli pahuljice,e da bi sefic dragi dignuo mi tlak jer je trazio kapu od kasmira koju je platio 40 €,ma iskreno je... se meni za njega i za tu kapu,sta mi ima dizat tlak rano ujutro,ajd sara je nasla i krenuo on na put za bec(jer tamo radi preko tjedna) i kaze mi :HAVE A NICE VIKEND,ma reko i tebi,ali samo idi(-to mu nisam rekla) ,i otisao napokon ;rijesila se i njega!

Sara je odvezla male u vrtic,mislim da i ona malo ima fobiju od mog ponedjeljka!
Danas nista nisam kuhala rekla mi je da ne trebam, ,tako da smo ja i ona oko podneva isle u soping,pokupile malog iz skole,svi smo rucali sendvice iz supermarketa i to na parkiralistu obasjani onim malim zgoljavim suncem!
Nakon "rucka"malog smo odvezli kod jedne uciteljice na instrukcije,a sara i ja malo smo razgledavali cvijece i nakon toga svi zajedno doma,a onda obadvojica imaju hokej danas,opa malog Frana odvezi u 4 ,on zavrsava u 5 h,a Jan pocinje u 5 h ,a zavrsava u 6:15 h s treningom.

Bas sam si mislila malo svratiti u hrv.caff na kavicu,a i Sara mi je rekla da u sub.moram izaci van ,a ne cu valjda sama ko najveca tu jadosica,hm...,i zato moram otic u taj caff,da jos malo popricam sa ekipom,pa da im natuknem da idemo van i naravno da me povedu,moram se utrpati,samo moram smisliti da to bas ne ispádne kao utrpavanja,ma uostalom nek ispadne kako god,bitno da ja izadjem,ZAR NE?

Sad se idem malo s mamicom cuti !

To bi bilo to od mog pisanja za veceras...hm...

drage moje samo za vas jedna-ali vrijedna pusa.

UTORAK 22.01.

Dan je prosao jako dobro,a mislim i da ce mi cijeli tjedan zavrsiti very nice,jer sutra Sara ide u Bec i vodi malog Frana sa sobom,tako da jedva cekam jutro da ih odvezem na stanicu,zante onu nasu KAD MACKE NEMA ONDA MISEVI KOLO VODE; TAKO DA JAN I JA OSTAJEMO SAMO DO PETKA!

Superiska,tako da sutra idem na malo duzu kavicu u hrv.caff.

A danas sam malo peglala,spremala po kuci i kuhala rucak ,ona nasa prava zenska,: VISE STVARI U ISTO VRIJEME,tako da sam pravila dvoje razlicith vrsta snisli,jedne u umaku od vrhnja,a jedne u umaku od sosa,jer im rok zavrsava preksutra pa da ih skinem s ´duse,kuhala sam rizu,a usput sam jela ostatak "sunkice" od sinocnje vecere ,i pripremala stol,a onda je pocela festa:prvo mi je riza pokipila,onda su mi obadvoje snicle u duetu zagorile,a onda sam bila i vatrogasac,ali na kraju sve je ispalo super,ostale su mi snicle od sosa,tako da imam´rucak gotov za sutra,zapravo vise veceru,jer mali odma poslije skole ide kod uciteljice na instrukcije,pa ce rucati sendvic u autu!

E drage moje vjerne citateljice pripremila sam nesto za vas,na prijedlog moje mame,koja je zandar ovdje, i nadgleda da ne bi napisala nesto sto nije za oko,ali ako zgrijesim koji put,malo sam joj daleko ...
Evo vam mene,tocnije nas cetiri sa prvog bala, ,eto da znate s kim imate posla!

ALI TO NIJE SVE;imam i nagradicu za onu koja prva pogodi!

Necu vam unaprijed reci o cemu se radi,pa ne bi bilo fora!!!!!!!!

SRIJEDA 23.01. 

E drage moje,danas sam bas umorna, a jos moram s malim eng.proci ,eno ne mozes ga skinuti od tv-a.
E da tako sam ja njih sve otpeljala ujutro ,spremila se i u caff.
Sve bi bilo dobro da ja nisam zaboravila kako opet doci do njega,tako da sam ga trazila opet vise od jednog sata,idem tamo jer sam sigurna da je tu,i tako cijelo vrijeme,sve obisla,joj pukla sam na kraju,nist opet na benzisku,kad izlazim iz auta kad dva zgodna tipa izlaze iz lipog srebrnog mercedesa, ,i jedan gleda u mene i smjeska se od uha do uha,sad si ja mislim,jel taj lud,ili sta,i gleda i dalje ,de meni vec neugodno,odem ja unutra u tu trgovinicu na benziskoj i pitam tu zenu,ali naravno nije imala pojma,okrenem se da cu izaci,KAD EVO TI OPET OVOG SA SMJESKOM;a sladak je,ne znam sta mi je sladje autic ili on ... ...ma bila sam previse zivcana da ga i gledam,a sad mi je zao... ...podsjetio me na mog ...hm...bivseg,to mi je jos zalosnije (tako mi se i on smjeskao dok je bio sa svojim prijateljem,ali to nije obican smijesak,kao da mi snjim zeli nesto poruciti,kao da preko njega zeli da ga zapazim,da osjetim neku povezanost...kao ona konjina kad sam ga prvi put vidjela-ma vjerojatno haluciniram,ko da cu ga ikad vise vidjeti u zivotu) ajd sjednem u auto i okrenem se,kad evo ih,namjerno su prosli pored mene onako polako i ja kakva sam smotana jos mi se i auto ugasio,al sam mu... ...
onda sam posljednjim nitima zivaca otisla na drugu benzisku i pitala i ajd zena mi objasni,ali stvarno ne znam kako se ne sjecam,znam tocno tu benzisku od prosli puta i put i sve,ali ju nisam nasla...
i opet se vrtim kad stanem na cosku i slucajno pogledam kad ono taj caff,reko napokon!!!!!!!!!

Taman neka zenska izlazi s parkirnog mjesta i ja uskocim sa svojom pilom.
Sva sretna udjem unutra,kad ono ko hladna voda na mene:ta cura vise ne radi bila je samo na zamijeni,ajd popijem kavu i to brzinski ,jer jedva sam cekala da izadjem odatle jer sve je puno onih babaca i naravno zaboravim pitati vlasnika da mi da njen broj...bas sam

I tako odem opet na benzisku tenkirati,i na wc,jer sam se skoro popiskila,nisam imala volje u caff ici na wc.
Kad sam obavila to onda sam malog pola sata pred skolom cekala da ga odvezem na instrukcije,e onda kad sam opet jedan sat cekala da zavrsi ,bila sam malo u kupovini,jela na parkingu i otisla po njega i opet ga malo cekala...sto ja mrzim cekanje,a uvijek nekog ili nesto moram cekati..
Jedva sam cekala da dodjemo doma i onda sam ono pseto vodila u setnju.i stalno nesto jedem, 958 ,sad mi je muka,ali malo mi je prestalo,bilo mi je vise kad sam pocela ovo pisati!

A sto cu na dijetu,sve ce se prasit,samo ne idu mi dijete,ne mogu se ja odreci puno papanja... ..njami...

sad trebam eng.s njim ponoviti,a ne da mi se,ona meni kaze da ja budem jaka kad ona ne moze biti snjima,e pa stvarno ne znam tko je ovdje mama njima,e da promijeni neke stavove i da ne pregazi svoju rijec,imala bi autoritet nad njima,pa da ,reko super nek mene onda mrze,kad im naredim nesto sto oni ne zele!
Ma briga me,kako ona tako i ja ,odsad,evo mali gleda tv-neka uziva,sama je rekla da joj je svejedno ako joj mali ide na popravak iz eng,pa nek ide..

PETAK 25.01.

Evo mene drage moje,nije mi bas bilo do pisanja ova dva dana,ali danas sam ustala iz mrtvih,napokon,vec sam i sama sebi isla na zivce,puna sam energije i inspiracije....cim se vas rijesim za veceras,bacam se na dizajn..bit ce nesto veceras od mene...

A i nisam vam bila bas zanimljiva ova dva dana.
A moram priznat da mi je masta prilicno bujna bila ovaj tjedan,ne volim bas ovu kucu,a pogotovo ju ne volim kad sam sama doma,jer je stara i puna starih slika i imam osjecaj da ce mi ti likovi sa slika propricati,tako da jurim kroz hodnik i stepenice ne gledajuci u slike,a to je sve kriv film od prije par subota...
Isle smo u kino mala Maria i ja,a prije toga smo si odabrali da cemo gledati film s Will Smithom :"I`m a legend" i jos pise na internetu da je to kao akcijski,a i tako mi se nije dalo nista drugo ni gledati,bila je neka romanticna bajka u to vrijeme,ma reko jos mi samo ona fali,dosta mi je gledanja romantike i bajki,i odemo gledati Willa,ajd reko ak nist drugo on je bar sladak.
Lijepo smo si kupile kokice i sok,i sjele i cekamo da pocne filmic.
Poceo on ajd neke akcije su pocele kad malo dalje,a to HOROR, ,ajme meni , cijeli film sam gledala kroz dva prsta,ali ja inace volim horore,ali posto nisam znala da je ovo horor nisam se pripremila na to da cu gledati nesto strasno i jos plus oni efekti i zvuk u kinu...
Jedva sam cekala da izadjem iz kina,da dodjem sebi,jedva sam auto upalila ,i sad me strah po mraku negdje....

Bas sam luda ,a znam da i vi to mislite,a sta cu....

Veceras je Sara dosla,dolazi vikend,zapravo vec je skoro poceo i onda je tu uragan,jedva cekam pocetak tjedna da se svi razidju,ma brzo ce ta dva dana proci,nece mene Bogo iznevjeriti,brzo ce on kazaljke okretati...

Danas je bilo tmurnije,sunce je tek pomalo virkalo kroz tmurne oblake i blagu maglicu,a i bilo je nesto hladnije nego jucer.

Jedva cekam proljece ,tada se i ja budim onako kompletno iz zimskog sna,to mi je najdraze doba,sve cvijeta,onaj divan miris trave i rascvalog cvijeca,a tek tratincice,odmah je sve puno boja i topline.....dodje mi da zaplesem... ...ili mrdnem malo guzom

NEDJELJA 27.01.

Kraj mjeseca,napokon,dosta mi je vise zime,danas je bilo cak i iznenadjujucih +10 jer je jucer jos bilo u minusu!

E da; sinoc,ma bolje da sam ostala i peglala,vise bi se zabavila!

I tako sa sam se ja skockala,kad sam skinula folije s kose,iskreno bolje da sam s folijama isla van,kosa mi je bila katastrofa,tako da sam povezala repic.
Ajd krenem ti ja,i razmisljam reko ;bilo bi mi dobro da tenkiram,jer nikad ne znam di cu zavrsiti da ne ostanem bez goriva,prva benzinska nije radila,pa stanem na drugoj,
i tako sam nahranila svoju pilu i krenula u akciju,ak nist druga bila sam sretna jer vozim.

EVO NASTAVAK....sorry sto me nema tako dugo,malo sam se zapricala sa svojima,a vrijeme leti ko ludo...

...jer vozim "svoj" automatik,(da je bar moj-nista moram se bogato udati) ,nadjem disco,ali onda je trebalo naci parkirno mjesto,jos vidim taman prazno mjesto odmah ispred ulaza,reko ;malo mi ipak steka njemacki,jos da ga pauk odnese,onda bi si jos vise uljepsala vece,tako da sam vozila par krugica okolo,i na kraju se netko parkirao na to mj ,tako da sam ulicu dalje morala ici parkirati,a ne da mi se bas hodati,mislila sam onak ko prava gospodicna odmah ispred ulaza da ne moram hodati jer sam imala pete.. ..
E onda sam usla u disco,kad vidim,oko mene mrak i tisina,sad si mislim jer sam ja to promasila ulaz,ajd spustim se stepenicama dolje i vidim svi stolovi prazni,valjda su konobari tek dosli,a bilo je 22:30 h,o super,brzo sam u rikverc i taman neko pocinje svijetlo palit,de jos ak me neko vidi pomislit ce da sam malo luda,ili ... ..
Ma de ,sramota me,ionako sam se osjecala jadno jer sam sama!

I sta cu sad,pa si razmisljam,ma ne da mi se ici odmah doma,pa nisam se bas skockala bez-veze,ajd idem ja potraziti neko mjesto pa da si barem nesto popijem,ak nist drugo,i tako prvo malo razgledam i onda odustanem,i krenem prema autu,ma reko s njim cu ja razgledati,ne da mi se tu pjeske,jos hodam ko kílava baba u petama ,a i zima mi je pjeske,bas je bila hladna noc .

Sjela i upalila i krenula u novu potragu,trazila sam nesto,onak neki normalni caff,di se vidi koji mladi covjek,a ne ovi babci,u onaj hrv,caff nisam ni pomislila ici,jer sam vec kroz prozor vidjela one babce ,cijeli pijani balkan je tamo,i tako da nisam nasla i odlucila sam na prvu benzisku stati da si popijem kavicu i 898 na miru.
I tako stanem i narucim kaficu,ajd svidio mi se caff na benziskoj,ajd nije bilo nigog srecom,tako da je samo konobar mogao misliti kaka li sam to jadna sama,i da cu zapaliti,kad vidis dolazi konobar donosi kavicu i kaze :NO SMOKING,e u tom trenutku malo me otusirao s ledenom vodom,samo sam pomislila:jer ova vecer moze biti gora i jadnija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I tako ajd reko popit cu tu kavu,i gucnem i sprzim si jezik,i tada mi je stvarno bilo dosta ,lijepo sam se digla odnijela mu tu kavu i rekla kako ne mogu popiti kavu,a da ne zapalim,kako covjek ne bi pomislio kako kava mozda ne valja,ipak nije on kriv za moju propalu subotu,platila i krenula doma!

Dosla sam u kok 23 h,presvukla u pidjamu i gledala neki film i zaspala.
Ma cijelu noc sam nekako nenormalno spavala i probudim se ujutro kad me nesto zulja,kad ono igla ,pa mi odmah rano ujutro nije bilo jasno kako ju nisam preko noci osijetila i ubola se,a cijelu noc na njoj spavala,pa sam se odmah sjetila onih ludih japanaca kako na iglama leze!

Digla sam se oko pola 10 h,nije mi se dalo prije,pa sam malo peglala,skuhala rucak,i slusala dreku ,male Marie i Sare,a reko vec sam postala i otporna na buku,tako da ih ni nedozivljavam.
A kaze meni Sara da je mislila da ja uzim tamo sa svojim Hrvatima,i da cu se utro probuditi i propricati na hrv.. ...ma sigrno,kaze ona meni da sam trebala otici kod njenog sogora u restoran i zabavila bi se,a nisam se ,da budem iskrena,ni sjetila toga,a i sta cu tamo osijecala bi se jos jadnije,tako da smo popodne na internetu trazile hrv caff u tom gradu,i zvala ona okolo raspitivala se,nekad mi se cini da je ona vise zagrijana za te izlaske od mene ,ak nist drugo-sefica je rock!!!!!!!!

Ne da mi se vise pisati,terbala bi jos neke mailove poslati,a nemam snage,pa ce mi frendice reci da se prvo ovdje javljam ,a onda njima,kako god okrenes,malo najeb...

PONEDJELJAK 28.01.

Trenutno mi se poruka koju sam pisala jedan sat,obrisala i stvarno nemam snage ju pisati ponovno,jer sam previse zivcana,ljuta,osjecam se sama na svijetu,i danas mi je jedan od onih odvratnih ponedjeljaka,tako ki fale moji da vam ja to ne mogu opisati,tako bi voljela opet biti mala curica bez briga,milijun stvari mi je odjednom u glavi ,imam osjecaj da ce mi glava eksplodirati,i sto je najbolje tu pisem ovaj dnevnik jer to je jedini nacin da komuniciram s nekim,osjecam ko da pricam s robotima,osjecam se prazno,
bijedno,tako mi treba neko,kad bi barem mogla par minuta ne razmisljati,da se malo odmorim.

Sto ja radim ovdje uopce,s jedne strane ovo je dobra prilika na naucim jezik i zaradim usput,s druge ovo nisam ja,fale mi moje curke,fale mi kavice i druzenja,cak mi i svadje fale,cak mi i moj grad fali...

....ali ipak cu napisati poruku iznova pa makar do neko doba ju pisala,jer tako cu jedino moci zavrsiti s ovim danom,,jer sad osjecam i neku obvezu sve to napisati ,ni sama jos ne znam kakvu,mozda je to samo sve ovo sto pisem zapravo ujecaj danasnjega dana i def.ne zelim ovu poruku sutra procitati i prisjetiti se kako sam bila jadna veceras..
Uglavnom jutro je pocelo onako malo cudno mogla sam preosjetit da ce danas biti svega,no podsvjesno sam znala da je ponedjeljak samo sam zaboravila da mi je ponedjeljak inace horor dan..
Malog sam ujutro probudila za skolu,naravno kad sam izasla iz sobe nastavio je spavati ,a ja sam pripremala stol za dorucak i sipala hranu iz konzerva za macke i psa,bilo je oko 20 do 7 kada je sara usla u kuhinju i rekla mi da je mali rekao kako ga nisam probudila jer je htio ici ranije na vlak,objasnila sam joj sto je zapravo bilo,a i valjda je shvatila,a i briga me,bitno da nije u skolu zakasnio,ajd Fala bogu nisam ga ja vozila na stanicu nego ona,nije mi ga se dalo ni gledati.
Otisla sam se istusirati,a sara je odvezla djecu u vrtic jer je tata od njegove male prijateljice zaspao,pa sam mislila kako je crni ponedjeljak presao na drugoga,iako znam da to nije lijepo ,ali osjetila sam olaksanje!
Kasnije smo sara i je prijepodne proveli vozikajuci se i kupujuci namirnice,pa smo bile u cvjecarni,tamo sam si kupila crvenu ljubicu,podsjetila me na djetinjstvo pa ce unijeti malo topline u moju sobu ,a i dekorativno se uklapa,zatim sam si kupila staklenu valjkastu posudu koju sam napunila kamencicima ,i vodom,pa sam se dosjetila da stavim ljesnjake koje sam sakupila jos prije par tjedana kad smo se mali Fran i ja igrali u vrtu te stavila mirisne svijecice od vanlije,ajme sad mi je odmah ljepse boraviti u mojoj sobi.
Vrijeme je bilo predivno,oko +15 je bilo tako da sam jedva cekala da idem s Maksom u setnju.
Dovezla sam djecu iz vrtica i onad sam vozilaa Jana na hokej.
Kroz naselje kroz koje sam prolazila na putu cesta je uska da jedva stanu dva auta,tako se vozi jako polako,s moje strane je bio nogostuo ,a s druge strane ceste trava na kojoj se moze voziti ako naidje drugi auto.
Iz suprotnog smjera dolazio je auto,i naravno majmun nije htio sa svojom krntijom malo po travi,nego je nastavio voziti,a ja da sam skrenula jos malo desno ostetila bi kotac (to mi se vec jednom dogodilo,ali na srecu samo glava od kotaca je bila malo zagrebana,a dadilja prije mene ostetila je cijeli kotac , ,tako da imam fobiju od toga) i retrovizori su nam se sudarili,ja sam mislila da je cijeli otisao,stala sam sastrane,ali na srecu samo ima mala ogrebotina,a genijalac nije ni stao nego je nastavio voziti,bila sam ko ljuta papricica,mislim da se njegovoj mami jako stucalo tada !
Ispricala sam to sve Sari ,ali ona se nasmijala i rekla da nije strasno,a ja sam i dalje osjecala griznju zbog toga,i onda naravno mi se malo pojavi i ono od prije sve tako da sam sad ko tempirana bomba,ali sto sam pri kraju s ovim pisanjem sve mi je lakse i ne osjecam vise krivnju,mislim da cu sada lakse spavati kad sam se ispovjedila!
A i osjecam se puno lakse..
Ipak nije tako lose imati kompjutorske prijatelje ili slusaoce,nadam se da vas nisam uvrijedila nicim,samo sam se malo ispuhala,sada mogu s nadom u bolje sutra!

UTORAK 29.01.

Danas se vec lakse dise,jos kad se sjetim da mi je placa jos koji dan, .
Onda vas castim drage .
Sara mi je pronasla jos par hrv.kafica,i jedan original hrv.tako da maybe jos veceras svratim i ne mogu docekati da feštam !
Hm...danas sam dobile one "stvari" tako da sam jos kraca sa zivcima ,ali nastojat cu pjevati danas , .

Sad idem nastavit kuhati pa se cujemo veceras,skoro sam napisala i vidimo, .
Gotovo,luda sam...
Samo sam malo iskoristila guzvu dok je komp.slobodan da provjerim malo vijesti!

PETAK 01.02.

Drage moje,evo mene,ma nisam mogla na komp.,a na kraju je ispalo da sam mogla,jer ova moja pametna sefica u srijedu je isla u bec,i mogla mi je reci da samo ugasim komp.da ga ne ostavim upaljenog,jer su stavili novi internet ,ona ne zna staviti tu neke zastite pa da joj se netko ne ubaci,nego mi je danas rekla
 Do cet.poslijepodne bila sam sama s ovim malim majmuncicima i uspijeli su mi pojesti sve zivce ,cak i one za koje nisam znala da ih uopce imam , u tom kratkom vremenu!

U srijedu ujutro sefica mi ode za bec,djeca u vrtic i skolu i ja jadna da iskoristim malo guzvu,sredim se i pravac "chicago"-hm...tako se zove novi hrv.caff koji mi je pronasla.
Pronasla sam ga od prve,malo mi je duze trebalo da se parkiram ali i to sam uspijela odmah ispred ulaza u caff.
Ne da mi se pjesacit,malo sam se ulijenila .. ..

Bila sam malo nervozna,samo sam se molila da ne bude rupetina ko onaj,jer na prvi pogled izvana mi se cinio kao cista rupa,ali kad sam dosla unutra laknulo mi je,bio je to jedan od normalnih kafica,zapravo to je i snack-bar.
Sjela sam si fino za sank,i sad si mozgam jer da narucim na hrv.ili eng.,jer bilo je malo ljudi ali su na njem.pricali,pa sam si mislila da to mozda nije hrv.caff.
P odlucih se za eng.,narucim ,kad evo cujem prica se i hrv.,dobijem kavicu i kazem :"Hvala",a na to ce mi sef tog cafa: .."pa sta se patim,sta ne pricam hrv.",a sta ja znam jer to je ili nije.
Tako da sam upoznala sefa,simpa covjek ,srednjih godina,bosanac,tako da sam se zapricala s njim.Rekao mi je da mu treba doci jedna cura iz vinkovaca konobariti,pocinje od prvog,a to je danas,ajme bila sam tako happy,(samo se nadam da je neka normalna),,tako da cu sutra opet na kavicu...
I jos je mene htio zaposlit,ma ajde bezi,ne mogu vise smislit konobarenje,pa mi je rekao da ako imam kakvu kolegicu da mu treba jos jedna cura,ajme jos ljepsa vijest,mozda uspijem nekog dovuci ovdje od ovih mojih curka,ali to ce biti malo tezi slucaj,a mozda od mojih prijateljica prijateljicu,ma nekog cu ja dofurat ovdje... 

E da ,to mi je bilo najjace od svega,jadan kaze da mu sve cure budu najvise po sest mj. jer upoznaju nekoga ovdje i udaju se,osjeca se ko agencija...
I mene bi dao udati,ma reko jos mi samo to fali...vec sam dovoljno

Ali nisam bila bas dugo jel me zub poceo bolit,morat cu kod zubara sljedeci tjedan .
E onda sam trebala otic pred malog u skolu jer moram ga vozit na neku terapiju za sluh,ali imala sam jos dosta vremena pa sam mislila malo parat oci u trgovackom centru,na kraju sam dosla tamo i odustala,okrenula se i ipak otisla pred skolu cekati.

U autu sam skoro zaspala cekajuci,ali evo ga napokon,pa sam mu kupila sok i sendvic na benziskoj,jer je naravno zaboravio ponijeti sendvic, sok i novac ujutro.
I onda sam ga cekala jedan sat u autu,kaze meni Sara to je kao 15 min.a ha reko,ucrvala sam se u autu,jos me i zub patio,a super reko.
Dosli smo oko tri doma,pa sam brzo otisla s psom u stnju,pa po malog i malu u vrtic,dosli smo oko 16 h doma,pa sam ispekla gotove lazanje,to je bilo gotovo za 25 min.i onda smo svi zajedno vecerali.
Naravno prije toga malci su se skoro potukli, Fran je zapoceo tako da sam mu zabranila da gleda tv-u mojoj sobi,a ovi dvoje su gledali,vidim i ovaj mali bi,smirio se,e onda se morao otic ispricati Janu,ajd onda je bilo tisina.
Jan je morao uciti eng.,jer je imao neki test sutradan,pa mi je obecao da ce nakon crtica .Roditeljii od male cure su dosli po nju,bilo je oko 18 h.
E onda sam Janu rekla da mora ici uciti,cekala sam ga u njeg.sobi ,a on je kao trebao na wc.Kad zvoni meni mobitel,i zove me sara i pita di je Jan,ja kazem na wc,kad on pametnjakovic zvao mamu da joj kaze da ne zeli uciti,tlak mi je skocio na 200...
Otisla sam istog trena do njega,a on nije htio ni s mamom pricati vise,ja sam ostala u soku,jer vise ne znam ko je ovdje lud.
Molila sam ga sto puta,on je lezao ispod jedne ljuljacke u hodniku na katu i ljuljao ju,ja mu pricam ,ne dozivljava me,a u meni kuha,ja bi ga isperjala sad,zove me sef pa prica s njim,ma nist ovaj ne tepe,pa Sara zove,pa cijeli cirkus nastao,cak mi je sef rekao da se ne zivciram,da zamislim da sam doma ,na plazi,sunce me obasjava....
I taj je lud,sta njemu pada napamet,valjda je mislio da cu se pocet pakirati.

I onda sam zakljucala sve sobe,i stavila eng.u kuhinju na stol,kad vidis,evo ga,a prije toga sam mu i mob.uzela.
E sad bi ucio eng.ali u svojoj sobi,a ja pukla dala mu kljuc i nisam nist rekla,jer ga ni gledati nisam mogla,jer me budaletinom i naivkom napravio,i rekla sam si bas me ´briga ,on ce na popravni,a ne ja.
Nisam isla ni provjerit jer sta napravio,nego ujutro kad je otisao u skolu vidjela sam da je ipak pola toga radio.

Imam jos za pisanje..ali pauza... 

SUBOTA 2.02.

Upravo sam se sredila,idem van veceras,samo Boga da veceras bude malo zabave,pao je snijeg danas i to sad predvece je napado,pa naravno kad ja idem van,onda mora!
Ali nista zato,ne bu mene ni sjekire zaustavile .

Inace danasnji dan je prosao koma,ali ne za mene,je...se meni,nego za ove tu.Toliko su se posvadjali da je on mislio pokupit djecu i otic u bec,ma luda kuca .
Onda je ona otisla na par sati,pa mu se nije javljala,ajd vidim da djeci nije lako to gledati i slusati,mogu mislit kako im je,jer svako dijete ocekuje da se njegovi roditelji vole i maze,jer tako se i oni osjecaju sretnije i sigurnije.
Znam po sebi,iako se moji roditelji nisu nist posebno svadjali,oni meni izgledaju jos uvijek ko svjezi golubovi, ,i ono malo kad su se prepirali,meni je bilo tesko pri srcu!

Pa smo zajedno kuhali,to su uzivali,bilo mi je drago,iako mi nekad digne tlak,volim ih vidjeti nasmijane,ma zapravo-volim je njih,oni su i moji mali bebaci! 
Bas ne razumijem njih ,zajedno su na okupu dva dana u tjednu,a onda ispadne da si vise vole kad se ne vide!
Bas sam pokusala malog analizirati,zapravo njegovo ponasanje,i nekako mi se cini da on s tim scenama zapravo zeli privuci njihovu paznju,biti mazen,ne kazem ja da oni njega ne maze,nego jednostavno da silna dreka po kuci def.ne utjece dobro na djecu.
Znam i mala Maria mi je rekla da jedva ceka da ode odavde da ne mora slusati to!

Zato ja ne zelim se derati na njih,jedino mi se par puta izmaklo kad sam stvarno bila na rubu,a inace nastojim sve kroz nekaki razgovor s njima,pricu.

e nista drage idem van,trebam biti veselog duha,a pocela sam pisati koma stvari!
Drzite mi figice,zapravo bolje koji Ocenas za mene, , ,idem u boj!
Ajme pocinju mi leptirici u stomaku,kao da idem na neki spoj,bas sam !

NAPOMENA:ovo pokusavam vec dugo vrijeme napisati,ali uvijek zaboravim:
NE MOJTE MI ZAMJERITI NA MOJIM GRAMATICKIM POGRESKAMA;JER STVARNO NE MAM ZIVACA JOS I TO PAZITI;JER ONDA NE BI BILA GOTOVA S PISANJEM PAR SATI.

NEDJELJA 03.02.

Sad sam se bas sjetila dok sam upisivala datum da mi je sestrici uskoro rodjendan.

E da sigurno vas zanima kako sam se provela jucer,e pa molitve su bile uslisene!
Prvo kad sam dosla sjela sam za sank i upoznala tu novu curu koja je na kraju iz Slavonskog Broda i ima 23 g.,a bas je símpa s,pa smo se pricali,a napokon sam pila casicu crnog,pa bacajuci koji pogled tv na kojem se pustao hrv.program,pa sam sefa pitala kako on to gleda,e onda me uputio drugom covjeku za sankom koji mi je jedan sat objasnjavao i sad nakraju nista ne znam,e onda su frcale runda za rundom,a bilo je bas zabavno ,bas sam se opustila i napunila baterije za sljedeci tjedan.Ali su mi falile moje curke,alkohol me jos vise podsjetio na njih.
Cak sam i bilijar igrala,a to obozavam .Ali u jedan vec sam bila umorna tako da sam popila kavicu da se razbudim i krenula doma,jedva sam cekala da legnem.

Eto mozda mi i krene sa izlascima!

Danas je naravno opet bilo galame po kuci,Sara je izgubila neke kljuceve od kuce,pa to cijeli kaos nastao,ali nisam nista kuhala,narucili smo iz kineskog,ma meni jos bolje!
I onda sam odmarala popodne,pa vozila malu oko 19 h na solarij,a ja nisam htjela,malo me strah tog zatvorenog,kao da si u lijesu.
i onda smo otisle na kavicu,pa smo pricale,zapravo ona mi je prepricavala dozivljaje s bivsim dadiljama.
Bile su to malo ludje od mene!

Joj boli me zub opet,idem spavati,sutra je PONEDJELJAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PONEDJELJAK 04.02.

Jutro je ajmo reci proteklo mirno,iako sam znala da je ponedjeljak nisam previse obracala paznju na njega,jel mi vec ide na zivce.
Pa mozda i zato je prosao normalno.
Pa nije bas posve normalno,malo doduse lud,ujutro je ona vozila malog do stanice jer je mali izjavio da sporo vozi,a meni jos bolje.
Maria nije jucer isla do skole nego danas jer je trebala do zubara da provjeri hoce li joj skinuti priotezu,ali na kraju nije.Sinoc mi je cijeli odmar precunjala i isprobavala u 10 h navecer i na kraju mi je jaknu drpila na tjedan dana!
A jutros oko 10 h ju je vozio njen polubrat u italiju,jako lipi decko,jako,jako...
.
Evo se dopisujem s mojim babicama i vec dva sata pokusavam pisati,mislim da ne bu ovo gotovo do 1 h.koma,probudit cu se ko zombi!

On je uzeo Sarin auto,a ona njegov jer je bio bez goriva,zapravo to je blaga krntija...
Kad sam ga pokusala otkljucati sirena je pocela na toj krntiji,ma koma,a trebale smo ici u policiju izvadit meni vizu,napokon je gotova,a ispala sam na slici koma,ko i uvijek,jedina slika koja mi se od srca svidja je na mojoj vozackoj.

I tako jutro provele u skitnji,rucali smo u mcdonaldsu,jer smo tu aute zamijenili,zapravo polurucak,onda sam njih ostavila kod zubara i otisla doma napravit rucak,pire i ispohala gotove snicle sa sirom ,pa ih pokupila,Sara me narucila u petak kod zubarice i rekla joj je da se ja jako bojim,a joj meni,cijeli jedan sat je rezerviran za mene,bit ce veselo!

Joj idem ljudi spavati,ove moje su me zadrzale previse,sutra nastavim. 

UTORAK 05.02.

JOJ LJUDI MOJI;DANASNJI DAN JE PREPUN SVEGA;evo upravo sam se vratila iz caffa,i jedva docekala da vam ispricam danasnji dan,iako me malo vino uspavalo,za vas sam jos budna.

prvo ujutro,sta je bilo ujutro, ::m''m::,joj ma ne mogu se sjetit,cekaj ::m''m::,e sjetila sam se,nakon sto smo rijesili klince Sara i ja smo otisle u Klagenfurt da se upisem na tecaj,ajme nisam mogla docekati,ali bilo je prerano,tako da smo se samo informirale,tek 11.02. pocinju upisi.
I bile smo u trgovini tekstila i svih potrepstina za sivanje,zove se "happy home" ,ajme obozavam tu trgovinu,mogla bi u njoj satima biti,tekstila svih mogucih,nijanse boja kakih god hoces,od uzoraka,ma nesto savrseno,ogromna je,pa je kupila tkanine za zavjesice u mojem kupatilu i sobi,napokon.

Na letku na kojem su,izmedju ostalog ,i profesori koji predaju,njen prijatelj,tako da cu ici kod njega,rekla mi je da je simpatican ,ali dosta strog,tako da cu morati dosta uciti jer su predavanja na njem.,ali jedva cekam,tako da od danas pokusavam pricati na njem,uz njenu pomoc,naravno!
Poslije rucka Sara i ja raspricale smo se i ne znam kako smo dosle na tu temu o duhovima,ispricala mi je nesto vrlo zanimljivo.
Ova kuca u kojoj sad zivimo potjece iz 17.st,tako da mozete zamisliti na ceg to lici,oni je godinama obnavljaju,to je zapravo ko mali dvorac.
Moj sef je tu zivio otkako je bio mali,pa su tu kucu kupili od njegovog oca ,koji je prije 15 g.preminuo.
On kao mali imao je sobu izmedju dva kata,(upravo se ja sad nalazim u njoj,tu je sad ured,i malo me jeza hvata ),u noci ,u snu dolazila mu je plavokosa djevojcica,on to nije vise mogao podnijeti pa se premjestio u drugu sobu.Nakon toga vise nije.
Nakon mnogo godina kada su se oni preselili ovdje,prvo su dobili Mariu,i Sara je odlucila da tu bude njena soba jer je bila puno osvjetljenija od one u kojoj je bila prije,nakon tri mjeseca,u snu joj se pojavljivala ta ista djevojcica,Sara mi je rekla da se ta djevojcica htjela samo igrati s njom,nakon par noci,Marija je to ispricala tati,jer vise nije htjela biti tu,i sve mu je bilo jasno,tako da su je odmah premjestili,(ajme idem si svjetlo upaliti,sad me strah),i pozvali svecenika koji ima je preporucio da kratkim obredom mogu je istjerati.
Nakon toga su pozvali covjeka koji je odma s vrata pokazao na tu sobu,da s njom nesto nije uredu,i nakon obreda vise se nije pojavljivala.
Sara mi je ispricala da je prvu godinu u ovoj kuci ludjela jer je dva puta pored svog kreveta vidjela djevojcicu s plavom kosom,pa smo se salili da joj se nije djevojcica htijela javiti jer bi ju Sara istjerala. ,ma budale!
Poslije su saznali malo vise o povijesti ove kuce,da je u toj sobi umrla djevojcica,ali prirodnom smrcu,od bolesti,jer prije sto godina nisu imali lijekove naravno kao danas.
Ali jezovito,jos mi je rekla da su ovdje na tavanu ubijena dva covjeka,ma ovo je gore od Mrak -filma!
Ali ona voli stare kuce,i kaze da ona moze osjetiti kad dodje u neku staru kucu jel ima tih ,ne znam ni sama kako bi to nazvala,ajd ;negativne energije.

E da i ona svadja od nedjelje sa svojim muzem imala je jos razloga,a jedan je bio i da se ona zeli odseliti odavde u bec.
Jucer je vec na internetu nasla par kuca,djeci skolu i vec je stupila u kontakt sa skolom,a meni je nasla mozda potencijalni faks,ako progovorim njem,jel o tome ovisi.
I naravno nasla je staru kucu,koju ce renovirati,ona se nalazi u susjedstvu gdje je ona odrasla.
U pon.ide u bec da ju vidi i da osjeti jel ima sta nevidljivo,ja sam joj rekla da to prvo istrazi,necu se jos i s duhovima igrati.
Ali ovaj duh je bio dobar,ko Casper.

Ajme meni di sam se ja uvalila.
A ja bas znam pogoditi,ali danas sam bila toliko ljuta da bi se prije duh mene preplasio nego ja njega.kasnije sam ja otisla setati psa imali je isao sa mnom,a ona je sila te zavjesice.
A mali Fran je dobio zadacu iz vrtica da mora igrati "covjece,ne ljuti se" da nauci brojeve na kockicama,i koliko mjesta trab pomaknuti pijun,ma koma,jos i to,ajd ja da cu to snjim igrati,a on nece,pa mi je Sra rekla ako ne bude to htio da ga presvucem u pidjamu i ide spavati.
Naravno nije htio i da cu ga presvuci,prvo mi se supao,a onda me udarao,vristao,ko da ga koljem,dosla je Sara,ajd ona da ce snjim i naravno nije htio.Obukla mu je pidjamu.

Nakon toga mi se smijao,jer nije isao spavati,kao ono:nista mi ne mozes,i strugao zid pred mojom sobom i narvno bijeli krec je padao,ajd uzmem metlicu i pometem,da bi on opet i pobjegne.A ja pukla,zovem ga i dosao je i onda je morao to sam pomesti,naravno pritom je to radio sto sporije i smijuci se ,samo da mi zivac jos malo digne.

Oko 18:30 h pocela sam praviti palacinke za veceru,a Sara,je otisla po Jana na hokej.
U to vrijeme mali za jos malo osvetu,prvo mi je dav puta plunuo na ringlu,posto je stednjak elektricni cim malo vode na to izravno ono malo kipi,i frca okolo,a ja u sebi kipim,tako mi je doslo da ga priflekam da bi me zapamtio do kraja zivota,pa zamislite da ga je u oko pogodili,pa ja bi bila kriva,a ne smijem ga ni taknuti.
Onda je sjeo na kuhinju i papucama gadjao case i tanjure na stolu,e ja sam vec mislila pocet vristat,samo sam sutila,jer ako nesto kazem on ce jos vise.Samo sam cekala da Sara dodje,i napokon evo je,kad sam joj sve ispricala,a vec joj je bio zivac i prije dignut ,isprasila ga je i rekla mu da me mora slusati i svasta jos...
A ja sam stavila palacinke na stol,jer taman sam zadnju ispekla,rekla joj da idem na kavu,mislim da je skuzila koliko je sati bilo,jer mi je samo glavom klimnula,spremila sam se u 5 min.i odvezla se do caffa.
Odma sam maznula malo crnog i koju 898.
a lipo mi je odma bilo,tu me samo neko casti,ajd barem sam zivce odmorila.

E mislim da sam vam dosta toga isklafrala, dobro je sto mi sefica ne prica hrv.pa ne zna jadna da je na internetu.

PETAK 08.02.

E drage,jucer sam propustila kolace doma,seka mi je rodj.imala .... ...
A sreca u nesreci : bar necu koju kilu vise nabacit!Ali zato sam se ja pocastila !

Pa danasnji dan:ajd moze proci,samo me grlo boli.
Cijelo jutro bila sam sama u kuci,pa sam usisala na brzinu,nije mi se dalo cijelu kucu,pa sam samo ono sto se vidi prasina,ma nece ona skuzit,danas joj muzic dolazit tako da ce opet biti fajta i oprala sam kupatila,a onda sam se lipo okupala i uzivala do 13 h.,kad sam povcela kuhati.
Stavila sam malo rize skuhati i mislim da sam napokon naucila "malo" rize skuhati i neko meso kojem danas istice rok,ma fuj,ali ona mi je tako naredila,tak da me briga.
Tako da sam te neke male gotovo-ispanirane snicle ispekla i onda su dosli ona i mali Jan i nakraju nitko od nas troje nije mogao jesti te snicle,ma koma...

e onda sam ispeglanu robu donijela u njihove sobe,pa mi je usput dala svoju jaknu da stavim u sobu gdje se pere ves i sl...ali da ne stavim prat jer ce ici setat psa,pa mi onako kroz smijesak ; pa jel bi ga mogla ja ici setat,a meni mrak na oci,ma reko mogu!

Ma dobro mi je i dosao svjezi zrak,samo da ono pseto me ne vuce ko konjina.
Jos smo susreli drugog psa,a ovaj podivljo,naravno,skoro me vukao,ali sam ga uspijela zaustavit,a odma iza nas zena i muskarac jahali konje imali poni s njima,a ovaj opet podivljo,e mislila sam ga utamanit,jos mi zena nesto melje na njem.,ma reko :Ich spreche nicht deutch!
Jos mi samo oni trebaju.

E onda je malo kasnije dosao sefic,a nisam ni skuzila otprve:sa svojim trecim auticem....auto je zakon...trkaci,boja ko biser-bijela,e bojala sam ga se taknuti,kaze on meni da ce mi ga ostavit na tjedan dana ako hocu da ga vozim,ja ostala u soku,pa jel taj covjek normalan,pa ja cu ga slupat ili ogrepst....joj a provozat cu ga ,to je sigurno!
a ima zvuk ko oni autici iz "brzi i zestoki",e vrata su se pocela tresti kad ga je upalio.....
I isto je automatik,ma lipo....a bude se nanny vozala ,mozda kojeg dobrog upecam....
.....Mos mislit.....

i sve bi dobro proslo da nisam dozivjela horor.
Naime ,penjuci se na stepenice pogled mi pada na njihovu spavacu sobu,kad moj sefic prica na telefon samo u majici bez gaca,e jebote mal se nisam unesvijestila.
Ali na srecu taman je stol pokrio onu stvarcicu,a ja sam vidjela one divne ,dlakave mu noge i bocni dio guze... ...ma koma...
joj samo sam sisla sa stepenica i otisla u kuhinju i uzela nutela i jela i jela i jela,ali bila je pri kraju,pa sam je slistila,odma mi je bilo bolje...
Samo treba izbacit taj prizor iz glave,koja neugodna situacija...

´Poslije nije sa mnom ni "a " progovorio ,pa kad je budala,sta ima gol hodati,pa nek barem sobu zatvori....

E toliko drage moje,uvijek neki dozivljaji,.....

NEDJELJA 10.02.

Evi i nedjelje,evo ja lijecim zivce s nutelom i pustam si glazbicu,nekako sam danas raspolozena za rock,pa si neke tuzaljkice pustam i razmisljam o mojima.Bas mi fale,fale mi nase nedjelje,kada smo svi na okupu,i ona tisina i toplina doma,koja ovdje nikada nije ni postojalai poslijepodnevno zajednicko izlezavanje pred tv-om.

Ma stvarno ne kuzim kako ovi mogu zivjeti tako.
Sef kao da poludi kad dodje na vikend,voli se ispucavati na nekim malim sitnicama koje uopce ne bi zapazio,a ni razbijao glavu o tome,nego samo da se izvice,samo mi tu glumata nekog gospodina,a obicna je seljacina.
De vec mi se ova nutela zgadila.
tu ima neku vestu od 700 €,a vesta ne moze biti odvratnija,podsjeca na one muske veste iz 90-tih,crna s bijelim tockicama koje predstavljaju snijeg i sobovi,...jebote kad si razmislim vesta skuplja od moje place,cim je se sjetim ubediram se.Sta ta gadna vesta vrijedi vise od moga rada,ma konjina!
Sad ispada da se ja tu ispucavam,ma samo pisem kako je,samo ne znam kako Sara to moze trpiti,istina da je ona malo blesava i drugacije gleda na neke stvari pa ispada malo i bez mozga,ali trebala bi se vec drukcije postaviti,a ne tu ko neko dijete,ili se pokupi i ode kad nastane kaos,ili legne u krevet ,ili se zakljuca u sobu,pa ne znas ko je ludji ovdje.

Ma jedva cekam da propricam njem,zavrsim s tecajem pa gibam odavde ako budem ludila,sto je malo vjerojatno da necu!

Ma malo veselija tema:JUCERASNJI IZLAZAK!
Lipo sam se sredila,ali opet nisam htijela nesto previse fancy jer sam znala da necu do disca,ali mislim da sam taman pogodila komb.
Obukla sam traperice i crnu maju koja ja malo sira i duza i pada na jedno rame,a ispod nje crnu majicu koja na ledjima ide u iks,crne dvije malo vece narukvice,crni tanki rajf na kosi i povezala sam si repic i na noge crne cizmice,za tu birtiju ko bingo!

Kad sam dosla bilo je vec oko 22 h.Cim me vidio sef odma dolazi do mene ,rukuje se sa mnom,a reko sat mu bi !
Ajme za sankom nije bilo mjesta,pa me sefic smjestio u separe.I sad dosla moja draga konobarica i naravno jedno crno za pocetak .
I nesto je bilo guzve,a i muska noc,jel bilo je samo nas par cura,ovo drugo sve seljaci!
i sad ja opet sama,ajd ja 898 pa jos jednu,pa osjecala sam se ko krelac,pa necu valjda sama,kad ta cura mora posluzivati,nema vremena sjesti sa mnom.A vidis sefa,sjedio je preko puta u drugom separeu sa zenom,i jos par njih i uvali on mene s onim seljacima za sank,kao da ne sjedim sama,a ja mrak!
A vidis izlazi kuharica iz kuhinje taman je gotova s poslom,ma super ,ona i ja sjele u separe ,ajd mislim si, .
Rijesila se onih .
a tamo za sefovim stolom jedan zgodni decko malo virka u mom smjeru,pa virkam i ja, ,pa se malo raspitam kod kuharice,a ono to sefov sin,o lipo,pomislim,ima dobrog sina ,samo nek on virka...

Pa sam se zapricala s kuharicom i vise nisam virkala,osjecala sam se ko budala,ili nek mi pridje,(a bilo mu je sigurno bad zbog tatice i mamice),ili prestane!
To ti je musko!!!!!!!!!!!

a luda kuharica,bosanka!
Ispricala mi je kako je u svicarskoj kupila obucu,nesto se zurila pa nije isprobala,i na kraju joj patike male.
I sad neki dan kad je isla u kupovinu ovdje vidi ona istu trgovinu i smisli si ona da promijeni patike tamo!
Posto ne zna dobro njem.sefica joj napise na papiric kako da kaze prodavacici,i tako ona dama otisla tamo,nema ni racuna od toga,i pokusala ona pricati s prodavacicom,bubala neke rijeci na njem,a druga prodavacica se smijala,i glupe prodavacice joj promijene patike i ona uzela druge,ja sam umrla od smijeha!
Ajmo svi u svabiju mijenjati obucu......

Evo opet sam se bacila na nutelu,zove me...

Evo veceras sef i sefica mi idu u bec i vode frana, .... ako da sam si vec isplanirala ,malog Jana odbacim na stanicu i onda se sredim i idem u drugi grad pokupiti tu curu,pa idemo malo razgledavati i sopingirati,moram malo guzvu iskoristiti!  

Eto toliko za sad.

....NASTAVAK................

evo mene bila sam se izljubit sa sefovima ,otisli su za bec....napokon....
Evo sad sam presla na dinju.
Dinju nisam mogla smislit jos kao mala,i onda sam ju proslog ljeta zavoljela,sad mi je draza od ljubenice...

Ja zaboravila napisati do kraja jucerasnji izlazak...
oko ponoci se vec gotovo ispraznilo,kuharica je otisla,a ja sam opet sjela za sankic.
Pa smo ja i konobarica bacile na razgovor.
Pa mi se pohvalila kako je dobila broj od jednog decka,pa sam ju zezala da je tu tjedan dana i vec ima obozavatelje,a ja dva mj.pa nist.... ....tu nesto ne stima.....
i da ce se udati.... ...jer je rekla da se cijepila protiv toga....

Onda oko 1 h i sef otisao pa sam ja malo bila dj.... ...a prije toga me pocastio picem...hvala,hvala....
Ostali su samo neka dva tipa i nas dvije pa smo do pola 3 igrali pikado,a bilo je zabavno...cak sam se i razbudila,ali sam jedva docekala da legnem,a i sef je zvao da mora zatvoriti,pa smo se razisli.
Dosla doma,postavila sam im stol za dorucak,iako to ne moram,ne znam zasto,ali lakse spavam,jer onda spavam dokle hocu,imam osjecaj da sam ih se rijesila,i tako ja legla,a u glavi zuji,i ono cujem iz kupatila kako voda curi u wc skoljci,a mrsko mi se dici,ma reko briga,zaspat cu ,necu ni cuti,a nakraju me to probudolo jedan sat kasnije tako da sam se digla iz kreveta sva zivcana ,zaustavila to i vratila se u krevet. bilo je oko pola 4 h.

E onda ujutro prvo mi Sara uleti u sobu da mi kaze da danas samo psa prosetam kasnije i da ne radim nista druga,onda malo kasnije ulazi mi mali Fran da bi se igrao,a ja jedva gledam,ajd rjesim ga se,evo ti njega opet i tako nekoliko puta,a onda mi puklo,pa sam se digla,otisla prosetati psa ,a on se voziko pored mene na romobilu,a pas me odma razbudio.

Onda malo kasnije dosao je sef,bio je s malim Janom na hokeju,Jan je imao utaknicu,i naravno odma svadja jer mi Sara nije rekla raspored za ta dva dana sto je nece bit,a znam sve,ali eto mora on,joj smucio mi se odma.
Ajd ona je napravila rucak,pa je na rucak dosao sefov sin iz prvog braka,oko 23 god.,a vidi se po decku,da je tatin sin,nije sposoban za nist!

Nemam vise inspiracije za pisanje..........

UTORAK 12.02.

Evo upravo sam se vratila s kavice... 
Danas je bio lipi dan.
Malog sam odvezla ujutro na stanicu i nastavila spavati (malo iskoristavam guzvu dok nema sefice ),pa sam se opet digla oko 10 h,pa polako pocela sa ciscenjem kuhinje,pa sam onda usisala kucu pa oprala kupatila,iako je danas "kuhinja day",ja sredila cijelu kucu pa sam mirna,a i sefica mi je napomenula da dolazi s prijateljicom,pa onda znam "koliko sati ima",a i sad sam mirna do sljedeceg tjedna sa spremanjem,jedino cu jos pobrisati prasinu,jer bi sefic mogao to uzeti na zub,a i stvarno je vrijeme ,to sam napravila samo jednom od kad sam ovdje,a i klavir pliva u prasini,kao i sve drugo !
To sam zavrsila oko 13 h i onda se mirne duse otisla istusirati pa onda skuhala hrenovkice pa po malog na stanicu.
A dobar rucak sam napravila :hrenovkice i majoneza ili kecap-po zelji.... ...
Onda sam psa isla setati ili da preoblikujem-on je mene setao,jednom ce mi ruku otkinuti,
Kasnije se mali Jan spremao za hokej i ja mu pripremala pice i on se obukao dosao u kuhinju i sjeo za stol i igra se sa svijecom na stolu.
Ta se svijecica nalazi u maloj casici,a ta mala casica u malo vecoj ,a izmedju prostor je ispunjen sa zrnima od kave,bas je lijepo,dekorativno.
I ja mi kazem da to ostavi,ne ,on mora naravno i gurne tu svijecu i ona udari o drugu casu i istrese tu kavu dole po podu,a ja prije toga ocistila kuhinju,joj poludila sam,kave posvuda...On se meni ispricava,a ja njemu da isprika nista ne pomaze,tlak mi skocio na 300,...i onda ga nisam htijela voziti dok to ne pocistim,odma je poceo cistiti skupa sa mnom,,jedva sam cekala da ga odvezem na trening...

Kad sam dosla doma onda je i sefica dosla sa svojom prijateljicom koja je povela svog malog sina,i naravno odma vriske po kuci,joj koma,samo se nadam da ce biti par dana samo,bas me usrecila...onda par minuta dosla je i Maria iz skole i ostaje do pon.,joj koma od tjedna.

Ali lipo sam si manikuricu stavila ,za veceru sam im skuhala hrenovkice i pire i spremila se i viva la "chicago",morala sam pobjeci...

Danas sam imala inspiracije za "student look",bas sam se lipo sredila za kavicu,joj ne mogu docekati taj tecaj....

Bas sam si razmisljala dok sam vozila kako se vise ne bojim voziti auto,sjecam se kad sam prvi put sjela za volan u 9 mj.prosle god. u autoskoli,joj mislila sam kako nikad necu naucit vozit,smatrala sam to snom,a vidi me sada...a i sad bi pokazala mom ispitivacu iz treceg pokusaja , ,da znam voziti...zamislite vi ovo,nakon sto sam odvozila ,i nakon sto je moj instruktor izasao iz auta taj ispitivac me prvo izvrijedjao:kako sam ja los vozac ,kako me nije briga za onog kog vozim i za druge sudionike u prometu,da sam bezosjecajna... ,ja mislila :ma ajde sta toliko prica,nek me vec srusi,ja se vec pomirila s tim,sta mi jos tu "sipa sol na ranu",mislila sam ga i na kraju konjina mi da vozacku,ja vec mislila pocet plakati.. ....a ono dobila vozacku....
A sad bi ga tako htijela provozati da vidi da je bio u krivu...

E sta ja sve necu doziviti,jucer sam trazila neki posao s uvijetom da znam njem.,nasla sam par ,vecinom kod zg,ali sve su mi place nekako male ili se ja trebam malo prizemljiti,izgleda da je mene zahvatila ova tu lovomanija...
E da :od jucer sam na korizmi,napokon mi je sjelo u glavu da je korizma pocela,tako da sam se odrekla mojeg lijeka za zivce-a to je SLATKO;NO SUGAR BABY!!!!!!!!!!!!
I naravno sad veceras u kaficu kuharica mi ponudi malo kolaca,tiramisu,jos ja hocu-necu,ajd uzmem malo i onda se sjetima da ja ne jedem,eto toliko o mojoj korizmi,ali valjda se to ne uzima u obzir,zaboravila sam...
A u kafu svi su bili polumrtvi,nekako bas je bio skoro pa prazan,malo se pocelo skupljati oko pola 9...

Eto toliko za veceras....

PETAK 15.02.

Bilo je i vrijeme da vam se vec javim.

Marre to je bila samo mala pauza,da ti se pohvalim da sam u srijedu jako fino kuhala:
-napravila sam okruglice od palente punjene sa sirom i onda ih ispohala,zatim sam ispohala snicle i napravila sataras....

lipo smo se svi najeli...

Ovih je dana bila luda kuca,naravno ko i obicno.

U srijedu sam se malo ko ono pokeckala sa seficom.
Bila je njena prijateljica s tim malim,pa je mali od te zene nesto poceo vikati na nju,pa joj je rekao da on vice na nju,jer ona non-stop vice na njega dok mu bilo sta govori.
A ja sjedila i gledam ih kako se spremaju na skijanje,pa na to dodam :kao istina,mali ne zna normalno pricati sa svojom mamon nego se dere na nju,jer ona to isto radi i djetetu je to postalo normalno valjda jadan i misli da ga drugacije nece dozivit,e onda se sefica ubacila sa svojim glupim stavom:kako je to dobro derati se na dijete jer dijete onda dobije stav,a kao zna ona djecu na koju roditelji ne vicu pa su mirna ko bambiji sjede,nemaju osobnost i te gluposti ,a nato ce njena prijateljica :kako je to jedan oblik nasilja,a ja se odma slozila....a mislila sam joj svasta reci,a reko bolje da ne palim vatru jer bi mi svsta izletilo,a vec se dimit pocelo....,ma doslovno glupaca,djeca mi se zale kako to ne vole,jedva cekaju da odu.....
Ma to vam ljudi nije odbicno kad se ti malo deres na svoje dijete kad nesto lose napravi ili mu viknes,to je dernjava kroz koju ide obican razgovor i to cijeli dan tako,ma nema ona pojma o odgoju,ja znam da sam 19 god.i da bi trebalo biti obrnuto i zapravo ne znam kakva cu ja ispasti u odgoju svoga djeteta,ali def.necu praviti te greske ko i ona....
To vam je onaj tipican njem.sistem koji nema nekog reda ,ma katastrofa,a tako bi joj voljela jednom sve reci u facu da si malo otvori oci....
Kao prvo ,nitko od njih troje nema postovanja prema njima dvoje,ovaj mali od pet god.joj naredjuje,postavlja neke uvijete,tu se ne zna ko je mama ,a tko dijete...
Mogla bi sad napisati svega i svacega o njima ,ali cu se samo nazivcirati,tako da bolje ne...

Prelazim na malo veseliju temu,zapravo ne znam dal je to bas tako veselo posto sam svake god,sama na valentinovo,ali ipak bolje.
Jucer je sef skuzio da sam mu malo auto ostetila,a ja sam mislila da on to zna,jer Sara zna pa sam mislila da mu je rekla.
Jos je meni bilo cudno kako mi nista nije spomenuo,a ja naravno nisam htijela palit vatru...jos sam si mislila bas super...
On nije bio doma popodne i kaze meni Sara kako ju je sad zvao i da je ljut jer je skuzio za auto,a da budem iskrena nije to mene bas dirnulo,vise sam se salila na ta racun:jel da pocnem pakirati stvari-(sto ne bi bilo ni tako losa ideja )....
A nakraju dolazi sef kupio mi je tri ljubice za valentinovo i dosao je sa smjeskom na licu i do sad mi nije spomenuo za auto...

I onda sam navecer isla u caff,jer su se oni predomislili da idu negdje...ma meni super,samo nisam uzela njegov auto,mislim da mi ga vise ne bu dao....
...a pogotovo mi nece dati onog jos lipseg... ...da je bar skuzio za onaj auto nakon sto sam onu pilu provozala...a jeb.. nemam srece...

E onda sam u caffu dobila rozu ruzu od sefa...
...samo su sefovi bili aktivni sa cvijecem...
a u caffu za jednim stolom oko deset muskih,a reko ti slave valentinovo.....
Malo sam si popila casicu crnog i onda uvijek casti neki srednjovjecni za sankom,pa doma,mislila sam vam se jucer javit ali dosla sam u 23 h doma,pa nisam imala snage,a jos kad sam se sjetila da se rano dizem,samo sam o krevetu mastala.

Danas sam pravila palacinke za ruckom i napravila neki buckuris umak od tune ;s majonezom ,vegetom,jogurtom,nekim vrhnjem ,a bio je fin okus,samo sam na to maznula koju s nutelom ,pa pojela cijelu dinju,pa cokolade tamanila,bas me krenulo sa jelom... ... sad me stomak boli,imala sam ,sorry na izrazu :sracku cijelo poslijepodne....bas sam se usrecila...

Veceras zavrsavam pisanje sa probavnim smetnjama... ...
....dobro da mi se ne prima,samo malo u stomak,pa nestane kad se probudim ujutro..

PONEDJELJAK 18.02.

Joj drage moje nanny je nesto jako sretna od vikenda...

Evo zapocet cu sa subotom:ujutro je bio rat ko i inace(-ovo je kao u iraku ),e onda je ona otisla sa Janom i Mariom na skijanje,a sef je otisao sa Franom na plivanje,a ja nisam htjela ici ni skim,pa sam lipo doma zivce odmarala....
Oko tri sam im napravila punjene palacinke s mesom koje sam ispohala i pire i malo salate,kada su dosli onda smo se maria i ja spremile i otisle u shoping,drage moje sta sam ja sve kupila za nista para,svugdje rasprodaja,majice,veste,hlace,...,ma sto god;2,3,4 €,ma zakon....

E onda sam se polako pocela spremati za vanka,posto sam se dogovorila sa tom konobaricom da ce mo zajedno izaci u disco morala sam ju cekati do 2 da bude gotova s poslom,a vrijeme mi nekako sporo prolazi.
A ja se polako spremala,a sto ja vise polako,vrijeme sve sporije prolazi i na kraju sam krenula u 22 h.
I naravno tri sata provela u caffu,ali bilo je ona simpa ekipa koja igra pikado pa su bubali gluposti pa smo se smijali,a oni su inace motoristi pa onda pricaju svoje price...
Inapokon dosla dva sata,a i razbudila sam se pnda i krenule nas dvije u disco.Na parkiralistu sam skoro pregazila trojicu majmuna,ajd i parkiram se ja,sreca pa sam nasla mjesto blizu disca.
Odmah na ulazu dolje kod stepenica stoji ekipa ,cim sam ih vidjela,naravno seljaci ,nije mi se dalo uci unutra,ali reko idem...
Ma to je neki veliki podrum,ma bolje da vam ne opisujem,ajd bio je dj tamo i naravno narodnjaci da boli glava...

Ona odma se pozdravlja sa onim svojim musterijama iz caffa,a dosao je i neki decko koji se ozenio na valentinovo,pa je bio malo nazujan,i non stop oko nje...
Onda je naisao drugi,neki makedonac,zgoljavi ,niski,pa opet ju davi,a ja pijem votku i koma se osjecam u toj rupi...ajd otisao makedonac,eno ide onaj friski ozenjen,pa joj kao prigovara da ne smije biti snjim,ma budale,jedva sam cekala da ode,onda smo se smijale tim budaletinam...
A makedonac dosadan,zvao nas je da dodjemo tamo kod njega ,a on je stojao sa svojim prijateljima kod dj,ajd dogovorimo se nas dvije da odemo...onda je moje oko spazila jednog slatkog,crnog,visokog koji je stojao tamo,ma ono mislim si bolje da ne gledam,a mislim si pocela je dobra pjesma,pa idem ja malo guzom mrdnuti mozda upali , , ,a ja se okrenem njega nema... ...a falile su mi moje curke ,taman je svirao aspirin,ajme samo da su mi one tada bile tamo...
A ova se tu nateze sa makedoncem,ma koma,mikako da ga se rijesi,a ja stojim i samo sve streljam pogledom,kad odjednom stvori se taj lipi ispred mene i imala sam neki srebrni lancic i on onako ga uzme i gleda,a ja mislim si,samo ti gledaj,ako hoces cijelu noc...
onda me pozvao na pice pa smo sjeli u sapare i pricali se,bas je simpa,onda me onako njezno poljubio,a ja gotova odma...
Ima tako njezen usne,ma cijeli je njami....
Rekao je da ce me odvesti na prava mjesta,a ne u ovu rupu,joj.....
Ima 25 g....
I onda je mi je obecao da ce me nazvati sutradan u jedan da me cuje,jer sam ja trebala ici poslijepodne s ovima u bec na par dana...

i tako smo se pricali,vec se rupa pocela zatvarati,bilo je oko 5 h,a njega zvali prijatelji,jer mu se jedan napio ,a on ih vozi pa je morao ici,a sef disca pita nas jel smo si barem brojeve razmijenili...
Evo i ove moje,onaj friski je non-stop uz nju,ne moze ga se rijesiti,ajd izasli nas troje van,on me dopratio do auta i zagrlio i ljubio....
e onda smo cekali tog friskog da ga odvezem doma jer nije imao prijevoz,ajd dosao je napokon i sad ja dovezla njega i nece on iz auta dok ona ne ode s njim,kao samo na pice,jer mu je zena navodno otisla u hrv. a on ce njoj dat noz i ako on nju takne da ga ubode,ja sam umrla od smijeha,onda sam se svadjala snjim,zasto se uopce zenio,onda sam mu se nasrala da moze i sutra ici snjom na pice,sta dovodi u neugodnu situaciju i sebe i nju,pa tek se ozenio ,pol 6 ujutro,to vec samo po sebi zvuci ....
ma taj nista ne ferma sta ja pricam,i nikako ga se rijesti ,ajd osla on asnjim kao 5 min,mna kraju ja nju cekala 15 min.i zovem i kaze mi ona kao da idem ja,samo sam joj rekla da je luda i spustila slusalicu i ne zelim znati sta je bilo....
Dosla sam doma u pola 7,skinula se i bacila u krevet i naravno nisam gledala na sat,ali bilo je sigurno ok pola 10 h kad je opet izbio rat i naravno probudili mei onda sam onako poluspavajuci lezala u krevetu jer se nisam imala snage dignuti,ajd dignem se oko podne,i da cu se otusirati i udej mi sefica u sobu i kaze da bi bilo najbolje da ja ostanem doma sama jer bi mi to bio samo stres da idem s njima,a ja sretna ,to znaci skoro tri dana bez njih...
Onda su se oni spakirali pa otisli,a maria i ja ostali jer nju moram voziti na vlak oko 17 h jer ide u skolu...
pa smo nas dvije skuhalo neko zamrznuto povrce kojem je rok izasao 2006,a posto je bilo zamrznuto onda valjda jos valja,pa nadrobile unutra griza ,vegete,a bilo je fino,i imale smo palacinke od jucer i napravile desert.
Kao ona ne smije slatko,jer mora biti na dijeti,to sam vec dobila uputstvo od njenih,ma kaka dijeta,stavile si sladoled od vanilije ,istopile nutela i skuhale voce i to sve smiksale ,bilo je fino,ali previse,a naravno onaj ne zove...vec sam mu mislila poslati poruku,ma cekam,mislilm si sad ce,ma nece me napravit budalom ,i vec 17 h,ja malu taman dovela na stanicu i cekam u autu da si kupi kartu i ovaj zove,i onda smo se dogovorili da idemo na pice...
Tako da sam se spremila i krenula,a morala sam ici do klagenfurta,mislila sam da cu se izgubit,ali nisam,pa sam se parkirala ispred nekog hotela ,ali on se nije mogao sjetit di je to pa sam trazila negdje drugdje dicu se parkirati,a da on zna ,da moze doci,onda sam se vozila i usla u jednosmjernu ulicu ali iz krivog smjera,pa mi neki dedica na pjesackom rekao di da brzo skrenem,i auti mi blicaju,a ja nist ne kuzim,kad jedan covjek na semaforu mi kaze da nisam svijetlo upalila....
E onda me nazvao i rekao da je ipak tamo kod tog hotela,a ja taman se nasla opet ispred istog,tako da sam parkirala svoj,pa smo isli njegovim dalje.
Odveo me u jedan lipi caff,pa smo pili koktele,i raspricali se,bas mi je ugodno s njim,mogu pricati o svemu ,i nasmijavao me,bili smo dva sata tamo,onda smo otisli u drugi caff,tamo smo se malo vise ljubili,a manje pricali... 

Uz njega vrijeme tako brzo prodje,onda smo otisli do jezera i bilo je bas romantic,ali je bilo hladno pa smo otisli...
a drago mi je sto nije poput onih s kojima sam bila,jer moj bivsi kad kazem "ne" onda pali auto,a ovaj je nije takav,mazio me i pazio i ljubio bez obzira na " ne"....
Ni sama ne znam cemu to vodi,osim da cu se zaljubit,a bila bi snjim,ali kad ja ne znam dicu,jer ovi se pocetkom ljeta sele u bec,a ja ili idem snjima ili se vracam u hrv...
A sad mi je on naisao,ja bi tu ostala...mozda mi Bog kako cudo baci s neba...
Moj je problem sto ja uvijek previse razmisljam,ali sad je kasno da i prekinem sve,jer mi je non-stop u glavi...dobro da su ovi u becu...
ma nek bude sta bude...

UTORAK 19.02.

E ljudi bas mi je bilo lijepo ove dvije noci bez buke i svadje,samo me bilo malo strah u toj kuci,ali prezivila sam.I sto je najvaznije BEZ STRESA,toliko sam uzivala da nisam bila ni gladna,tako da sam jucer samo pahuljice ujutro pojela,i navecer malo voca i imala sam osjecaj kao da sam slona pojela,bas zakon!
Bas je liepo i suncano vani,odmah sam bolje raspolozena.
Jucer sam se sa svojim curkama cula i imam neki osjecaj,znam da je to glupo,ali kao da vise nisam dio njihova zivota,a to mi je bas zalosno,inace bile smo nerazdvojne,bas mi fale....

a brzo ce valjda i taj Uskrs da odem doma malo...  

A sad kad mi mamica procita dnevnik opet ce mi drzati lekcije...  

A slatki mi se javio danas,bas lipo dok je imao pauzu, ,a meni glupaci izletilo da pisem ovdje dnevnik i sad on zeli to citati,ali mu nisam dala stranicu i sad ce to trazitit,ma koma,ak bude citao ostat ce bez one stvari,to vam garantiram....

Pa kad sam brbljava,a jeb...,
vidjet cemo sta ce biti veceras,ali jedva cekam da ga vidim...

pusa drage

SRIJEDA 20.02.

Vratila se ova luda ekipa doma,za cudo nije bilo buke danas.
Bas je bio lijep i suncan dan i bila sam puna neke energije doslo mi je da pocenem skakati,pa sam malo ::img::.
Ujutro sam malog presvlacila iz pidjame,zapravo sam se,sakrio se da ga ne vidim kako se skida i onda ja ko kakva damica kad sopingira pa probava robu,onak ko iz filma bacao majice,ja sam umrla od smijaha,pa samo se onda igrali majstora,ponekad tako pozelim da je Fran curica pa da se igramo barbikama...

Nakon rucka su otisli na skijanje,a ja sa psom u setnju,ma super,i pas je postao dobar u zadnje vrijeme... ...
A bas je bila lijepa setnjica,samo da mi kamiondjine ne sviraju,jer se setamo kroz polje gdje je autocesta,naravno ogradjeno je zicom.
Pa onda kad me nazivciraju s tim sviranjem vjezbam malo srednji prstic...

I naravno cekam ovog da me nazove,a ja bi njega i zvala i pisala poruke,ali rekla sam si NE,to mi je glupo,decko ce pomislit da nisam normalna i sto je najgore :naporna...
Moram biti strpljiva...

...barem upocetku...

A jucer smo se vidjeli,taman prije nego sto ce ovi doci bio je kod mene,pa smo se malo pricali (ne mojte misliti nista drugo.. ),ali smo otisli u caff par min.prije nego sto ovi dodju,bilo mi je glupo da ga sefica zatekne ,ma ne bi ona nista,ali ko zna sta bi pomislila,pa reko bolje mir. ;)

Onda smo otisli u Irish pub,ajme odmah sam se sjetila Dubrovnika,jer tamo sam voljela izlaziti,samo ekipa je bila koma,svi neki starci i one stare njemice....

Ali nisam se ni obazirala na njih nist posebno,meni je samo on bio vazan...  

A veceras sam svratila tamo do onog svog caffa,pa sam pitala konobaricu kako je zavrsilo ono u subotu kad je ostala s onim,pa mi je rekla da je pricao jos pola sata pa zaspao,pa je ona pobjegla,evo vidjela sam ga veceras u caffu...

A i rekla mi je da se jos jedan zanima za mene,ma lipo,sad odjednom ima kanditata,a nakraju cu sama ostati,tako uvijek bude,prvo nitko,a onda njih par,pa se zajeb... i na kraju nema nanny nikog.....a valjda ovaj put nece ispasti tako...nadam se...

SUBOTA 23.02.

Napokon subota,jedva cekam da izadjem van,veceras izlazimo konobarica,njena sestricna decko joj i ja ,ekipa da boli glava,a onaj moj ne mam pojma dice,nista mi ne javlja,neki mu kolega dolazi iz beca-ak se ne varam,pa idu vanka,nisam ga vidjela od utorka... ...uvijek ima nekog posla... ...
Ak nista drugo zvao me svaki dan,a valjda me ne bi zvao da mu nije stalo...

Tak da ga vjerojatno ni danas necu vidjeti...
ali nista zato budem si ja drmnila pa bude mi bilo lakse.. 

a ova dva dana u ovoj ludnicu protekla su ni vise ni manje nego ludo.
Ne sjecam se sta je bilo prekjucer,ali jucer zato dobro pamtim.

jucer mi je bilo nesto cudno,nekako mirno ali to je bilo samo jutro...
jucer su trebali ici po malu u italiju pa moj sefic hoce da i ja idem s njima,kao;ja nikad s njima nigdje ne zelim ici,Udine su lijepe,da idem malo vidjeti,,a mislim si:da u Pariz idem s vama sve bi mi bilo katastrofa,ajd reko idem s njima.
nesto se oni prepire sa sarom i pokupi se i ode on sa svojim "Masarat-iem",malo ga provozati, ::boom::
A ja bila s ovim malima vani,Jan je drzao psa, Fran je vukao svog malog drvenog psica,a ja sam bila nadglednik,ali biklo je lijepo,suncano vani.
i onda Jan Frana provocira,a ovaj mali na svaku sitnicu vristi,pa su se malim sljunkom gadjali,Fran pogodio jana,pa ovaj nazad i naravno Fran poceo vristati,ko i uvijek malo glumi usput,ali nitko nije bio doma,ne mam pojma di su ovi nestali,ajd cim nema mame odma je prestao sa kazalistem.
Pa su opet jedno drugo provocirali,a ja u sredini svega i najradje bi obojicu isprasila.
ma onda sam Frana poslala u moju sobu da gleda tv,pa je puding jeo usput,ma samo da zasute obojica,a ja sam bila u kupatilu spremala se.
taman kad sam bila gotova evo ih,odma idemo,reko dobro da sam se spremila.
Kao sara je bila jako ljuta,opet rat po kuci,i mi sjeli u auto kad ona onaka ljuta tamo cisti boks od psa,kad dodje sef u uto i mani kaze,pa kao sta se ja i ona ne dogovorimo kao za posao,ali kao zna on da ona sa mnom ne razgovara o takvim stvarima,u smislu da je ona budala...e muka mi je bilo od njih...i jos mi je rekao da se u becu ona njemu svaki dan zalila kako ima puno posla...ja ostala paf... ...a sigurna sam da je smisao bio kako ja dovoljno ne radim,e htjela sam joj tu kosu pocupati,evo vidis ide damica s nama,a njemu se ****,svast ti on meni o njej prica,a méne kao zanima...
A ona mi tu cijelo vrijeme glumi neku finu,a bas bi voljela stupit u kontakt s bivsim dadiljama da cujem sta su sve one prozivljele ovdje,toliko sam bila ljuta da mi je doslo da joj svast kazem i njemu takodjer,seljacine su na kvadrat.

Evo damica ide u auto,i krenula da sjedne na suvozacevo mj.,a ja tu sjedila,kaze njoj sef;odozada,a meni glupo reko sad jos i mene koristi da ju provocira,jos ja kazem da cu se maknuti,briga mene di cu sjediti,ma ne moram ni ici,ma on meni kao samo nek ja ostanem sjediti...

I naravno prepirke u autu,pa se malo smire,a ovaj kreten od sefa vozi ko konjina,ko njemu da vozacku,ne **** njega ni ogranicenja,ni auti iz suprotnog smjra,on se zajuri di stigne tu pretjece,hoces s desne strane kamiona preko pune crte,jer nije mogao s lijeve pretjecati jer je isao drugi kamion,a ne daj Boze da bi stao,ma povracalo mi se od te voznje...malo si previse umislja..

Ajd stigli mi tamo,ma taj internat je katastrofa,to neka rusevina od skole,ajd otisli mi u restoran na rucak,jela sam lignjce...

Malo sam previse limuna natiskala pa mi je bilo malo muka,nisam sve ni pojela...a da se pohvalim smrsala sam ,prije dva tjedna imala sam 68 kg,a sad imam 63 kg,ove zadnje kile izgubila sam ono kad sam sama ostala ona tri dana i od tada ne jedem puno,samo jednom na dan,nisam uopce gladna bas zakon...

m nema sanse vise da ja budem pod stresom zbog njih,ma **** mi se ,ako im ne odgovaram idem doma,a ova mi nist ne govori,nego se zali sefu,a stvarno ne vidim smisao tomu,njega boli brige i mene zaboli,a kad mi bude stvarno digla tlak lipo ce me cuti...
Danas je nesto posebno ljubazna prema meni,a sef kad je doma odmah mi kavu napravi,...

...jadni li su...
evo sad su otisli na skijanje,osim sefice,sad ce pravit tiramisu navodno,pa mi se sa smjeskom obraca,e muka mi je,ali ne obazirem se..

eto drage!

PETAK 29.02.

Vec je proslo ,nazalost, pa skoro tjedan dana otkako vam se nisam javila.
Evo malo ukratko cijeli tjedan ili barem ono sto mi padne na pamet.
U ponedjeljak naravno sef i sefica su se posvadjali kako ona njemu zaboravlja neke sastanke i gluposti,uglavnom ona mu je kao sekretarica,pa je pokupio mene u auto i odvezli se mi da me upise na tecaj.i onda ona se meni zali kako je ona idiot u ovoj obitelji... ..Onda mi se on cijelim putem zalio kako je ona glupa ,i naravno vozi ko konjina,ne znam jer mi je muka od njegove voznje ili price,ja sam tu ko svecenik,ajmo samo se ispovjedajte,to mrzim kad me uvlace u te svoje gluposti... ..
Tamo se skoro posvadjao sa tom zenom na upisu, ,pa me upisao na dva tecaja,pita on mene kao hocu li ja moci,ma naravno da cu moci,zakon,mozda i propricam njem.
Ajme jedva cekam taj feeling kad propricam,ali to mi se nekako cini kao nemoguca misija za mjesec dana.. ...ali sad mi je prilika i dat cu sve od sebe,bar se nadam da ce tako biti...
Tako da sam od utorka na "intezivnom" tecaju,svaki dan od 9 h do 12:30,jedino utorkom i cetvrtkom imam jos i od 14 h do 15:30 h,
a od sljedeceg tjedna mi pocinje i drugi tecaj koji se poklopio sa utorkom i cet. tako da jos te dane imam od 18 h do 21 h.
Tako da cu cijeli dan biti tamo... ..a i dragi mi je u tom gradu...
Znam da ce biti naporno,ali imam osjecaj kao da sam na faksu,ma zakon,osjecam se ko studentica... ...

U mojo grupi nas je sest,ima jedan par iz VB,cura iz Armenije,decko iz Poljske i jedna iz SAD,ovi britanci su mi najbolji,obozavam taj britanski naglasak,tako da bude bas zanimljivo,a i predavac mi je komicar,tako da mi jedan ipo sat do pauze brzo prodje.

I dobro mi je sto ove necu vidjati,iako i ovo malo sto ih vidim dignu mi zivac.Malo zaboravit na njih,koliko je to moguce....

A nisam se bas s dragim vidjela ovaj tjedan,on je imao puno posla ,a i ja sam bila mortus...ali zato smo se danas vidjeli poslije mog tecaja...jedva sam docekala,lijepo je bit ponovno zalubljen,a i svaki put mi je sve ugodnije s njim,sto ga vise upoznajem sve mi je drazi,s njim ne zelim pogreske,ali otkako imam njega ovdje nekako mi je lakse,vise sam zaboravila kako mi kuca izgleda,danas mi je nesto posebno bilo tesko,toliko su mi moji falili,bas neki tezak dan,osjecala sam se tako bezivotno.

Budem si sutra malo nazdravila..ne znam ni jel mi se ide vanka,ma mislim da ce mi se sutra ici,da se malo oraspolozim...

SUBOTA 01.03.

Evo i ozujak je poceo,znaci jos 22 dana pa doma,pocinjem odbrojavanje...
I naravno nista od moje subote i zabave veceras,jer mi je sefica ijutro javila da se tek sutra vracaju tako da ne mogu malog ostaviti samog,ma koma.

I danas je ovo katastrofalno nevrijeme bilo,odmah mi je raspolozenje jos gore.

Dignula sam se u 8 h,i onda sam pomalo pocela spremati,prvo se borim s mravima u kuhinji,ma koma,onda sam kupatila oprala,pa sam onog glupog psa izvela van iz boksa i zavezala mal dalje da mu mogu ocisti boks,a on budaletina pokidao par malih borica koje je ona posadila ,i igra se on,briga njga,reko super,sad ce biti ludo kad ova skuzi....
Ma zapravo i nije me bilo briga,a nije me ni sada....
onda sam neko cvijece izvukla iz wc,ma poludila,to nest ogromno,ko drvo,pa sam joj jeb..nju i njene potplants....
I onda sam se okupala i legla na krevet ,predivan osjecaj,ali nije bas sugo potrajao,morala sam malog odvesti na instrukcije,a posto je to u villachu,onda sam nazavla dragog pa dogovorila se snjim da se nadjemo u Klagenfurtu,jer sam malog morala cekati do 15:15 h.
Ja se spremila i zovem ovog malo,a on se ne javlja,kad on lezi u svom krevetu i kao stomak ga boli,ma reko ne boli tebe stomak,rekla sam mu da se digne,jer ako ostane doma ne mogu se ja s onim nac,ma reko neces me jos i ti danas...a naravno nije mu bilo nista,cim je sjeo u auto stomak je prosao....,on ocito misli da sam ja idiot,pa ne kuzim,to mi je onak dodatno povisilo tlak. ...
A vrijeme jos veca katastrofa,tmurno,kisa,neko nevrijeme danas...

A jos sam se malo i pogubila putem do Klagenfurta tak da sam 10 min.izgubila .

Ajd bar me on oraspolozio malo ,bili smo u mcdonaldsu,ali nije mi se bas nist ni dalo jesti,pa sam si popila shake...

malo me zivcira sto on voli malo sefovati,pa reko mislim si samo ti sefuj,ne bude jos dugo..
nekad mi je to slatko ,ali RIJETKO,inace bi ga ....

A ludog li dana,ma idem spavati,jos sam i dobila one stvari veceras,kao slag na kraju,jupi...

NEDJELJA 02.03.

Od sad uzivam,iako mi je dragi upravo javio da je bolestan i da me ne moze ukrasti odavde , ,ipak sam odlucila sama sebe oteti i idem u svoj caff,samo dok se vas prvo rijesim,skinem s duse... . 

A ujutro sam maloga opet vozila na instrukcije,u 10 h su mu pocele,pa dok sam ga iz kreveta izvukla potrosila sam malo glasa... ...
A onda sam nazvala tu konobaricu,taman sam ju lijepo probudila (al se mojoj mamici stucalo onda ) ,a jadna u tri je legla,neki su joj gosti jos sjedili,ali ipak sam otisla do caffa da vidim jel su mi zivi,nisam ih tjedan dana vidjela....ah sto su se iznenadili,mislili su da sam otisla viva la hrvatska....
pa sam lijepo kavicu popila,pa su mi rekli da su svi pitali za mene,a sto sam slavna odjednom...

Ajd pokupila malog u podne pa otisli doma,pa bi on princ jeo "kebab",nemam pojma sta je to,pa kao da ga vozim u velden da si kupi,ma malo morgen,ja skuhala malo tijesta,i neki gotov umak ugrijala i evo njemu kebab...

Kad evo moja dear sefica zove da je za 15 min.doma,malo je ranije krenula,meni naravno mrak na oci,taman sam si isplanirala kako cu mirno provesti nedjelju...kad ono stize tornado..

Cim je dosla vec galama,ajd smirilo se malo,osla ja s malima pustat zmaja,bilo je suncano pa smo prvo psa prosetali,ali me nazivcirao tako da je danas samo jedan krug protegnuo svoje nozice i nazad u boks sam ga strpala...taman je divno puhalo da me sad glava boli,a jos mali nije htio ici,pa ga molim,pa mi obeca ;jos samo jednom!!!!!!!!!!....i naravno nikada,dok mi nije puko film i uzela sam tog zmaja ,a onda je on placuci mi reko da ce me mami reci,a reko zovi i moju ako hoces...
curim i taj me vjetar propirio i glava sam sto mi nije ::boom::,ma ne bi mu ostala vise ni sek.

E onda sam se otusirala s vrelom vodom,joj obozavam to,odmah mi je bilo lakse i zavalila se u svoj krevet i izvlacila si rijeci iz njem.i onda sam trebala svaku napisati par puta da mi bolje sjedne u mozak ali nije mi se vise dalo,eto ti mog ucenja... ...ma kad dodjem iz caffa...

Pa je mali htio gledati tv u mojoj sobi,ali mu nisam dala,trebam malo mira od njega,pa mi je naravno scene pravio,lupao po vratima,itd...ma ja bi ga ...
ali sam mu zaprijetila da cu ga mami reci,pa je malo prestao i otisao...

Ma dosta za veceras...

SRIJEDA 05.03.

Opet je pao snijeg,ma super,a do prije par dana u trenerci bila,pa cak jedan dan i u kratkim rukavima.
Ma koma mi je ova dva dana,malo previse njemackog ,cijeli dan...  

Pa evo da se i vama na kratko javim.
Ujutro sam trebala prvo malog odvesti u vrtic,ja se lijepo spremila i probudila nju ,pa je pocela spremati malog u sedam i naravno non-stop pregovara snjim,mali samo izmislja ne bi ovo,ne bi ono,onak u pola osam on jos u pidjami,ja poludila,jer treba bi najmanje sat vremena u oba smjera da ga odvezem,jer je snijeg pa ne mogu kroz sumu nego moram duzim putem,a onda jos moram nazad pa u Klagenfurt,a tecaj mi pocinje u devet,a moram ranije doci da parkirno mjesto nadjem.....
Ajd onda je vidjela da sam malo luda ,pa je rekla da ce ga ona odvesti,ma ja sjela u auto i osla i naravno guzva na autocesti za poluditi,a snijeg pada,jos glupe pjesme na radiju pustaju,a naravno opet sam zaboravila cd ponijeti da si pustim ....

A mrzim kad mi tako rano dignu tlak,odma mi je muka od cijelog dana...
Na tecaju sam se razbudila,ali oko podneva vec mi je bilo previse,jedva sam cekala pola jedan da zavrsi...
A onda sam imala pauzu do 16 h pa sam mislila malo u soping u Klagenfurt,ali nisam znala doci do centra,a nije mi danas bio dan za gubljenje po gradu,pa sam malo se provozala par ulica,ali nista od trgovina,samo dvije banke,neka posta i kafici.... ...a bas sam se mislila malo usreciti s novom krpicom....
Drugi put se bacim u potragu za centrom....
E onda sam otisla u auto pa sam taman nasla HRT 2 na radiju,joj bas zakon,pa je taman pocela neka emisija "zenske stvari",(koliko se sjecam tako se zvala),a reko ajde malo predavanja o tome sto nas zene usrecuje....

Pa bilo je oko 15:15 h ,ma reko najbolje da krenem ,jer jos moram naci ucionicu,a taj sveuciliste je ogromno,pa ce mi trebati vremena,a onja na porti me vec zna,vec mi je nugodno ga ista pitati....

Ajd nasla sam,pa bila je jos neka nastava,pa sam na kraj hodnika sjela i cekala,kad evo jedna cura dolazi,vidim da se muva okolo sva zbunjena,ajd napokon neko zbunjeniji od mene,pa je pitam jel ide isto na taj tecaj,pa mi je s onom njenim eng.kojeg jedva razumijem dok mi prica rekla da ide.
Cura je iz Turske i studira na eng.managment,pa se samo pitam kako moze na eng.studirati kad ga jedva prica.... stvarno mo to nije jasno,a njem.nema pojma....
Onda su kasnije dosle i dvije cure iz australije i jedna iz texasa...ma ekipa do jaja...

A to mi je bas zakon ,upoznas toliko ljudi iz gotovo svih krajeva svijeta,bas zanimljivo,jedino me indijci zivciraju,cim me vide vicu mi "cao",njih par u grupi,pa si mislim ko je tu lud,i onak nabace smjesak od uha do úha,a meni mrak na oci,al ajd ne obazirem se,samo su dosadni.. 
I onda svakakve price cujes,razlicita iskustva,tradicije....to mi je bas zakon....obozavam upoznavati nove ljude,i njihove navike ,kulturu...svijet u malom!

A na tom satu opet novi profesor,to je kao tecaj Fonetike,a zanimljiv je ,iznenadio me jer je on prvi koji zna hrv.,ajme reko napokon malo i hrvatskog na tecaju,pa mi je rekao da je radio u osijeku na faksu pa je naucio hrv.,pa mi je onako samouvjereno rekao da cu i ja nauciti njem....oh ...kako da ne...a mozda i budem,jer doslovno sam cijeli dan na tom tecaju i bombardirana sam s njem...a veceras sam cak malo i ucila... ...

Ali samo smo se upoznavali posto nam je bio prvi sat fonetike,ma super,jedva sam cekala da krenem doma....
Pa sam si usput kupila cokoladu,jer mi je pao secer i ko zna sta ce me docekati s onom ekipom "doma"...

Ali bilo je mirno,nisam mogla vjerovati,ja sam ostala s malima,a ona je mloa kasnije otisla na sastanak u skolu,pa po muza na stanicu valjda,jos nisu dosli,valjda su na veceri,djeca mi napokon spavaju,a sad cu i ja jos malo...a dragi mi igra nogomet,bio je bolestan i odma mu je bolje kad je nogomet u pitanju,ma super.... ...
nadam se da cu ga vidjeti sutra,inace cu ga 954

A zamislite sta mi je ovaj mali Fran sinoc napravio,ja sam stavljala sudje u masinu,a on je bio sa mnom u kuhinji i uzeo moj mobitel i slikao po kuhinji,kad balavac mali,stavi mobitel u gace i slika si pisku,ja poludila,ma on se smije,nist njega ne tangira sta mu ja pricam,mislila sam ga zveknuti,a vec sam bila umorna jer sam kasno doma dosla,a onda mi on jos malo tlak digne,pa sta ja sve necu dozivit od njega... ...

NEDJELJA 09.03.

Sad te skuzih da dugo nisam pisala,nekako su mi brzo dani prosli,cetvrtka se ne sjecam pa evo zapocinjem od petka.

PETAK:
U petak mi je bio zadnji dan na intezivnom tecaju,bilo mi je bas zao,jer mi je ekipa bila bas zakon,a s druge strane fala Bogu,malo too much njemackog.
Bilo je bas zabavno taj dan,inace petkom nam dolazi drugi predavac i bas je legenda.Zove se Alfred i s njim se uvijek mozes slatko nasmijati,a on malo rokce dok se smije,tako da to ispada jos komicnije...

(...sad mi se nesto slusa enrique,i mislim na onog ,nije mi se javio danas....ne znam sta da mislim,jel to normalno ili nije....ma vracam se ja na pet...)

A sta mi se u cetvrtak dogodilo na tecaju,sad sam se sjetila,zapravo mi se nije nist dogodilo,a ona dva poljaka su mi tlak digla.Kako sam sjedila na stolici i non-stop se vrtila jer nisam mogla docekati pauzu i glupa stolica je ispustila zvuk kao da sam ja ispustila vjetric,a ovi poljaci naravno culi,ali nisam ja,bila je stolica, ,i oni se onak puknu smijati,a ja njima kao sta se smijete,ma samo su mi dan upropastili,a kako da im objasnim da nisam ja kad mi svejedno ne bi vjerovali,tako da sam odustala,ali me to mucilo,jer je bila laz ,a kreteni mi se smiju bez razloga,e zamisljala sam da imam toljagu u ruci i da ga tako lijepo zveknem,pogotovo onog debelog sto je do mene sjedio,on me je zivcirao,jer on misli da se ja natjecem s njim,kad se javim za nesto sto znam,a onda kad on zna se javi i onak se pukne smijati u smislu:ti ovo nisi znala,a ja onako gledam u njega i razmisljam s cim bi ga prvo zviznula...
I sad u petak sam si rekla da se necu zamarati s tim sta ta dvojica misle ,ionako je to, nadam se, zadnji put da sam ih vidjela u zivotu.
a zato nas je Alfred nasmijavao,meni su skoro suze isle,prvo nam je dao grupni rad,kao jedna strip kojemu moramo smisliti dijaloge na njem.A u stripu se radi da jedan muskarac nosi darove djevojci i svaki put je ona nacrtana kao da nije zadovoljna i na kraju on dolazi u nekom nabrijanom autu i zove ju da izadje na prozor da joj pokaze da on ima drugu..I ja bila u grupi sa ovim mladjim poljakom i amerikankom koja nema pojma njem.,zove se Paige.Pa sam se ja malo igrala sefa u grupi.Bilo nas je tri grupe,ove dvije su naparvili zakon,ja sam umrla od smijeha,i sad mi bili na redu i ja kazem Paige da i ona cita,a prof to svatio kaó da ja volim sefovati,a ja samo mislila da malo ja malo ona cita,a ovi to svatili kao da sve ona...i sad alfred prekinuo njih i kaze sad mora ispricati kako me zamislja u buducnosti:kao ja sam neka direktorica i ubravo izlazim iz svog cabria i ulazim u restoran,sa mnom je moj konobar James i meni se jede friska riba iz Jadranskog mora...a batler meni kaze da je to nemoguce jer kao ne moze stici tako brzo ipak su tu km...a ja nato odgovorim :pa imam ja svoj helikopter....ja sam umrla od smijeha,e reko ovako sta ludo....jos pogotovo kad on to prica pa rokne usput...

Pa nas je slikao za uspomenu,pa cu vam drage moje kad mi posalje sliku na mail proslijediti ovdje...
Nakon tecaja sam otisla pokupiti neki sefov laptop sa popravka pa onda doma,jer moram po malog na stanicu.Onda sam stavila gotove lazanje peci,to bilo za 20 min.gotovo,pa jeli nas dvoje,onda sam po malog otisla na stanicu jer sam sam s njima ovi su do subote poslijepodne bili u italiji,ali bili su klinci dobri,za cudo.

SUBOTA
napokon vanka,barem sam u petak tako mislila,a i nije mi se navecer dalo ici,ali obecala sam svojoj konobarici da cu ici,a znam da bi mi dobro doslo da se i ja malo opustim,ali glava me bolila,pa sam si mislila da je to malo nemoguce.
Prvo sam malu odvezla oko 19 h u Klagenfurt da proslavi u kinu rodjendan sa prijateljima do pola 22 h,i ja javim onom svom da mi javi jel ima planove za veceras i naravno ne javlja,nazvao me oko pola 21 h da je tek dosao s utakmice poa me nazvao,ma super reko,ali ajd na utakmici je bio,NOGOMET.....
A ja sam u autu sjedila i rijesavala krizaljku,nije mi se dalo s tim klincima ici u kino,a i brzo mi je vrijeme proslo,malo sam u mcdonalds svratila....
i onda smo dola dosli oko 22 h,pa sam malo na krevt legla tak me glava bolila,a i imala sam do 2 h vremena jer sam morala nju cekati da zavrsi s poslom.
pa si mislim da malo odspavam ,ma onda reko ak budem ,zaspat cu,nece me ni alarm probuditi,tako da sam malo tv gledala,i spremala se i krenula oko ponoci za villach.

dok sam nju cekala skoro sam zaspala,birtija je bila prazna,superiska,a razbudila sam se oko 2h,pa smo otisli u disco na cajke,a sve neke koma ovaj dj pusta,mislila sam ga zadavit.I onda susreli njenu sestricnu i njenog decka,i od te sestricne sestricnu tako kad je bio fajront mi otisli u svabski disco.Ja mislila sad ce to biti nesto ,kad ono isto mala rupa ,samo malo ljepse ,modernije uredjena i svi pijani,ajd sjednemo mi u separe,zapravo ja nisam htijela ,malo sam se mrdala,a to onak smjestili su nas u separe s drugim nekima,ma to ti svabci di ima mjesta,samo sjedni,svi ludi tu,ja sam umirala od smijeha,to ko mrava,a jedna se njemica,malo starija,niska,mrsava,popela kod sanka i plesala,meni su suze isle od smijeha,zenska nema 360 °,ko robot se mrda,onda se s ledom gadjamo preko sanka,ovi plesu u sanku,jadni konobari jedva se mrdaju,ma zakon sta da vam vise kazem....
Dolsla sam doma u pola 7 ,ma taman sam se razbudila,pa sam se tusnula jer smrdila sam od dima za nepovjerovati,i onda lijepo legla u krevet dok me ovi nisu malo probudili oko 10 h sa njihovim svadjama,pa ajd nastavim spavati,pa mi mali upadne u sobu da se igramo,ma reko ne moze,i tako sam se digla u 14 h ,ko da me netko izbubo... 

PONEDJELJAK 24.03.

PRVO SVIMA SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS I DA VAM ZEKO DONESE PUNO JAJA...

Drage moje znam da vam se nisam dugo javljala,MORAM PRIZNATI DA MI JE TO STRASNO FALILO,ali sad sam doma pa zelim svaku sekundicu provesti sa svojima,ali nazalost i tome se blizi kraj,evo u cet.ujutro back to hell!!!!!!!!!!!! 

Zadnji tjedan koji sam provela tamo bio je stvrano katastrofa,bila sam def.na rezervi sa svime...samo sam mislila na dan kada cu ici doma...
Taj tjedan sam se u srijedu misli,,pogubila u klagenfurtu jer sam isla busom do tamo i sto presjedanja i smrzavala sam se jedan ipo sat,i koga god pitam kaze mi pogresan smjer,tako da je dear sefica dosla po mene,ma ma rasplakala sam se ,jednostavno bila je to kap koja je prelila casu, i onda jos onaj mi se nije cijeli tjedan javio.
Cak mi je sefica rekla da odma sutra odem doma,onda mozete zamislit da sam bila stvarno komirana,a onda me je malo poslije zamolila ako mogu do pon.jos izdrzati,a reko mogu,a da sam ostala samo dan vise,pukla bi i otisla forever!

I jos je ispala glupost s ovim.
U taj cet.mi se napokon javio,a reko je da je puno radio jer je presao u tu noivu firmu,a razumijem ga,samo mi je falio,bas sam se nekako navikla na njega i zaljubila ocito na zalost!
i tako smo se u petak trebali naci i nije me zvao i u subotu sam se jos nadala,ali sve do trenutka kad je mala uzela moj mob jer je imala neke besplatne razgovore i ispraznila cijelu bateriju ,a ja naravno ne znam pin i niko u kuci ga ne zna.... :dead:
I osle moje zadnje nade u picu macu...

Doslo mi je da vristim....pa zar ja imam taki pehic!!!!!!!
Ali ipak sam se odlucila malo zabavit ,bila je subota i skupila sam malo vjere za zabavu!
A jedino mi je bilo u glavi samo da ga ne vidim u krugu nekih zenski,i naravno kad smo dosli u disco ko zavraga bio je okruzen zenskicama,i to onim droljicama,ma kao da me je cisterna okupala,i taman je bio separe do njega prazan pa smo tamo sjele,de reko zeno zovi konobara,meni treba alkohol pod hitno,samo smo se pozdravili,a ja ne znam jel bi ga ubila ili....
Odma sam zaboravila i na to da mi je mob isljucen,zapravo nedostupan, samo mi je u glavi prolazila slika kako ga ubijam....
I par min.poslije nesto je sapnuo prijatelju,odmahnio glavom i otisao,ma glupa sam,trebala sam istrcati za njim i nek mi kaze razlog,pa nek me barem posteno odjebe,pa da ja mogu zaboravit na njega....
A onda sam si razmisljala da me on mozda i zvao pa me nije mogao dobiti na mob,pa je mozda mislio da sam ja ljuta na njega jer se nismo vidjeli cijeli tjedan,ma koma...koja jadna situacija,e cim dodjem prvo cu njega nazvati nadam se da je dosad sefic dobio pin od mog moba,i nek mi kaze razlog,nadam se da je ovo bio samo veliki nesporazum,a mos mislit,ma de boli me glava cim pomislit na to,sigurno me vec prekrizio,o super...

A veseli me sutrasnja forumska kavica,bas sam nabrijana na nju....

Hm...A bilo je jos gluposti,ali drage imam goste,pa vam se ispovjedim drugom prilikom! 

NEDJELJA 30.03.

Ma katastrofa,poslala sam mu poruku u cet. da mi napise,pa nek mi i slaze razlog zasto se to prekinulo samo da mogu staviti tocku na to sve,i naravno nije mi odgovorio nista...
Pa mozgam i mozgam i hebemu ne znam di je nastao kratki spoj,a ja sam mislila da nam je bas super,a vjerujem da je i njemu pa ne bi se toliko trudio da mu nije stalo,ne bi se to skoro mjesec dana vuklo... ...
Jucer sam ga vidjela kad smo ja i moja konobarica(dragica-nije joj to ime taku ju ja zovem,samo za info.) isle parkirati auto,odmah sam dobila leptirice i sve bube u stomaku,trebala sam ga zgaziti... ...a joj sto je sladak...da mu mamicu...

I naravno nije se pojavio u discu,mene se uplasio izgleda,a ne vjrujem da mi je oku promakao,...

Najgore od svega mi je kad me razocara netko od koga najmanje ocekujem,a od njega to def.nisam....

Ali zabavila sam se sinoc,prvo sam dragicu cekala do 2 u "chicagu" i igrala pikado,pa nam se neki turcin htio uvaliti da ide snama,a meni mrak na oci,reko puna mi je kapa svega jos mi samo i on fali,a ne mos ga otepsti,a druzi se s onim sto smo inace izlazili snjim,pa mi je bilo glupo da sad tu ispadnem neka bitch,a on ne ide dom,a on ceka do zadnje sek.da ova zatvori caff,a mi njemu na njem da cu ga ja odvesti do disca i to je to,a on se pravi da ne kuzi nas njem.,a ja njemu na eng.kazem mu da uzme jaknu i idemo,ma reko nest mi ti svijecu drzati cijelu noc....i tako se mi njega rijesimo....i evo ga u discu ide prema nama,a ova mene povuce i tamo me odvede da se upoznam s nekima,ja sam umrla od smijeha i onda je nakon nekog vremena shvatio da je naporan....

i nakraju smo s tima sto me upoznala i bili cijelu vecer,plesali,smijali se,ovaj jedan lik je talentiran joker....sto god da kaze je vic,samo se pitam odakle mu inspiracija...
Nakon fajronta,di cemo nas cetvero,ajd osli u neki caff na zeljeznickom kolodvoru,i uocili mi ona kao mala prostorijica gdje te automat slika,ne znam kak se to zove,uglavnom,svi cetvero se zgurali unutra i slikali se , ja sam se skoro popiskila od smijeha...
A slika je ispala koma,ali za uspomenu predobro... ,i tako smo otisli na jos jedno pice,mene je lice bolilo od smijeha,a sladak mi je i taj decko sto se za mne priljepio sinoc....i opet iz klagenfurta,ma super...ne volim taj grad bas...

Sjetila sam se odmah onog filma "dnevnik Briget Jones",pa ona je do 30-te mijenjala njih ko carape,pa jos mi samo fali da do tridesete cekam,i ovako imam celulita,sta ce tada biti... ... ..
KAKO VI DRAGE MOJE ZNATE DA STE SE UDALE ZA ONOG PRAVOG???

Vise nema princeva,svi sami konji,i to sve neki hibridi...

A da malo se vratim na ove moje veseljake ovdje....lipo su me docekali,svi sretni sto me vide,mali Fran me je navise iznenadio,zagrlio me,i od tada do sada,da ne ureknem,je tako dobar prema meni ,pa ja ga ne prepoznajem,ah jako lipo...

A ja u vlaku bas i nisam imala volje da ih vidim,samo sam mislila da idem opet back to hell,a nakraju iznanadjenje,svi me odjednom vole,morat cu ja cesce bjezati od njih...

Joj sad sam se sjetila,ne znam kako mi je palo na pamet to....kad sam jedno jutro isla na tecaj,trebala sam tenkirati,i sad ja vidim neki auto tamo reko radi benziska,ajd idem na tenkirati,ja parkirala auto i da cu naliti goriva,kad ono ne ide gorivo,ja glupaca zovem nekog,ne znam ni sama koga,mislila sam da neko radi,kad ono vidim na vratima da benziska jos nije pocela raditi,ko munjica sam uletila u auto i otisla,sad ak je bila kamera netko se je dobro namsijao...
Uvijek neke akcije s autima...

A glupi pas ,sef ga pustio na slobodu,da prosece noge jadnicak,i nije se vratio cijeli dan,jos ja s malom i njenim prijateljicama isla u kino,i kad smo se vracali oko 22 h isle psa traziti autom,ona otvori prozor i zove ga iz svega glasa,reko jos ce nas neko policiji prijaviti,ovi ludi susjedi...
i nema njega,i sad predvece,sefica ga nasla u stenari,netko od susjeda je pozvao policiju,a policija stenaru pa su ga jadnoga odvezli,sutra ujutro ide po njega....bilo mi je zao,ali iskreno ponadala sam se da ga vise necu vidjeti...
i sefica draga objavljue rat susjedima,rekla je da ce ga sutra ujutro opet pustiti na slonbodu i to cijeli dan,zna kao ona koji susjed-e lude li kuce...
ovo ce biti zanimljivo...

toliko za veceras...

SRIJEDA 02.04. 

Moja draga sefica ujutro za bec otisla,tako da sam sama s klincima do sutra,mogu se pohvaliti da su dobri,osim sto su me u autu malo nazivcirali,pa sam morala par puta stati dok se ne prestanu svadjati o onda nastavim voziti,mislila sam ih iz auta izbaciti....al sad su ko bubice dobri...
I najvise me zivcira sto je osam navecer a ono jos malo dan ,a inace bi mi Fran vec sanjao na veliko,a sad cekaj dok sunce ne zadje....eno gledaju crtice u mojoj sobi...
Onda je Jan morao pisati zadace iz eng. i mat.ali naravno mat nije htio,kao sutra ce,ma nije mi se dalo prepirati s njim,necu si pokvariti tako lipi dan...

Bas sam se sad sjetila da jos 21 dan i imat cu "dvije banke",starim,polako ali sigurno,ma koma,moram sto prije faks upisati...

Jedva cekam sub.da idem vanka,bas mi se nesto ide,zivim za subotu... ......vec sam si isplanirala sta cu obuci...ludim ljudi moji...
....sala mala...
Nadam se da cemo onda stvarno otici do svabskog disca,jer kad udjemo u onaj balkan onda ne mozes izaci ni da hoces,a muka mi je od njega...malo promijene,pa makar usle i izasle iz onog... :mmm:

UMALO ZABORAVIH:
Pa ja ne mam srece,ostade bez tisucu eura....
Ova jedna zena s tecaja trazi dvije hrvatice da budu s hrvatskom djecom na svjetskom prvenstvu 10 dana i tisucu eurica...i da cu pristati kad lipo nemam zelenu kartu ..... ..ne znam jel mi vise zao zbog eurica ili zbog nogometasa...

PETAK 04.04.

Sinoc su se vratili sefovi iz beca, ,jednim dijelom sam sretna jer nisam mogla docekati da se spremim i odem iz te kuce malo,a s druge strane-blazeni mir!
Vec sto je proslo par min.dok su se smjestili evo rat,on tu u gacama hoda po kuci i svadjaju se,a ja bila u sobi,kad evo vidis zovu me,a ja si mislim sta sam sad skrivila,(jer kad se svadjaju a zovu me,onda ili sam nesto krivo napravila ili mi sefica nesto nije rekla ,pa se sef pravi pametan.... ),ajd reko izadje,e bila je prica o njegovom autu,onom automatiku,mojem najdrazem , ,kao da ona ne prica sa mnom,ali u smislu da smo se nas dvije kad vec vozimo taj auto i odrzavati ga,ali kao nisam ja kriva,ona je , ,a ja stojim u njega i najradje bi mu se pukla smijati,ali ajd jadnik,onda mi je rekao da vise taj auto ne moze svatko voziti,njemu taj auto treba u becu,otkad sam ja dosla u roku tri mj. auto je ostecen naprijed i odozada,ali na to je dodao-"ma nisi ti kriva!"- ....tu mi je nesto odugovlacio,a mogao mi je ravno u facu reci:e ne mozes vise vozit moj auto vec si ga dovoljno shebala!...
Bitno da sam ja skuzila smisao...
A bas me taj autic veselio ,ma ne cudim se ja sto mi ga vise ne da,meni je cudno sto mi ga jos prije nije zabranio...seljak....

A ova se pokupi i ode auto oprati...svi ludi..

A lipo sam se spremila uzela seficin autic i viva la "chicago".
Prvo ja sjednem za sank ,ko uobicajeno,dok sam dragici nabrzake ispricala tu cijelu storiju,evo me sefic zove za stol,a reko sta sad on opet hoce,dosta mi je bilo sefova za veceras...
Prvo uvod,ma kako si ti nama?... ....a reko dobro,mislim si u sebi predji na stvar....a bila sam neka opaljena,trebala mi je samo bazuka....
A sefic me pitao hocu li raditi dva dana kad ona ode doma za vikend,da mu pomognem malo....vracam se za sek...

NASTAVAK 04.04.

............
A ak nest mrzim radit to je konobarenje,a opet volim provoditi vrijeme u birtiji tako da cu vjerojatno pristati,sutra je subota....
Jucer smo u caffu igrali pikado s nekim dvojicom...sef je navijao za konobaricu i mene,a koje su to tek provale bile....cak je i sef imao inspiracije!
Simpa su neki decki,ali kad se mi slavonke udruzimo ,sisnuli smo ih 5:2!
Nisam se dugo tako nasmijala i zabavila...e a uvijek kad mislis da ce ti biti jadno ispadne bas veselo pa makar i na kavici..

I necete vjerovati,ma ne znam jel se sjecate kad sam prvi put isla u potragu kafica,pa kad sam prvo u onaj domino otisla i kad me tamo ta konobarica upoznala s onim komadom,e pa taj isti sinoc je dosao u chicago...ajme,samo sto mi oci nisu isple,kako mu plava boja njami stoji....
Vec sam i zaboravila na njega....i ova ga dragica prvi put vidi,e reko zeno ja ga upoznala ,samo jbg... ne znam kak se zove,ne ide mi pamcenje muskih imena... ,malo je bacao koji pogledic na mene.... ...a zaboravio je taj lipi mene...a mybe nije,vidit cemo sutra.... 

Ma skoro sam zaboravila,danas je pas ostao bez jaja....a jadnicak,isao je na operaciju danas i odrezali su mu jaja,kao onda je pas mirniji...Sad mi ga je bas zao,bas tuzno izgleda...

Opet sam nabila koju kilicu,ma super,osjecam se napuhnuto...
...nikako onog kretena izbacit iz glave,imamm neki osjecaj da to ne moze bitit gotovo,ma blesava sam,mozda sutra,ak budem drmnula sta skupim hrabrosti i pridjem mu,ako ne bude pobjegao cim me vidi ko inace....i to ti je musko...da imam smajlic koji pljuje sad bi pljunula da mu mamicu!

Umorna sam drage moje!

SRIJEDA 09.04.

Malo sam bolesna,ovaj mali me prehladio...glava me boli i mislim da su mi8 se sinusi upalili malo...nos mi je u strajku...
Ma koma ovi dani...
Ajme bas dugo nisam pisala,cini mi se da sam jucer zadnji put,a ono prosao skoro tjedan...bas mi brzo vrijeme leti....

e da pristala sam konobariti,ma briga me,a necu valjda sve case porazbijati,bas sam bila na kavicu svratila kad sam Jana vodila na terapiju,pa sam rekla sefici da ce se sef kajati sto me zvao kad mu sve porazbijam,vatat ce se za glavu...

A i ja ga uvijek potrefim...

ah...subota...bilo je dobro u discu i naravno noismo otisli u onaj svabski,nego opet zavrsili u valentinu...

joj bilo mi je muka od onog balkana,ali neki likovi su samo placali runde,tako da kasnije sam se rasplesala i nas dvije se zabavile,eto mi se i dragica malo ljubila za promijenu i to sa onim jednim sto smo pikado s njim igrale... ...koma...
a nije joj se bas svidjelo...komentar joj je bio:"...kud s tim jezikom sara.."....e reko dragice moja bit ce bolje drugi put...
a mi uvijek pogodimo0,rekli smo da cemo naci normalno drustvo i na kraju opet zavrsile u drustvu onog turcina,ma hebo te vise i on....eno ga je zenska varala s onim madjarem,pa ih je uhvatio zajedno pred hotelom gdje oni rade,i madjar je prijetio nozem,ma cijela sapunica ljudi moji,nakraju mu je rekla da je bila s njim 4 god.iz sazaljenja....a jadan...a ta zenska je malo.. ...eto ti ljubavi...

Na kraju smo krenuli u onaj drugi disco,a ono guzva na ulazu,ma daj ne mogu stajati ,a mi na cugu na zeljeznicki...
i na kraju se vratili tamo u taj disco,nismo ni ulaz platili,a bilo je oko 6 h,pa nije ni cudo,ma malo bili,tamo me neki roker ,gabor majke ti,gnjavio s nekim cvijetom,ma prica mi na eng.a ni sam ne zna sta...samo mi je tlak digo,ajd rije´sim ga se i sjela ma na kraju se pokupili i otisli iz ludare...

A od onog slatkog ni traga...

SRIJEDA 16.04.

Mislim vec je bilo i vrijeme da se javim....

E kod mene svega po malo,pa krenit cu od subote...

mislim da cu se promijenit nick u "ocajna nanny"....
Prvo standardno zagrijavanje u chicagu ,a onda smo napokon otisle u onaj veliki svabski disco "hally gally".
i naravno usle,popile pice i izasle...ludo je uredjen ,maskota je krava... ...ali ljudi su koma,svi neki klinci....bas neka jadna atmosfera...i naravno opet u valentino...
Joj tamo je ziva koma,morala sam popiti par votkica da prezivim taj balkan....
i nikako vise da puste neke narodnjake koje ja znam,a naiso sefic,on nas uvijek lijepo pozdravi,pa ja njemu rekla koju bi pjesmu,kad vidis odma ju dj pustio,o reko hvala sefe,a odmah mi se guza sama mrdala... ::dan::

FAlile su mi moje curke...

e onda smo napokon nakon fajronta otisli....u "soho"-ma to je ona svabska nasa standardna jel to jedino i radi poslije 4h.
Nije bila guzva na ulazu,za cudo...ali superiska...
joj vec mi je onda puko film,pa sam skenirala jel ima kakog dobrog,i moje drage ocice uoce jednog slatkog,visokog ,plavog.....i odlucim ja nakon nekog vremena njemu prici,stajao je pored nekog prijatelja,a prijatelj mu je gay,iz aviona se vidi...i kazem ti ja ovoj ,a ona ajde idi,a mene stid,ajd da sam namazana bilo bi lakse i ajd odem ti ja ,pa di puklo da puklo...
ali nisam uspjela prosla pored njega i taman prolaz za wc,a ja u wc... ...jadna li sam...
i vratila se ja tamo odakle sam i krenula....kad odjednom pocnem kasljati iz cista mira,kad odjednom cijeli lokal kaslje ,svi van poceli bjezati,jer je neko -koliko su mi rekli,papar u spreju ...e ludi svabe...
Kad se izracilo ajd vratili se unutra...oko mene se onda poceo motati jedan nas...on mi je inace isao na zivce jer se uvijek neki vazan pravio i oblaci kaubojske cizme,ide mi na nerve...
i stali mi pored dj,tamo je bio najcistiji zrak.... ...i kad ono onaj slatki,valda kad se malo popilo,poceo plesati s onim i to samo sto se nisu pozvakali,ajme skoro me herc opalio, ,pa on ima decka. ...joj meni...u picu micu kako znam pogoditi..  
..i onda me onaj sto me zivcira onako iznenada poljubi,o majke ti,al dobro se ljubi,ali ostalo je na tome samo,ma seljaci....

A danas poslije tecaja onaj slatko spanjolac trci za mnom po stepenicama i pozove me sutra na veliki uni-party,na universitetu ,pa sam odlucila da idem,malo za promjenu....
dosta mi je balkana...

joj imam vam jos toga za pisati,lai ne mrem vise umorna sam,drzite mi fige za sutra...

PETAK 18.04.

e da si malo olaksam dusu..
Prvo je bila zbrka oko moje placa posto sam bila ono "10 dana"kod kuce...kad sam joj rekla za placu majke mi sokiralo me kad mi je rekla da prvo mora razmisliti i kao sta ja mislim,a ja mal se nisam srusila,rekla sam joj da to ona mora znati,pa kao s muzem ce razgovarati,mislim da je onda prokuhalo u meni..
Kao prvo otkad sam dosla radila sam bez dana slobodnog i to cijeli dan sam bila gospodi na raspolaganju i sta sam sve prezivjela s klincima ona nema ni pojma, a kao drugo,to ni nije bilo punih deset dana ,radila sam dopodne prije nego sto sam otisla,i popodne kad sam dosla ostavila me s klincima,a ja onaka prebijena od puta,ma uopce ne ma veze ni da je bilo 20 dana,def.sam zasluzila da mi to plate..
I cekam ja par dana na odgovor,i jednu vecer bilo je oko 21 h,a zove me Jan kao da im caj napravim,ja pukla...ma sta sam sad 24 h sluzba,a ja napravila facu ljutu i sefica vidjela,ajd napravim ja taj hebeni caj i odnesem joj...i vratila se ja za komp.kad zove ti mene sef oko 21:30 h,a on me uvijek zove kad nesto nije uredu,a mislim si jos mi je samo on falio,ja se javim ,a on sav onak kao malo happy,pa me pita kako sam,a ja onako sretno odgovaram da sam super,pa me pitao jel sve uredu,a ja si mislim daj sta ga pilis gukni golube....e onda mu kazem za placu,a on meni kao da o tome nema nista pojma,ona mu nista spominjala nije,ali kao nema problema dat ce on meni,ma ja reko i zasluzujem to...i kao sara mu je rekla da bas nisam dobro,a ja njemu da cu razgovarati s njom odmah...kad ono ona dama valjda je cula i pobjegla u krevet...a sto sam bila ljuta,bas sam imala inspiracije pricati s njom,ajd reko za ujutro onda...

E ujutro kazem ti ja njoj da zelim razgovarati,pa mi je rekla kao da sam ju htjela ubiti pogledom,pa kao ako nisam htijela nisam morala napraviti caj,pa djeca su to trazila,a ne ona,...i ja je pitam jel zato zvala muza u pola deset navecer....ma onda sam zatrazila slobodan dan tjednom i da me mogu samo do 18 h imati na raspolaganju,i to je previse,koja budala radi od 6 do 6-ocito ja....

Ona inace nije losa osoba,i pricamo nas dvije i salimo se,i brine se za mene,a kad mi tako nesto izjavi ili onak iza ledja sefu kaze onda zaboravim na to dobro i prijateljski kod nje ,jer onak zivimo pod istim krovom i ako mi nema hrabrosti u lice reci nek onda ni ne govori,a ne da me ovaj iz beca zove u neko doba....
i opet sam naravno vratila stare kile,a bas sam imala lijepu liniju...

I jos me je dear bossic ispitao koliko puta koristim auto za svoju upotrebu,ma reko tri puta tjedno,sad mu odjednom i gorivo trosim,a sve to onim finim glasom... ...i onda kao koliko sara puta ide...ma reko sta je znam ,oko dva puta...sta bi ja sad trebala spijunirati njegovu zenu...koji je to seljak..

I danas je bio neki ludi dan...ovaj mali me nazivcirao,s tim njegovim provokacijama,ali nakako sam i ocvrsnula,malo ih bolje podnosim-krenulo mi je...
Ne znam jel da se smijem ili placem...ma najbolje flasa...  

I sef me veceras zove,a ja se taman s malim prepirala u kuhinji jer je bio ljut i rastepo mi pahuljice po stolu i podu,pa sam mu naredjivala da to mora ocistit,kad ovaj ...a reko sta sam sad skrivila...jel mi je ujutro kroz smijeh rekao da sam ja kriva i kad nisam,jel me naravno uvijek netko u kuci okrivi za neko *****,ali njemu je to smijesno jer zna da nije tako...pa me malo zeza...e bogo baci peglu ..
I kaze on meni kako on ne moze vise biti u ovoj ludnici on i zena idu prespavati negdje u italiju,pa me pitao :"kako ja stojim sa svojim zivcima,jel mi treba mozda droga,alkohol ,cigarete,izlazak...jel imam sta planirano veceras..."...e opet je povukao dima malo...joj sto je on meni smijesan ,a i podsjeca me na nekog lika iz crtica...pa sam mu rekla da bi mi sljivovica dobro dosla...pa se smijao...e budale...

I tako malog sam stavila spavati,mali je legao u krevet bez prigovora. ..ja sam se sokirala,a ovaj stariji smije gledati do 23 h tv,pa nek uziva...

E a sinoc je party bio zanimljiv,upoznala sam ljude ma koje god sam u prolazu susrela,i taj decko nije spanjolac ,nego je iz latino amerike,a ja ne znam kako sam ja dosla do zakljucka da je on spanjolac...joj sad sam se sjetila,pa jednom je na tecaju rekao neku rijec na spanjolskom...pa moja pametna glavica to zakljucila...
ma sve je to isto ...kao da je bitno,a sokiralo me to sto sam mislila da ima 20 god.,a on ima 28...dipl.je pravo i budala to mu se ipak neda raditi pa studira psihologiju,e majko ja uvijek pogodim...vjeciti student-ti su mi najgori... ...cak je odmah procijenio da sam komplicirana,a jesam,a sta cu...samo mi to nijedan u facu nije rekao...
A sladak je ,onak tamnije puti,a ja ko sir pored njega,sve mi je bilo malo neugodno,joj kad ce to sunce vise da malo boje nabacim..
I kad me pratio do auta poljubio me,bilo je slatko,ali nepotrebno...

Joj ja bi vec nekog normalnog ....netko s kim cu dijelit tuzne trenutke,sretne,svadjati,ljubiti,voliti,mazitit,paziti...planirati buducnost...jel puno trazim...

Dosta mi je ovih natezanja i propalih spojeva...a jadna li sam...

Ajmo malo veselo..sutra je subota...malo votkice na meniu....

SRIJEDA 23.04.

Danas nisam trebala gledati na kalendar da vidim koji je datum... ...

Ja ne znam zasto ali osjecam se staro,cudno mi je i izgovoriti da imam 20 god.,sjecam se kad sam imala 13,pa sam se pitala: 1. kakav je to osjecaj imati dvadeset god? 2.kako cu izgledati? 3.gdje cu biti? 4.sta cu raditi?..5....a evo me sad...

ali naravno bilo je do dvadesete lijepih i korisnih iskustava,pokoja ludost,....

Da mogu mjenjati nesto,vjerojatno ne bih,bas si sad razmisljam,ali da sad mogu vratiti vrijeme nist mi ne pada na pamet sto bi promijenila,vjerojatno bih postupila mozda malo mudrije,ali ísti sistem...takva sam kakva sam....sve zalbe i prituzbe molimo obratite se mojim autorima....

E marre procitala sam negdje neku izreku:
"Ne treba zaliti za onim sto je proslo,nego biti sretan da je dosao kraj!"-ma stogod to znacilo´,ali kad malo bolje razmislimm,a ima nekog smisla...

Evo Jan je ljut cujem ga di baca stvari,prvo se dogovorimo da uci eng.,kao ne treba matem.,a ja otisl s malim u setnju,a on naravno nije ucio,pa sam zakljucala dnevnu i sarinu sobu,a on je htio tamo spavati na bracnom,tako da ce vjerojatno praviti cirkuse sad,a sad Fran iskoristava tu situaciju i jako je dobar i lusa me,samo da on moze spavati u maminoj sobi tako da Jana nazicira....e to su vam sve neke sheme...

pa budemo vidli...ali nebu se to dobro zavrsilo...ajme a bas sam mislila kako ce ova noc mirno ,opustajuce proci...
Cak je i sunce zasjalo danas,o reko superiska,odmah mi je ljepsi dan....
...slijedeci tjedan idem doma...

E jucer smo dragica i ja isle na kebab,prvi put sam ga probala,bile mi kod turkisa...fino mi ga je zaljutio da nisam mogla jesti,pa smo isle i danas proslavit moj rodjos s kebabom.....njami...danas je bio nepapren...
A smo se najele,za pola sata mogla sam jos jednog maznuti...pa smo bile malo parat oci...joj treba mi neki dobar sponzor za sve one krpice...

Kad sam se setala s Franom tek sam sad skuzila kako dobrog susjeda imam.... ...a najbolje mi se s malim setati,on pozdravlja svakog pa moram i ja,a ponekad naidje i koji dobar....
a ovaj me pozdravio ,nisam ga ni skuzila odprve.....a zgodan....

toliko od mene za veceras...

NEDJELJA 27.04.

Sinoc sam legla oko 20:30 h kao idem gledati film,joj uvukla se u deku i jorgan i zaspala,dok me ujutro nije probudio moj mjehur,ali bilo mi je cudno,tisina, apola 9,inace bude buka u kuci,kad ono moj sef od sinoc nije doma,on,Maria i cerka mu iz prvog braka otisli u italiju... ...napokon mirna nedjelja...

E moram se pohvaliti da sam se u petak napokon natjerala da napravim svoju prvu tortu posto mi je bio rodjendan....stanka...

..upravo me sef nazivcirao.....
Prvo me sad zicao za cigare ,a onda me onak ladno pita da odkazem tecaj ovaj tjedan jer sefica mora u bec sutra...onak nikad necu nauciti taj njem.non-stop moram tecaj otkazivati..... ...ljuta sam dodje mi da umijesto cigare njega zapalim i povucem onako s gustom....

e da i jos me pita pa kad idem doma,ja reko u petak...kaze on meni pa kao zasto ne idem ranije... ...i to je sefica kriva,nije mi htijela reci da mogu i prije,koda bi ju ubilo da odem u cet.ionako mi dan otpadne na putovanje....e vristi mi se...
Prave budalu od mene svi redom.....

...joj da se vratim na pricu s tortom....ajd da meni mama recept od sladoled torta,jer sam rekla da zelim nesto najjednostavnije....ne mam jos volje tu se hebavati sa nekim miksevima.....ajd naparvim ja tortu i stavim u frizider da se malo ohladi i stegne i mutim slag.i sad cu ja nju lijepo dekorirati dok sdam ju omazala sa slagom prvo i sad pocinjem dekoriranje uokolo,kad se to *****-da izvinete na izrazu,pocello topiti,a ja brzo tortu u friz.pa jos malo miksam slag,pa gotovo,joj poludila sam... ....ajd uzmem neki drugi slag ,nesto u boci,sto satvis ampulice pa ti napravi slag,ajd super,dekoriram ti tortu i stavim u friz..sva sretna.. .kad ja pritisnem pa mi strcne na kuhinju i ja to polizem s prsta kad malo me nije kap strefila....slag je bio pokvaren.....joj... ....brzo sam izvadila tortu iz frizidera i skidaj slag s nje... ...e hebala sam proizvodjaca,slag i onog ko ga je kupio(sefica- )....i onda sam je ostavila neomazanu i vise ne bum torte pravila tako uskoro....a dok se ne udam...

JOJ jedva cekam petak....svi mi fale.....e sutra mi se dragica vraca...

Ali danas sam se odmorila,malo sam se suncala,ma milina,sama popodne bila..... ,kupila sam si kremu za samotamnjenje...od nivea-e..bojala sam se uzeti drugu marku jer sam na nivea-u navikla i volim njene proizvode..a vidit cemo kakve cu biti srece....ispocetka mi je mirisalo na narancu...a sad mi smrdi na pokvarenu narancu iako ni ne znam tocno miris pokvarene narance ... ...PREPORUCITE MI NEKU KREMU AKO STE ISPROBALE I ZNATE......PLIZIC...
...nadam se se da necu ispasti narancasta-za sad su mi samo ruke takve... ...a jadna li sam...uvijek pogodim u sridu hebote...
::boom::

Kad budem bila trudna 100% ce prvo biti musko....

Toliko za sad....

SUBOTA 10.05.

Napokon subota,nikad ju docekati,ali sam umorna ko da sam njivu kopala,ma mislim da me sunce malo opalilo,bas sad kad sam se tusirala vidjela sam da sam itekako izgorila po ledjima ,crvena su mi za nepovjerovati!
Ali jupi-to znaci da je jos malo i ljeto-ako vec i nije... ...
Ma danas su se moji sefici smislili da idu po malu u italiju a ja s djecom da odem u zooo i da se provedemo,a mogu vam reci da sam uzivala nasamo s klincima...bas nam je bilo lijepo,ali ne tako i prebajno,ipak su mi malo tlak dignuli jer sam ih non-stop morala smirivati....ali sve u svemu bas sam se opustila i uzivala u suncu.... ...
Ja bas volim biti medju zivotinjama,e ako mi nista ne uspije od onoga sto planiram zaposlit cu se u zoooo i druziti s majmunima,oduvijek sam htijela imati malog majmuncica...

Prosli tjedan bila sam doma i bas mi je vbilko lijepo,ali naravno kratko je trajalo,ali vec sam se pomirila stim ,a inavikla sam se vec da sam daleko od doma...

I bas si sad razmisljam nakon ,pa ja mislim da ima sad vec jedno 5 mj,napokon navikla biti ovdje,ai odnos s malim mi je sve bolji,valjda se i on navikao na mene,probili smo led koji je bio ma sigurno par kilometara....

E a sta mi jemali naparvio neki dan....
Setali smo se i njega je potjeralo piskiti i ajd stanemo mi sastrane na nekoj livadi i pocne ti on piskiti i onog svog malog vrti oklo ma skoro me popiskio i smije se on,ja sam umrla od smijeha,i malo on popiski svoje rukice i cucnem ja da mu obucem hlacice i lijepo me onako smijuci se po licu s tim rukama mazi ....joj reko ....ali toliko sam se smijala ...reko ja uvijek imama neke akcije s njegovim piskom.... ...a cudoviste moje malo..

I imamo neke majstore po kuci,cijelu ce kucu kreciti.... ...posla ko u prici....

Upravo mi je mala rekla kad smo bile na kavi da svi zajedno idemo na ljetovanje u italiju,kao iznajmit ce brod .....rekla mi je da cemo se zabavit,uzivati,kupati,ajd pa mi se ne cini tako lose.... ..

a ima jos dosta toga,ali nemrem vise pisati idem se spremati,iskombinirala sam si nesto za van pa nemogu docekati da se sredim.....

UTORAK 20.05.

Nemam vise snage,osjecam se tako bezivotno,dani su mi monotoni,imam osjecaj kao da zivim samo da gospodi sluzim...i cvrsto sam odlucila da odlazim,samo da vidim sto ce biti s faksom jer pripremam papire da upisem information managment u klagenfurtu,... ...
bas slusam od cher-strong enough i to me uvijek podigne...

joj bilo je svega...bas stvarno svega...
Posto naravno sefic mi je poceo brojati i kilometre koje potrosim ,pa nastojim tri puta najvise tjedno koristiti auto za sebe,a to znaci da tri puta tjedno imam svoj zivot..
Prosli tjedan smo imali i majstore po kuci,ma koma,krecili unutra i nakon napornog dana ja se okupam,ma bilo je oko 18:30 h jedva sam docekala svojih pet min.jer nisam bila danima nigdje i damica otisla negdje s autom,ma vise se ni ne sjecam sta,i zove me da im pecem palacinke,ja poludila rekla sam da necu da sam se okupala i da cu smrditi na palacinke i zavrsimo ti mi razgovor...
Da bi ona dosla ljuta doma jedva me pozdravila...a ja njoj kao sta si ljuta sto nisam htijela palacinke napravit...a ona meni kao da nije cula takvu ispriku jos nikad,ja poludila reko ja idem van,a ona meni kao ja joj nisam tako zvucala...rekla sam joj :"no comment"..i otisla iz kuhinje...a ona zamnom kao,nek ja s njom razgovaram ,sta mi to znaci,e aj ne mogu je gledati,onda mi je nabila na nos kako ona jadna svaki tjedan usisava auto ,ako joj auto svi voze a niko ne placa gorivo,a(a vozimo ga samo ona i ja,mislim naravno da se to svi-odnosi na mene)...rekla sam joj da cu joj platiti za gorivo posto je toliko siromasna,a nato mi je rekla ma kao ne moram,to je s takom sigurnoscu tvrdila da sam joj msilila kosu pocupati jer ako si tako sigurna sta mi onda to nabijas na nos,e nisam je mogla u oci gledati,okrenem joj ledja,a ona meni kao to je nekulturno,e bila sam ljuta mislila sam istog trena spakirati stvari,rekla sam da cu sutra s njom razgovarati jer nemogu veceras,osjecala sam se ko najvece govno,onak kako mi moze to raditi,ona kao da nema osjecaja,onak suze su mi same isle,cijeli dan sam im na raspolaganju i naver me pila...i jos mi je nabila na nos da sam sjedila par puta tijekom dana...sta bi ja trebala cijeli dan biti na nogama da bi ona bila sigurna da sam ja zaradila svoju placu,samo me malo podmazi i ko robot sam....

uzela sam auto i otisla...naravno odmah je sefa zvala,ali cudom on me nije nazvao,ma zna on da je ona luda,ali hebote on stvarno bi trebao kod psihijatra...
Dosao je vikend i naravno vratio se iz beca,a izmedju mene i sefice situacija se smirila ,cak smo se ispricale jedna drugoj,naravno ja sam to koja je pojela shit ...
i opet galama i vika i urlanje cijeli dan,samo sam jedva cekala da dodje noc da idem vanka da malo popijem i zaboravim na njih i zabavim se...
A vani je bilo zabavno.. ,dobro ne bas sasvim,malo smo se svi namazali pa su se odjednom ´svi rasplakali,onak koma,de ja osla u auto,to sve ludo..valjda nam je bila austrija prisjela...i onda su se svi otrijeznili i isli mi u onaj svabski i tamo se naplesali,a onaj mali njemac od prosle subote sto je izjavio da me voli,nasao se u valentinu...i razmaho se meni.. ..joj reko di me nadje samo...a ove su naravno umirale od smijeha i gledao me cijelo vrijeme...a budale li...i ove subote se neki niski zanima za mene...ma koma...
sta je ovo odjednom,hocu nekog zgodnog i visokog...

i naravno dosla sam ujutro oko 7 i tek sto sam malo oci sklopila evo vec buke,tako da sam malo spavala malo budila se,ma koma,a to mi jekao slobodan dan,cijeli pod stresom i lezim u krevetu i razmisljam reko da se oakujem ili da jos malo izdrzim,i jedva se ustala iz kreveta oko tri...ma koma,ovaj konjina razvalio vrata od njene spavace sto sam tek danas skuzila jer se vjerojatno ona zakljucala kad su se svadjali...pa bolje da vam vise ne pisem sta se ovdje dogadja...i jos mi kaze da ostanem s njima i studiram,kao prvo ja uz ovu buku ne mogu se skoncetrirati ni da piskim ,a kamoli da moj mozak nesto zapamti,ma ne mogu u ovoj kuci uopce biti,mislim da su i zidovi pod stresom...
kao drugo zelim imati svoj mir,privatnost i tisinu i da mi studentski dani budu lijepi,znam da ce biti tesko i naporno jer cu studirati na eng.i njem,ali hebe mi se sve dok ja imam svoj mir,

Joj drage moje di se uvali...

Ajd sad kad sam se vratila s tecaja bas smo se lijepo napricale sefica i ja,bas ju gledam,jadna je i ona sta sve trpi od njega,vidi se da pokusava skriti,ali puknut ce i opna kad tad,a ja samo zelim iz ove nocne more...

Ali me veseli europsko prvenstvo,jer gradu do mene,bit ce karlovacko corner i svi navijaci iz hrv.i bit ce feste,ajme nemogu docekati,moram si neki dres ici kupiti,
joj i umalo zaboravih grad je pun dobrih auta i to drage moje da vam se sve digne kad ih vidite i dobri decki,ajme....
ma u zivotu nisam vidjela toliko komada na hrpi u dobrim autima, ,a sta nisam te srece... ,ali dobro nadam se,a hebote ovdje nikad ne znas..
yes,sure,eto toliko...

PETAK 06.06.

Ma kod mene vam je ludara,imam vijest,evo bas sam ujutro rekla sefovima da vise ne zelim raditi kod njih,jer je nemoguce raditi za njih i studuirati uz buku i stres.
Ja sam mislila da ce me izbaciti na ulicu,ali bili su bas simpa,sef mi kaze da se i sam pitao isto pitanje,i bili su fere,tako da ce mi pomoci oko faksa i da si nadjem smjestaj,a ja njima da pomognem naci neku drudu curu iz hrvatske...

E pa drage moje jel znate mozda nekoga... ...tko zeli malo u vanjski svijet ,tko voli djecu(pa barem malo ...ja umirem od smijeha dok ovo pisem)...
znaci neka djevojka koja bi si zaradila,usput ucila njem.na tecaju i malo si zivce srezala....
Ali ozbiljno ako znate nekoga,ma nisu oni tako losi.. ...

Posaljite mi na pp!

Imam osjecaj kad sam im rekl da sam 20 kila laksa...

SUBOTA 07.06.

Ajme jedva cekam kraj mjeseca....
Ja sam luda,u isto vrijeme mi se festa i zivcana sam da boli glava....
Zamislite,jedna zenska s kojom se druzim ovdje je pricala svom bivsem turkisu kojega je prevarila nakon 4 god .veze da bi mene htijela prijaviti da pijem i da vozim,naravno turkis je sve reko sandri(njena sestricna) a sandrica meni,i protiv sandre je govorila da ce i nu prijavit sto nema papire,a tu me ljubi, joj sto bi joj hebala mater....
a njezin bratic me hebe svake subote da budem s njim,a manji je od mene mogu s njim kos zabit...
ta zenska je luda,kolike lazi bolje da vam ne pricam....
znaci ako me policija zaustavi znam sta je,iako mislim da je ona samo na jeziku jaka,ma koja spletkarosica,a uopce nema razloga....
koji noz u ledja ,nisam se tome nadala i ja nevozim dok sam pijana....

joj di me nadje,ma kako uvijek pogodim,evo sam evo divljake prestala sanjati sad me ova hebe
a taj njen bratic slovenac mi se sad veceras javio,kao kak sam,zasto sam pobjegla prosle subote,(a sandrica i ja zgiftale od njega i njezine sestricne.... )...pa sam mu namjerno spomenula kako sam zivcana i da ne mam inspiracija za nista i da sam saznala kao da me netko zeli prijavit da pijem i vozim!.....
a on meni,pa kao tko...i onda me tu zvao...pa sam mu rekla da pricam s mamom,a stvarno smo pricale preko interneta,joj ako tu zensku veceras vidim e zatukla bi ju,a opet se bojim da ne bi stvarno ovu prijavila pa cura ce u zatvor,ne znam koliko j ova luda,e hebote vlastiti rod bi te prijavio...

ja iz jednog shita u drugi...

idem se drage moje spremati,morala sam se malo izjadati!

26.06.CETVRTAK

It`s time to say AUF WIEDERSEHEN!!!!!!!!!!!!!!!

E da drage moje dosao je i taj trenutak....NAPOKON!!!!!!!!!!!!!!!!
Veceras mi je zadnja noc ovdje,ajme necu moci spavati od nestrpljenja,vec mi sada sve zive bube i zivotinje skacu u stomaku....
Znam nisam se dugo javljala,bilo je svega,pa sam bila preumorna i zivcana za tipkanje,ali imala sam ja i lipih strana,ili bolje

receno ludosti ,e zadnju subota sam skoknula u striptiz bar....tzv."austria bar"... ....zgodne tetkice malo hula-hula na stangi...nisu bile nest zanimljive da budem iskrena,a nije bio ni jedan da mu mozes koji euric u gacice spremiti,ono kao u filmicima...he he ...
I upoznale neke svabe,ma nas tri se pokupile i otisle,bolje reci pobjegle od njih, ,a gdje drugdje nego na "tankstellu"...tradicionalno ispijanje kave u sest ujutro...

E sad krece novo poglavlje moga zivotica a to je faks,barem se nadam,polozila sam sve tecajeve,nesto na lipe oke ,a nesto srecom...
E jos samo da polozim prijemni ispit u os i ovdje sam primljena na faksu,jos samo taj jedan papiric....

i nasla sam si smjestaj u klagenfurtu,vise ni manje nego u samostanu-dom za studentice...lipo...ali samo za prvu rukicu jel u drugim domovima nije bilo mjesta,barem u onima sto sam ja htjela,a jedan mi je preskup....bit ce partya s casnicama... ...

no party,no nista,

Bilo je ovo jedno nezaboravno iskustvo! 
E da je bilo savrseno bilo bi mi dosadno,...
Drago mi je da sam ovo iskustvo podijelila s vama i sto sam vas ponekad nasmijala, dosadjivala vam ,nadam se da vas nisam rastuzila...ma nisam...
Hvala vam sto ste bili dobri citatelji, hvala na podrskama , kritikama(ma nije ih bilo.. ) , sto ste mi oprostili moje gramaticke pogreske (dobro pa ovo ne cita moja profa iz srednje,ionako se bas nismo simpale.... ) ....

PNIKIN TRUDNIČKI DNEVNIK

Traže se volonteri

Traže se volonteri za online pomoć djeci žrtvama nasilja!!  

Ponude na mail :   kontakt@bebe-i-mi.com

Sve što vas zanima vezano za bebe, djecu, odgoj, roditeljstvo, dojenje, tegobe, zdravlje, trudnoću, porod... možete pitati i tražiti savjet na našem 

FORUMAŠICA MJESECA!!!

Nagradna igra je u tijeku,pridružite nam se i osvojite fantastičnu nagradu;

Foto panel long dimenzija 60x30 ili 90x20 cm sa zaštitnom folijom po želji i dostavom bilo gdje u Hrvatskoj.

Hvala našem i vašem -Maliveliki foto studiu- iz Šibenika.

SPONZORI NATJEČAJA!

Trgovina za trudnice, bebe i djecu

"Babysedmica"

Trgovacki obrt babysedmica

POŠALJI NAM SVOJ CRTEŽ!!!

Oslobodi maštu te bojice,flomastere,tempere sve što ti padne na pamet u vrijedne rukice i cijeli svijet može biti tvoja inspiracija....

Eko igracke

Pogledajte i pridružite nam se, te podijelite s nama Vaše naj fotke i svojim glasovima izaberite Naj Fotku mališana. Slika malog pobjednika biti će na naslovnici našeg portala. Svakog prvog u mjesecu započinje novi natječaj i nova prilika da vaš mališan osvane na početnoj strani portala Mali-Veliki Svijet. Naime ukoliko želite sudjelovati u natječaju potrebano je da se logirate na našem FORUMU te pročitate pravila natječaja. Hvala na razumjevanju!

NAGRADA!

Nagrada za naj mališana 6. mjesec! 

Jastuk za krevetić 

Hvala našoj i vašoj Babysedmici!

IZ DUBINE DUŠE!!!

Probudite pisca u sebi i osvojite fantastične nagrade,

sponzor literarne radionice naša DANCHY!!!

Sve detalje pronađite na našem i vašem forumu.

Baby centar- anketa!

SAVJETOVALIŠTE

Potrebna vam je pomoć? Savjet? Neznate kome se obratiti?  Naš stručni tim ovdje je za sva vaša pitanja.

-POMOĆ PSIHOLOGA                       
-POMOĆ ODGAJATELJICE                  
-POMOĆ IZ LJEČNIČKE ORDINACIJE

-POMOĆ PRAVNIKA